takidasky

Lyckorus!

Publicerad 2011-07-31 17:13:42 i Allmänt

En av sångerna från vigseln. Jag hade aldrig hört den förr men jag tyckte jättemycket om den!

weddingbells!

Publicerad 2011-07-31 17:11:34 i Allmänt

Igår var jag iväg på bröllop i Rengsjö kyrka. Det var Lövis och Anders som skulle gifta sig. Därefter bar det iväg till bygdegården för middag och fest. Och vilken fest det var! Ojoj, jag var helt säker på att jag skulle få lida för det idag men när jag vaknade i morse så mådde jag förhållandevis bra...skönt! Men seg så in i bomben har jag varit hela dagen....och det verkar inte släppa heller. Aja, kan väl ha en slödag då...och ladda för de nästkommande två veckorna som är de sista på semestern.

Sommaren har gått så fort! Det kanske är tur i oturen att det blev som det blev med hundarna, så att jag är tvungen att hålla mig hemma. På det viset blir det ju lite gjort här hemma istället. I förrgår målade jag vedboden, ska bara dra över det vita en gång till så är den klar sen. Den blev riktigt fin! Sen ska pappa bara göra en dörr som jag kan måla så är allt klart för vintern.

I augusti kommer det bli riktigt lugnt med tävlingar för vår del. Känns rätt skönt att få prioritera träningen lite mer. Det är så mycket jag vill träna på!!!

Anna <3 Anders!


Fix you...

Publicerad 2011-07-28 17:49:53 i Allmänt

Idag skulle jag skriva flera glada inlägg... det första skulle handla om vilken fin blogg jag har fått, det andra skulle handla om mina nya fyra favoritord - Den som bromsar förlorar... Det tredje skulle handla om lagtävlingen igår....

Men just nu har jag inte lust att skriva om nåt av det. För idag är jag ledsen och rädd. 

Först så kunde jag inte sova på hela natten...saker som hänt tidigare på kvällen snurrade i huvudet och inte förrän vid 6-tiden somnade jag. Klockan ringde 8 och jag släpade mig upp efter en halvtimmes snoozande. Kvart i 10 på pricken infann jag mig på veterinärstationen med Sky och Meya. För några veckor sen upptäckte jag en knöl på Sky, i lösskinnet där bakbenet möter magen typ. Stor och stenhård. Meya har haft en knöl på frambenet ett tag men nu har den växt så jag tänkte att det var bäst att kolla upp det hela.

Jag var ganska så inställd att bli avfärdad med att det var fettknölar och hemskickad rätt fort. Veterinären började kolla på Skys knöl. Stack lite, skar lite. Och hon var såå duktig min lilla tjej! Nä, den här måste vi ta bort, var domen och så fick Sky en spruta och blev nerlyft på golvet. Upp med Meya på bordet, en snabb undersökning och samma dom där, den måste tas bort och spruta till henne oxå.

Efter ett tag hade Sky motvilligt somnat medan Meya fortfarande var rätt vaken så hon fick en spruta till efter ett tag. Dom började med Sky, fort och smidigt gick operationen. Men knölen såg inte fin ut alls, den måste skickas på biopsi...När det var Meyas tur så gick jag ut en sväng medan tankarna och rädslan började fara i huvudet...mina gotjejer! <3 När jag kom tillbaka så berättade veterinären att Meyas knöl inte heller såg bra ut utan den måste oxå skickas in på analys. Hundarna fick uppvaknande, Sky vaknade till rätt fort men Meya hade riktigt jobbigt att vakna till. Hon vinglade som bara den och bakbenen bar henne knappt.

När jag åkte därifrån så kom tårarna och rädslan.

Tänk om det inte är bra...tänk om det är cancer?

Och resten av dagen har väl gått åt till att gråta och försöka tänka positivt om vartannat...

Men nu är vi i alla fall hemma, Sky är ganska så pigg, men väldigt bedrövad över att behöva ha tratt. Jag har aldrig sett henne så slokad som idag... Meya däremot ligger bara, hon till och med kissade ner sig där hon låg utan att ens reflektera över det. Och då är det illa... Jag har fått med henne ut en gång men då var jag tvungen att bära henne bitvis, benen bär inte riktigt. Men enligt veterinären kan det hålla i sig hela kvällen så....

Nu håller jag tummarna att mina tjejer är okej och att allt går bra. Jag vet ärligt talat inte vad jag tar mig till annars...

I´m sorry....

Publicerad 2011-07-27 01:19:25 i Allmänt

Idag har Sky rivit ner och bitit sönder ett av parasollen jag har införskaffat till hundgården...det är tacken för att man vill att dom ska ha det skönt och bekvämt i skuggan....

Aja, det är väl smällar man får ta, för nu var det länge sen hon bet sönder något sist. Riktigt länge sen och det där röda parasollet såg väl antagligen för smaskigt ut att låta bli...

Eller så är det så att Sky helt enkelt inte gillar inredningen i hundgården? Hon har ju trots allt demolerat 3 bord och en solskärm tidigare...

Men ikväll kröp hon upp i mitt knä och lovade med sina mörka vackra ögon att hon aldrig ALDRIG skulle göra nåt sånt igen...;)



Och det är klart att detta lättlurade hjärta tror fullt och fast på det!

Annars idag har jag varit på klubben i nästan fyra timmar och förberett inför tävlingarna imorgon. Lagtävling står ju på agendan. Jag har varit till mamma och ätit middag igen och däremellan ska jag väl erkänna att förutom hundpromenader så har det inte blivit mycket annat gjort än läsning....

Åh vilken bra bok det var!! Jag var till och med tvungen att ta med boken till mamma...;) Som tur är, är hon likadan när hon kommer över en bra bok så hon var förstående över att jag satt med näsan i boken mest hela tiden... Men nu är den utläst...jag får alltid lite ångest när jag närmar mig dom sista sidorna i en bok, vetskapen att det härliga snart är slut, även fast man vill veta hur det slutar...

Men till er som inte redan läst den - köp den!!



Nisse däremot, mammas och pappas kattunge på 6 veckor har hittat en ny favoritplats.
Han är riktigt duktig på att gå på pottan...;)

Lost dogs and lonely hearts..

Publicerad 2011-07-26 00:31:05 i Allmänt

Eller som den heter på svenska:

Ensamma hjärtan och hemlösa hundar



Den handlar om Rachel som får ärva sin mosters tillgångar - ett hus på landet och ett hem för övergivna hundar. Lite recensioner:

"En ny Bridget Jones, men med hundar istället för vitt vin"
Stylist

"Även en allergiker finner sig ohjälpligt förälskad. Så ska en romantisk berättelse vara" Dagens nyheter


Fick den av mamma idag, så nu ska jag hoppa i säng och börja läsa den. Hinner lixom aldrig med att läsa nu för tiden tycker jag. Och jag som brukade plöja 3-4 böcker i veckan... 

Annars har dagen varit lugn, började med att försova mig rejält, kastade mig iväg på möte med agilitysektorn på klubben. Jag och Helena stannade kvar lite extra och gick igenom vad vi har för priser kvar till den stora agilitytävlingen i oktober.

Efter det åkte jag ner på färgtema (plockade upp Åse på vägen) och köpte färg till vedboden. Dom hade ju utförsäljning och halva priset så då måste man ju bara passa på, det blir ju dyrt ändå. Vi blev väl på färgtema i nästan en timme medan vi försökte tyda den bortnötta etiketten på den enda färgburken jag hade kvar sen vi målade huset... Jag var helt säker på att färgnumret jag skulle ha var SK47, jag har till och med ringt till han jag fick färgnumret av för fem år sen...men det stämde inte med det färgprov jag hade med...efter mycket tydande så chansade vi på att det stod TL29 och det stämde!! Så nu har jag 10 liter av rätt färg och allt jag behöver nu är lite finare väder så att jag kan måla...Jag fick även med en bok av försäljaren "Husets renoveringsbok" hette den. I den kan man visst skriva upp alla viktiga saker, som till exempel just färgnumret på färgen man målar sitt hus med...;) Men varken jag eller Åse tyckte det var särskilt jobbigt att vara där så länge, han var lixom väldigt trevlig att se på försäljaren...hehe...;)

När vi skulle hem hamnade vi i världens bilkö då alla från Söderhamn visst oxå skulle ner på Grillnatta...Vi stannade till hos mamma en sväng, åt middag och efterrätt innan vi åkte hemåt.

Väl hemma så stoppade jag in hundarna i bilen och drog upp på klubben och gick. Mitt under promenaden kom världens skur...Som tur var hann jag träna lite agility med Sky och Takida innan vi gick.

Idag låg fokus på lättheter. Vi tränade slalom och sen dra på raksträckor med mig på olika avstånd. Det är ju alltid roligt att träna hund, men ibland så är det extra kul och det var det ikväll. Att få se mina underbara tjejer dra på järnet och sen vara så otroligt nöjda med sig själv...ja, då blir man varm ända in i hjärtat!


You make me smile...

Publicerad 2011-07-25 00:40:38 i Allmänt

Idag har jag haft äran att spendera dagen med min för det mesta mycket upptagna systerdotter! Vi började dagen med att panta flaskor...alltid skönt att ha med sig ett barn såna gånger, särskilt när jag inte pantat sen före jul så jag hade en del....men då när man står där och trycker ner flaska efter flaska så känns det bättre att Ida var med, att vi pantar åt henne typ...;)

Vi handlade med oss lite fika hem från affären, bland annat Nygårdas Smultronsoda... sååå god! Kan varmt rekommenderas, tror det skulle vara riktigt god att göra sig en liten drink på oxå!

Efter pantningen åkte vi hem till Ida för hon skulle ut och skritta hästarna efter helgens tävlingar. Jag ledde Killie medan Ida red barbacka på Poppy och så gick vi en timmes promenad längs bergvägen. Det är något så rogivande för själen att vara nära hästar. Jag njuter av varje sekund, av lukten och känslan det ger av att rykta och bara vara nära en häst. Ibland saknar jag ridningen jättemycket, men vet innerst inne att intresset inte är så starkt och att tiden inte finns för att ha en häst. Men åh va jag kan sakna känslan av att sitta på hästryggen!

Vi tjottrade på om det mesta här i livet, och maken till lyckopiller finns nog inte än den ungen! <3

Väl hemma så inväntade vi resten av familjen och så åt vi en härlig middag bestående av grillad fläskfilé med tillbehör. Mums!

Efter det åkte jag hem och pratade med helena i telefon...i bara sisådär 2 timmar och 20 minuter....vi har ju inte träffats riktigt på några dagar nu...;)

Igår var jag oxå upp och körde ett pass agility med hundarna. Banan från lagtävlingen stod kvar så vi körde på den. Takida gick klockrent varje gång, hon är en pärla! Sky var till en början för het så det blev nån rivning och att hon gick ur slalom för tidigt när jag gjorde mitt blindbyte så jag ändrade om och gjorde ett framförbyte för att kunna ha ögonen på henne hela tiden. Sen var hon lite för trött de sista gångerna, det märks framför allt i slalom där hon sänker farten rätt rejält då men hon gjorde mycket riktigt fint. Hon kommer sakta men säkert lilla Sky, men hon är känslig för om kraven blir för stora, då tappar hon farten. En viss fartsänkning där hon tänker är helt okej och ett måste just nu för att hon inte ska göra illa sig men det är en smal balansgång med henne, att ha kvar farten i allt vi gör samtidigt som vi höjer svårighetsnivån. OCH inte minst är det en balansgång att hantera hennes känslighet, ja, hon har verkligen förändrats lilla pluttan!



Nu när Helena är ledig så vi äntligen kan börja träna ihop som vi vill, så ska jag strukturera upp hennes träning så att det blir en lagom mix av allt. Svårigheter kombinerat med lättheter där hon bara får vara sitt spralliga lite omogna jag och röja järnet...;)

Nu är det tre veckor kvar tills jag börjar jobba....shit va tiden har gått fort!!! Jag har massor att göra här hemma och måste verkligen sätta fart om jag ska hinna allt!

En riktigt bra nyhet är att Amandas kompis ska hjälpa mig att få in headern här på bloggen och ev lägga in rubriker!! Hur SUPERBRA är inte det!!

I min header har jag skrivit några ord som ska bli mitt motto framöver i agilityn. Jag är inte där än handlingsmässigt, men jag närmar mig... Och det känns helt rätt dom där fyra orden, helt rätt!

mamma, sis, bästa Ida och pappa i julas...


En riktigt bra dag har jag haft, och det känns som en hel del tankar och funderingar jag har dragits med börjar så sakta ta form i handfasta planer...kommer bli en spännande höst...!

Think how much love we can show together...

Publicerad 2011-07-24 01:23:58 i Allmänt

Det är helt ofattbart det som har hänt i Norge...

Att så mycket ondska kan bo i en enda människa?!

Att en enda människa kan släcka så många liv?


Men som en av de överlevande ungdomarna sa till CNN:

"If one man can show this much hate, think how much love we can show together.."

bildkälla: jeanikee.se

All kärlek till de anhöriga och vänner som förlorat någon i denna hemska tragedi....

Jag blir galen.....!!!

Publicerad 2011-07-23 17:47:49 i Allmänt

Jag hatar att vara oteknisk!!!

Har försökt ändrat om här på sidan med en ny header och bakgrund. bakgrunden kom in, men jag vet inte vad jag tycker om den än, och vart headern tog vägen har jag ingen aning om...

suck....

har slängt ut livlinor på facebook till Amanda m jess så jag hoppas hon kan hjälpa mig..;) annars är det kört...

Nu ska jag sticka och handla, har en helt otroligt rolig shoppinglista:

tandkräm
kattsand
sköljmedel

;)



lite gladare av den här bilden iaf....;)

Livskvalité!

Publicerad 2011-07-23 01:26:21 i Allmänt

Igår packade jag in mina 4 tjejer och styrde kosan till Kerstin i Arbrå! Tyvärr var Jossan sjuk så hon kom inte men Sussie var där med lille William så nu fick jag äntligen se det lilla underverket!!

Jag var ju som vanligt lite sen så Kerstin och Sussie var redan ute på täkten och vallade och jag körde ett pass med Takida som gick rent ut sagt skit...Hon lyssnade inte utan körde sitt eget race och jag var fruktansvärt dålig när jag skulle fösa och träna korta flanker, så andra passet körde jag ett hämt och sen fick Sussie ta över och köra fösning och korta höger och vänster, och då gick hon riktigt bra! Tack Sussie!

Sky fick oxå köra, och hon skötte sig riktigt fint lilltjejen! Vi började inne i fållan innan vi gick ut. Vill särskilt påpeka att vi körde UTAN lina....;D

Hon börjar hitta balansen nu, och det känns så otroligt roligt!! Hon vill fortfarande sticka upp på vänster sida ibland men nu är hon rätt lätt att trycka tillbaka. Jag har klippt ihop en film som kommer!!

Efter det gick vi in och gjorde iordning maten, grillad kyckling inlindade i bacon, lamm (till Kerstin och Sussie) och sallad, vitlöks-fetaoströra och potatissallad. MUMS!!!!

När vi hade ätit klart gick vi ut och körde ett pass vallning till, Sky fick gå i lina och fösa ute på stora täkten och det gick helt okej. Det är jag som är för dålig på att styra upp...måste verkligen bättra mig!!

När vi kom in igen var klockan nästan nio och då var det dags att korka upp det röda bubblet!! Kerstin hade ett supergott rött bubbelvin. Och om jag säger det så måste det vara riktigt gott, för jag tycker ju inte om rödvin egentligen...;)

Jag och Kerstin satt ute på hennes bro, drack vin och bubblade på om livet medan hundarna sprang runt och lekte med varandra. Även Inka fick med hjälp av långlina vara med och leka lite..precis som jag misstänkte blev hon riktigt kär i Cap...;) När mörkret började falla flyttade vi in och drack några rosa pantern, riktigt goda, och fortsatte surra på fram till klockan var över två innan vi hoppade i säng. Vi sov till över 10 i morse och åt en härlig frukost bestående av smoothies, te och smörgåsar! Hundarna var riktigt sega allihopa och låg och sov runtomkring oss.

Tanken var att vi skulle valla även idag men vi surrade på till långt in på eftermiddagen och då var det dags för mig att bege mig hemåt...hundarna var rätt så trötta så dom var nog rätt nöjda med att bara vara dom oxå..

Hundarna har gått jättebra ihop alla 6 st, och jag är så glad att vi kunde komma allihopa, det är inte så många ställen som välkomnar en med så öppna armar när man kommer släpandes på 4 stora hundar...;)

Jag är så glad att jag genom vallningen har hittat så fina människor som kerstin, Sussie och Jossan!

Gårdagen var livskvalité när den är som bäst!

Kerstin - the grillmaster..


Hela gänget...


buselibus...




Cap och hans kingdom...


mina gotjejer..


Sen vi kom hem har alla hundarna legat och sovit hela kvällen...det tar visst på krafterna och vara på sleep-overs...;)

Kanske inte dom snyggaste - men dom bästa!

Publicerad 2011-07-21 14:20:43 i Allmänt

Takida


Sky


Nöjda och trötta efter dagens agilitypass som gick sååå bra! Provade och lägga in två blindbyten där jag gjorde framförbyten igår med två rivningar som resultat och voila' inga rivningar för Takida och Sky fick oxå mycket tightare finare svängar.

Nu ska jag packa innan jag sticker iväg till Kerstin på "vallning-grillning-fest-sleep-over"!!

Ska ta med videokameran, har ju lovat Nathalie film på Skyan....så jag hoppas att hon sköter sig lika bra som i måndags, annars kommer jag nog ha råkat glömt videokameran...;)

tjooptjoop!

WhoopWhoop!!!

Publicerad 2011-07-20 23:08:36 i Allmänt

Tjohoo laget tog en pinne på dagens lagtävling!!! I första loppet dängde vi till med en andraplats!! Whoopiedoo, va bra!!!

Takida har gått sådär i dagens tre lopp. I första loppet fick jag göra en rejäl räddning på näst sista hindret och var snuddande nära en vägran, kände mig off i loppet och fick inte till dom vägar jag skulle viljat.

I andra loppet rev hon ett hinder i en sväng, såå trött på hennes övertightande, måste helt klart ta tag i det. Inte heller här fick jag någon bra känsla i loppet.

I sista loppet så rev hon först tredje hindret när jag backade bort från det för att förbereda ett framförbyte, oxå ett typiskt fel...Hade tänkt göra ett blindbyte där men fegade ur innan start. Ska prova den varianten imorgon eftersom banan står kvar. Sen rev hon ett till på ett ut-skick, oxå ett typiskt fel. Samtidigt som jag blir arg över att jag inte säkrar vid såna ställen så blir jag less, för att lyfta på benen är faktiskt Takidas jobb och ingen av dom rivningarna hon gjorde idag var pga felplacering uan helt enkelt att hon tightar för mycket och/eller slarvar med benen. Förutom rivningarna var sista loppet roligast att köra, Takida var gasad men ändå mjuk i handen.

Ville verkligen köra med lite mer inspiration efter Silas-kursen. Men eftersom jag känner mig så osäker på det ännu, och i lag vill man ju ändå säkra så gott det går så mesade jag ur totalt och körde som förr. Ska verkligen försöka bättra mig till nästa veckas tävlingar. Och nu när Takidas trampdyna är bra igen så kan vi ju faktiskt för första gången börja träna på det vi fick lära oss på kursen....roligt ska det bli!!! :D

Efter tävlingen skyndade jag mig hem för att se fjärde delen av "The killing" på fyran...åhh va besviken jag blev när det var nån jäkla Wallanderfilm istället och det är inte förrän imorgon....:(

Imorgon ska jag förresten till Kerstin på party and sleep-over! Vallning, grillning och drickning står på agendan! Nice!!!


Tävlingsdags!

Publicerad 2011-07-20 10:22:15 i Allmänt

Ikväll har vi hemmatävlingar på klubben igen. Nu är det lag som står på agendan. 3xhoppklass och bästaste laget "Catch us by Alteco" står naturligtvis på startlinjen men i lite annorlunda form än vad vi brukar...

Sofia sticker ju ut och reser i september och eftersom hon inte vet när hon kommer hem igen, kan bli ett helt år så har hon valt att kliva av laget detta år så att vi istället kan ta in en "vikarie". Lyckligtvis behövde vi ju inte leta långt för Vicky och Axel (Alex syrra och labbe) kunde hoppa in, toppen!! Så idag är det debut med den nya laguppställningen, men inte riktigt ändå..Floyd är fortfarande inte bra efter skadan han drog på sig på SM och har karens kvar efter medicinen han fick då, så vi kommer köra på tre ikväll, Takida, Lee och Axel. Men va sjutton, man får ju bara räkna tre nollor i alla fall...;)

Vår suveräna sponsor:


Vallning hos Kerstin!

Publicerad 2011-07-19 20:37:41 i Allmänt

Idag väcktes jag av en envist ringande telefon..

"Kom hit så ska du få den bästa tänkbara starten på dagen!"

Vem kan motstå det? Jag och dom svartvita slängde i oss frukosten och så stack vi iväg upp till Kerstin! Josefin och Jejja var oxå där och så blev den där lilla svängen vi skulle ses till en nästan 6 timmars vallningsstund, dock med lite avbrott för lunch och spöregn.

Takida fick träna hämt, delning och korta höger/vänster. Hämtet gick bra, lite för snäv på slutet men lugnt och fint. Delningen sisådär och de där korta höger och vänster gick inte alls. Hon har jättesvårt att ta att jag lägger henne efter några kliv, då blir hon osäker och undrar vad hon gjorde för fel eftersom jag lägger henne på en gång...något vi måste finula vidare med och hitta sätt där hon inte blir osäker...kanske ska köra ett annat kommando, kanske ett "stanna" eller ett "stopp" skulle funka bättre?

Men Sky då?! Min lilla etterpetter....Idag tog vi ett stort kliv framåt!! Tjohoo, jag är alldeles till mig efter dagens pass med henne! Idag var det nästan inga dumheter alls och vi har kunnat v a l l a!! Hon vill fortfarande dra upp på sidorna men mycket mindre och idag har vi kört både fösning och drivning!!! Pga oerfarenhet av mig så lyckades vi oxå få till ett kortare hämt där utgången blev fin och ett bra stopp klockan tolv! Sky har ju haft så svårt att gå rakt på fåren, utan bara försökt upp och runt men nu fick vi till flera bra såna!

Så himla glad och nöjd med mina tjejer idag! Och dom verkar riktigt trötta och nöjda med sig själva oxå där dom ligger utslagna här bredvid...;)

tjotjo!


foto: Nathalie Ädel

Kursen för Silas Boogk!

Publicerad 2011-07-18 18:12:58 i Allmänt

Bildkälla: http://www.moraviaopen.cz/en/a2010/


Silas Boogk - Den bästa jag har gått agilitykurs för, helt klart!

Jag är så otroligt glad att jag vågade ta chansen och skicka in intresseanmälan för handplockningen till den här kursen! Och ännu gladare är jag att jag och Takida kom med! För jäklar i mig vilken rolig agility jag har fått köra dessa två dagar. Jag ville aldrig att det skulle ta slut, även fast det gjorde ont så gott som överallt efter de här två dagarna...men jag kan ha tio gånger mer ont bara jag får gå kurs för Silas igen!

Första dan var jag riktigt nervös, det blir jag ju alltid när det är nya personer man ska gå med och jag visste ju inte riktigt vad jag hade att vänta mig, förutom att det skulle bli springa av... Var oxå riktigt nervös eftersom jag knappt har gjort några blindbyten i mitt agilityliv...haha...ja inte precis som jag har gjort några i mitt ickeagilityliv heller preces...

Silas började med att bygga upp en 34 hindersbana, varav de sista 14 inte hade några nummerskyltar... 34 hinder! Sen fick vi alla banvandra och därefter fick vi alla en chans att tävlingsmässigt köra en gång. Och gud va dåligt det gick...jag var så nervös och mindes inte banan...pinsamt! Men sen laddade jag om, och tänkte att nu när vi börjar köra i grupperna så kommer vi ju dela upp banan och då kommer det gå lättare...men tji fick jag. Efter en genomgång av banan av Silas så fick vi köra hela banan igen, eller typ så långt vi kom och så jobbade vi vidare därifrån.

När första dagen var till ända så var jag helt slut, och Takida med. Men fruktansvärt taggade på morgondagen!! Andra dagen avslutade vi med en 37 hindersbana. No mercy här inte...! Och inte ville jag ha nån heller!

Alla banor vi kört har varit så utmanande. Det har varit full fart hela tiden, tvekar du det minsta vart du ska så är du för sen till nästa hinder. To slow- again! Underbar känsla när man satte det!

Jag har lärt mig massor massor massor, som det är så svårt att förmedla så här med ett tangentbord. Klart är att om jag slutar mesa och istället ger mig f a n  på att hinna, får in blindbyten i kroppen, så kommer jag och Takida kunna kapa våra tider rätt mycket. hon svarade så fint på handlingen. Bästa lilla hund!

Mitt enda misstag var att jag var för sen till lunchen båda dagarna så jag hann aldrig få en plats vid Silas bord, jag som hade massor av frågor...:( För när han var ute på plan så var det full fokus på just det ekipaget, ett efter ett.. men lite hann jag med att fråga som tur var!

Och när vi ändå pratar om lunch, OH MY GOD! Jag har äntligen äntligen fått smaka på Gudruns mat!! Och det var värt all väntan kan jag lova!! Jag har fått äta så himla god mat!! Den där kokboken ska jag bara ha när den blir klar!!!

När kursen var slut så hade både jag och Takida lite men....jag hade sån träningsvärk så jag fick hjälpa till med armarna att lyfta benen när jag skulle koppla och gasa på vägen hem. Och goaste Takida hade sprungit så mycket att hon skavt bort lite av trampdynan på två ställen bak. Inte så att det börjat blöda eller så, men att det skulle bli ömt...

Jag är helt lyrisk när jag tänker tillbaka på kursen! Helt klart det absolut bästa jag varit på! Jag tror den var helt perfekt rätt i tiden för mig, jag ville verkligen komma vidare med handlingen med Takida nu.

Shit, jag är så jäkla nöjd och glad att jag fick gå den här kursen! Sååå jäkla nöjd och glad!

Har sagt det men säger det igen - Helt klart det bästa jag varit på!



Att ta farväl...

Publicerad 2011-07-15 01:13:23 i Allmänt

är alltid jobbigt och svårt...

Idag var det begravning och vi tog farväl av en kär vän till familjen, en som alltid har funnits där hela livet...En genuint underbar människa som lämnar ett stort tomrum efter sig. <3 N <3

Därför har det inte blivit nåt bloggande om Silas-kursen och allt vad det innebar och gav. Det får bli till helgen, schemat är fullbokat imorgon oxå...

Men det jag kan säga är, att det är det bästa jag varit med om i agilitysammanhang! Helt klart! Och jag är oerhört tacksam och glad att jag fick den här chansen!

Det kommer bli en hel del ändringar framöver, i träning och på tävling. För så rolig agility jag har kört de här två dagarna vill jag köra hela tiden, året runt, alltid.

Kär..............!

Publicerad 2011-07-11 09:56:45 i Allmänt

Takidas nya video - I love it! Videon är väl sisådär...men låten är great! Och snart släpps nya skivan, tjohoo!!!

Dag 3-4 Skutskär

Publicerad 2011-07-11 09:49:01 i Allmänt

Dag 3 bjöd på en härlig andraplats i hoppklass igen med Takida. Hon gick riktigt bra och jag skötte mig hyfsat oxå..;) Återigen var vi såååå nära att ta sista certet i agilityklassen men hon lämnade gungan liiiite för tidigt...slarvigt av mig att inte ta i lite extra på mitt trampa där...skitslarvigt!

Sky diskade sig i sitt lopp, en tunnel låg mycket lockande bakom ett hopphinder där man skulle svänga höger. Jag anade redan på banvandringen att det skulle kunna bli så för även om den låg med sidan mot en så var öppningen ganska så rakt fram från hoppet. Hon gjorde raketrampen på gungan men verkade inte ha blivit nå skraj när vi tog om den.

Dag 4 var en riktigt skitdag! Usch och fy va dålig vi var. En kombination av magont, trötta och att varken jag eller Takida fungerar särskilt bra i värmen och nu var det fjärde dagen på raken...Bra att träna på, helt klart, att prestera fast man helst vill krypa under en sten, men igår gick musten ur mig... Takidas lopp hade helt klart fina partier men mycket som var dåligt från min sida oxå plus att hon stack från balansen in i en tunnel, inte okej i klass 3....Sky visade att vi måste ha en ny startprocedur. I hennes lopp var det hopp - tunnel i starten och där hon låg så tittade hon bara på tunnelingången så hon sprang förbi hopphindret och in i tunneln - två gånger!

Igår kväll var jag och Sky upp på klubben och tränade lite på kvällen, bla en ny sittande start...även lite grundträning hann vi med, och fy katten va roligt det var att få träna igen!! När det blir tävlingar så ofta som det blivit sista veckorna blir det ju inte så mycket agilityträning...Hon var riktigt duktig och verkade köpa den nya starten riktigt fint!

Nu tisdag och onsdag ska jag och Takida gå kurs för Silas Boogk, spännande!

Dag 2 Skutskär

Publicerad 2011-07-08 19:01:22 i Allmänt

Idag skötte jag mig lite bättre, och med oss hem fick vi en andraplats i ho3 och en SM-pinne. Och om jag inte varit så dålig så tror jag vi hade kunnat komma hem med ett championat oxå....men nu var jag ju dålig och ställde till med en vägran på näst sista hindret....grrrrrr....

Ag3 var dagens första lopp och jag var bra mycket mer taggad än igår, och lite nervös i magen oxå. Loppet gick jättefint hela vägen men på näst sista hindret hamnar jag lite för långt efter så jag blir rädd att hon inte ska läsa mitt bakombyte, säger hennes namn några gånger och duktiga hunden viker från hindret. Jag blev rejält sur på mig själv, och det har inte släppt än kan jag lova. F-n att jag skulle förstöra ett så fint lopp!!! Vi hade tiden 32.21 och vinnaren hade 31.63 och när jag klockar vägringen så tar den ca 1,4 sekunder så ja....jag är fortfarande arg på mig själv...

När jag gått av Takida och kommer tillbaka i godan ro så är det banvandring för klass 1 men jag hinner in och gå nästan hela. Förstår inte, jag har haft så dålig koll båda dagarna i Skutskär....

Ho1 blir alltså dagens andra lopp. Banan kändes jätterolig och Sky börjar fint, tar slalom på första försöket men efter platten får hon en jäääättestor sväng som jag lyckas rädda upp men på bekostnad av att jag helt tappar bort vilket håll jag har nästa hinder så jag skickar förstås henne på fel sida, får ta tillbaka henne och vi får en vägran. Resten av loppet flyter på bra, hon tar däcket utan problem men får en rivning med sig. trots allt strul så var hon bara 4 sek efter vinnaren så det var kul att se.

Sista loppet för dagen var ho3 och vi går in och sätter en bra nolla. Lite vida svängar här och var, men jag hade svårt att vara med och visa men det räckte till en delad andraplats med Stina/Vincent och slagen av suveräna Nick/Malin så det kändes helt superokej. Och äntligen en till SM-pinne!!!!

Jag stannade inte kvar på prisutdelningen utan åkte hem istället. Malin var snäll och tog pris till mig. Så nu har jag ätit och känner att jag börjar däcka totalt här i soffan...Ska skynda mig åka iväg med hundarna för ikväll blir det en tidig kväll, måste åka hemifrån kl 6 imorgon....

Då ska jag baske mig inte göra en sån där tabbe.....och så hoppas jag att Skyan får visa vad hon går för!

Dag 1 Skutskär

Publicerad 2011-07-07 23:20:33 i Allmänt

Dagen har inte varit nån höjdare resultatmässigt men visst fanns det ljusglimtar i varje lopp.

Lopp 1 ag 3 Takida
Börjar jättebra, i mitten av banan river hon ett hinder och jag tappar fokus. I de flesta fall brukar jag kunna ladda om såna gånger men inte idag. Jag småjoggar efter mitt bakombyte i slalom och springer inte ifrån henne för att visa in i bortre tunnelingången så hon tar första...surt och dåligt av mig.

Lopp 2 ho3 Takida
Takida river långhoppet som är hinder nr 2. Har svårt att ladda om hela loppet och på slutet slutar jag jobba och hon får lite stora svängar. Vi kommer i mål på 5 fel och tiden 31.84. Det rom var roligt att se var att trots handlingsmissar av mig så kom vi i mål på tredje snabbaste tiden, Malin Elfström och Nick var sekunden snabbare och sen var det en finne som hade 0,5 sek snabbare tid. Så nu blev jag lite laddad inför morgondagen!

Lopp 3 Sky
SKy missbedömer avståndet till första hindret och kraschar det. Vi kommer ca halva banan, där hon bla tar slalom fint men när vi kommer till däcket så springer hon förbi...två gånger! Jag är otydlig men ändå...resten av banan går det mest tok...

Jag är nöjd med delar av loppen som sagt, men hoppas på att jag sköter mig bättre imorgon. Jag funkar verkligen inte i den här värmen, tycker det är pest och pina rent ut sagt....

Nu ska jag hoppa i säng, ska upp tidigt imorgon, dä jäklar...;)

Here we go!

Publicerad 2011-07-07 00:15:04 i Allmänt

Oj va klockan går, jag måste kasta mig i säng för imorgon är det första dagen på agilitytävlingar i dagarna 4 i Skutskär!

Jag är laddad, två lopp med Takida och ett med Sky varje dag! Ska göra allt för att ha med mig samma goa känsla som i helgen i alla lopp! Nu jäklar ska jag sköta mig!

Ska sätta videokameran på laddning och packa lite mer, den här helgen ska jag inte glömma tältet eller stolen!! Har till och med köpt ett balkongparasoll...;) jag hoppas kunna montera det på stolen, skulle vara supernice isf...jag och solen är ju inte de bästa vännerna lixom...;)

tjotjo...!

Vill bada!!!!!

Publicerad 2011-07-06 13:53:59 i Allmänt

Men törs inte än pga av såren....hur kul är det en dag som denna?



Hundarna skulle nog oxå uppskatta ett dopp.....

Tisdag = trist!

Publicerad 2011-07-05 16:54:31 i Allmänt

Det blir ingen tävling ikväll....magen lever sitt eget liv och jag börjar allvarligt fundera om det är något jag inte tål...:(

Så jag och hundarna får hitta på nåt härhemma istället. jag och Takida har påbörjat vittringsträningen idag. Fördelen med att ha en dåligt klippt gräsmatta är att man kan gömma pinnarna rätt bra och få henne att slå på nosen. Nu har vi backat tillbaka till att leta efter en pinne bara. Tänker köra så för det hände alltför ofta att hon inte slog på nosen tidigare. Så nu provar vi den här metoden och hoppas att det ger ett bättre resultat. Hon var i alla fall jätteduktig när hon väl förstod vad jag ville. Mest nöjd var hon nog över att det bara var hon och jag som gjorde nåt...;)

Nu har jag i alla fall hittat ett boende inför Silas-kursen. Ett B&B två mil söder om Örebro. Alltid något...

Något riktigt göruselt är i alla fall att SBK kansliet har semesterstängt hela juli månad. Hur tänkte dom då? Det finns alltså ingen att få tag på när man behöver ställa frågor....så himla dåligt! Jag hoppas verkligen att det går igenom att agilityn ska få ett eget förbund eller liknande!

Tisdag = Tävling!

Publicerad 2011-07-05 11:43:22 i Allmänt

Ikväll drar jag, Sofia och Helena m dogs till Söderhamn för att tävla i Sommarcupen, en inoff tävling. Ska bli spännande och jag kan starta båda hundarna, Sky i lätt klass och Takida i svår klass.

Ett jätteroligt arrangemang som består av tre deltävlingar där man plockar poäng som räknas ihop. Nu har jag inte kollat om jag kan åka på alla, men bra träning kommer det bli i alla fall!

Gårdagen var lugnet själv, jag och hundarna tog en vilodag. Så ikväll blir det tävling och imorgon lite lättare träning innan Skutskärstävlingen drar igång.

Är lite sugen på att dra igång lydnaden med Takida igen. Vårt mål var ju att ta championatet i år...och om vi inte tränar lär det ju inte ske, som sagt....måste kolla av vart vi står och lägga upp en plan!

KANON(sabotören)HELG!!

Publicerad 2011-07-04 22:29:42 i Allmänt

Vilken helg vi har haft!

 

Mitt på dan i fredags åkte jag och hundarna ner till Stockholm för att hämta upp Sofia och Ninja. Hade räknat på en 3,5 timmars resa men den blev nästan 7 timmar… Först satt jag i en timmes kö efter Tönnebro pga en slåttermaskin och sen tog det 2,5 timme att ta mig dom sista 2 milen genom Stockholm…BLÄÄÄ!

 

Men sen gick resten av resan ner bra och jag och Sofia hoppade i säng runt midnatt i det lilla torp vi skulle bo i över helgen. Klockan sex ringde klockan på lördag morgon, och Sofia och Ninja var först ut i agilityklass 2. Dom satte en snygg nolla som gav en femteplats och pinne! Tjohoo!!

 

Vi träffade Josefin och Malin där, riktigt kul för nu var det nåt år sen vi sågs!!!! Och dom gav oss husrum i deras tält. Mitt i allt kaos på fredag förmiddag med läkarbesök så hade jag helt glömt bort att packa med tältet och stolar…! Men Sofia var lite nöjd över att jag hade glömt något för en gångs skull…;)

 

Efter klass 2 åkte vi tillbaka till torpet och sov en timme innan det var dags att åka tillbaka för klass 3. Första loppet var hur segt, vingligt och handlingsuselt som helst men jag trodde att vi kom igenom med en nolla men icke, det visade sig att Takida hade rivit första hindret….surt för annars hade vi kommit femma tror jag…I andra loppet var jag lite för sen med runt-kommandot och hon trängde sig emellan och en disk. Jag var riktigt besviken efter det, jag ville ju så gärna att vi skulle få till det nån gång….Sofia och Ninja debuterade i hopptrean och gjorde ett kanonlopp men tyvärr en femma i slalom.

 

Framåt sena eftermiddagen var det dags för Sky. Jag missade min banvandring men hann gå 6 minuter på andra innan det var dags att värma för jag hade ett tidigt startnummer. Det är skönt, för jag har aldrig varit nervös de gånger jag har tävlat med Sky. En ganska ovan känsla. Och Sky är lugnet själv innan start. En mycket ovan känsla jämfört med Takida.

 

Loppet gick bra, med lite småmissar här och där. Men slalom satt på första försöket och däcket likaså och vi kom i mål på noll hinderfel och slutade 6:a och fick vår första pinne i agilityklass 1!

 

I hoppklassen hade det precis kommit en regnskur så det var halt och Sky halkade en del men hon höll upp benen och även där kom vi i mål på noll fel och slutade 8:a och fick därmed vår andra pinne i hopp!!! Hur sjukt är inte det?!?! Tre pinnar på mindre än en vecka?

 

Ja, jag var riktigt nöjd med Sky! Vilken liten pärla! Vi som har så mycket att träna på innan vi är säker på det, men det gick, vi kunde!!

 

Kvällen blev sen, jag tror vi var tillbaka till torpet runt halv elva, så det var inte mycket mer än att mata hundarna och gå och lägga oss eftersom vi skulle upp klockan sex igen. Tyvärr blev det en disk för Sofia och Ninja i agility 2an. Vi åkte hem, sov en snabbis innan vi städade ur stugan och åkte tillbaka till klass 3. I första loppet så blev det en grymt dålig handlingsmiss av mig där jag missbedömde hur långt Takida skulle gå efter platta tunneln så en disk. Sofia och Ninja kom i mål nollat och slutade på 13:e plats!!

 

Agilityklassen var en perfekt bana för Takida. Och om hon var gasad?! Den fina känslan vi haft tidigare var borta, nu var det bara att försöka hinna med och visa rätt. Lite missar av mig, bla att jag glömde bakombyta vid slalom så att vi fick rädda upp det lite, men i mål kom vi på noll fel och vi VANN!!! Tjohooo va skönt med vinst, SM-pinne och CERT!! Nu har vi bara ett cert kvar innan vi blir champion även där!!

 

Sist var det dags för Skyan. Agilityklassen var en krumelurig bana. Hon tog dom första 5 hindren jättefint men sen struntade hon i mitt trampa-kommando och drog rakt in i en tunnel längre fram…Jag provade några hinder till, men sen sprang vi av efter vi gjort slalom.

 

Sist ut var hoppklassen, en rolig fartig bana. Och Sky gör det så fint, lite vida svängar men det struntar jag i just nu, hon klarar däcket som är näst sista hindret fastän jag är långt bort och sen ropar jag fram fram, och Sky tittar bak på mig, tar ett språng åt sidan men vänder tillbaka och hoppar hindret. Jag var så lycklig och tänkte att fasiken, vi nollade igen! Men sen säger speakern att vi fått fem fel för vägran på sista hindret….lite surt var det allt, men samtidigt så är vi inte alls klara för hopptvåan, så det var nog tur i oturen det där i alla fall…..Jag skulle ha sagt fram HOPPA så hade det inte varit några problem....grrrr.....

 

Sen körde jag och Sofia hela långa vägen hem igen till Bollnäs och jag la mig klockan 4 i morse, nästan ett dygn hade vi varit uppe…så idag har det varit en riktigt tröttmössedag minsta sagt…

 

Jag är helt grymt nöjd med helgen! Takida smäller till med vinst och cert och Skyan plockar inte mindre än två pinnar av två möjliga en av dagarna! Så sjukt bra!

Trött men lycklig!

Publicerad 2011-07-04 13:49:44 i Allmänt

Nu är vi hemma igen efter en härlig helg i Åtvidaberg och kanonsabotören! Jag och Sofia körde hela vägen hem efter tävlingen så jag och hundarna stupade i säng klockan 4 i morse.

Sky har verkligen imponerat i helgen! Hon har varit med från 7 på morgonen och inte startat förrän sent på eftermiddagen/kvällen men hållit ihop så fint! Det var roligt att se hur hon från lördagen till söndagen kom underfund om vart banorna var och att det var ju där allt det roliga hände..på söndagen drog hon i kopplet så fort vi närmade oss banorna och ville ville ville in och köra...gopluttan! Att köra agility någon annanstans än på vår egen klubb var då inget hinder...

Riktigt roligt var det att vi träffade Josefin och Malin där! Det var ett bra tag sen jag träffade dom sist och nu hade vi en varsin ung BC att köra med! Josefins Era drämde till och vann hoppettan på lördagen och Malins Tilly gick som ett spjut i sista hopploppet men petade tyvärr ner en pinne. Riktigt grymma hundar, och förare, ska bli så kul att följa dom framöver!!

Är så sjukt stolt över lillSkyan som tog hem två pinnar på lördagen och var så svindlande nära att ta sin tredje och bli uppflyttad i sista hoppklassen igår..fasiken va bra hon är!! Och Takida som gick in och vann agilityklassen och fick sitt andra cert!

Så idag är jag trött men lycklig, för jag har verkligen världens bästa hundar!

Ska skynda mig med alla måsten idag så jag kan sätta mig och ladda upp filmerna från helgen sen och skriva mer om helgen!

AAAAAAAAAAJJJJJJ!

Publicerad 2011-07-01 00:03:58 i Allmänt



Två mot en har alltid varit fegt.....

Ikväll slog det slint för mamma och pappas två katter när grannen var där med sin hund. Båda har kattungar och har blivit värre än de varit tidigare, (men då har dom ändå varit hemsk mot hundar tidigare)

Idag råkade mamma glömma att stänga dörren ut på bron där grannen satt med sin hund. Jag skyndade mig dit för att hinna stänga dörren innan katterna gjorde nåt. Men jag hann inte....det enda jag hann var att skrika att dom skulle stänga dörren och sen hoppade jag i  vägen för katterna som då gick till attack....

Jag har aldrig varit med om nåt liknande! Dom anföll och anföll, bet och rev i mina ben i något som kändes som en evighet innan jag fick bort dom från mig....

Blodet rann nerför benen och fy helskotta vilken smärta! 40 sår har jag på benen....
Men jag är himla glad att jag hann emellan, vet inte hur vi skulle fått bort dom från hunden om dom kommit fram dit....

Imorgon bitti väntar ett samtal till hälsocentralen och tid för stelkrampsspruta....

Såna här gånger är jag så glad i min Tea! Nåt sånt skulle hon aldrig göra!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela