takidasky

Fan va bra du är hunden!

Publicerad 2011-06-30 00:27:39 i Allmänt

Vi gjorde det! Det var inte säkert och det var inte särskilt fartigt eller snyggt men vi nollade vår första officiella hoppklass någonsin!!

 

Resultatet blev en andraplats och vår första pinne!

 

Jag tror inte att jag behöver säga hur stolt och glad jag är över min lilla gofia, MEN jag gör det i alla fall…;)

 

Jag är SKITSTOLT och GLAD över min allra bästaste Sky!

 

Mitt mål med dagens tävling var att vi skulle klara av slalom och däcket (och att jag inte skulle vurpa..) och det uppnådde vi med råge i första loppet i alla fall! En placering och pinne var bara bonus. Men en bonus som smakade riktigt gött…!!!

 

Efter en snabb analys av filmerna så kan jag konstatera att hon har sänkt farten rejält, men istället börjat tänka mer. I nuläget tänker jag låta det bero, hon får hellre tänka och bli säker på hindrena än att rusa fort och fel. Men jag ska va aktsam så att det inte innebär att jag börjar mesköra henne alldeles för mycket….

 

En annan sak är att jag måste börja lita på henne mer. Nu far jag runt på plan och låter som en upphakad grammofonskiva, ”Sky…Sky…Sky…Sky…Sky…Sky…Sky…Sky…” Kan bara tänka mig hur irriterande det måste vara för Sky och det kanske är det som delvis gör att hon sänker farten?

 

Vi måste också träna på upplopp och att dra rakt fram med fart… Där förlorar vi mycket tid i nuläget. Slalom ska fortsätta nötas och däcket likaså, ja herregud, vi måste ju träna på allt förstås!

 

Men ikväll har vi bara njutit! Hundarna av ben och jag av en mindre god Mojito…

 

Tänk, Sky har tagit sin första pinne?! Underbara lilla hund!

 Och fin rosett fick hon oxå!

Sista minuten-träning....

Publicerad 2011-06-29 00:33:46 i Allmänt

Idag har vi ställt ordning inför morgondagens tävling på klubben! Snabbt och effektivt gick det! Sen hade jag visst totalt missat att det var instruktörsmöte för när jag skulle åka så började dom mötet...:(

Inte så mycket att göra åt, jag skulle ju till sis på tjejdate så jag missade det tyvärr...

Efter mycket god mat och härligt sällskap så åkte jag hem och hämtade Sky och stack upp på klubben. Etersom det är tävling imorgon så kanske jag skulle träna lite på läxan från förra veckan kom jag på... Nu var ju nästan alla hinder på tävlingsbanan men jag körde på slalom, tre hopphinder och platta tunneln. Fokuserade på slalom i fart och bakombyten samt att dra på "fram"-kommandot.

Riktigt bra gick det, slalom satt och jag kunde pressa henne lite i det, och bakombytena satt oxå om jag visade i god tid och övertydligt...Duktiga lilla hund! Dom här stunderna när det bara är jag och Sky är så värdefulla, måste få mer tid till bara henne och mig...men det är inte så lätt med fyra hundar...det blir mycket kollektivt...

Nu har jag fixat filmen från SM så den ska jag ladda upp imorgon och skriva lite om SM, även fast det är mer än lovligt sent...;)

Mysig kväll...

Publicerad 2011-06-27 23:32:22 i Allmänt

Ikväll har jag varit upp till Valles hos sis med familj för att fira Andreas födelsedag. Riktigt mysigt att sitta med hela sin egen familj och Andreas familj som har blivit som ens egen och äta gott i varandras sällskap! Sis familj börjar ju bli riktigt Hollywoodaktig...;) Andreas kommer ju medverka i TV i höst där dom följer honom och några till på jobbet och Ida kommer i januari dyka upp i "Ponnyakuten". Hon har varit nere i Skåne i två veckor och filmat tillsammans med Casanova och Killie. Ska bli sjukt kul att se båda i TV-rutan framöver...:D Nu ska jag hoppa i säng, imorgon väntar tandläkaren....hualigen.....:(

Smurfarna på vita duken!

Publicerad 2011-06-25 23:06:32 i Allmänt

Nämen, har dom gjort en hel film om Bollnäs agility? För det är väl vi som är dom riktiga smurfarna?! ;D

Springa med fart eller springa med hjärna? Jag väljer hjärnan just nu...

Publicerad 2011-06-25 22:33:30 i Allmänt

Idag har Sky fått två agilitypass, båda med fokus på slalom i fart. Första passet gick väl sådär, hon tog det ibland och andra gånger så samlar hon inte ihop sig tillräckligt utan hoppar över nån port i mitten. Vi tränade oxå lite lydnad innan vi åkte hem...Måste verkligen ta tag i fria följet nu, hon kan ju alla andra moment så bra i ettan nu...

men ikväll gick det bättre, när jag och Helena var upp och tränade. Då tog hon slalomet fint de allra flesta gångerna och verkligen tänkte när hon körde. Även lika på kontaktfälten. Istället drog hon ner på farten under banan, vilket i sig kanske inte är jättekul, men jag tänker inte bry mig i det. Jag vet att hon har fart och det viktigaste nu är att hon har hjärnan med sig istället...;)

Takida fick köra oxå, med henne passade jag på att pressa henne att stå kvar på kontaktfälten fast jag sprang vidare. Så nu är det trötta nöjda tjejer här hemma.

Imorgon ska jag på auktion med Åse och Johanna, mysigt! Hoppas på att hitta något fint fynd till hemmet nu när jag ska börja göra om.

Ikväll har jag hunnit med att klippa gräset oxå, skönt! Det är mycket som ska fixas här hemma nu...

-vedboa ska målas
-fönster ska målas
-häcken ska klippas
-gammelveden ska in i vedboa och sen ska pallarna medmonteras och köras till tippen
-röja bort gamla rötter där häcken varit och så nytt gräs
-staket målas och sättas upp
-garaget röjas
-förråden röjas
-riva väggen mellan förråden
-isolera väggen
-vardagsrummet plockas ut och nyinredas
-måla om toan och köket
-badrummet ska renoveras
-gå igenom och slänga allt rammel i huset
-bygga nya bord till hundgården
-slipa golvet på uteplatsen och måla

Börjar förstå det där med att man oftast är två som köper hus tillsammans....allt blir så mycket lättare då...;)

Missade torsdagens Criminal minds oxå, så nu måste jag vara uppe sent imorgon kväll och se reprisen...man kan ju inte missa veckans höjdpunkt - Shemar Moore....;)

Duktiga Skruttan!

Publicerad 2011-06-25 13:53:57 i Allmänt

Så var debuten avklarad för mig och Sky…Och hon var så duktig lillskruttan! Det som blev fel beror helt enkelt på för lite träning, och det är ju enbart mitt ”fel”.

 I första loppet chansade jag och sprang förbi däcket innan hon kom fram. Det resulterade i att hon hoppade genom ramen så vi fick ta om. Däcket är ett hinder som sitter ca 9/10 gånger på träning, men då har jag plockat ut det mer och inte kört det i en lång raksträcka. Bättre träning helt enkelt…

 Sen kom då slalom. Som hon har tagit de allra flesta gångerna på slutet i träningen. Men nu lång en tunnel efter och lockade plus att Sky nog upplever det som ett ganska onödigt hinder eftersom det går för långsamt…Eftersom hon stack in i tunneln efter hon gått ur slalom så blev vi diskade. Vi körde vidare och vi fick en rivning på ett bakombyte, som vi inte heller tränat särskilt mycket, helt förståeligt.

När vi kom i mål så såg Sky ganska förvånad ut, typ ”vad händer nu?” Kom på att jag inte tränat riktiga målgångar med henne så det är klart hon blev snopen…;)

 

I andra loppet så gick hon jättebra fram till slalom, samma sak igen, hon bromsade upp och tog ingången fint men sen missade hon en pinne mitt i. Jag stannar upp för att ta tillbaka henne, och nästa sekund sitter jag på rumpan. Det var h a l t….;)

 Så nu har jag gjort min första vurpa med Skyan på plan också…;) Det bjuder jag på….;)

 Så i andra loppet kom vi i mål med en femma, pga strulningar i slalomet två vändor. Resten tycker jag hon gjorde mycket bra, hon lyfte på benen, tog mitt ut-kommando och drog bla själv på hopp och sen tunnel medan jag blindbytte.

 Summa summarum så behöver vi träna mer kontaktfält, däck, slalom i fart och bakombyten.

Min egen insats är jag faktiskt nöjd med. Jag mesade inte alltför mycket med Sky som jag har lätt för att göra och jag var inte alls nervös. Snarare nyfiken på hur hon skulle reagera på hela arrangemanget. Vi har ju knappt tränat med andra förutom Helena och hennes hundar och nu var det publik, en domare, tidtagare, speaker mm. Sky tog allt med bravur! Hon var lugn och fin innan vi skulle köra och bara betraktade allt runtomkring.

 Hon är så jäkla duktig! Jag är så himla glad i denna hund! <3

Hon har inte alls fått den träning jag hade tänkt mig, så i nuläget förtjänar jag inte hur duktig hon ändå är! MEN det kommer bli bra det här…! :D

Dubbel lycka!

Publicerad 2011-06-21 23:25:17 i Allmänt

Lycka nr 1:

Idag jobbade jag sista dagen! Nu är det sommarloooooooov ända tills ....ja just det...kommer inte ihåg på rak arm vilket datum jag börjar jobba igen, men i mitten av augusti är det i alla fall.... så jag har ju rätt många veckor på mig att leta fram kalendern och ta reda på det...;D

Lycka nr 2:

Ikväll kom Takida när jag satt i soffan och la en leksak i mitt knä och ville att vi skulle hitta på nåt!!! Och hur kan jag nu bli lycklig över det? Jo, för de senaste ca 2 månaderna har hon pga löpet varit loj och inte haft så stor lust att göra något. Hon har helst legat ihopkurad och sovit inne. Visst har hon varit med på noterna när jag bjudit in till nåt, men utan det där sista lilla extra. Hon har absolut inte bjudit in till någon aktivitet själv här hemma. Men ikväll kom hon alltså!! Kanske är det på väg att vända nu?! Åhh, jag hoppas hoppas hoppas!!!


Imorgon ska jag blogga om SM, lägga ut filmerna och även åka till Malin och träna lite agility på förmiddagen med Sky.

För imorgon smäller det, min lilla skrutta, Skyan, ska DEBUTERA i agilityn!! 2 x agilityklass hemma på klubben!!!!

Fatta...Sky har blivit stora damen....<3Sky och Mike - som igår men ändå inte.....Och se på dom nu - redo att inta agilityplan imorgon.... <3

GULP!

Publicerad 2011-06-16 17:11:29 i Allmänt

GULP? Någon mer än jag som kommer ihåg den läskedrycken? Eller FLÄMT tror jag en till hette....

GULP OCH FLÄMT!

Imorgon åker vi!! Jag har tvätt som ska hängas i maskinen, måste skriva packlista, ladda kameror, komma ihåg att ta med nya medlemskortet....huvudet snurrar och jag har ingen tydlig struktur alls...

Nerverna däremot inför vår första SM-start ever har hållits i schack under veckan genom att jag inte tillåtit mig själv att tänka på det..Men nu när jag ska packa etc så börjar jag genast känna en obehaglig ond känsla i magen....

Pratade med Nathalie tidigare i veckan och fick med mig några kloka ord på vägen, tack!

Det här är våran belöning för att vi varit så duktiga,
att få äga planen en stund!

SM 2011 - nu kör vi!Se så sur man kan bli när man inte får bada mer....;)

And the feeling is back!

Publicerad 2011-06-15 22:07:11 i Allmänt

Shit va härligt! Efter förra helgens platta fall i Bro-Håbo är det en riktigt skön känsla jag har med mig efter kvällens agilitypass!

Efter Wilmers kalas så var det fortfarande uppehåll så jag tog chansen och åkte upp med Sky och Takida till klubben.

Började med Sky, körde lite grundsvängar på 4 hinder och sen körde vi en serpentinbana där vi fick med balansen och A-hindret. Kontaktfälten sitter men hon stannar inte kvar på dom nåt gärna, men eftersom hon har rätt tanke så börjar jag luta mer och mer åt att inte bråka med henne om det. Istället ta med det då och då i träningen för att påminna men dom kontaktfält hon har nu liknar runnings litegrann och det är ju det optimala om det håller i sig. I början av träningspasset kom det nån rivning, hon blir helt enkelt för ivrig då. Annars gick hon så himla fint! Jag är riktigt nöjd med hur svängarna börjar arta sig!

Takida fick sitta i bilen och bli riktigt avundsjuk och taggad...;) Och idag kände jag igen min agilitytoka...fastän vi tränade själv så var hon gasad men lyhörd! Vi tränade några hinder på 65 för att påminna om höjden. Hon rev bara en gång då hon halkade, annars lyfte hon fint på benen :D. Fokuserade på att påminna om kontaktfälten inför helgen men körde annars väldigt lätt.

Så där var det gjort, sista träningspasset innan SM 2011.....Och jag hade inte kunnat få en bättre känsla med mig!

Mina underbara hundar!

Skolavslutning!

Publicerad 2011-06-15 15:19:33 i Allmänt

Idag var det äntligen dags för skolavslutningen! I år var ett annorlunda år i och med att jag har haft en "spring-tjänst" där jag hoppat runt från år 1-9 vilket idag visade sig vara lite förvirrande...På vilken skolavslutning skulle jag vara med? F-2? 3-6? 7-9? Slutade med att jag var med på F-2, där jag tidigare var mentor.

Ungarna sjöng så fint och bra, och de obligatoriska tårarna dök upp i ögat när de sjöng "Den blomstertid"... Förstår inte vad det är med den låten, men blir alltid lite ledsen och rörd då. Egentligen borde den ju bara vara förknippad till något roligt, för var det nåt man längtade till så var det väl skolavslutningen?!

Dagen avslutades ute på Fagernäs med lunch för personalen.

Ikväll ska jag till Wilmer på kalas! Hela 4 år blir han idag! På frågan vad han önskade sig så svarade han: En snowboard och en basketboll. Tyckte det låg mest i tiden att köpa en basketboll...särskilt när han aldrig stått på en snowboard eller slalomskidor i sitt liv....;) Lite annat smått och gott blir det oxå i paketen :D

Nu ska jag förbereda tvätt till helgen....Kan inte fatta att det bara är två dagar kvar?!

Fyra bröllop!

Publicerad 2011-06-14 21:13:57 i Allmänt

Min bästa lilla kusin Caroline är med i TV-serien "Fyra bröllop" som går just nu på TV4.

Snyggast av brudarna helt klart, och absolut störst i munnen...;)

Carolines blogg hittar du här:


Alla goda ting är tre!

Publicerad 2011-06-14 17:37:18 i Allmänt

SM 2011:

Lydnad:

Gränsvallarens Tia och Sofia Edlind
Gränsvallarens Troja och Julia Kuylenstjerna

Agility:

Gränsvallarens Takida och jag.


T-KULLEN ROCKAR PÅ!!
:D Vilken kull!!


Släkten är bäst!

Publicerad 2011-06-13 22:44:22 i Allmänt

I helgen träffade vi Thereze med Lantställets Kate i Bro-Håbo. Kate är halvsyster till Takida (samma pappa) och vi filmade ett av deras lopp som gav en fjärdeplats, sm-pinne och cert! STORT GRATTIS! även i det andra loppet blev det en sm-pinne, placering vet jag inte. Thereze hemsida hittar du på http://www.hundhopp.se Här kommer agilityloppet!

Premiärdopp!

Publicerad 2011-06-13 17:09:03 i Allmänt

Igår var jag och dogsen iväg till Kerstin och hälsade på. Premiärdopp för mina hundar stod oxå på agendan!
Yazz hade verkligen växt sedan sista jag såg honom och det var inte stor skillnad mellan honom och Sky i mankhöjd nu...Kommer bli en stilig karl det där" ;)

Från att ha varit oerhört dryg som valp så visade Sky mycket liten förståelse för Yazz inviter...
Fultänder hade hon oxå att visa upp....


Takida ääääälskar Kerstins gård, alla bollar är hennes....


Så var det dags för premiärdoppet, Sky behövde lite övertygelse för att ta sig över stenarna och ner i vattnet...;)


Sen var det full fart...


Takida simmade riktigt mycket, men bara om hon hade nåt att hämta...


Cap däremot var som en säl....;)


Yazz var i en hel del men höll även gärna ett övervakande öga från sidan...
Jodå, Fjolårets takter satt kvar, Sky satte sig i vattnet och där satt hon och vägrade komma upp..


Vacker badanka...


Tack Kerstin o dogs för en härlig dag!

Utvilad...

Publicerad 2011-06-13 10:18:07 i Allmänt

Shit, jag sov till nästan 10!!! Det är nästan 12 timmar i sträck!?!

Välbehövligt minst sagt, och idag känner jag mig sjukt mycket piggare än på länge!!

Nu dags för frukost, sen ska här städas!

God morgon!

Gonatt!

Publicerad 2011-06-12 21:08:41 i Allmänt

Både jag och hundarna är trötta...så vi ska göra nåt så ovanligt som att gå och lägga oss redan nu....

Skulle egentligen ha lagt upp bilder från idag och film på Thereze och Kate. Men får göra det imorgon istället.

Sov gott!

snyggaste badbrudarna på premiärdopp!

Agilitymyndig!

Publicerad 2011-06-12 19:55:59 i Allmänt

Idag fyller bästaste Sky 18 månader!

Tänk att dagen redan är här?! Det har gått alldeles för fort, eller....man ska kanske säga att vi har inte hunnit med den träning vi skulle behövt...trots det har jag anmält Sky till flera tävlingar. Hon kan alla hinder nu, men varken handling och vissa hinder känns helt befästa än..Ja, helt allvarligt så känns inget säkert handlingsmässigt...

Men hon går så fint lilla pluttan! Det är helt otroligt hur känslan tillsammans kan förändras. För ett år sen var jag alldeles uppgiven. Sky gjorde som Sky ville och jag hade helt låst mig i känslan att ingenting gick. Idag känns det som om ingenting är omöjligt, bara jag förvaltar hennes förmågor rätt och skyndar i lagom takt.

Hon är en speciell liten dam, inget snack om saken. Men jag visste ju att det inte var en "vanlig" hund jag köpte..;) Är man kullens värsting så är man, och som Nathalie sa; "säger jag att det är ett litet monster så är det det.." ;) DÅ är det inte bara en liten busig valp man har att göra med...hihi...

Nu längtar jag tills handlingen sitter och vi känns samkörda. Jag vet precis hur vi ska ta oss dit, men på sistone har jag varit lite trött och less på det mesta och ingenting blir gjort. Jag och Helena pratade om det på vägen hem igår, och det är ju så, allt sitter i min attityd...både när det gäller Sky och Takida..

Om 10 dagar ska vi debutera, jag och Sky. Känns helt sjukt. Mitt mål är att känslan ska finnas där, både före, under och efter loppet.

Min pärla!Tävling?

Publicerad 2011-06-12 19:02:43 i Allmänt

Igår åkte jag och Helena till Bro-Håbo och tävlade en tävling som vi redan har glömt att vi varit på....

Riktigt dåligt gick det....riktigt pissdåligt....

I första loppet så gick det riktigt bra de tre första hindren, sen rev Takida fjärde, och jag tappade all fokus...Vi tog oss i mål på en 15 fel och en usel tid...Takida sprang förbi en tunnel och även sista hindret...i andra loppet så rev hon första och resten av loppet var katastrof. Det var som om vi var tillbaka ett år i tiden och den härliga känslan vi haft sista halvåret var som bortflugen. Jag passade på att ta om varje gång det blev fel, och det var på många ställen...Men varför skriver jag om det här nu? Jag hade ju glömt gårdagen ju....;)

Nånting som var lika tråkigt som tävlingen var att 4 mil norr om Uppsala gick det hål på Helenas bils avgassystem. På vägen ner alltså....Så vi syntes och hördes när vi kom vill jag lova....;) Som tur var så var det bara ett hål och avgassystemet såg ut att sitta fast så vi tog oss hem, lite smått döva på kuppen...

Den värsta katastrofen igår var i alla fall att jag GLÖMDE Takidas nya fina gris där! Smsade Nadine och bad henne hålla ett öga öppet efter grisen idag, men tyvärr ingen gris...stackars Takida, hon som var så glad i den....

Ett taskigt genrep ska ge en bra premiär sägs det...OM det är sant så kommer SM gå riktigt fint för våran del...:D

Det känns rätt bra måste jag säga...;)

Trött....VARNING för gnäll.....

Publicerad 2011-06-10 23:54:28 i Allmänt

Är så trött på att vara trött.....

Är trött på att inte hinna det jag vill hinna med...

Och är helt ärligt och rakt fram så jäkla trött på värmen....redan...

Men mest av allt är jag trött på att jag känner mig så energilös inför SM och att Takida fortfarande känns loj och utan sitt vanliga tryck....det är dom här perioderna som jag funderar på kastrering som ett alternativ....det är ju inte bara dom där 3 veckorna av löp, utan det håller ju i sig 2-3 månader efteråt. Räknar man ihop det så blir siffran rätt tråkig...; minst ett halvår om inte mer är Takida antingen i löp eller inte "sig själv".... Det är ganska mycket tid det....

Sådärja, nu har jag gnällt av mig...;)

Sitter och väntar på att tvättmaskinen ska bli klar nån gång eftersom jag var så smart att jag glömt att tvätta den senaste veckan...Sen blir det sängen. Imorgon åker jag och Helena till Bro-Håbo för att tävla över dagen! Skönt nog så går large på eftermiddagen så vi behöver inte åka förrän kl 10! SOVMORGON, I LIKE!

Känslan från Gagnef-tävlingen var riktigt skön, trots allt, så jag hoppas på att bygga vidare på den imorgon...Kan inte fatta att det snart är dags för SM?! Om bara en liten vecka ligger jag och helena och (förhoppningsvis) sover den här tiden och laddar i vårt till-lyxade HOTELLRUM....wiiiee!

Såhär gick jag till jobbet häromdan....tror det är dags för sommarlov snart...


Pokerface....

Publicerad 2011-06-06 22:02:41 i Allmänt

Någon långtungad individ har slickat ren min tallrik som stod på rumsbordet....Vem tror ni det var?

"The Pitbull" ?


"The good one" ?


"Medlöparen" ?


Eller "Gängledaren" ?


Jag vet då vem jag satsar mina pengar på........

Takida Härnösand!

Publicerad 2011-06-06 02:02:44 i Allmänt

Och här kommer då alla våra lopp med minst 5 fel i varje från Härnösand....

Vad gör du när du är ledig?

Publicerad 2011-06-05 12:05:18 i Allmänt

Ägnar mina lediga dagar till att klyva ved.....mindre roligt kan jag lova, men nödvändigt....

Aja, på´t igen då......får en välbehövlig paus när jag ska till brorsan på födelsedagsfika i alla fall....

Ä N T L I G E N!!!!

Publicerad 2011-06-03 13:52:27 i Allmänt

Ä N T L I G E N sprack 5-felsviten!!!

Ä N T L I G E N!!!   

Ä N T L I G E N!!!!!

Ä N T L I G E N!!!!!!!!


Igår var jag och Takida iväg till Dala-Floda och tävlade. Lite tråkigt var det allt att åka själv nu när Helena och Lee inte kunde åka, men väl framme träffade jag Amanda och Carina och Nadine och Maria så det blev inte så ensamt som jag först trott...;) Utan istället blev det en riktigt trevlig dag!

Först ut var agilityloppet. Och Takida rev fjärde hindret...jag strulade som vanligt i framförbytet och när jag släppte armen så släppte hon bakbenen. Resten av banan gick jättebra och vi kom i mål på den snabbaste tiden. Tyvärr blev det många nollor i klassen så det räckte inte till en SM-pinne...

I hopploppet gick det mesta som smort, jag körde på henne bra och hon svarade fint, jobbade klart varje hinder och äntligen kom vi i mål med en nolla!! Och inte nog med det, vi vann klassen oxå! Duktiga duktiga Takida! Säsongens första SM-pinne kändes oxå fint att få!

Det riktigt tråkiga är loppet inte blev filmat :( Men jag hoppas på att det blir fler fina nollor framöver när videokameran är med...

Efter tävlingen så åkte jag till Nathalie och hälsade på. Tittade på valparna, en hel armé...;) och sen tyckte Nathalie att vi skulle gå ut och valla lite...Jag var mer tveksam med tanke på hur jobbigt det varit sista gångerna men jag hade inte behövt varit så orolig. Det gick bra, ja faktiskt jättebra!!!

Äntligen kunde vi jobba i hagen och det var så härligt att se Sky. Nathalie knäppte lite kort så jag hoppas kunna sno några hit till bloggen senare...;)

Klart blev i alla fall att problemet ligger hos mig. Jag hetsar upp mig och stressar och då går Sky igång. Jag har oxå svårt att hitta ett tonläge som är lugnt och bestämt, istället går rösten upp. Och det beror väl på att känslan inte är lugn och bestämd...;) Det var riktigt skönt att ha Nathalie med mig så att hon kunde stärka upp med timing och rätt känsla. TACK för hjälpen! Så så ska jag göra nu framöver, se till att ha en lugn och bestämd människa med mig i vallhagen. TUR ATT JAG BARA VALLAR MED SÅNA MÄNNISKOR!!! :D

Sen måste jag jobba med min känsla så att jag hädanefter går in med RÄTT känsla och är LUGN. På riktigt...

Med Takida fick jag lite tips om hur jag kan jobba vidare med att träna ur balans. Jag vet ju att det är det jag måste träna på, men både jag och Takida trivs ju så bra när vi är i balans...;)

Hemresan kändes evighetslång och inte förrän halv två låg jag i sängen hemma. Men det var det värt för dagen var kanon.

Två segrar med båda mina svartvita, en på agilityplan och en i vallhagen!

En bra dag med andra ord!

bild från förra sommaren...

Foto: Nathalie Ädel

Fina duktiga Skyan!

Publicerad 2011-06-01 20:19:40 i Allmänt

Åh, va det är mycket nu i slutet av terminen på jobbet. Hinner ingenting tycker jag men snart är jag klar med betygen och då ska det väl lugna ner sig lite på jobbfronten hoppas jag. Hade tänkt blogga om helgen i Härnösand, att Takida och jag har vallat men men...det får bli nu i helgen istället när jag blir ledig...

Idag var jag i alla fall upp en sväng på klubben med Sky. Kände att jag behövde ha en liten paus från allt betygsättande ett tag...

Jag byggde upp en agilityklassbana på 18 hinder där jag fick med alla klätterhinder och även muren. Muren visade sig vara inte några som helst problem, skönt! Och det gick faktiskt att ta sig runt för oss!! Visserligen körde jag med bågar på slalom, men jag har tänkt göra det när jag är upp på klubben så att hon får båda delarna. Hemma tränar vi ju utan bågar.

Jag är alldeles överlycklig över vilken duktig hund jag har, som på sitt andra träningspass på bana funkar så bra! Lite tjuvstarter på kontaktfälten, svårigheter när jag skulle lämna henne i sidledes på A-hindrets kontaktfält men annars är jag jättenöjd! Visst har vi svängar att tighta och träna på men det får vi ta allt eftersom. Slalom har en väldigt stark dragningskraft och jag får fundera om det beror på mig när jag nu har fått en till slalomgalning...;)

Jag märker att jag har lätt för att bli mesig när jag kör med Sky. Jag kör så som att jag förutsätter att hon inte kommer klara det, och jag märker ju att det då många gånger blir en självuppfyllande profetia.

Till debuten måste jag jobba på att köra med mycket mer attityd så att jag blir klar och tydlig i handlingen. Hon klarar mer än vad jag tror och vad jag förtjänar med tanke på hur glest det blivit mellan träningspassen...Och Sky är ingen hund man ska mesa med, det gäller att ha tummen i ögat på henne och mata på med kommandon för då gör hon verkligen sitt bästa för att göra rätt!

På slutet kom Helena och Mike en sväng. Det är bra med Helena för hon provar på. Till exempel så provade hon att skicka Mike i slalom samtidigt som hon sprang 8-10 meter bort på andra sidan balansen och det tog han som om ingenting. Jag måste ju oxå prova med Sky, och det gick ju!! Skönt med nån som har mer go än jag så att jag dras med! :D

Imorgon drar vi till Gagnef och tävlar, efteråt ska vi titta in till Nathalie och sniffa på valpar! :D


Mer om helgen i Härnösand imorgon! Nu måste jag fortsätta gnugga mina grå så att jag får klart betygen!

Min agilitystjärna!

Foto: Nathalie Ädel

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela