takidasky

Who stole the chicken?

Publicerad 2011-03-31 23:10:20 i Allmänt

Jag hade 2 kycklingfiléer på en tallrik. Sen råkade jag glömma den tallriken framme över natten...Klantigt, jag vet. På morgonen var filéerna borta...Jag har fem misstänkta:

Misstänkt nr 1:


Nr 1 är gängets ledare. "Gängledaren" har år av erfarenhet, och tycker att lagen är helt okej att bryta mot bara man inte åker fast. Brukar ångra sig genom ett dåligt pokerface, men återfaller gång på gång. Tar det mesta med ro, verkar tro att hon är untouchable. Har varit misstänkt för massa brott genom åren, men brukar frias pga misstag i utredningarna, bland annat bristande bevisning. Fällande domar: snatteri, sängockupering och falska alarm i skogen.

Misstänkt nr 2:

Misstänkt nr 2 kallas "The good one". Hennes roll i gänget är något oklar då hon på ett sätt verkar tycka att hon är lite bättre än dom andra. Hon försöker få dom andra att följa henne men lyckas för det mesta inte. Kanske är det hennes brist på motivering i aktiviteten som gör det? Att bara följa efter för att roa henne verkar inte locka resten av gänget så mycket. Är otroligt talangfull i allt annat hon gör. Har endast några förseelser med sig i bagaget. Verkar ha en klar känsla för rätt och fel.


Misstänkt nr 3:

Misstänkt nr 3 är känd som "medlöparen". Verkar inte besitta någon egen vilja utan gör som andra säger att hon ska göra. Är lugn och lite sävlig som person. Går gärna för sig själv och tar livet med ro. Kan hon verkligen planera och genomföra ett brott som detta? Eller är det ulliga gulliga en fasad? Är hon en ulv i fårakläder?

Misstänkt nr 4:

Misstänkt nr 4 är gängets yngsta medlem. Hon kallas "the pitbull" då hon redan i tidig ålder drogs till Pitbull-kretsar och gjorde sitt bästa för att efterlikna dom. Har på äldre dar slimmat till sig rejält, har en mycket vältrimmad kropp och besitter en spänstighet som är få förunnade. "The Pitbull" har en gedigen brottslista. Har sällan ångrat sina brott och verkar tro att hennes vilja står över lagen. Har visat en del mjukare sidor på senare tid. Förändringen känns äkta, men hennes brottsregister gör henne till en starkt misstänkt. Frågan är, besitter hon smidigheten som krävdes för brottet? Raka puckar och pang på har annars varit hennes melodi.

Misstänkt nr 5:


Misstänkt nr 5 kallas "Smygaren". Hade ett våldsamt hem sin första levnadstid, hamnade på katthem innan hon fick ett permanent fosterhem hos mig. Svagast misstänkt, gillar inte rå kyckling så mycket och fysiskt är det mycket tveksamt om det kan rymmas 2 kycklingfiléer i hennes kropp.


Ja, vem stal kycklingen? Det är frågan. Alla tiger som muren. Vet du något om fallet, kontakta Efterlyst snarast....

Supertorsdag!

Publicerad 2011-03-31 21:57:56 i Allmänt

Vilken dag! Började inte så bra med att jag insåg att jag inte fattat allt om syntax på webseminariet i morse...jaja, bara att ta tag i det och nöta på... Dagen fortsatte och blev bara bättre och bättre. Sista lektionen var kanon, jag slutade kl 14, kom hem, hämtade posten och hittade inte mindre än....2 trevliga kuvert!!

Det första var från SKK och innehöll Skys röntgenresultat. Hur snabbt var inte det? Röntgade ju i måndags?!

Resultat: HD A/A och ED UA

Kanoooooners!!!

Nästa kuvert var från skattemyndigheten...YES, pengar tillbaka!!!!

Åkte till skogen med hundarna och gick, lugnt och fridfullt. Underbart med tystnaden! Ända tills Inka började vädra i luften och skälla en massa. Eftersom pappa berättat om ett björnide inte så långt därifrån så kändes det lite olustigt helt plötsligt....va fjantig man är....


men nog ser det ut som om hon varnar om nåt farligt?!

Dom andra var nöjda med att springa och vädrade ingenting....


När jag kom hem fixade jag lite middag


Och medan hundarna firade Skys röntgenresultat med ben så tittade jag på Criminal minds med bland annat Shemar Moore i en av rollerna...


Och imorgon är det fredag och sen är det helg!!! L O V E L Y!!!!

Ljusare tider!

Publicerad 2011-03-30 21:07:18 i Allmänt

Visst, jag är så less man kan bli på snön som aldrig verkar försvinna, MEN jäklar va härligt det är med sommartid! Ikväll var jag och pappa ute och gick i skogen, känns nästan overkligt härligt att solen tittar in mellan trädstammarna även fast klockan närmar sig sju på kvällen! Hundarna var överlyckliga, men lyckligast var nog Inka som slapp ifrån kopplet en stund och fick springa lös hon med! Det finns nog ingen som kan se lyckligare ut än hon såna stunder!

När jag kom hem så käkade jag lite och insåg att det fortfarande var ljust. Så jag tog med Sky ut och tränade lite lydnad nere på vändplan. Hon börjar bli riktigt duktig nu, lillpluttan! Vi påbörjade språngmarsch och tränade ff. Vi har ju inte gjort det tidigare på några ytor, utan hållt till inne i vardagsrummet. Och från att ha varit ganska svävande i det så var det istället stundtals gånger hon trängde lite istället. Roligast av allt var att jag märkte att hon blev irriterad på mig när vi stötte i varann....så typiskt Sky...;)

Vi avslutade med att länka ett kort ff, läggande under gång, inkallning och ställande under gång. Det märks att vi bara har tränat lite och kort, för nog hade hon lite belöningsförväntan mellan varven, men fann sig hyfsat snabbt ändå. Tänk, för bara några månader sen hade jag inte trott att det skulle vara möjligt att vi skulle kunna länka moment till och med. Det har verkligen hänt saker sen hon löpte!!

Takida fick oxå träna lite. Vi körde ett kort ff, med stegförflyttningar och vändningar på stället. Körde igenom hela gå runt rutan. Hon börjar kännas säkrare där. Vi avslutade med apportering. Det kom nåt pip så då bröt jag på en gång, när vi körde igen var hon tyst. Kanske poletten börjar ramla ner nu? Jag hoppas det.

Minns ni min lilla pitbull? ;D

Nog har det hänt saker alltid.....

GRATTIS!!

Publicerad 2011-03-28 21:23:44 i Allmänt

Måste bara skriva och gratulera suveräna Sofia Edlind och Tia som blivit uttagna att representera Sverige på VM i lydnad i Frankrike i juli!!!

Tänk vilken kullsyster hon har Takida?!? Jag är så himla glad för deras skull!! Vilken superkull T-kullen är!!!

Röntgen...

Publicerad 2011-03-28 13:11:53 i Allmänt

Idag var jag iväg och röntgade Sky´s höfter och armbågar. Lilla tjejen var jätteduktig! Hon tyckte att det var lite obehagligt att vara där men tog undersökningar och spruta riktigt bra. Hon kämpade emot rätt mycket för att inte "somna", satt in i det allra sista och vinglade. Vaknade riktigt snabbt och var alert, men sen när vi kom hem då visade det sig hur trött hon faktiskt var. Hon satt och somnade, och vaknade till när hon tappade huvudet, så jag la upp henne i soffan och där somnade hon på stört.Veterinären tyckte att hon var en spänstig liten hund, det sa han när hon "sov" så det är inte illa att till och med då ser hon spänstig ut lillfisan..;)

Här kommer en bild på höfterna...jag blev lite besviken..;) Sky´s skelett ÄR gjort av ben...jag trodde det skulle vara gjort av titan eller stål...;DEnligt veterinären såg bilderna bra ut, själv kan jag ju inte avgöra sånt utan hoppas han har rätt. Skönt att ha det överstökat och att besöket gick bra! Nu väntas lunch; kalkonkött med sallad, rödlök och fetaost. Mums!!
Sen måste jag börja råplugga, wiiiii, tentan närmar sig....

Oj, glömde ju berätta hur underbara dom är på Bollnäs Veterinärpraktik. Fick med mig en varsin STOR godispåse till hundarna. Inka fick light ;D, jag hade just berättat att hon var lite väl rund just nu....Men vill verkligen trycka på vilka härliga människor som jobbar där. Varje gång jag har varit där och miljötränat så har dom släppt det dom haft för händerna för att hjälpa till. Man blir himla glad av ett sånt bemötande!!!

Invallning av sommartiden!

Publicerad 2011-03-27 23:39:17 i Allmänt

Idag började vi sommartiden med att åka och valla i Järvsö med Kerstin, Jossan och Sussie. Jag var laddad till tänderna att få köra lite, särskilt när båda hundarna gick så fint sist. Att kerstin och Jossan skulle ha sina små med oxå förgyllde ju aktiviteten lite extra..:D

Med Takida hann jag bara in en gång. Vi hade bara två timmar på oss och jag prioriterade att gå in två vändor med Sky. Takida var i alla fall himla duktig. Vi dammade av lite grunder och sen gjorde vi några delningar och hon gjorde dom så fint!!! Duktiga duktiga tjej!! Längtar tills vi kan vara ute och valla och hoppas att pappa går med på att ha får därhemma. Skulle vara riktigt kul att starta några IK1 i sommar!!

Så pappa, om du läser detta: SNÄLLA SNÄLLA SNÄLLA!!!! ;)

Ja, och sen var det då dags för Sky. Vet inte riktigt hur jag ska beskriva det. Ett stort jäkla bakslag är nog det enda raka. Usch, ingenting funkade. Fan lyste ur ögonen på henne hela tiden och det hela blev en stor maktkamp kändes det som. Hon gjorde några fina fösningar ska jag väl tillägga men annars var det katastrof. Fick bra hjälp av dom andra tjejerna men BLÄ va trist det var.

jag tror oxå att det känns så här därför att det var så länge sen vi hade ett bakslag, Sky och jag. Dom senaste månaderna har allt bara gått framåt och bättre och bättre. Ja, jag vet att bakslag kommer då och då, och det kommer fortsätta bli så...men idag var det riktigt tufft att ta det, om jag ska va ärlig. Man vänjer sig fort vid när det går bra. Jag vet att nu är det nya tag som gäller, och nästa gång är en ny möjlighet.

Efter vallningen åkte jag till jobbet, var tvungen att skriva klart skriftliga omdömen som jag inte hunnit med eftersom jag var sjuk. Var ut och rastade hundarna en gång och efter det måste Sky ha tyckt att det blev himla tråkigt att sitta i bilen, för när jag kom ut 45 minuter senare så hade hon roat sig med att bita loss skumgummi-bitar från madrassen....Och Sky som har varit så duktig och inte bitit sönder nåt på så länge. Nä, jag tror inte att hon hade sin bästa dag idag....

Sky - nöjd ändå...


Takida


Jejja


Cap


Tyne


Kerstins Yazz


Jossans Yim


Jossans Yackie

Förstår ni varför jag blev kär i henne när hon var 3 veckor?

När jag var klar på jobbet åkte jag förbi Kerstin en snabbis och hundarna fick´leka lite. Sky var riktigt duktig att leka med lilla Yazz :)! Helt plötsligt var lilltjejen S T O R?!


Sky mjukstartade...det såg inte ut som hon lärde honom några hyss,
men lite annat smått och gott.

Viktiga saker att nosa på..

Snygg svansföring...

Jaja, vänta ni bara, hyssen kanske ingår i lektion 2...;)

Tack tjejer för en som alltid trevlig stund!!

Dags för uppdatering!

Publicerad 2011-03-27 22:48:14 i Allmänt

Oj, nu var det länge sen jag uppdaterade....tiden har inte riktigt räckt till den här veckan. Måndag - onsdag låg jag totaldäckad med en gräslig huvudvärk och illamående, och sen var det en massa att jobba ikapp... Tänkte börja med att skriva om Rättvikshelgen. 4 lopp - inga resultat men den där härliga känslan som vi haft ett bra tag nu var där, och trots att vi fått småfel i varje lopp så känns det som om vi är på G! Nja, hopploppet på söndagen var riktigt dåligt..där är jag inte nöjd med mycket alls. Jag var riktigt dålig, kom efter i handlingen redan efter andra hindret och "hann sen inte ikapp", gick tillbaka till att fega och inte springa och det resulterade så småningom i en disk. Slutet är jag dock riktigt nöjd med, och de första två hindren. Alltid något. Just för att det var så dåligt lägger jag heller inte upp det..;)Ni får hålla tillgodo ändå, för i det här klippet bjuder jag verkligen på mig själv.... HOPP LÖRDAG, även kallat byxtapparloppet....Banan var en snabb bana som jag kände skulle passa Takida perfekt. Det enda kluriga var slalomingången i början, men jag tänkte att sätter vi den så kan vi göra ett riktigt bra lopp. Nu blev det ju inte riktigt så...för efter hon sätter slalomingången perfekt och det är dags att börja springa så märker jag något hemskt: Jag är på väg att tappa byxorna!!!! Så fort jag började springa så kände jag att dom åkte ner! Snacka om panik!!! Samtidigt som jag försöker få grepp om byxorna så försöker jag handla Takida genom banan. Faktumet att jag måste hålla upp byxorna gör att jag inte kan jobba på henne ordentligt och det blir nån rivning och en vägran.. Samtidigt som jag försöker hålla mig för ett nervöst skratt, så hör jag hur fler och fler börjar skratta runtom banan...Positivt med detta lopp är att vi tar oss runt OCH att jag inte tappar byxorna på plan. Jag är nöjd med det resultatet, även om det svider lite att ett par jäkla byxor ska förstöra en bana som var som klippt och skuren för Takida... AGILITY LÖRDAG Det loppet är jag riktigt nöjd med. Av någon anledning så river hon första hindret. Takida brukar inte riva första hindret, det har hänt ytterst få gånger och jag vet inte varför. Jag tror att hon stirrade för mycket på hinder nr 2 och att hon kom fel i avhoppet på ettan för det var mer än "blupp-rivning" än de touch-rivningar hon annars gör. Lite onödig tvekan efter däcket, men slalomingången är jag SÅÅÅ nöjd med. Är inte nöjd med vägen efter långhoppet men jag är riktigt nöjd att jag gjorde ett BB istället för att krångla till det med ett FF. AGILITY SÖNDAG är jag riktigt nöjd med allt ända fram till balans-nerfarten där vi först tappar flera sekunder då hon inte går ner riktigt och sen vet jag inte varför hon inte tar mitt BB. Jag är lite för snabb med att börja röra mig mot nästa hinder men det brukar inte vara ett problem, hon brukar ju hoppa hindret hon har framför sig. Ja, och sen strular vi och disken är ett faktum..Men avslutet är jag oxå nöjd med. Så kort och gott, jag är skitnöjd även om vi inte placerade oss i några av loppen. Jag tröstar mig med att tiderna var bra, det var så mycket som funkade handlingsmässigt, och tack och lov, jag tappade inte byxorna inför hela Rättviks startfält.

Tur eller skicklighet?

Publicerad 2011-03-19 00:15:29 i Allmänt

Jag blir så less...oroligt less. Idag efter skogspromenaden upptäckte jag att Sky hade gjort illa sig....IGEN! Ett litet fult sår alldeles vid ögat. Tror att det är tredje eller fjärde gången under hennes korta livstid som hon har gjort illa sig alldeles intill ögat.

Hon har ju inget förstånd att vara försiktig med sig!!

Springa fort fort fort är det enda lilla damen har i huvudet. Nu börjar jag undra om hennes skador är tur eller skicklighet? Eller kommer jag ha en enögd hund innan det är färdigt? En tröst är att dagens sår helt klart är det minsta hittills så om man ska tänka positivt så går det ju åt rätt håll så att säga...;)Igår var jag och Helena ute och gick tillsammans. Innan vi åkte hem så lät vi bara Sky och Mike vara ute och leka. Sky har ju tyckt att Mike har varit lite jobbig (!) att ha att göra med på promenaderna, hon har kanske inte samma kraft att sätta emot nu när dom blivit stora...;) men nu när det bara var dom två så hittade dom snabbt tillbaka till sina roller sen förr. Full fart, massa ljud och hårdhänt lek.. Och jag och Helena fick ett gott skratt, för nu såg man tydligt vem som hade växt upp och vem som fortfarande for runt som en liten valp...Sky hade precis samma rörelser som för ett år sedan i princip, även fast hon lagt till ett häftigt sladdande nu ;), och Mike, han var stadig i kroppen och vuxen i rörelserna, även fast han busade på rejält.

Min lilla skrutta, kommer hon nånsin att blir "stor"?

Nu väntar sängen, imorgon drar jag och Takida till Rättvik och tävlar. Jag hoppas på både tur och skicklighet då...;)

Framsteg....

Publicerad 2011-03-17 23:10:16 i Allmänt

"I ögonblick efter ögonblick,

sekund för sekund,

gör jag valet mellan att vara offer eller skapare av min egen verklighet..."


jag är glad, den senaste tiden har jag gjort bra val...:)

Förutseende....

Publicerad 2011-03-16 22:30:00 i Allmänt

Idag tränade vi lydnad, jag och dom svartvita efter skogspromenaden.

Med Takida låg all fokus på tystnad. Träningen är jobbig, både för mig och Takida. Glädjen känns långt borta många gånger, och jag tror vi saknar den lika mycket, antagligen jag mest...MEN, jag tror att vi kan hitta tillbaka till den "tysta lydnaden". Det är bara jag som måste jobba hårt med min egna mentala inställning. Att det ÄR värt allt det här tråkiga vi måste genomgå för att komma dit....

Sky fick träna lite ff. Idag gick hon stundtals jättefint med fin kontakt. Vi tränade läggande under gång. Ställande backade vi till att börja lära in ett nytt röstkommando. "Stanna" funkar inte. Hon lägger sig allt som oftast. "Stanna" är ju det kommando som funkar bäst i vallningen oxå. Hon lägger sig oftast bättre på det än ligg, så nu går vi vidare till ett nytt kommando. I långa loppet tror jag att det blir bäst, då stanna-stå-sitt börjar på samma ljud. Nu kör vi "halt" istället. Hon fattade rätt fort när vi lekte in kommandot, men så gillar hon ju att göra saker snabbt oxå..;)

Däremot så har jag märkt att hon "tänker" en hel del vad jag förväntar mig av henne, så pass att hon gärna försöker göra det innan. Idag efter några läggande så kröp hon nästan fram i ff. Det gjorde mig fundersam tills jag insåg att det inte var nåt fel på henne, hon gick bara och var förberedd och väntade på ligg-kommandot. Där tror jag att ju mer vi tränar och desto mer saker vi lär in, kommer vara bra. LK1 momenten är ju inte så många direkt....Och komma fram till hur jag bäst tacklar hennes tendens till att vilja förutse vad som komma skall...

Med andra ord: Jag måste bara göra upp en bra hållbar plan för lydnaden för båda hundarna, och bestämma mig för vilka målbilder jag har egentligen så tror jag att det här kommer kunna bli riktigt riktigt bra....

Trodde aldrig jag skulle säga det här- men ju LÄNGTAR jag tills
jag får plocka fram den här...;) Min röda lilla racer...


Plötsligt händer det!

Publicerad 2011-03-15 18:54:35 i Allmänt

Nej, jag har inte vunnit på triss. Men jag har däremot vunnit nåt som smäller lika högt...Jag och Takida har fått en plats på kurs för Silas Boogk i sommar, hos http://www.apropahund.se/

I början av februari fick jag mail från Camilla, där det stod att vi i konkurrens med MÅNGA blivit utvalda att få en plats på en 2-dagars kurs för Silas Boogk!!

Så här stod det i Funderas blogg den 7e december 2010:

"För… rätt som det är händer det nämligen just dig. Att du och din hund…

1. … helt plötsligt och i princip utan förvarning hamnar i ett lag sponsrat av Apropå Hund. Fast du tillhör varken Örebro BK eller Kumla BK, utan en helt annan klubb och helt enkelt bara har helt rätt attityd och en vilja att satsa.

2. … blir handplockad till kurs för Lisa Frick och/eller Silas Boogk i Apropå Hunds regi sommaren 2011. Fast du och din hund inte tillhör SBK Närke agility, utan bara för att du och din hund betraktas som lovande av mig och Camilla och därmed har förtjänat en hårdhänt men rättvis handplockning till er fördel.

Lite svenssonpostkodmiljonärsstämning i fundera ikväll, alltså.

....

Notera dock att det INTE är vinst varje gång i fundera. Det är just det här som skiljer vuxenbloggen fundera från barnchokladhjulet på Liseberg. Det är INTE vinst varje gång i fundera. Någonsin.

Det är stenhård handplockning som gäller här. Bara våga-vilja-vinna-folk som anmäler sitt intresse. Det gillar jag.

Skitjobbigt och kärringen mot strömmen. Raka, hårda agilitypuckar.

Och därmed förhoppningsvis ett vinnande koncept för svensk agility."

källa:
http://fundera.bloggagratis.se/2010/12/sida-3/

Ska bli så sjukt kul! Och så är jag riktigt stolt över att jag tog chansen, skickade ett mail och att vi sedan ansågs som så pass lovande att vi fick en plats...riktigt grymt känns det!

Takida - Världens Bästa!


Ser fram emot att få se vad 2011 mer har på lager för mig och Takida....

Power-nap i solen!

Publicerad 2011-03-12 15:46:29 i Allmänt

Att medvetet bara "vara", hur ofta är man det?

Idag satte jag mig i snödrivan på baksidan, och med Inka sovandes i famnen, medan dom andra sprang och lekte så bara "var" jag en timme...Lät solen lysa i ansiktet och lyssnade på smältvattnet porla i stuprännan, fåglarna som sjöng...precis mitt emellan vaken och sovande...och kände hur energin fyllde kroppen...

S Å  H I M L A  H Ä R L I G T ! ! !

STORT GRATTIS!!

Publicerad 2011-03-12 13:35:11 i Allmänt

STORT GRATTIS till duktiga Julia och Troja som idag vann elitklass på dundrande 302,5 poäng!!

Fina syrran Troja!

Foto: Malin Wijk

Underbara dagar!

Publicerad 2011-03-12 12:55:43 i Allmänt

Har haft helt underbara lovdagar!! Förutom att det kom mer snö...:( BLÄ! Dagarna har fyllts av hundpromenader i olika former och lite pluggande däremellan. I torsdags var jag och dom svartvita upp till Kerstin och Cap för en härlig skogspromenad i skoterspåren. Tyvärr uteblev solen den dagen men det gjorde inte så mycket...

Tripp, Trapp, Trull...


Vacker som få...


Kerstin och Cap


Fina Takida..


Bushundar...


Mina gofisar..


Nöjd?! Jodå..;)


Kompisar..


Igår var jag oxå iväg och vallade en sväng i Järvsö. Åh, va kul det var att få komma iväg en sväng och köra!! Med Takida tränade jag lite ur balans, delning och fräschade upp lite grunder, och Sky fick bara träna på att fösa, något som gick riktigt bra med tanke på hur det varit tidigare.

Förväntansfull trio..


Sky skötte sig så bra, så bra!


Nöjd tjej!


Fokuserad Cap..


Idag väntar agilityträning med Helena, och röjning av hemmet...

Duktig tjej!

Publicerad 2011-03-09 20:01:54 i Allmänt

Har ju glömt att visa dom fina priserna jag och Takida fick på årsmötena i februari. Är så stolt och mallig över muggen från vallklubben, att göra sin första hund till godkänd vallhund...jag undrar om det finns nåt som kommer att slå det? :D Det var min duktiga tjej nr 1.Duktig tjej nr 2 är Sky! Idag var vi ner till veterinärstationen och miljötränade inför den kommande höftröntgen. Sky har ju tyckt att det är riktigt läskigt hos veterinären, men idag gick det jättebra. Ingen låg svans och nyfiken, även fast hon var lite avvaktande. Hoppas trenden håller i sig och att det blir mindre och mindre läskigt för var gång vi åker dit. Hon kommer aldrig bli som Takida, som formligen ä l s k a r att vara hos veterinären...men att hon ska kunna tycka att det är okej, är målet.

Duktig tjej nr 3 är världens bästa systerdotter!!  I helgen vann Ida och Poppy sin andra raka seger i Lätt A (90cm) och är numera uppflyttad till medelsvår (100cm). Det är dock inte Poppy hon rider på här, utan importerade irländaren Madges Lane Paul.Nu ska jag göra mitt bästa för att kvala in som duktig tjej nr 4 och plugga. "Morphology - the structure of words" står på tur....

Underbara lilla hund!

Publicerad 2011-03-07 21:54:49 i Allmänt

Ikväll var jag och Sky iväg på agilityträning med måndagsgruppen. Klass 1-banor stod på schemat eftersom flera av dom andra ska tävla i Rättvik, mao debutera!! Första hoppbanan gick jättebra, Sky hade lite svårt att bromsa inför slalom men efter några gånger gick det riktigt bra! Däcket var oxå lite svårt men även det lossnade! Jag delade upp banan i två delar så att det inte skulle bli så långt men kunde köra hela som avslutning. Med tanke på att det är vår första "bana" så är jag supernöjd med henne!! Agilitybanan fick vi köra en egen variant eftersom vi inte har lärt in gungan än. Efter lite påminnelser med target så tog hon kontaktfältet fint på balansen. Sara hade gjort jättebra targets som jag ska härma :) Men jag blir så ofantligt glad av denna lilla hund!! Hon har sån glädje i agilityn!! Vet inte riktigt hur jag ska förklara känslan jag får av att träna med henne, men det ger ett leende på läpparna som sitter kvar lääänge!!! Sky är mitt alldeles egna fyrverkeri...;) Riktigt roligt var det att se Sara och Bonzo idag, jäklar vilken fart dom har fått upp!!! Oj,oj, dom andra mediumekipagen kommer att få se upp där!:)

Inspirerad!

Publicerad 2011-03-06 20:42:13 i Allmänt

Ja, trots att ekonomin satte stopp för lydnadskursen i helgen så kan jag lugnt påstå att jag fått massa inspiration i helgen!! Helena har hållit mig uppdaterad om vad de lärt sig på kursen och nu ikväll hade jag ett jättegivande samtal med Sofia.

Så nu har jag lite idéer och tips om hur jag kan träna tystnad med Takida! Och det passar väl alldeles ypperligt att jag har ledigt en vecka nu så jag kan kick-starta igång det hela på en gång. :) Har ju känt mig mer än lovligt less på allt som har med lydnad att göra ett bra tag nu, vilket helt beror på ljuden. Har känt mig maktlös och villrådig hur jag ska träna för att Takida ska förstå att det är just ljuden jag vill ha bort, inget annat.

Hon är ju en pärla på lydnad Takida, nu är det upp till mig att göra henne till en tyst diamant...;)


Om jag kastar en pinne på skogspromenader får Takida aldrig något startpip...
nåt att fundera på...


Igår var jag iväg till ridhuset och tränade agility med Carina och Linda. Sky fick för första gången prova på 12-pinnars slalom, något hon grejade med bravur. Jag kunde stanna kvar och skicka henne själv efter ett hopphinder som stod parallellt ungefär på mitten och skicka henne själv att ta ingången och kunde även runda ingången åt båda hållen, även fast hon tyckte att det blev lite för svårt några gånger. Kontaktfälten måste vi gå tillbaka till att nöta med target nu när hon lärt sig ta hela balansen. SÅKLART kan man tycka med facit i hand....slarviga jag hade förstås ingen target med mig igår men ska skärpa mig hädanefter. Vi tränade oxå lite grundsvängar och fel tunnelingång.

Takida fick träna fel tunnelingång och tighta grundsvängar. Ska inte förlora tid på såna nåt mer på tävling för att jag undviker dom ifall hon kanske river....så dumt för hon tar ju dom himla fint!!! Hon fick oxå köra slalom där jag lämnade henne rätt långt. Hon fick oxå prova bågarna, tidigare har det ju varit som ett helt nytt hinder som hon inte förstått alls när bågarna är på...men nu tog hon det även med bågarna. Ska nöta lite till så jag kan utnyttja det i att köra mer lämningsövningar i slalom.

Annars idag har jag och hundarna varit ute med pappa och hans hundar på långpromenad. Satan i gatan va han älgar på!!!! Jag får småspringa för att hinna med...;) Men bra att ha en "hare" som drar ibland..;) Nu väntar en kopp te och sen blir det sängen och en bra bok....

Lika bra som första gången....

Publicerad 2011-03-06 14:18:09 i Allmänt

Bara älskar den här låten!! Den är lika bra varje gång jag lyssnar på den....Whiiii, vilka roliga minnen som väcks till liv....:D

Förändring.....

Publicerad 2011-03-03 17:05:36 i Allmänt

Kan ju faktiskt vara nåt riktigt bra...i alla fall om man bestämmer det själv. Så jag hoppas att den förändring jag valt att satsa på blir till nåt riktigt riktigt bra...:D

En dag kvar till sportlov nu....längtar sååå!! Hoppas att det fina vädret håller i sig även nästa vecka. Idag när jag åkte till klubben så var gruset framme på några ställen på vägen. Tänk att lite synligt grus kan göra en så glad!

Ikväll blir det agilityträning för Sky med måndagsgruppen. Vi har bytt dag de flesta av de fortsatta träningarna och det passar iaf mig alldeles ypperligt. Jag har ju inte kunnat vara med på de senaste gångerna då jag har behövt plugga. Torsdagar är min pluggfria dag och det finns väl inget bättre sätt att spendera kvällen på en sån gång än att köra agility!

Uppladdning...;)


Usch vilken ful soffa jag har...har inte kunnat bestämma mig för om jag ska behålla de gamla fula 2- och 3-sits sofforna eller om jag ska byta till 3-sits skinnsoffa med tillhörande sliten fåtölj....har ju överdrag till fulsofforna som jag misstänker att jag kan sätta på nu igen...Det var ju en nödvändighet att ta bort dom när Sky var liten...;)

Så tills jag bestämmer mig så får jag leva med att jag för tillfället har 1 fåtölj, 2st 3-sits soffor, 1 2-sits soffa och två soffbord i vardagsrummet....:P

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela