takidasky

Skyan...

Publicerad 2011-08-29 13:34:23 i Allmänt

fasiken, det gick så bra i helgen att hålla modet uppe. Jag kände mig positiv och full av förtröstan att det skulle gå bra och jag kände mig inte så orolig över framtiden.

Idag kommer tårarna så fort jag tänker på Sky...kanske börjar det sjunka in på riktigt?

Min lilla tjej...är all cancer borta nu? Kommer hon greja det här? Törs jag hoppas?

f a n

f a n

f a n

Life goes on...

Publicerad 2011-08-27 22:34:00 i Allmänt

Det blev en bra dag idag. Trött som bara den klev jag upp när klockan ringde 6.00 och gjorde mig i ordning. Klockan sju hämtade jag upp Carro och Harry, åkte till Maria och sen vidare till Hudik.

Lite nervös var jag inför att träffa folk, skulle jag börja stortjuta om nån sa nåt om Sky? Men det gick hur bra som helst tack vare alla underbara människor. Jag har fått många kramar som värmde, och många uppmuntrande ord.

Tack alla, det känns så gott i hjärtat!!

Första agilityloppet gick jättebra, på slutet svängde Sky vänster efter en tunnel istället för att komma till höger mot mig så det blev en vägran men en fjärdeplats. Jag får ta på mig det för jag pratade inte med henne utan bara förutsatte att hon skulle komma åt mig till.

I hopploppet gick det bra i starten tills hon efter 6:e hindret drog 15 meter bort till ett hopphinder istället för att svänga vänster mot slalom. Resten av loppet hade nån ljusglimt men riktigt dåligt i det mesta.

I sista agilityloppet började vi bra igen, sen hoppar hon däcket, läser inte mitt bakombyte utan svänger åt fel håll. När jag ropar på henne vänder hon, tänker ta däcket igen men missbedömer totalt och kraschar in i däcket med huvudet och högra sidan. Resten av loppet springer hon hit och dit och tar vilket hinder hon vill åt vilka håll hon ville...

Nya tag imorgon!

När jag kom hem åkte jag, Helena och Sofia upp på klubben för att träna och umgås! Vi byggde en fartig längre kombination där man måste springa för fullt mestadels, flera blindbyten och svår slalomingång. Skitkul övning och alla hundarna gick superbra!! Sky gick riktigt bra, slarvade med kontaktfältet på balansen typ hela tiden men jag kunde köra på henne som dom andra. Blir irriterad på mig själv när jag märker hur bra hon kan gå om jag kör på henne. Nä, baske mig lite bättre attityd imorgon!!

Sofia åkte hem och grillade med familjen och jag och Helena avslutade passet med en skön promenad i skogen med alla hundarna. Sen åkte vi ner på stan och köpte pizza, satte oss på långnäs och käkade och pratade en massa.

En skön avslutning på en dag som har känts så mycket bättre än vad jag trodde att den skulle göra!

Passade även på att hämta ut mitt bokpaket när jag var nere på stan. Är så lässugen och känner mig lite knäckt över att jag inte kommer få öppna nån av dom på 13 dagar. Jag har ju läsförbud under veckorna och nästa helg tävlar vi ju i Östersund....

Lite deckare...


Och så min favorit - Jane Greens nya på engelska!!!
-

Publicerad 2011-08-26 22:10:47 i Allmänt

Jag vill inte skriva det här inlägget..jag vill inte, jag vill inte, jag vill bara inte! För varje gång jag säger det så blir det mer verkligt.

Skys provsvar kom idag. Och med det många tårar.

Det var cancer.

Elakartad.

Med spridningsrisk.

Det positiva är att vi tog bort knölen i ett tidigt skede och den togs bort med bra marginal så förhoppningsvis kom alla dumma cancerceller med. Det jag kan göra är att hålla koll, framför allt där den satt ifall det dyker upp fler knölar. Om en månad ska vi in på återbesök så att veterinären får känna igenom henne ordentligt.

Idag är det totalt becksvart. Jag har gråtit i princip hela dan. Min ljusglimt är Sky, som är helt oberörd av kaoset i mig. Hon hoppar runt och leker livets glada dagar. Totalt obekymrad. Snart, mycket snart ska jag försöka ta efter henne och försöka att inte oroa mig så mycket.

Det här kan ju gå riktigt bra oxå. Vi kan ha fått bort all cancer.

Nu ska jag försöka packa och komma i säng. Jag och Sky ska ju åka och tävla imorgon. Ska bli skönt att få lite ensamtid med henne. Jag hoppas bara att jag kan hålla ihop imorgon och va laddad. Framför allt ska vi ha kul på banorna i Hudik imorgon, jag och min skrutta...

En bra dag!

Publicerad 2011-08-25 21:26:10 i Allmänt

Meya är frisk. Det var inte cancer - bara en ful men helt ofarlig fettcysta!
Jag har gråtit lite idag, sköna lättade glädjetårar!

Min lilla fraggelhund kommer finnas med och njuta av livet länge till! <3 

Men ont i magen har jag fortfarande, väntar fortfarande på Skys provsvar...hoppas på att jag får dom imorgon och att jag får gråta lite till av samma anledning som idag! <3

JAG <3 SILAS BOOGK!

Publicerad 2011-08-24 20:55:31 i Allmänt

Ja, jag blir mer och mer frälst i Silas Boogk och den inspiration som hans handling ger mig! Jag älskar att få tänka mer offensivt och märka att sakta men säkert så utvecklas jag och med mig mina svartvita.

Idag fortsatte jag projekt slalom med Sky och idag kändes det som om hon var säkrare och börjar hitta ett annat flyt. Det är så kul att den tanken jag hade med träningen ger det resultat jag hade hoppats på. Nu har vi mycket kvar till ett perfekt säkert slalom, men vi är på väg, och hittills ser det bra ut! 

Takida fick oxå köra lite slalomövningar och sen byggde jag upp en liten kombination med mina tre hinder och slalomet och fick in slalom, blindbyte, hopp, blindbyte, hopp, hopp med"släng-och-stick-sväng", slalom. Det var viktigt att blindbytena timades rätt, om jag var lite sen eller lite för tidig så blev det fel på en gång.. och det är ju det jag behöver träna på, att känna av precis rätt tillfälle att göra det på. Silas sa ju till mig på kursen oxå att jag måste lära mig se när jag behöver sticka snabbt och när jag tjänar på att vänta kvar en stund. Dagens övning var perfekt i det avseendet och det fina med Takida är att hon svarar så bra på min handling så att om jag gör fel, blir det fel för hon gör det jag visar. Hon är min egen rullande resultatlista...;)

Det känns så grymt när vi sätter det, en underbar känsla!

Sen var det Skys tur igen och jag var tveksam till om jag skulle köra samma kombination med henne. "Hon kan det ändå inte" sa den lilla rösten därinne. Och vid första försöken så gick det inte heller, jag var mesig och passiv. Då blev jag arg på mig själv, ska hon lära sig så måste jag väl för sjutton visa det på bästa sätt!!! Och så fort det blev lite mer jäkla anamma i mig så funkade det mycket bättre! Svängarna kan bli tightare men hon grejade det, köpte handlingen rakt av! Och fina slalom på det! Duktiga lilla skrutthund!!

Efteråt så tog jag hundarna och skulle gå av dom en sväng. Grannen var ute så vi stannande och pratade lite. "Ja, jag har gått här och småskrattat för mig själv och tänkt: Undrar vem som har roligast - Annika eller hundarna?" Sa hon. För hon hade ju hört när vi tjoade och stimmade när jag belönade...

Jag vet inte vem som har roligast - jag eller hundarna... Det går nog jämt upp. Men ikväll var en riktigt grymt rolig träning! :D Och jag kan inte var mer nöjd och glad över mina tjejer. 


foto: Nathalie Ädel And she´s all mine, my magic friend!

Publicerad 2011-08-23 20:36:00 i Allmänt

Plötsligt händer det, och så stod jag där och tränade lydnad med Sky och Takida. Takida var lyrisk och Sky tyckte nog det var rätt roligt hon med..;)

Och jag tyckte faktiskt att det var riktigt skoj jag med...:)

Takida har inte kört nån lydnad sen december förra året då vi tog LP3. Visst har vi kört fjärr och lite annat då och då i vardagsrummet men ingen planerad träning har det blivit. Dagens träning var inte heller särskilt planerad, jag bestämde mig för vad vi skulle köra på promenaden dit.. Vi tränade kon och- rutskick och byggde upp det så att jag kunde avsluta med ett kortare konskick och sedan skicka vidare till rutan. Även inkallning med ställande och läggande fick sig en genomkörare samt metallapporteringen.

Sky och jag har ju försökt lite lydnad då och då, med långa pausar emellan... Idag tränade vi bara lite ff, även fast det är det vi behöver träna mest...körde läggande, ställande, inkallning och apportering. Jag introducerade oxå rutan och körde några skick, och hon sprang ut med full fart! Transporterna och ff är ju som sagt inge bra alls men i övrigt var hon duktig idag. Visst har vi massa kvar att träna på, framför allt stadga och uthållighet, samt att kroppskontrollen inte är den bästa..

I övrigt har jag satt igång ett slalomprojekt med Sky här hemma med rustaslalomet. VI har kört två korta pass igår och två idag. Målet är att hon ska bli säkrare på slalom och få en bättre kroppskontroll. Och då måste hon förfina sin teknik litegrann...det går segt, men ibland sätter hon ett slalom som ger mig rysningar. Och nästa gång hoppar hon över nån port här och därför att hon inte styr över kroppen som hon behöver. Önskar jag hade egna bågar att använda mig av..för att hjälpa henne bättre. Samtidigt har hon senaste gångerna hoppat över eller under bågarna på klubben så det hela handlar nog mer om att hon måste få kontroll över sin kropp...med eller utan bågar...

Takida - min guldklimp!


Bad parenting....

Publicerad 2011-08-22 21:48:19 i Allmänt

För några år sen när jag var på studiebesök på en skola i England så hittade jag den här uppsatt i personalrummet..tyckte den var lika skoj då som nu...;)

Överlag så har alla de personalrum jag varit in i i England varit såå mycket roligare än vad vi har här i Sverige. Bland annat så fanns det på damernas ett urklipp på han den där snygga killen i Lost. Rubriken löd: ""Wanna get lost?" Varpå någon hade plitat dit med bläckpenna: "With him? YES PLEASE!"

Här i de personalrum jag varit i så sitter det mest massa arbetsrelaterat på väggarna....det är skönt att få tänka på annat oxå på jobbet tycker jag...;)Bildkälla: http://uncensoredwebsitemadness.bravehost.com/photos.html

Blandade känslor och AJ, det gör ont!

Publicerad 2011-08-21 01:17:35 i Allmänt

Dagens DM blev resultatmässigt lite stolpe ut… trist men sant.. Och inte blev det bättre av att vädrets makter inte var med nån av oss tävlande och regnet vräkte ner hela dagen. Mellan klasserna åkte jag hem och bytte kläder för då hade det gått igenom den första uppsättningen av regnkläder. Och så blev det strömavbrott i princip hela Bollnäs i över två timmar.

 
Takida – går som en dröm i hoppklassen som är först ut. Jag gör de byten jag vill men i mitten av banan ska jag bromsa in och vad händer? I spöregnet har ju gräset blivit riktigt halt och fötterna bara försvinner framåt och uppåt och jag faller pladask rakt på rumpan och ryggen. Takida kommer och hoppar mot mig och blir väl så där lagom förvånad varför jag ligger ner så hon kommer ju mot mig. Det tar ju några sekunder för mig att kravla mig upp så vi får en vägran innan vi kan köra vidare. Trots min tidsödande vurpa så kommer vi in på en riktigt bra tid. Känner mig riktigt less att jag inte filmade loppet, för det var mycket som kändes så bra, visserligen är jag inte nöjd med slutet, måste bli bättre att träna bakombyten efter platten och tunnlar överhuvudtaget. Men jag körde mina blindbyten där jag ville och Takida tog dom så fint.

 

I agilityloppet bestämde jag mig för att strunta i resultatet och istället passa på att prova sånt jag annars fegar ur med på tävling. Så istället för att springa längs med balansen som alla(tror jag iaf) gjorde så ville jag prova att skicka henne på den och sedan sticka så att vi skulle ha A-hindret mellan oss så att hon skulle ta balansens nerfart själv och sedan in i en lång tunnel där jag sprang mot utgången av den. Tyvärr var jag lite för snabb med att sticka så Takida går först mot balansen men viker sen för att följa mig, jag stannar upp, säger balans, hon viker mot den men kommer mot mig, ja, på tredje eller fjärde kommandot tar hon balansen och jag kan sticka. Och duktiga tjejen tar nerfarten själv, suger in i tunneln. Efter tunneln är det ett hopphinder och det var där jättemånga diskade sig för efter det drog hundarna på en tunnel. I framförbytet där så skickade man automatiskt hunden mot tunneln med kroppen så jag tänkte att jag måste göra en tydlig pole istället. Tyvärr var jag för klumpig i mina rörelser så Takida river hindret men drar inte mot tunneln utan söker ut på hopphindret istället. Sen glömmer jag bort vart vi ska i slutet av banan, räddar upp det, är för sen i slutet så det blir en vid sväng.

 

Så sammanlagt 10 fel, de första fem när jag halkade och 5 fel när jag inte skötte mitt byte som jag skulle. Plus en hel massa sekunders extra tid på min vurpa och sen när jag skulle skicka henne på balansen. Trots det hade vi snabbaste sammanräknade tiden (om jag läste av det rätt) på några sekunder och vi slutade förvånande nog på en 5:e plats totalt.

 

Sky – min lilla skithund ;). Idag kändes hon riktigt liten och omogen. Framför allt i hopploppet. Hon börjar rätt bra, halkar när hon ska bromsa in för slalom, sen både halkar och slarvar hon några gånger. Och så tog hon lite hinder som hon kände för och var stendöv under tiden. Och jag var inte så mycket bättre jag heller. Jag trippade runt och tänkte mest på att jag inte ville ramla igen…Totaldisk är nog ordet för det loppet…

 

Jag kände direkt att det var en hel del saker som var för svåra för Sky i agilityloppet så jag bestämde mig redan innan att inte köra den ordinarie banan utan istället förenkla den lite. I kombinationen där så många diskade sig för att hunden tog tunneln så bestämde jag mig för att köra just den vägen. I det här loppet kändes hon mer fokuserad och med mig. Hon tog slalom på första försöket, trots att hon var helt i otakt och verkligen fick kämpa sig igenom det. Jag är nöjd med att jag valde att köra min egen bana och jag är mer nöjd med Skys inställning och prestation i det här loppet. Jag är nöjd med att vi kunde vara med och köra, det är ju trots allt bara 1 ½ vecka sen hon bara fick gå i koppel och hade tratt. Så det är några veckor sen hon tränade agility. Men i dagens första lopp kändes det som om att släppa in en unge på Lekpalatset. ”Wohoo va många roliga saker att leka med! Titta på mig, mamma! Titta när jag springer jättefort och hoppar jättehögt!


Jag VET att Sky behöver nåt år till på sig att mogna – inom alla aspekter. Och för det allra mesta så känns det helt okej. Hon kommer ju sakta men säkert. Vi skyndar långsamt i hennes takt. Jag vet att jag inte kan ställa krav på henne som hon ändå inte är mogen för. Jag vet ju att vi kommer kunna uppnå våra mål men bara inte i den takt jag hade tänkt mig. Så därför blir jag lite ledsen på mig själv när jag känner att frustrationen tar tag i mig och att jag blir besviken på att jag inte kan köra på det sätt jag vill köra agility med henne. ÄN. Jag måste bara komma ihåg det, jag kan inte köra på det sätt jag vill, ÄN! Men idag kändes det som att vi tog ett stort steg bakåt istället för att flytta fram nån millimeter…för jag vet ju att vi kan bättre än så här, redan nu...
 

Och den där jäkla vurpan. För första gången när jag ramlar på plan så var inte min första tanke: ”Jag döööör! Va pinsamt!!!”  Utan istället: ”F-n, jag måste upp och fortsätta!!”  


Det är ju positivt.


Även fast jag är övertygad om att jag bjöd några på ett gott skratt idag…

 

Det negativa är att det gjorde ont. Och det gör bara mer och mer ont. Ryggen fick sig en rejäl smäll och hela vänstersidan, från nacken och hela vägen ner gör förbaskat ont. Alltså så ont att man gråter....Jag antar att det kommer göra ännu mer ont imorgon…skit också…

 

Nästa säsong ska jag verkligen investera i nåt annat än bara joggingskor. Det här går ju inte..


Skulle knäppa ett fint gruppkort igår...det gick ju bra...
 

 Stort grattis till Mike och Lee som var med och tog DM-silver i lag och Lee tog även den individuella bronsmedaljen!! Ja, och så ett stort grattis till Helena oxå..hon var ju lixom oxå med och gjorde det...;D

 

Back in business..

Publicerad 2011-08-16 23:32:47 i Allmänt

Nu har jag jobbat i två dagar och kors i taket så har jag inte försovit mig en endaste gång...ja, jag vet, det är bara två morgnar det handlar om men ändå...;) för mig är det riktigt bra statistik..!

Det som inte funkar så bra ännu är att komma i säng i tid på kvällarna. Så därför har jag varit dödens trött när jag kommit hem från jobbet...men ikväll SKA jag komma i säng före tolv, det är bara så!

Mycket nytt är det med ny läro- och kursplan. Plus att jag har hela min tjänst koncentrerad till engelska och svenska enbart, med huvuddelen förlagd på 7-9, där jag mest har gästspelat tidigare. Men tror det kommer bli riktigt bra bara jag kommer in i det och blir varm i kläderna!

Till helgen är det DM på lördagen. Både Takida och Sky är anmälda. Det blir mitt och båda hundarnas första DM nånsin. Spännande..

Goast i världen - Sky

Keplermania!

Publicerad 2011-08-14 22:38:33 i AllmäntFörra veckan började jag läsa dessa böcker... Den ena började jag läsa runt 12 på kvällen så den höll mig vaken till halv fem på morgonen...när det var dags för den andra så var jag smart och började läsa den tidigare på kvällen, så då var jag "bara" vaken till tre på natten...

Sååå bra böcker. Älskar när jag får händerna på en bok som är så fänglande att man inte märker att man vänder blad. Men nu är det slutläst på ett tag för mig, imorgon börjar jag jobba igen...och som ni förstår av ovanstående rader så har jag inte självdiciplinen att förmå mig att sluta läsa när jag väl börjat så därför har jag skapat en egen regel med total läsförbud under jobbveckorna.. skittrist men nödvändigt..

Nu är det dags att hoppa i säng snart, jag hoppas verkligen att jag vaknar i tid imorgon! Håll tummarna!

Beach 2011...

Publicerad 2011-08-14 15:52:59 i Allmänt

Ja, om man ska tro alla inlägg på facebook så är det slut på Beach 2011 nu...inte för att jag sörjer särskilt mycket att värmen försvinner men det är lite svårt att vänja sig vid att det bara är 4-6 grader på kvällarna/nätterna..

Någon som definitivt har missförstått allt med Beach 2011 är Takida...Hela varma sommaren har hon släpat runt på all sin underull i ett stadigt grepp. Tills nu... nu släpper hon ALLT! På en gång. När jag borstade henne igår var det nästan läskigt hur mycket hår som fastnade i kammen. Ska ge henne en omgång till idag, men det mesta fick jag bort igår...

Sommarlovets sista dag har spenderats genom att gå igenom och slänga rammel. Samtidigt har jag slängt ett öga på livesändningarna från NM i agility. Stina Matsson tog hem silvret i large, KUL! Annars imponerade Janita med Hitti med 3 säkra snabba nollor = guld. Missade sändningen på small och medium....

You´re simply the best...

Publicerad 2011-08-14 00:23:13 i Allmänt

...better than all the rest....lalala....

Ikväll bjöd mina svartvita på en riktigt rolig träning! Fokus låg på tighta svängar efter långhoppet och slalom.

På flera tävlingar så har Takida antingen rivit när jag har visat att hon ska svänga tight efter långhoppet eller så har jag låtit henne hoppa ut och genom det förlorat tid. På Silas-kursen var det en sån del i en bana och hon rev nån gång där. Jag pratade med Silas om det och fick tips om hur jag kunde jobba vidare med det. Och vad jag kan se så här långt så verkar Takida köpa det. Men vi måste träna mycket mer för att hon ska befästa det.
Jag utmanade henne i slalom, dels med svåra ingångar och med min position. Den här säsongen har hon överraskat mig genom att ta riktigt svåra slalomingångar så jag känner att nu är det upp till mig att träna riktigt svårt och sen lita på henne på tävling. Jag fegar gärna på tävling och en del på träning.

Sky fick oxå köra samma övningar. Frustrerande svårt att hitta timingen i mina signaler så att hon läser dom på rätt sätt och i rätt tid. Men en hel del bra svängar fick vi till mellan varven. I slalom tycker jag att hon har börjat få upp farten lite, så bara vi tränar på och befäster slalom riktigt så tror jag att hon kommer få upp en riktigt bra fart där. Hon tar ingångarna riktigt fint, bromsar in för att klara andra porten, det är sällan hon missar i början nu men sen kan hon slarva i slutet och gå ur en pinne eller två för tidigt. Hon blir riktigt stressad av när jag springer för långt fram, men mera träning bara så löser det sig nog..

Imorgon är min sista lediga dag. På måndag börjar allvaret igen...inga fler sovmorgnar...;) Jag hoppas verkligen att jag inte börjar med att försova mig...;)

Haha..hittade den här bilden på Alex och Sofia i bilen på väg till tävling...:D Den här dagen var vi sen oxå till Sofia skulle starta...tur att hon tog det med ro...


Mysfredag...

Publicerad 2011-08-12 22:53:29 i Allmänt

Har haft en urmysig kväll med släkt och vänner! Full fart med fotbollsmatch, skattjakt, supergod mat, efterrätt och en massa skratt.

Nu är jag så trött så jag måste gå och lägga mig. Har tänkt hinna med en massa saker imorgon oxå så klockan ringer nog alltför tidigt. Har förhoppningar på att hinna upp till Vallsta och heja på Jossan/Jejja, Kerstin/Cap och Sussie/Tyne som startar IK1 imorgon och heja lite!

All Quiet on the Western Front...

Publicerad 2011-08-12 16:31:12 i Allmänt

Ja, på västfronten intet nytt....provsvaren har inte kommit.

Nu känner jag att jag börjar bli riktigt trött på att vänta...Nu vill jag veta!

Ringde till veterinärstationen nyss och frågade, jag skämdes när jag gjorde det för dom hade ju lovat att dom skulle ringa så snart svaren kommit, men jag kunde ändå inte hålla mig. Tur att dom är snälla och förstående där...då blir det inte lika pinsamt att ringa och vara dryg...

Har jag inte hört något i mitten av nästa vecka så skulla jag höra av mig, annars gör dom det så fort svaren kommer...

Och apropå att kliva upp tidigt, det suger...rejält. Nu är klockan halv fem och jag är dödstrött...tur att jag ska iväg till grannen på middag så jag vaknar till...Nä, imorgon ska jag få sova längre...det är ju dumt att slösa bort tidiga morgnar i onödan lixom...

The impossible made possible!

Publicerad 2011-08-12 14:39:13 i Allmänt

Idag hände det, så jag överväger att åka och köpa mig en triss...jag kom upp klockan sju!!! Dock med lite hjälp från Kerstin som ringde och väckte mig ur snooze-dimman..;) Vi pratade en 20 minuter, sen ploppade jag i linserna och drog iväg till skogen med hundarna. Efter en kall men uppfriskande promenad så tränade jag lite agility. Både Takida och Sky satte tre nollor på raken på hoppbanan. Duktiga flickor!

Även Meya fick prova köra banan, hon var oxå jätteduktig utifrån hennes mått mätt, men oj va sakta det går...;) slalom är lite svårt...eller hon vet vad hon ska göra, men vill inte så gärna kanske man ska uttrycka det. Men riktigt nöjd var hon när vi kom i mål i alla fall.

När jag åkte hem från klubben så åkte jag till pappa och bytte bil, tog med släpvagnen hem och fyllde den med massa bös. Rev ner alla pallar som veden har stått på och körde iväg med en fullproppad släpvagn till tippen. På vägen hem därifrån så stannade jag till på klubben och hjälpte till att flytta hinderparken. Sen tillbaka till pappa, bytte tillbaka bilen och nu känns det som om jag är rätt trött...det tar verkligen på krafterna att kliva upp tidigt...;)

Aja, dags att sätta fart igen, hinner lite till innan det är dags att hoppa i duschen. Är bjuden med hela klanen Dahl till grannen på grillat klockan fem!

Lyxfredag!

Får tillbringa kvällen med mina favvopojkar!
Give your everything and make a success of anything you take upon you!

Publicerad 2011-08-11 22:05:36 i Allmänt

Ibland bara snubblar man över bra ord...som rubriken här ovan! Nu har jag hittat många bra ord som jag kan jobba med mentalt!


Den som bromsar förlorar...

VOLLGAS!

Give your everything and make a success of anything you take upon you!


Superduper!

Asså shiiit va jag har hunnit med mycket idag! Fick en helt otrolig energi efter jag träffat Maja och har klippt gräset, staplat ved, kört ved till brorsan, röjt inne...det blev middag kvart över nio, supergod köttgryta med sallad! (Okej jag erkänner, jag fick en matlåda av mamma...;) )

Nu ska jag röja lite till, blir en tur till soptippen imorgon, skönt att bli av med lite skit!

Hundarna har varit med ute och lekt medan jag donat, så nu ligger dom häromkring trötta och nöjda dom med. Imorgon hoppas jag hinna med ett pass agility till med mina gotjejer, allt står och faller med om jag lyckas kliva upp när klockan ringer....håll tummarna!

Nu ska vi slappa lite, snart börjar "The killing"

Reality-check...

Publicerad 2011-08-11 17:09:21 i Allmänt

Igår kom brevet med info inför jobbstarten på måndag...Ska bli skönt att komma in i rutiner igen, men det jag fasar över är ju att kliva upp på morgonen..det är ju inte min starka sida direkt...

Som i morse så skulle jag kliva upp halv 7 och åka iväg och träna en snabbis med hundarna. Kvart över 10 vaknar jag...hittar mobilen inknölad under kudden, med alarmet avstängt. Har till och med lyckats stänga av mobilen och sedan knäppa på den för nu skulle jag knappa in pin-koden...SUCK...

Skyndade mig upp, skippade frukost och åkte iväg med mina svartvita till klubben. Vi hade ju klass 2 tävling igår och ena hoppbanan stod kvar så jag ville testa och köra den några gånger. Takida gick riktigt bra, en gång glömde jag att peta ut henne på ett hinder efter en jacko men annars gick hon riktigt fint. Provade lite olika handlingsalternativ, bland annat vid ett ställe där hon fick en lite för stor sväng, och hittade ett bättre sätt än mitt första val. Nu ska jag bara komma ihåg det till tävling om det blir en liknande situation..Men känslan vi har i våra lopp nu är oslagbar, det finns inget bättre!

Sky fick oxå köra och oj vad lycklig hon var! Klarade hela banan på första försöket förutom de tre sista hindren där jag körde samma handlingsalternativ som jag kört med Takida. Bara ett bevis på att vi har en bra bit kvar tills vi vet var vi har varann, framför allt tills jag kommer känna alla hennes svagheter och styrkor, vart jag måste hjälpa och vart jag bara kan köra på. Men en liten känsla av samkördhet infann sig under passet..underbart! Jag har bestämt mig för att ändra om i mitt tänk kring hennes träning, jag hoppas det är rätt beslut och blir bra!

Efter träningen åkte jag hem och brunchade, duschade och åkte och hälsade på Maja som nyss blivit mamma till lilla Vera. Så himla härligt att träffa Maja igen, vi har ju haft varandra i över halva våra liv. Det är skönt att träffas och allt är som vanligt fastän man inte setts på länge, men jag önskar att vi sågs oftare! Varför ska Kalmar ligga så långt bort?! Men nu var hon hemma i Bollnäs, så jag hoppas vi hinner ses mer innan dom åker tillbaka!
Vera var en oemotståndlig liten tjej, underbar och med en kalufs som de flesta karlar över 30 skulle bli gröna av avund om dom såg...;)

Nu ska jag ut och ge gräsmattan en omgång, ännu en anledning till att längta till hösten - mindre gräsklippning...;)

Min knasboll....<3
Can the lonely take the place of you?

Publicerad 2011-08-11 16:32:01 i Allmänt

Älskar låten - älskar Christina Perri! Har tyckt om henne ända sen jag såg avsnittet på "So you think you can dance" där dom dansade till hennes "Jar of hearts" och hon fick sitt stora genombrott...VILL köpa skivan!!!

Where do we go from here?

Publicerad 2011-08-10 13:57:39 i Allmänt

UPPÅT!!!!!!!Bästa placeringen med 7 resultat i bagaget, inte illa...Nu ska vi försöka klättra lite till innan året är slut...

Wer bremst, verliert!

Publicerad 2011-08-09 00:34:35 i Allmänt

Den som bromsar, förlorar....

Det österrikiska landslagets "slogan"

Som tur är har jag kunnat läsa mig till översättningen i
fundera. Min tyska är ju inte så bra, trots 6 års studier. Men om man egentligen kan kalla det studier, det vet jag inte...jag och Maja skolkade hej vilt från tyskalektionerna. Vi fattade ju ändå ingenting och både hon och jag var ju vana att vi hängde med rätt bra i skolan i övrigt så det blev väl en lätt utväg. Sista halvåret fick vi ett 5 cm tjockt kompendium med grunderna i tyskan. Vi var superambitiösa och pluggade och försökte, ända tills vi upptäckte att tyskafröken hade kopierat med facit längst bak...ja, efter det tränade vi på kopiering bara...;/

Idag kan jag säga att jag ångrar mig, jag skulle verkligen kunna mer tyska.

Men jag kunde faktiskt göra mig lite förstådd på Silas-kursen!

En gång när det blev fel så sa jag:

-
Scheisse!

Och efter lunchen sista kursdagen så sa jag till Silas:

-Kannst du nicht nächtes yahre zuruckkommen, bitte?

Och sen fixade ju Camilla och Gudrun det, och bokade in Silas nästa år igen! Och ni anar inte hur glad jag är att jag kommer få träffa denna otroliga agilitymänniska igen! Det är helt klart det bästa som skett under 2011, och jag är övertygad om att det kommer bli 2012 års höjdpunkt oxå!

Och när jag nån vecka efter kursen läste orden "Wer bremst, verliert" i fundera så kände jag att dom orden ska jag ta till mig, och försöka anamma i all agilityträning framöver. Det blir ju inte enklare än så, den som bromsar kommer att förlora!

Jag är långt ifrån där, tro mig, det vet jag, men som ordspråket säger, det är inte målet utan resan som är det viktiga...det börjar hända saker i mitt tänk och jag är så himla glad för det. Mer och mer börjar jag hitta hur jag vill köra agility. Vi kommer ha mycket skoj framför oss, jag, Takida och Sky!

The sweetest thing!

Publicerad 2011-08-09 00:04:13 i Allmänt

Alltså, mammas och pappas kattunge Nisse är nog bland det sötaste jag sett!


tittar ni noga på höger fram så ser ni att Nisse bara har tre tår...plutten!

Troja!

Publicerad 2011-08-09 00:01:36 i Allmänt

Ja, troja verkar vara en riktig kavat liten sak. Nu kan hon sitt utan hjälp, och idag försökte jag börja med ligg men hon var lite för ofokuserad för tillfället, för jag hade tagit med mig Meya dit. Meya har varit så nere över sitt liv med tratt så jag tänkte att lite ensamtid med henne plus att vi skulle hälsa på Favoriten mamma skulle muntra upp henne och det gjorde det! Så glad som hon var idag har jag inte sett henne vara på snart två veckor...

Vi satt och fikade lite och smygande med en tass i taget så var Meya snart oxå i soffan bredvid mamma...;)


Wilmer, Meya och mamma <3


Troja

Takida har ett mycket tydligt kroppspråk men det struntade Troja i - ska man vara dryg så ska man...stackars Takida....Men Sky då, som själv var drygast i världen som valp - vad tyckte hon om Troja?
Jag låter hennes ögon tala för sig själva....

Power-nap med den goaste...

Publicerad 2011-08-06 18:14:19 i Allmänt

på eftermiddagen så hoppade Meya upp i sängen och ville gosa. Jag tog av henne tratten och hon somnade på min arm. Meya är ju som en stor mjuk teddybjörn och vi hade det så mysigt så jag blundade lite jag med...

Och hoppsan, i 2,5 timmar sov vi....det kallar jag en rejäl power-nap...;)

Back on track!

Publicerad 2011-08-06 18:10:19 i Allmänt

Igår så kunde jag äntligen rycka upp mig från de senaste dagarnas totala deppighet och åkte iväg och tränade agility med Helena och grabbarna. Vi tog ett morgonpass för att undvika den värsta värmen. Vi tränade på samma övning som Helena hade gjort nån dag innan, riktigt rolig var den!

Takida gick jättefint när jag skötte mig men det absolut roligaste var att märka att mitt tänk börjar utvecklas och bli annorlunda, så efter vi kört övningen som den varit på kursen så ändrade vi lite i handlingen och kom fram till bättre svängar och linjer. Tjohoo!! Det var riktigt roligt så vi bestämde att vi även skulle köra ett pass på kvällen om regnet uteblev.

Så vid 18-tiden var det dags igen, denna gång körde vi en del av en bana från Dania Cup med ett eget slut på ca 15 hinder. Jag fick problem med linjen och rörelsen till en början i starten, så fort jag flyttade lite och tänkte hur jag backade så blev det bättre. Banan var skitkul, man var tvungen att springa och vara offensiv hela tiden. Problemet är att jag litar för dåligt på Takida ibland, stannar kvar lite för länge och vips så blir man sen till nästa byte. Riktigt rolig träning i gott sällskap! Det vill jag ha mer av!! hela augusti är ju så gott som tävlingsfri så nu jäklar ska jag och Helena komma igång med våra träningar igen! Att få och ge konstruktiv kritik och nån som pressar en, det är ju precis det man behöver för att växa!!

Men hua va tomt det var att inte ha med Sky....usch!!! Men på onsdag tar vi stygnen så snart så kan hon vara tillbaka på banan...jag längtar!!!!


Min pärla!

Foto från www.hundbiten.net


Inka

Publicerad 2011-08-04 23:53:43 i Allmänt

I morse var jag och Inka ut och gick ett viltspår. Jag hade låtit spåret ligga över natten, ca 12 timmar så det var inte en lätt start hon fick lilla tanten...men hon tog spåret fint efter omständigheterna, och maken till stolt och nöjd tjej när vi kom fram till klöven får man leta efter...;)

 

Nu ska jag se till att hitta lite bättre spårmarker, där jag höll till idag var inge bra, så vi kan träna vidare!

Welcome home!

Publicerad 2011-08-04 23:45:54 i Allmänt

Idag kom pappas nya stjärnskott hem. Världens sötaste (på sitt eget vis) lilla jämthundsvalp.

Tuff och kavat, fattade min sittövning rätt fort, lekte och kampade som bara den (och ville inte släppa) och helt obstinat och ovillig att sitta still i famnen på en....men till slut så...;)

Det är nåt visst med valpar ändå, man blir glad ända in i hjärtat av att titta på dom! Men jag är lite besviken för Troja luktade inte så mycket valp....

Var ju bara tvungen att åka dit idag med lite nya leksaker och ben...:)

I'm knocked down by your eyes..

Publicerad 2011-08-03 19:06:21 i Allmänt


Foto: nathalie Ädel

Här hemma går dagarna både segt och snabbt, nu är det bara 1 1/2 vecka kvar tills jag börjar jobba. Idag skulle jag ha varit iväg och tävlat agility i Knivsta med Takida men eftersom jag inte har nån hundvakt till Meya och Sky så blev det till att stanna hemma... trist!

Hundarna mår bra, Meya är riktigt deppig över att ha tratt hela tiden och Sky börjar få alldeles för mycket energi för detta stillavarande liv. Ändå måste jag säga att hon klarar av det fantastiskt bra! Hon får lite tokryck som jag måste hejda men än så länge har inte överskottsenergin gått över till destruktivitet...;)

Pratade med veterinären idag, så om en vecka får vi komma in och ta bort stygnen...EN VECKA!! Jag hade hoppats på måndag eller nåt...Provsvaren från biopsin hade inte kommit och det kunde dröja minst en vecka till...

Riktigt jobbigt att få vänta så länge samtidigt som jag tycker det är skönt på ett sätt, för då slipper jag konfronteras med eventuella dåliga nyheter...


Snyggt och snabbt = Silas Boogk

Publicerad 2011-08-02 01:25:07 i Allmänt

Jag önskar att jag kunde ramla lika snyggt och snabbt som Silas Boogk...och komma upp lika snyggt och snabbt ska väl tilläggas...;) En dag har det här klippet legat uppe på youtube. Det har redan 3000 visningar. DET om något säger att Silas Boogk inte bara kan ramla snyggt och snabbt, han är jäkligt bra på att köra offensiv agility när den är som bäst! Ja, jag är då helt såld....

Catch us by Alteco - Bollnäs 27/7

Publicerad 2011-08-01 18:21:56 i Allmänt

Här kommer film på våra laglopp på hemmatävlingen förra veckan! Vi lyckades ju plocka en SM-pinne till och det kändes skönt med tanke på att vi bara kör på tre hundar för tillfället..men snart är Floyd ute på banorna igen :D

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela