takidasky

Lax...

Publicerad 2012-08-30 22:30:28 i Allmänt

När jag får börja äta mat igen så är planen att jag även ska försöka att lära mig äta fisk igen. De senaste 10 åren har det vänt och kommit upp igen så då slutade jag äta det. Men fisk är ju så bra mat och jag VILL kunna äta det nån dag i veckan. Nån sa att lax skulle vara ett bra första försök...Själv är jag tveksam om jag kommer få ner det men värt att prova iaf...
 
 
Bild lånad från: recept.mabra.com

Tre veckor!

Publicerad 2012-08-30 22:05:56 i Allmänt

 Idag är det tre veckor sen Skys operation. Hon är oerhört duktig och klarar av det här inrutade begränsade livet riktigt bra! Det som känns ledsamt är att hon börjar tappa bort sig själv. Hon är inte riktigt Sky längre... För mig är Sky en studsande energiboll som det lyser i ögonen på men gnistan finns lixom inte där längre. Och inte är hon så studsande längre heller, vilket i det här fallet är riktigt bra iofs eftersom hon inte får göra några häftiga rörelser.
Men jag saknar blicken. Jättemycket.
 
Hon har oxå blivit väldigt mycket "på tå". När vi är ute och går så går hon hela tiden och är vaksam ifall det ska dyka upp nåt, och när det gör det, tex en människa så är hon vaksam och feg. Inte likt henne men samtidigt så tror jag att det är som Kerstin sa, att hon har ju ingenstans att göra av sin energi och det är väl inte konstigt att nerverna hamnar utanför då. Jag hoppas och tror att det försvinner ju mer rörlig hon får vara framöver. På måndag ska vi till sjukgymnasten så jag hoppas att allt ser bra ut och att vi kanske får utöka promenaderna och får fler övningar.
 
 
 

Det duggar inte tätt mellan inläggen direkt...

Publicerad 2012-08-29 21:47:20 i Allmänt

Men plötsligt händer det...
 
Skys rehab går framåt. Nu får vi gå på tre 10-minuters promenader varje dag, varvat med korta rastningar. Hon har fått två olika rehabövningar som vi pyglar på med. Den största utmaningen är att få Sky att göra dom lugnt och stilla. Inte riktigt hennes melodi...
 
I helgen som var så var vi iväg till Storvik och tävlade agility. Takidas första tävling på över en månad. Vår andra tävling efter SM på hela sommaren, ja vår första "vanliga" tävling sen Knivsta i början av juni.... kan lugnt säga att 2012 inte blev som jag hade tänkt mig. Skador och otyg av diverse slag har satt stopp för det mesta. Men nu kom vi äntligen iväg. Första loppet var agilityklass och där diskade vi oss på ett ställe där hon gick på min kroppsrörelse istället för att hoppa först. Jag var för tidig och en kombination vi  har tränat dåligt helt enkelt. Fick till vissa delar bra i det loppet ändå så det kändes bra. I hopploppet gick det riktigt bra, jag glömde banan vid ett tillfälle men räddade upp det fort så jag tror inte att vi förlorade så mycket tid. Takida gav järnet och jag var så jäkla glad när vi kom i mål. Och sen var jag glad i nästan 10 minuter efteråt tills jag fick veta att Takida hade gått ur slalom i mitt blindbyte...Ouupps...så vi var med andra ord diskade. Haha, så snopet det kändes. Och vad dum jag kände mig som inte ens märkt att domaren blåste under loppets gång. Men känslan var alldeles för härlig för att solkas av den disken. Det var ett riktigt bra lopp och Takida var underbar att köra.
 
På söndagen åkte jag ner till Uppsala för att hälsa på en nära vän som precis opererats och fått ett cancerbesked. Takida fick åka med Jocke och Malin till Storvik och tävla. Jocke och Takida satte ett perfekt lopp i agilityklassen och vann!!! Så himla bra!!! I hoppklassen rev Takida ett hinder annars hade hon vunnit där med. Min duktiga tjej!! Jag är så glad att hon kan gå ut och ge järnet med en ny förare. Åse fick vara hundskötare åt Skyan under dagen.
 
Veckorna ramlar på med massa jobb. Mycket att fixa med nu när det är en ny termin och nya elever att lära känna.
 
Jag har oxå tagit tag i livet och går just nu på Cambridge rena kur...igen! Denna gång har det funkat väldigt bra sen jag kom över deras grötpåsar, så nu får jag i mig skiten utan att kvälja. Är inne på tredje veckan nu. Ska dela med mig av lite tankar under vägen när jag når -10. Men fastän det är riktigt jobbigt, och jag är hungrig mest hela tiden så känner jag mig denna gång mer motiverad än nånsin. Efter alla dessa misslyckade bantningsförsök så kanske det här är precis som med triss: Plötsligt händer det. Man borde ju fasiken lyckas nån gång..;)
 
Nu ska jag och dogsen ramla i säng. Två arbetsdagar kvar tills det blir helg! Jag längtar efter lite sovmorgon!!
 
Jag och Takida på EO

Sky

Publicerad 2012-08-23 19:58:41 i Allmänt

En hel del har hänt med Skyan. I slutet av juni så blev Sky jättehalt. Hon använde inte alls höger framben stundtals och det knepiga var att det inte såg ut som att hon inte använde det för att det gjorde ont utan mer att benet blev som en bit dökött som satt där på kroppen men inte kunde användas. Vi åkte till veterinären och tog plåtar på hela höger sida men dom visade ingenting. Tre veckor med metacam och koppelpromenader blev ordinationen. Under den tiden haltade Sky ingenting förutom nån dag i början.
 
När de tre veckorna var slut så fortsatte vi ta det lugnt men efter två dagar var hon lika halt igen, eller hon använde inte benet. Vi åkte ner till Ann Essner i Gävle för en genomgång och då hon misstänkte att hon kunde ha skadat ett ligament i bogleden skrev hon en remiss till Strömsholm. Vi fortsatte med metacam efter det och tog våra promenader i koppel. Som tur var så behövde vi inte vänta mer än ett par veckor förrän vi fick tid för besök hos ortoped och titthålsoperation och den 9 augusti klev vi upp 03:00 för att bege oss mot Strömsholm.
 
Väl framme var Sky inte alls sig själv, hon vägrade hoppa ur bilen och var jätterädd. Under hela undersökningen var hon skraj, stackarn. Sky visade inget på böjproven. Under den fysiska undersökningen visade hon lite lite en hundradels sekund typ lite missnöje när han klämde vid bogen. Men efter det åkte stonefejset på och han kunde klämma hur mycket han ville på samma ställe och hon gav inte en min.
 
Sen kom en sköterska och hämtade Sky och sen började en låååång dag av väntan och oro. Jag var in en snabbis till ett köpcenter i Västerås för att skingra tankarna och att ha något att göra men det var inte så mycket som var öppet klockan 9 på morgonen. Klockan halv tre ringde Lennart, den opererande läkaren upp och berättade om operationen.
 
Skys inre sidoligament var till över 50 % avslitet och även senan var skadad. En skada som uppstått efter att hon fläkt sig. Dom hade gjort en krympning på ledkapseln som i sin tur ska dra ihop sig av ärrvävnaden och stabilisera upp benet istället för ligamentet och senan.
 
Vid femtiden fick jag hämta Sky, lagom lullig och vinglig efter operationen och så kunde vi börja bege oss hemåt. Jag stannade till två gånger på hemvägen men Sky vägrade komma ut ur bilen så vi fortsatte resan hemåt istället. Väl hemma var det inga problem att få ut lillskruttan ur bilen. Dom andra hundarna hade varit hos mamma och pappa och var tack och lov trötta och nöjda när jag kom hem runt nio på kvällen så vi ramlade i säng rätt snart. Dagen efter mådde Sky bra igen och verkade trivas fint i sin bur jag hade byggt i ordning åt henne.
 
Ordinationen är först tre veckors total stillhet utan häftiga rörelser, hopp i möbler och 5 minuters promenader i koppel några gånger om dan. Alla som känner Sky vet att hon ÄR häftiga rörelser så det har varit en kamp att hålla henne stilla...men överlag så är hon fantastiskt duktig. Över all förväntan!
 
Stygnen är tagna så nu väntar vi bara på att dagarna ska gå, så att det snart blir 3 september och dags för vår första rehab-träff hos Ann.
 
Men det kommer bli en lång väg tillbaka till ett aktivt liv. Jag har varit så ledsen. Men om operationen har lyckats bra och rehabträningen går som det ska så sa veterinären att hon har goda chanser att bli en aktivt arbetande hund igen. Så håll tummarna för min allra vackraste toka!
 

Dåligt med uppdateringar...

Publicerad 2012-08-15 22:21:01 i Allmänt

Varken tid eller lust ligger bakom...

Ska försöka skärpa mig och få till nåt i helgen. Har ju en hel del att blogga om...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela