takidasky

December

Publicerad 2010-12-31 23:22:44 i Allmänt

I början av månaden så åker jag och Takida till Rättvik och tävlar Lydkl 3. Sista chansen att uppnå vårt sista mål, att ta LP...Riktigt nära att jag inte åker, men jag är väldigt glad att jag gjorde det, för vi lyckades skrapa ihop 259 poäng och Takida tog därmed sin tredje titel i år! Sky fyller 1 år! Vi hinner med några träningar i ridhuset när det inte är så kallt, Sky får börja med slalom!!

November

Publicerad 2010-12-31 23:16:17 i Allmänt

Jag åker ner till Kisa med Linda och Lars, till Lars och Gabrielle, resan var i sig bröllopspresenten till L&L. Riktigt mysiga dagar på Pine Tree Mountain! Annars är det en väldigt lugn månad på tävlings- och träningssidan. Några träningar hinner vi med ute innan snön kommer innan det blir dags att flytta in i ridhuset... Sky visar att hennes engelska påbrå är starkare än man först kunnat tro:

Oktober

Publicerad 2010-12-31 23:08:57 i Allmänt

KM i agility och lydnad går av stapeln. Pga ett nytt upplägg där lydnaden skulle vara mitt emellan agilityloppen så kan jag inte anmäla till lydnaden, tråkigt nog... och pga av att lydnaden ligger mitt i agility-KM så hinner jag bara köra två av loppen innan jag ska iväg och valla. Riktigt synd på upplägget för våran del... I slutet av månaden har vi valpträff hos Ann-Sofie. Kul att träffa nägra av Y-hundarna och ägare oxå! Supergod mat och trevligt träningsgäng! Men månadens höjdpunkt är ju naturligtvis V A L L P R O V E T!!! Takida blir godkänd vallhund på 71 poäng! Den största bedriften hittills!! Jag är så mäkta stolt över oss båda!! Kerstin/Cap och Ann-Sofie/Fox blev oxå godkända samma dag! Trippel glädje! Sky blir "avställd" i vallningen i väntan på lite mer mognad...I agilityn är hon helt underbar!

September

Publicerad 2010-12-31 23:00:49 i Allmänt

September månad ägnas bara åt vallning för Takidas del. Jag anmäler till vallprov och är så nervös över det så det svindlar i magen när jag tänker på det... Jag och Takida åker till Hudik och tävlar agility, vi lyckas nolla hopploppet och får därmed vår tredje SM-pinne i hopp. Jag fyller år och blir därmed 27....;)

Augusti

Publicerad 2010-12-31 22:56:26 i Allmänt

I början av augusti åker vi till Gagnef och tävlar. Takida lyckas ta en till SM-pinne i agilityklass! Jag och Helena får bo hos snälla Nathalie och Sky och Mike får valla en del. Jag får oxå valla lite med Takida och den feed-back jag får av Nathalie gör att jag börjar våga tro och satsa på ett vallprov med Takida i år, planer jag tidigare hade lagt på hyllan....

Jag lär känna underbara Kerstin och Jossan genom vallningen och helt plötsligt har jag och Takida både träningsmöjligheter och träningskompisar!!

Vi tävlar lite till men inget resultat att skryta om. Jag börjar jobba igen....

All tid läggs så gott som på vallning för Takidas del. Jag och Sky tränar vidare med grunderna i agilityn och hon visar en helt underbar fokus på agilitybanan!!<3

Juli

Publicerad 2010-12-31 22:46:02 i Allmänt

Äntligen började det lossna på agilitybanan för mig och Takida. I början av månaden åkte vi upp till Härnösand och tävlade både i lag och individuellt. Hela laget bodde tillsammans i Myssjön. 4 personer och 8 hundar. Inka blev väldigt kär i Floyd, känslor han var lite besvärad av att besvara...;) Jag och Takida vinner agilityklassen en dag och tar därmed vårt första cert i agilityklass! Vi avslöjar oxå hemligheten bakom Floyd´s framgångar: Jag och Helena åker till Fagersta och tävlar. Vi bor på det värsta stället vi nånsin bott på, i en fuktig mögelskadad källare, försöker desperat att hitta nytt boende med det var helt hopplöst...Enda trösten var att det var riktigt goda pizzor på pizzerian runt hörnet...Eller förresten, att Takida sätter det här loppet och tar sitt andra cert i hoppklass var den bästa trösten: Bästa vännerna Linda och Lars gifter sig i Ovanåkers kyrka, en bonus är att Lars och Gabrielle kommer upp och bor hos mig några dagar! I slutet av månaden åkte jag, Sofia och Alex över till Gotland och tävlade både med laget och individuellt. Helena var hemma och jobbade..:( men Världens bästa lag gick in och satte dessa underbara lopp och blev därmed klara för SM 2011!!! Inte nog med det, Takida och jag vann hoppklassen en dag och Takida blev därmed SE Ag(hopp)Ch!!! Här kommer loppet:

Juni

Publicerad 2010-12-31 22:21:17 i Allmänt

Både Takida och Sky börjar gå vallkurs. Sky går med många från klubben vilket är jättekul!

I början av juni åker jag, Takida och Sky upp till Umeå för att tävla och hälsa på Maja. Riktigt mysigt även fast det tävlingsmässigt gick mest kattskit...

Skolan slutar och jag får S O M M A R L O V!!

Sky börjar växa till sig och kommer ur "pitbull-fasen" och börjar bli en riktig snygging...

Maj

Publicerad 2010-12-31 22:15:45 i Allmänt

ÄNTLIGEN kom agilitysäsongen igång på allvar! Jag och Takida inleder säsongen riktigt uruselt....en formsvacka som ska visa sig hålla i sig i två månader...men vi lyckades i alla fall nolla agilityklass 2 i Gävle och blev därmed renodlat klass 3 ekipage!! Här några lopp: Märsta Sigtuna Ag2 2/5 Gävle Ag2 9/5 UPPFLYTTAD Gagnef Ag3 30/5 SM-pinne Jag och Sofia är oxå iväg till Fagersta och tävlar i världens geggamoja på motorstadion men bor riktigt fint på Falkuddens camping. Däreefter åker vi vidare till fina Finnbogård och går kurs i två dagar för Jenny Damm. Nästan hela laget är där och går tillsammans, det är bara Helena som var tvungen att vara hemma och jobba... Sky börjar på en vallningsförberedande kurs och sköter sig riktigt bra, kors i taket...

April

Publicerad 2010-12-31 22:01:07 i Allmänt

Jag började månaden med att åka några dagar till LONDON med tjejgänget! Roliga dagar med shopping och sightseeing! Sky och Takida fick bo på pensionat hos Malin medan Meya och Inka bodde hos mamma och pappa. Jag var oxå iväg till F-ing Flen på kurs via jobbet där jag bodde i ett riktigt snuskigt hotellrum... Jag och Takida var med på några rapportträningar, vilket var kul att prova på nåt nytt. Jag och Takida tävlade i Folksam cup och lyckades trots ingen vidare prestation ändå komma med till finalen februari! Loppen kan ni se här:

Mars

Publicerad 2010-12-31 21:54:26 i Allmänt

En riktig lugn månad när det kommer till hunderiet... Alex kom hit och bodde hos oss i två veckor när hon gjorde praktik på Maja & Pluto. Inka och Meya var riktigt nöjda över att få sova i sängen med henne...Sky försökte varje kväll, men fick inte...;)

Den här månaden började Sky´s öron "sitta ihop" mest hela tiden, vilket gav Alex många goda skratt....Hon började oxå komma in i sin "pitbull-fas".....;)Februari

Publicerad 2010-12-31 21:45:56 i Allmänt

Februari var månaden då Sky kom in i mitt liv. Rättare sagt den 6e februari så hämtade jag hem det lilla vilddjuret...Meya tyckte inte alls om nykomlingen så hon följde med mamma hem och stannade där nån dag...;) Den 6e februari tävlade jag och Takida lydkl 3 i Rättvik. Snubblande nära ett förstapris, 251 poäng. Om hon inte hade lagt sig på tillbakagången på sittande i grupp så hade vi haft vårt LP redan då....Här kan ni se programmet: Den 26/2 lämnade morbror Ronny oss, alldeles för tidigt...kan inte riktigt fatta att han inte finns med oss längre...<3

Januari

Publicerad 2010-12-31 21:40:38 i Allmänt

januari började med att jag och Helena var iväg till Kistamässan och tävlade agilityklass 2. Tyvärr en snopen vägran på en tunnel men annars är jag hyfsat nöjd med det loppet. Det andra loppet gick så dåligt så det har jag inte ens kvar på film... Loppet ser ni här: I slutet av månaden tävlade jag och Takida Lydkl 3 i Edsbyn och tog vårt andra förstapris på 261 poäng. Programmet kan ni se här: Januari var oxå månaden som jag hittade SKY!!

Aj aj aj...

Publicerad 2010-12-28 21:48:16 i Allmänt

Det gör ont....i halsen och kroppen, men framför allt i armarna så jag knappt kan använda dom....får blogga imorgon istället......just nu mäktar jag bara med att tycka hemskt hemskt synd om mig själv.....

Årets största förändring!

Publicerad 2010-12-27 18:54:22 i Allmänt

Den största förändringen var ju naturligtvis att Sky kom in i mitt liv! Det var helt oväntat och oplanerat att flocken skulle utökas, i alla fall redan! Minns fortfarande den där pirrande känslan när jag tittade på henne på hemsidan. Hur tanken växte mer och mer, den där galna hunden måste bli min….Och sen gick allt så fort. Jag hittade hemsidan en tisdag, ringde Nathalie på torsdag och på söndagen var vi dit och tittade. En bonus var ju att Helena följde med för att också titta på Mike. Och tänk när vi satt där i bilen på väg hem, och lite skakade och chockade konstaterade att vi var med valp…MEN mycket glada och förväntansfulla.

 Men vilket litet vilddjur hon var?! OH MY GOD! Vildare än vild och med en vilja av stål. Ett tag där funderade jag på om det inte hade råkat komma in en bortbyting i kullen, av pitbull-märke…;)

 Det har blivit många tårar, och ibland har det känts helt hopplöst. Det har varit oerhört svårt många gånger. För jag har helt enkelt inte vetat hur jag ska nå fram till den här egensinniga damen. Men med tiden har jag sett att det faktiskt går, och det har blivit lättare och lättare. Men det är väl så, att med vissa måste man kämpa så mycket mer, och jag har lärt mig massor på vägen.

 Och sakta sakta så har jag börjat kunna tränga in i Sky´s perfekta bubbla. Genom agilityn hittar vi varann mer och mer, men det var vid löpet som jag började märka den största förändringen. Nu mognar hon mer och mer för var dag som går, och jag tror att jag blivit inbjuden i hennes bubbla för att stanna…tidigare var det helstängt, sen fick jag gästspela och nu får jag vara där ganska ofta..;) Med Sky har jag lärt mig att ha tålamod, och att ibland får man faktiskt vänta på att ens planer ska kunna sättas i verket.

Jag ser verkligen fram emot att få se vad framtiden har att bjuda på, för Sky har sån kapacitet och intensitet i det hon gör. Jag är oerhört glad för att Sky kom in i mitt liv, hon är något alldeles extra<3 

Förresten, är det nån mer än jag som ser en viss likhet, i blickarna? ;)

 Imorgon fortsätter jag utvärdera året, då är temat agility!

Hur gick det med nyårslöftena, egentligen?

Publicerad 2010-12-26 18:36:02 i Allmänt

Ja, hur gick det med nyårslöftena egentligen? Detta var vad jag skrev i början av januari:

Mål 1:
2009 kom vi på 233:e plats på Årets Agilityhund-listan. Det ska vi klå i år....

Mål 2:
Jag ska lära mig att lägga in filmer från min nyinköpta videokamera på datorn och bloggen...

Mål 3:
Jag ska inte försova mig nåt mer...


Sen har jag ju lagt till mål allt eftersom men jag börjar med att utvärdera dessa tre. Men först, låt oss titta på några av kommentarerna jag fick till det inlägget....;)

Pappa

04:31 PM on January 07, 2010

De två första tror jag på men det tredje..................................? 

Malin

01:56 PM on January 10, 2010

Jag tror jag vet vilket du inte kommer klara, hi, hi.....

Naturligtvis klarar du alla tre bara det att mål 1 och 2 blir nog lite enklare....?!

Ann-Sofie

04:35 PM on January 12, 2010

Byt ut nr.3 till något lättare mål vet ja - Godkänd vallhund! För att sova på morgonen verkar vara din livsnjutning:) Tycker det är lite roligt med en lärare som försover sig...:) Ha det så jättegott och hälsa tjejerna. Hör av dig om du vill komma och träna.

Hmmm, ja vad säger man? Att mitt rykte förekommer mig...hehe...

Men summa summarum:

Mål 1:
I år slutade vi på 86:e plats på årets agilitylista. Det innebär att vi klättrade 147 placeringar sen i fjol. Helt klart godkänt men inte alls så bra som jag hoppats. Men en riktigt knackig början på säsongen ställde till det. Från juli och framåt är jag nöjd med vår insats på agilityplan...allt före det - not so much.... 

Mål 2:
Jag måste säga att jag uppnådde det här målet med råge..:D Inte mindre än 46 videoklipp ligger numera uppladdade på min youtube-sida. Jag har oxå lärt mig lägga till musik och klippa ihop filmer riktigt bra (för att vara jag, vill säga). Helt klart godkänt!

Mål 3:
Ja, det här med att inte försova sig...Det gick riktigt bra där i början av året. Men sen dalade det...Jag har nog försovit mig ungefär lika mycket som under 2009 är jag rädd. Fattar inte? Tycker att jag borde lärt mig vid det här laget, eller i alla fall ha vant mig vid något slags vuxenliv...ICKE GODKÄNT - big time....

Så med andra ord kan jag summera att det blev som de flesta trodde, mål 1 och 2 uppnåddes medan det tredje målet visade sig vara för oövervinnligt. Men vem vet? 2011 blir kanske året som jag lyckas även med det...eller?! Under kan ju faktiskt ske.....;)

Imorgon fortsätter jag utvärdera året, då blir temat "Den största förändringen" Kan avslöja att det har att göra med ankomsten av ADHD i familjen.....;)

Trevlig söndag!

Julen 2010!

Publicerad 2010-12-26 00:08:47 i Allmänt

Så har julen 2010 kommit och gått...Jag hade en jättehärlig julafton tillsammans med familj och släkt.


Paket i massor...Härligt om du frågar mig! Älskar att ge paket,
 och att få är väl inte heller så illa..;)Finaste pojkarna i världen!


En present där förpackningen betyder mer än vilket innehåll som helst...


En av de bästa presenter jag fått, EVER! Theo har gjort den alldeles
själv på slöjden.


Gulligast? En alldeles egen vante till mobilen...sååå söt!

Jag har fått så många fina presenter i år, av världens bästa familj!
Önskar att morbror Ronny hade fått varit med oss, han älskade verkligen julen och att få paket...<3

Imorgon börjar jag summera årets höjdpunkter här på bloggen. Det har hänt så mycket under 2010, så jag delar upp det på dagarna fram till nyår! Imorgon blir temat: "Hur gick det med nyårslöftena egentligen?"

GOD FORTSÄTTNING ALLIHOPA!!!! <3

JULLOV JULLOV JULLOV!!

Publicerad 2010-12-22 17:40:23 i Allmänt

JULLOV JULLOV JULLOV JULLOV JULLOV JULLOV JULLOV JULLOV JULLOVJULLOV JULLOV JULLOV JULLOV!!!!

Ända tills 10 januari! Thank you God! :D

It is time.....

Publicerad 2010-12-21 19:09:13 i Allmänt

It is time to grow up.....

Problemet är bara att jag inte vet hur jag ska lyckas?! Dom två senaste dagarna har jag försovit mig, bigtime. Vet inte vad jag gör när klockan ringer, klart är iaf att den blir avstängd och jag sover vidare....

Imorgon är sista dagen innan jullovet. Då har jag garderat mig med att tre av mina snälla jobbkompisar ska ringa och kolla att jag är vaken.

Att ta hjälp av andra, innebär det att man är vuxen? ;)

SÅÅÅ SJUKT STOLT!!!

Publicerad 2010-12-19 14:03:54 i Allmänt

Är så sjukt stolt idag! Idag kom

 SOFIA OCH GRÄNSVALLARENS TIA på andra plats på Nordiska Mästerskapen i Lydnad!!!

Bästa svensk, bästa syrran i Världen! <3

Världens största GRATTIS!


foto: Anna Jansson

SUCCESSFUL? Oh yes...!

Publicerad 2010-12-18 23:39:46 i Allmänt

Igår kväll hade jag och Helena planerat in en träning med Sky och Mike. Helenas kompis Hanna var oxå med och tittade, jättekul!

Och jag måste säga, och ja, jag skryter ;), men satan i gatan vilka duktiga hundar vi har!!!!

Härliga Helg!

Publicerad 2010-12-18 23:32:40 i Allmänt

I fredags träffades jag och Helena uppe på Jycke. Vi började med middag som Helena hade köpt med sig och sen släppte vi ut vilddjuren och gick i nån timme! Ibland är det så skönt med vintern, för snön dämpar alla ljud. Efter en jobbvecka så är det så skönt med lite tystnad i goda vänners lag..;)

Idag så sov jag och hundarna länge, och efter lite frukost så stack jag iväg och köpte ett minneskort till nya kameran då det jag hade inte passade. på eftermiddagen så gick vi ut i skogen nån timme. Hundarna tyckte det var lika härligt som alltid. Då fick jag chansen att prova min nya kamera oxå! Inte lika bra bilder som jag är van vid, men helt okej ändå...


Ibland är det bara så vackert...


Inka <3


Meya <3


Takida <3


Sky <3

VILL OXÅ SKRYTA OM TAKIDAS FANTASTISKT DUKTIGA SYRRA TIA SOM TILLSAMMANS MED SOFIA EDLIND REPRESENTERAR SVERIGE I LYDNADS-NM I HELGEN. EFTER DAG 1 LIGGER DOM PÅ TREDJE PLATS OCH ÄR BÄSTA SVENSK!!!

En ovanligt bra måndag...!

Publicerad 2010-12-13 22:32:47 i Allmänt

Måndagar brukar ju vara min "hat-dag".. Men idag har det varit en riktigt bra dag! Började dagen med Luciatåg på jobbet. Dom var sååå duktiga våra F-2:or! Sen ramlade dagen på och vips var klockan halv fem och jag slutade! Åkte direkt till Expert och hämtade ut min nya kamera :D! Har ju länge velat ha en mindre än systemkameran jag har. Den är bara för stor att ha med sig och är lite "för mycket" kamera för mitt behov. Så nu ska den nya kameran laddas och den gamla kameran ska säljas.

 OM någon skulle vara intresserad av en Olympus E-410, med två objektiv, 14-42 mm och 40-150 mm, inkl väska så hör av er!!! Kameran ser ut så här:


Det är en jättebra kamera som ger jättefina bilder!!

Efter jag varit och köpt kameran så ringde jag Helena och vi sammanstrålade uppe på klubben för att gå med hundarna. Att ploga upp en gångväg däruppe är nog bland de bästa idéer jag vet! Toppen helt enkelt!

Sen kom jag hem runt halv åtta, käkade middag och har sen tittat på "Svenska hjältar". Och gråtit en hel del...vilka fantastiska människor det finns!!

Sky har bjudit på en riktigt härlig dag som den första som 1 år. Vi stannade kvar och tränade lite lydnad på klubben efter Helena hade åkt och faktiskt, plötsligt händer det! ;D Sky hade fokus på m i g fast vi tränade lydnad!! Annars har hon ju inte lagt två tassar i kors när det kommer till lydnad..varför det, lixom..? Men idag fanns den där, den där härliga fokusen och närvaron som hon har i agilityn. Nu kan hon ju inte så mycket lydnadsmoment än, men det var en förändring i attityden idag, och det var så underbart och gav lyckopirr i magen! Det känns som om det händer saker nu, små små framsteg för var dag! Mmm, tror banne mig hon börjar mogna lite unga damen! :D

Annars har jag anmält mig och Takida till två lydnadskurser nästa år. En börjar redan i januari och kommer vara tre gånger och sen i mars blir det en helgkurs! Riktigt kul ska det bli! Det känns riktigt inspirerande att få börja med lite nya moment och med ett annat tänk än jag haft tidigare i träningen.

Här kommer lite bilder från gårdagen när Sky fick äta födelsedagstårta:

Tårtan...


en redig en, i tre lager...;)


Födelsedagsbarnet...redo att hugga in..


Har du knäppt klart nån gång eller?!


mums.....


nytt halsband fick vi oxå...inte lika uppskattat som tårtan..;)Nu är det kväller, sa Olle Käller......

TheLook Successful Sky 1 år!!!

Publicerad 2010-12-12 01:47:12 i Allmänt

Världens bästa Sky fyller idag 1 år! Oj, vad tiden har gått fort! Och tänk, för ett år sen visste jag inte ens att den här lilla tjejen skulle komma in i mitt liv....Men jag är väldigt glad att hon gjorde det! Så världens största grattis till världens bästa tjej! Och stort stort grattis till alla hennes syskon!

Tjuvträning.....

Publicerad 2010-12-11 00:47:07 i Allmänt

Jag och hundarna stack iväg till ridhuset efter jobbet och tränade lite agility. Jag kände att jag ville ha en gång till i ridhuset "själv" innan vi ska börja träna med andra. Sky blir ju lite lätt distraherad och jag ville va säker på att inte miljön kommer vara en störande faktor framöver..;) DET kommer den inte att vara...:D Sky fick oxå för första gången prova att hoppa på largehöjd. Jag tycker att hon klarade av det riktigt bra!! Hon rev några gånger, mest pga att det blev fel i avhoppen, och det är väl inte så konstigt när det är första gången. Är riktigt nöjd med henne efter dagens träning. Hon låg ca 0,5-1 sekund efter Takida tidsmässigt, men då går ju inte Takida för fullt. Men för att vara första gången på hög höjd så kan man inte säga annat än att jag såå nöjd och stolt över henne. I agilityn är Sky så enkel att hålla på med. Jag njuter av varje sekund med henne. Här kommer en liten film...

TheLook Successful Sky tränar slalom för första gången!

Publicerad 2010-12-11 00:38:20 i Allmänt

Ja, när vi ändå var iväg till ridhuset så kunde jag inte hålla mig...Jag var bara tvungen att prova på lite slalom med Sky. Jag vet att jag bestämt att vänta tills hon fyllt ett år...Men hon fyller ju faktiskt på söndag så det diffar på några dagar..;)Och satan i gatan vad duktig hon var min allra bästaste tjej! Och vad lätt det är när man använder bågar! OCH nej...jag har inte ont i magen på videon så det är därför jag springer typ dubbelvikt....jag vet faktiskt inte varför..;)Jag tror att det är för att jag ska kasta iväg godisen när hon kommer ut..Och alla som känner mig vet att kasta saker inte är min starka sida....;)

Asså, hur kul var det inte?!

Publicerad 2010-12-08 19:49:58 i Allmänt

Bildbevis från fotbollsgolf-duellen på Gotland har läckt ut på internet!!! Vilken skönt rolig kväll vi hade där tillsammans med Hansesgården och hela familjen Tangfelt!! Är ju bara tvungen att lägga ut det här med, även fast Catch us if you can inte visar sin starkaste sida..;)Dock en väldigt underhållande...;D Tack alla inblandade för några riktigt underbara dagar!! Utmanar härmed Hansesgården på en revansch-match nästa sommar....om ni törs vill säga...hehe....;)

-20 grader....

Publicerad 2010-12-08 00:01:00 i Allmänt

När temperaturen sjunker under 20 så får man väl nöja sig med att titta på agility...kan inte fatta att det bara var drygt en månad sen som vi tränade ute på gräs...!

En härlig dag...

Publicerad 2010-12-05 20:52:18 i Allmänt

Sov länge idag...det tar på krafterna att åka och tävla och kliva upp tidigt..;)

Sen myste vi mest på inne till fram på mitt på dan då jag och Helena träffades uppe på klubben för att gå med hundarna. Lite träning hann vi oxå med...eller, ja, Helena och Mike tränade med mig och Sky som störning.. Men Sky fick göra inkallningar och lite fjärr..nåt fotgående har vi ju inte än som sagt...MEN det har Mike..oj va fint det såg ut!!! Sky, ja hon kommer mer och mer för varje dag som går nu känns det som, så bara jag fortsätter att skynda långsamt så....;)

På väg hem åkte jag och handlade lite innan jag åkte upp till syrrans nya hus och kikade runt och tittade på "nya" hästarna. Därefter var det bara att åka hem och byta skor och sen tog jag och hundarna en lång och skön promenad hem till mamma och pappa för att käka tacos med resten av familjen. Så nu har jag en bakugan-tatuering på armen..;) precis som Wilmer och Erik...;)

När vi gick hem så hittade vi ett skoterspår en bit hemifrån som vi gick i så hundarna fick springa lösa lite. Och jag tror att dom är rätt nöjda med dagen, för sen vi kom hem har jag inte sett till dom alls, dom ligger och sover på sina respektive ställen...Meya och Inka i hundsängarna, Takida under bordet och Sky i 2 sitssoffan...

Apropå Meya...vad enkel och go hon är! På promenaderna går hon gärna lite halvt bakom mig och ibland så måste jag stanna och titta så att hon verkligen är med mig för hon märks så gott som aldrig i kopplet...:) Hon är som en stor kramgo nallebjörn...<3

Meya som valp, så fruktansvärt söt!


Meya som unghund, med sina galna öron....


Meya, innan hon klipptes första gången..


Meya som hon ser ut nu...


Finast och goast i världen..<3

ÄLSKADE UNDERBARA HUND!!!

Publicerad 2010-12-04 21:12:23 i Allmänt

Älskade underbara Takida! Vad jag är glad att jag har äran att äga den hunden...:)

Idag var jag iväg till Rättvik och tävlade lydnad. Det var på håret att jag kom iväg alls, tänkte strunta i det igår kväll...Träningen gick så himla dåligt plus att det kändes så orättvist mot Takida eftersom vi knappt har tränat lydnad det senaste halvåret...Men efter ett samtal med Malin så ringde jag Maria och frågade om det fanns plats för mig och Takida i bilen oxå, och det gjorde det så halv 5 i morse ringde klockan...kände mig ändå ovanligt pigg...Tack för trevligt sällskap idag!!! Vad jag är glad att jag åkte...;)

Först ut var Malin och Amiga. Dom satte ett grymt program och vann klassen och tog LP1!!! Sen var det Maria och Alex tur. Tyvärr missade jag dom för vi la platsliggning just då, men trots en nolla på hoppet så fixade dom ett förstapris på sin debut i klass 2, kanonbra jobbat!!

Sen var det min och Takidas tur. Hon var jättepipig och gnällig hela tiden, men efter vi klarar av platssittningen och platsliggningen så kändes det rätt bra. Jag visste att hon skulle låta en hel del, men vi skulle gå in och göra vårt bästa. Och ja, vi skrek bort en hel del poäng, men lyckades ändå skrapa ihop 259 poäng och ett förstapris!!! YES YES YES!!! Duktiga duktiga duktiga hund!

Jag är så himla glad och stolt över min tjej! Trots att vi tränat så fruktansvärt lite och haft ett träningsuppehåll på ett halvår (och jag kan ju inte direkt påstå att vi tränat så mycket alls sen vi blev klar med LK2 sommaren 2009) så klarar hon ändå av att genomföra ett klass 3 program så pass bra att vi klarar ett förstapris!! Jag är så lyckad lottad som har henne..

I och med det här så har Takida tagit sin tredje titel för i år, så till fint heter hon nu:

SE Ag(hopp)Ch, GK VALLH PR, LPI, LPII, LPIII Gränsvallarens Takida

Nu ska vi mysa med ben och titta på "Så mycket bättre".....Den titeln skulle passa i Takidas namn oxå...;D

Hela gänget från Bollnäs!

Publicerad 2010-12-04 20:50:14 i Allmänt

Jag och Takida, Malin och Amiga, Maria och Alex. Alla kom hem med ett varsitt förstapris!!! Malin och Amiga tog även LP1.Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela