takidasky

Härligt!

Publicerad 2012-02-15 16:23:31 i Allmänt

Världens bästa Helena har hämtat upp hundarna och tagit med dom till skogen. Överlyckliga fyrbenta och matte! Finns inget värre än det dåliga samvetet som gnager...

Tusen tack!

Hellweek!

Publicerad 2012-02-15 14:42:56 i Allmänt

Var inte beredd på att det här skulle bli veckan från helvetet...

I lördags var jag iväg på födelsedagspartaj, ett störtkul kväll där festen var igång från den stund man klev innanför dörren.. eller som Johanna sa: "Har vi missat förfesten - sån här fart brukar det väl aldrig vara redan innan man satt sig till bords..." ;)

Söndagen ägnades åt fosterställning...nåt mer än så tänker jag inte säga om det....;)

I måndags började jag känna av att det var nåt skit i kroppen och jag åkte hem lite tidigare från jobbet och sen dess har jag varit däckad. Feber som går upp och ner, frossa-attacker, hosta och ont ont ont precis överallt...är helt färdig och bara att ta sig från sängen till soffan är en bedrift..

Hata influensa!!!

Pappa opererade sig i måndags, och fick ett helt nytt knä. Operationen gick bra även fast dom fick hålla på ganska länge för att få det bra. Han bör väl få komma hem i dagarna så jag får väl träffa honom då, inte direkt läge att hälsa på nån när man mår så här...inte för att jag orkat ta mig heller iofs...håller tummarna att allt går så bra det kan för honom!

tittade på TV idag och såg den här söta grisrasen...kunekune från Nya Zeeland. Lika lättlärd som en hund och sååå söt! Ska jag ha en gris nån gång får det bli en sån! ;)


bildkälla: warwickzfarm.com

Zumba-swop!

Publicerad 2012-02-08 22:09:21 i Allmänt

Idag bytte jag mitt zumbapass mot 1,5 timmes agilityträning följt av 1,5 timmes långprommis med sis och dogsen. Hundarna tyckte att det var ett riktigt bra beslut, särskilt Sky som fick all träningstid på agilityträningen..;)

Jag och Helena möttes upp vid ridhuset och körde ett riktigt bra träningspass. Jag hade bara med mig Sky och hon njöt i fulla drag av att ha all träningstid för sig själv. Ja, visserligen fick hon ju dela med Helenas grabbar men ingen Takida var ju med och tog tid...;)

Sky gick fint vissa delar, det som vi har tränat kan man väl säga. Idag kom det fram lite svagheter i Skys kunskapsbank och det får ju jag helt och hållet ta på mig. En sektion där Sky kom genom en kort tunnel och skulle ut runt ett hopphinder när jag var tvungen att sticka tidigt visade sig vara riktigt svårt... istället svängde hon in efter tunneln och tog hindret från fel håll.

Och inte var väl det så konstigt egentligen när hela förra säsongen gick åt till att försöka tighta svängar och inte bara springa i 110 rakt fram. I efterhand är jag glad över att hon valde insidan, vilket i sig medförde att hon var tvungen att anstränga sig rätt rejält i den svängen istället för att flyta långt långt ut...nu vet jag vad vi ska träna på!

Riktigt skönt och kul är det att vara igång efter agilityvilan igen, även fast jag saknade Takida vid min sida. Men hon får hålla sig lugn ett tag till...
Mina och Helenas träningar är dom bästa, synd bara att man är begränsad till ridhus och alltför få gånger. Hoppas hoppas att våren kommer tidigt i år!!!

Hittade den här bilden på facebook...från Bulgarien. Skulle jag bo i Bulgarien och veta att det sprang runt såna här monster i skogarna - ja, då skulle jag aldrig lämna huset ens!

Fy fasiken...320 kilo monstergris...Crap!

Publicerad 2012-02-05 23:24:40 i Allmänt

Svisch Svosch så har helgen gått...

Igår var jag och Takida iväg på kurs för Camilla Brundin! Takida var laddad till tänderna efter agilityvilan...;)

Vi vaknade upp till -23 och jag var mer än glad att kursen gick i www.kilaforshundhall.se där innetemperaturen låg på 14-15 grader!!

Camilla hade med sig riktigt roliga utmanande banor! En riktigt rolig dag som slutade på ett mindre kul sätt. Takida visade stelhet och (nästan) haltade bak... :( så den sista övningen kunde vi inte köra utan istället åkte vi till Malin som precis har köpt in en vibbplatta och så fick hon vibba en kvart. Takida tyckte det var lite bekymrande men låg fint hela tiden. Idag är det bättre, men någon lagtävling till helgen blir det inte för vår del...:( så himla tråkigt...Förhoppningsvis var det bara en liten sträckning eller så, men för att kunna släppa all oro så måste jag gå till botten med det här. Min allra bästaste tjej ska ju må bra!

Ska ringa lite samtal imorgon så vi kan kolla upp henne ordentligt nu.<3

one life

Publicerad 2012-02-01 20:52:42 i Allmänt

ENERGIBOOST!!! ÄLSKAR VIDEON!!!

Lite närmare vår och utesäsong...

Publicerad 2012-02-01 20:47:37 i Allmänt

Så kan man säga adjö till januari 2012 och med det kan jag även säga farväl till 6.1 kg! Kan ärligt säga att jag inte kommer sakna endera särskilt mycket...;)

Januari bjöd på mycket roligt! Fina lopp på Kistamässan med Takida men framför allt så har jag kommit igång med min egen träning och ändrat om i kosten. Är otroligt glad över mitt nyårsbeslut och jag känner att jag är på väg mot nånting riktigt bra! Det känns kanon!

Igår var jag iväg på zumba igen. Är så glad att jag har hittat dessa pass, de ger så mycket glädje! Denna vecka ska jag även ta tag i att boka in min timme med en PT, fick ju det på köpet när jag köpte träningskortet. Nu när jag har kört några veckor så känner jag att det är dags att lägga in lite mer styrketräning oxå.

På agilityfronten har det varit lugnare än lugnast efter Kista. Hundarna har haft strikt agilityvila och istället har vi ägnat tid åt skogspromenader och långpromenader där Sky har tagit steget till att bli löshund. Hon sköter det så bra och det känns skönt att se henne så glad och avslappnad på promenaderna. När vi går i koppel går hon ihopkrupen och ägnar all energi till att gå fint....självbehärskning är inte hennes starka sida och det krävs hård koncentration för henne...;)

Idag gick vi i skogen vid klubben och efter det så satte jag upp två hinder och tränade lite grundsvängar med dom svartvita. Sky tänkte till fint på det inte alltför fördelaktiga underlaget och jobbade på bra i svängarna. Takida går som en klocka och även om det är bra att backa då och då till basic så känner jag att både hon och jag vill ha lite mer utmaningar än så.  Men det kommer vi få i helgen då vi ska gå kurs för Camilla Brundin!

Tränade även lite lydnad med Sky innan vi åkte hem. Fjärr där uppsitten börjar bli bättre och bättre. Hon har ju tidigare gjort jättefina uppsitt men studsat runt på rumpan samtidigt... men hu börjar rumpan var still...!
Inkallning, läggande och ställande, lite ff med fokus på kontakt hela tiden.

Resultat = mycket glad matte och hund!


Idag är jag annars så trött så ögonen går i kors. Det blir en tidig kväll ikväll. Jag trodde jag skulle bli piggare när jag började träna men istället känns det som om jag håller på att sova igen alla år av nattsuddande...

Fokus i februari är att få till riktigt bra träningspass med dogsen. Jag ska oxå skriva ner de mål och planer jag har för varje hund och hur jag ska se till att vi tar oss dit.

Med Takida vet jag precis vad vi siktar på, och jag känner mig relativt trygg i planen jag har för att vi ska ha alla möjligheter att ta oss dit.

Med Sky måste jag släppa "min lilla toktjejs"-tänket. För helt klart är att hon inte längre är liten, hon är över två år, hon är inte längre speciellt tokig heller, även fast hon alltid kommer vara "Sky" och ha sina upptåg och egna idéer. OCH hon är grym - ger järnet i allt! Nu ska bara min hjärna börja tänka i nya banor och låta henne glänsa i all sin potential! 2012 ska bli året då vi utvecklas och växer ihop!

Det ska visst bli svinkallt i helgen. Jag hoppas dom har fel, det skulle vara underbart om söndagen bjöd på nån minusgrad och det här vädret:


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela