takidasky

12:e plats!

Publicerad 2011-09-30 22:05:25 i Allmänt

Jag och Takida ligger på 12:e plats på Årets Agilityhundlista!!

Fatta, vi är tolfte bästa largehunden i Sverige?!
Bäst placerad med nio resultat....hoppas på att kunna putsa lite på dom siffrorna i helgen.....

Till mig...

Publicerad 2011-09-27 23:23:17 i Allmänt

Om 42 minuter fyller jag år...sjusju år blir jag visst...host host....;)

Så med tanke på det lägger jag ut en liten spark i baken till mig själv...fotograf är Erik 4 år! Kanske en blivande paparazzi?

SIS <3

Publicerad 2011-09-27 22:55:32 i Allmänt

Idag fyller bästa syrran år, GRATTIS!!!

Vallningsbilder!

Publicerad 2011-09-27 22:15:27 i Allmänt

Här kommer lite bilder från förra helgen när vi vallade, jag, Kerstin och Jossan.

Takida fick köra lite delning, hämt och fösning. Sky fick prova nåt kortare hämt och lite grundövningar. På slutet gick hon så himla fint så jag fick rysningar!! :D Jag längtar till nästa år då vi kan ta tag i vallningen på allvar, för det är verkligen en oslagbar känsla att jobba tillsammans med det dom var ämnad till!

Och jag? Jag har blivit himla duktig på att vara lugn och sansad i vallhagen! Vi börjar hitta varann, jag och Sky!

Jag tycker det är svårt med vallningen och veta hur jag ska lägga upp det och vad jag ska träna nu när det blir så sporadiskt med träningstillfällen. Ännu en anledning att längta till sommaren 2012!

Takida


Sky


Cap
Jejja


Yim
Yazz


Håhåjaja...

Publicerad 2011-09-21 17:16:19 i Allmänt

Jag är så märkligt trött den här veckan...eller jag vet vad det beror på, det är för mycket helt enkelt...

Det märkliga är att jag är så trött så jag inte kan hålla ögonen öppna....skulle kunna somna ståendes...

Men det hinner jag inte, har precis varit ut med hundarna och ska dra upp på klubben. Agilitysektorn har möte inför kommande tävlingen och KM och efter det ska vi börja sortera priser. Sen har jag en massa rättning som väntar..

Hoppas hinna skriva ett inlägg om den mycket lyckade vallträningen i lördags. Har massa fina bilder oxå!! Tyvärr slutade det riktigt trist med att Takida började halta efteråt. Så nej, det blir inget KM för oss i år heller...förhoppningsvis så kan vi starta på hemmatävlingen...jag håller tummarna!

måste dra...Nu kommer Sofia och Ninja hem nån vecka! Längtar efter att få umgås lite innan hon drar ut på äventyr igen!

Whoop whoop!

Publicerad 2011-09-16 22:29:19 i Allmänt

Glömde....

IMORGON HAR JAG SOVMORGON!!!!

Lycklig?!
Skulle tro det va?!

Hmmm..

Publicerad 2011-09-16 22:25:57 i Allmänt

Har idag haft det sämsta träningspasset på riktigt länge, med BÅDA hundarna...smått irriterande men inte så förvånande med tanke på att jag idag åkte upp på klubben útan tanke eller plan och tränade på det som stod där. Jag var trött efter jobbet och hade ont i huvudet och skulle egentligen nöjt mig med skogspromenaden.  

Visst var många delar riktigt bra, jag kunde lämna båda hundarna ganska långt i slalom, dom köpte blindbytet jag la in, Takida gjorde klockrena kontaktfält och Skys var hyfsade, men dom hade alldeles för många rivningar för att jag ska vara nöjd. Sky har inte fått till hopptekniken än, hon kommer fel i avhoppet alldeles för ofta och räddar upp det ibland, men alldeles för ofta så känns det som om hon inte tycker att det är särskilt viktigt. Takida brukar ju lyfta på benen för det mesta men idag så slarvade hon.

Vad lärde vi oss av det här?

Jo, att inte träna helt enkelt om jag inte i förväg har planerat vad jag ska träna och att inte träna när jag är för trött och har ont i huvudet. Ska hundarna prestera bra, ska jag oxå ge dom bra förutsättningar genom att ha tänkt igenom vad vi ska göra och vara "fit for fight" för träningen!

Meya fick oxå köra lite. Hon var go och glad, hoppade dom hinder hon ville och kände för och var riktigt nöjd med sig själv. Kravlöst och enkelt är hennes melodi...

Efter promenad och träning så åkte jag förbi mamma på vägen hem, fick lite mat och myste med goaste Wilmer som var där. Nu är jag hemma och eldar, det skulle visst kunna bli frost inatt..brr...och ska precis börja rätta 32 uppsatser som sjuorna har gjort. Fredagsmys? Näe, inte direkt, men nödvändigt.

Imorgon blir det vallning och myspys hos Kerstin! Men före det ska jag hinna med att måla om här hemma. Lillhallen och köket ska få sig en ansiktslyftning.


foto: Nathalie Ädel

Höstrusk...

Publicerad 2011-09-09 16:48:45 i Allmänt


Usch vilket höstrusk det har varit den senaste tiden...regn, regn och mera regn... Idag hade jag 16 grader inne...så nu eldas det för fullt... Snart är det helg - bara en arbetsdag kvar!!! Hoppas på bättre väder då!

Jag
känner mig inte ett dugg avundsjuk på alla dom som ska iväg till Örnsköldsvik och tävla i helgen. Istället ser jag med glädje fram emot min sovmorgon på lördag....OCH söndag!

Har nog inte riktigt friskat på mig sen jag var sjuk förra veckan och känner mig riktigt sliten när jag kommer hem från jobbet. Istället för att tävla hoppas jag på några träningspass i vallhagen och på agilityplan.  

När jag var sjuk hann jag i alla fall tänka en hel del på säsongen som har varit och säsongen som kommer, sommaren 2012.

Medvetet har jag lagt nästan all fokus på agilityn under 2011, och då framför allt på Takidas och min utvecklling. Jag är riktigt nöjd med mycket. Själv känner jag att både Takida och jag har tagit några kliv framåt och särskilt hos mig har det hänt massa saker som gjort att jag börjar bli bättre och bättre på att göra Takida rättvisa på plan.
 
Jag är lite besviken på att vi under första hälften av sommaren hade en hel del 5:or. För i många av dom loppen har känslan varit på topp och det har känts lite surt att inte få utdelning av det i resultatlistorna oxå. Samtidigt så var det ett work in progress. Tittar man på en del av de senaste tävlingarna så har vi kunnat hålla en högre standard över dagen, t ex på sista lagtävlingen då vi satte tre nollor på raken och nu senast i Östersund där vi fick två snabba bra nollor på samma dag. Efter helgen i Östersund blev jag oxå varse hur viktigt det är hur jag är. Jag kände mig verkligen olika på lördagen jämfört med söndagen och resultaten kom ju med den rätta känslan..

Medvetet och omedvetet har Sky fått stå tillbaka under den här säsongen. Dels har jag inte känt att hon varit redo för det jag ville göra, dels har jag en inre motvilja att köra på (för hårt) när dom är ung. Men framför allt så har det hänt mycket i min handling och i mitt tänk och med Takida har jag kunnat utforska det och börjat lära mig allt det nya. Sky har fått hänga på under kravlösa former. Men nu ska det bli ändring på det...

Jag har börjat utforma målen med Sky så smått. I agilityn, vallningen och lydnaden. Sen jag fick provsvaren har jag pendlat upp och ner, från att se mening till att allt är meningslöst. Men nu känner jag hur viktigt det är att fortsätta tänka framåt, att köra på som om ingenting har hänt. JAG behöver ha långsiktiga mål med Sky, än mer nu än tidigare.

Mina mål med Takida börjar oxå ta form. Ibland blir jag så förundrad över att jag hade sån tur att hon blev min?!

Mina kriterier när jag letade valp när jag väl bestämt mig för att köpa en BC var att jag skulle kunna ta hem den när sommarlovet började. That´s it, lixom. Men tänk om jag hade haft andra krav? Tänk om jag letat efter föräldrar med en massa agilitymeriter istället? Varken Norpan eller Jed tävlar ju i agility.. Då hade jag ju gått miste om världens bästa hund?! Vill inte ens tänka tanken på hur det skulle vara utan Takida i mitt liv!! 

Lee och Takida på lydnadstävling sommaren/hösten 2008 - Jag är så glad över att hon är min!

Bästa tjejerna!

Publicerad 2011-09-07 20:49:49 i Allmänt

Oj vilken helg vi hade i Östersund! Jag är mer än nöjd och glad över mina duktiga tjejer!

 

Lördagens lopp med Sky var väl sisådär. Disk i agilityloppet då jag tog om gungan men en del fel före det. I hopploppet kom vi i mål på 15 fel så ingen höjdare med andra ord…

 

Med Takida var det också en del missar. I agilityloppet väntade hon inte på mitt okej på balansen utan stack iväg och hoppade hindret efter från fel håll. Hon hoppade även kontaktfältet så jag tog om henne på det. Gjorde samma misstag nu som jag gjorde på landslagsuttagningen…sprang alldeles för nära balansen istället för en bit ifrån och då kunna dra henne med mig åt mitt håll…det var dåligt av mig. Resten av banan gick hyfsat med en del riktigt bra saker. Jag kunde lämna henne ordentligt i slalom och hon jobbade klart själv, sen bara pekade jag mot en tunnel och stack åt andra hållet och det tog hon fint. I slutet av banan gjorde jag DUBBLA blindbyten för att avsluta den passagen med att kasta över henne genom att jag fortsatte ”snurra” efter andra blindbytet. Precis som vi fick göra på Silas-kursen. :D Jag ser ju på filmen att det är otajmat, jag håller inte linjen särskilt bra, men jag är riktigt nöjd med att jag SÅG vart jag skulle kunna göra ett dubbelt blindbyte och faktiskt gjorde det!

 

Jag var riktigt trött och seg på lördagen. Kände mig inte alls fokuserad. Så när jag och mamma kom hem så sov jag middag en timme innan det var dags att åka och bli bjuden på middag! Vi bodde hos mammas kusin Britt-Inger ute i Lit. Helt fantastiskt vackert med vattnet en stenkast bort. Middagen vi var bjuden på var hos Britt-Ingers dotter Therese och sambo. Världens goaste fläskfilégryta med ris fick vi!!

 

På kvällen däckade jag runt klockan elva så när klockan ringde 6.00 på söndagen kände jag mig inte direkt pigg, men bra mycket piggare än på lördagen. Mamma stannade hemma och umgicks med Britt-Inger medan jag åkte och tävlade. Jag hade en mycket bättre känsla med mig den här dagen och det, tillsammans med mina duktiga svartvita gav en rejäl utdelning:

 

3 vinster av 4 möjliga!!

 

Sky vann, med lite flax, agilityettan. Vi fick först en vägran innan balansen men domaren tog tillbaka den så vi kom i mål på noll fel och det räckte till vinst!! Kan ni tänka, min lilla skrutta VANN!?

 

Känslan i loppet var riktigt bra. Sky var mjuk i handen och lyhörd. En riktig fröjd att köra! I hopploppet diskade vi oss då hon sprang förbi en tunnel där dom kom mot sidan av ingången. Det är andra tävlingen hon gör så på så nu vet jag ju garanterat vad vi ska träna på…

 

Takida gick grymt bra i agilityloppet. Det här var ett av dom bästa loppen vi kört från min sida, för jag var precis där jag skulle hela tiden, och loppet flöt på så fint! Jag är extra nöjd med mitt bakombyte till slalomet där jag skickar henne och sticker medan hon söker ut på slalomet själv. På så vis hann jag före henne och kunde ge henne en rak linje till "fel tunnelingång". Takida VANN loppet med över 2,5 sekunder och tog sitt sista cert och är nu

 

SVENSK AGILITYCHAMPION!!!

 

Hopploppet gick också riktigt bra och snabbt. En riktigt Takidabana skulle man kunna säga…;) Jag är inte nöjd med tunnelingången som var nr 2. Hade velat göra ett blindbyte där för att bibehålla farten lite bättre men kände inte att jag fick till det i kroppen på banvandringen så jag gjorde ett framförbyte istället. Annars gick hon som en liten racer och vi vann även det loppet!! Dubbelvinst med andra ord…hur ofta händer det?!

Mina finflickor!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela