takidasky

KLARA FÖR SM!!!!

Publicerad 2011-02-28 20:42:04 i Allmänt

SM-KLARA SM-KLARA SM-KLARA!!!! I helgen var jag och Takida iväg till Hudik för en 2-dagarstävling. Upplägget var kanon med dubbla lopp i båda klasserna. Jag hoppades och hoppades att vi skulle räcka hela vägen fram och ta den där sista SM-pinnen i agilityklassen…Och jag behövde inte hoppas och vänta så länge, bara till första loppet där vi satte en nolla. Lite småmissar av mig som gjorde att vi tappade lite tid så jag vågade inte ta ut nåt förrän resultatlistorna kom upp. Vi hamnade på en tredjeplats och så var vi KLARA FÖR SM!!!!! Ja, jag kan säga att tårarna var inte långt borta när jag ringde till Helena för att berätta…;) I den andra agilityklassen och första hopploppet infann sig en helt fantastisk känsla! Det har nästan aldrig känts så bra efter ett lopp som det gjorde då, framför allt i agilityloppet. Tyvärr petade hon ner en bom i vardera klass (och satte en tass på långhoppet i hopploppet) så vi hamnade långt ner på listorna i det starka startfältet som var. Men vi satte två riktigt bra tider i dom loppen (ja, dom snabbaste tiderna ;) om man får skryta lite..) och det känns inte som om hon vinner nån tid när hon river utan att hon lika gärna hade kunnat tagit hindrena på samma tid som hon gjorde nu. I sista loppet för dagen gjorde vi en nolla, men en riktigt vinglig sådan, jag var alldeles för seg och var sååå sen i handlingen så det var skamligt…. Vi kom väl hem runt 22-tiden och det var bara att kasta sig i säng för att kliva upp halv sex på söndagen. Första loppet var riktigt dåligt av oss båda och resulterade i helgens första disk. I andra agilityloppet blev det en nolla och en femteplats. I det tredje blev det en disk igen, men en som bjöd på leenden…;) Efter en kort tunnel skulle vi svänga höger till en annan tunnel, problemet var att jag inte fångade upp henne efter den korta tunneln och att slalomet stod rakt fram när hon kom ut från tunneln. Så jag springer åt höger och ropar genom, och Takida, ja, hon svänger åt vänster, sätter slalomingången, och kör JÄRNET i 10 pinnar innan hon ens märker att jag inte är med….inte så kul egentligen med en disk men hon ser för himla härlig ut i alla fall…;) Jag samåkte med Alex pappa och Floyd skulle inte köra sista loppet. Jag hade startnr 58 och med både small och medium före det så kändes det som om det var rätt mättat så vi skippade sista loppet och åkte hem istället. Både jag och Takida var lite trötta…. Efter att ha hämtat hem alla dom andra hundarna så blev det sängen riktigt tidigt, före 22!! Minns inte när det hände sist om jag ska vara ärlig…men det var behövligt….! Grattis till Malin och Wiola som också blev SM-klara i helgen!!!! Och till alla andra smurfars fina resultat i helgen! Här kommer alla odiskade lopp:

Länskampen

Publicerad 2011-02-19 21:55:01 i Allmänt

På söndagen var jag och Takida iväg till Rättvik för att tävla i Länskampen. I första loppet fick vi en femma. Visst hade jag kunnat följa med henne lite längre vid det hindret, men samtidigt tycker jag att det är hennes ansvar att ta det och lyfta på benen. I andra loppet lyssnade hon inte alls på det jag visade utan sprang som en formel 1-bil bakom ryggen på mig in i fel tunnelingång. MYCKET oväntat då hon annars brukar ta just en sån ”sväng” riktigt bra. Sen gjorde jag ett hjärnsläpps-bakombyte vid slalom där jag aldrig hann ikapp henne så hon tog fel tunnelingång igen. Nu får jag börja skärpa till mig vid tunnlar!!! Jag vet ju att hon bara slurpas in i dom om jag inte är med i tid….men mellan diskarna så gjorde vi en hel del bra saker också, även det ska jag ta med mig. Tyvärr fick inte Gävleborg runt de nödvändiga tre hundarna i small så vi kom sist. Men roligt var det!!

TheLook Successful Sky tränar....tadaa...LYDNAD!

Publicerad 2011-02-19 21:52:36 i Allmänt

I tisdags åkte jag och hundarna till klubben och gick i skogen. Efteråt tänkte jag att nu är det väl ändå dags att iaf PROVA träna lydnad ute med Sky. Hittills har vi ju hållit till i vardagsrummet och de få gånger vi provat över har hennes ADHD tagit över helt och det har inte funnits nån vidare kontakt att jobba med… Men nu så gick hon så fint, min allra bästaste tjej!! Det är fortfarande svårt med fria följet då hon gärna svävar iväg framåt och med svängar och halter, men nu jobbar hon med mig! Det var riktigt nyttigt för mig att få se henne på film för det ser faktiskt bättre ut än vad det har känts! Sen har vi en lång väg kvar till att få det att funka i ett helt program, men ta mig sjutton om det inte kommer kunna bli en lydnadshund av Sky också…!!!

Bästa laget!

Publicerad 2011-02-19 21:51:38 i Allmänt

Förra helgen var Sofia hemma och då passade vi naturligtvis på att träna med laget!! Vi fick till en superbra träning för alla hundarna, även Sky och Mike var med. Vi tränade på lite nya handlingssätt, som passade Sofia och Ninja riktigt bra!! Jag tror även att det kommer passa Takida och mig jättebra med lite mer träning! Man blir så glad av våra träningar! Vi peppar varann och hjälper varann till att hela tiden höja oss ett snäpp. Sofia bjuder också på lite underhållning i början av filmen…;) enjoy! Skyan gick jättebra! Jag blir så glad av min lilla racerråtta! Hon fick också springa över balansen några gånger och det gjorde hon utan problem. Hon hade lite svårare att stanna kvar på kontaktfältet om jag sprang på höger sida, så det ska vi träna vidare på. Men så skönt att hon nu tar både A-hindret och balansen!! Snart ska vi träna vidare med gungan. Catch us if you can Även Sky och Mike fick träna:

Insnöade!

Publicerad 2011-02-19 21:48:41 i Allmänt

Stackars lilla Thea kom hem med ett hemskt sår i huvudet på måndagen efter Vara. Tack och lov så höll det sig infektionsfritt så nu har det snart läkt!

 

Fredagen 11/2 går till historien som den första dagen då jag inte kunnat ta mig till jobbet pga vädret! Kvällen innan och hela natten stormade det som bara den och det fanns inte en chans att ta sig nånstans då både gatan utanför och storvägen var oplogade. Ja, det var så illa att skolan höll stängt den dagen….

 

Men efter lite (MYCKET) snöskottning i den härliga solen som följde så passade jag och hundarna på att leka ute i snön. Jag har väl ett snödjup nu på ca 60-70 cm på baksidan och som ni kan se på bilderna så var det mycket att plumsa i för hundarna. Dock tog det roliga slut lite för fort då jag råkade kasta upp leksakskalkonen på hustaket….jag blir sååååå trött på min obefintliga kastförmåga! Några fina kort fick jag däremot!

Stackars Sky försvann nästan....


Kom och försök ta den då....
Finaste Meya


Snömonstret Takida


Mitt bustroll


Snygga tjejer


Avslutar med mitt absoluta favoritkort...:D

Folksam Cup finalen!

Publicerad 2011-02-19 21:17:04 i Allmänt

Första helgen i februari styrde vi kosan ner till Vara och Folksam Cup finalen. Vi var riktigt många Bollnäs-ekipage där men tyvärr blev det lite stolpe ut för oss allihopa… För mig och Takida blev det definitivt stolpe ut…I första loppet gick hon bra, dock lite långsammare än hon brukar, speciellt tunnlarna upplevde jag tog längre tid än de brukar.. I mitten av banan väntade ett threddle. På träning är det det enda som inte har funkat på sistone. Det har varit svårt att få henne att lyssna riktigt där. Att jag var spänd över det resulterade naturligtvis i att jag inte lät henne jobba klart på första hindret så där blev det en rivning, samt att slutet fick lite vidare svängar. Vi placerade oss på en 13:e plats med den 5:an, de tolv andra var nollor. Inför agilityloppet så hade jag gett upp tanken att vi skulle kunna ta oss till final, iom att det var de 10 bästa som gick vidare. Med den inställningen så höll jag inte i henne som jag borde, hon hoppade kontaktfältet på A-hindret och tog en oxer baklänges…resten av loppet följdes av tabbe efter tabbe då jag helt tappade fokus. Förhoppningsvis så tar jag med mig den här erfarenheten och gör något bra av den, för så usel vill jag inte vara igen. Ett nytt lopp är ett nytt lopp – inte en förlängning på tidigare misstag som det blev nu…Min duktiga tjej förtjänar bättre än så!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela