takidasky

Slut på helg

Publicerad 2012-01-29 18:51:16 i Allmänt

Så är det redan söndag kväll... det går alldeles för fort! Dags för en ny jobbvecka imorgon...

Idag började jag dagen med ett Zumbapass, fortsatte med skogspromenad med dogsen, var till Helena och gratulerade och käkade en sen lunch, donade på lite här hemma och vips så var klockan snart sju...

Nu återstår nöjet med att betala räkningar och efter det blir det filmkväll!!!

TRANSFORMERS - DARK OF THE MOON

I fredags var jag ju till Ida och gratulerade, smygsåg kvällens avsnitt av Ponnyakuten där Ida är med rätt mycket. Hjärtat klappar stolt kan jag lova!

Det bästa med nästa vecka är att då är januari månad slut = träningsvilan är ÖVER!!!!

Jag längtar och längtar så himla mycket efter att få sätta igång att träna med mina svartvita igen! På lördag blir det oxå en kick-off för den nya säsongen i form av en endagskurs för Camilla Brundin!!!

Nu en kopp te och soffan! Har lyxat till det med bubbelvatten med melonsmak till filmen ikväll!!! :)



ÅH VA JAG SAKNAR DEN HÄR BRUDEN OCH HENNES MATTE!!!!!!!!

Mår bra...

Publicerad 2012-01-26 22:53:54 i Allmänt

Har haft en bra eftermiddag/kväll med först skogspromenad och sen långpromenad nu ikväll. Pratat en massa med Helena i telefon (GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN!!!) och börjat finula lite på framtida mål. Snart är ju januari slut och då kör vi igång med agilityträningen igen!! Jag riktigt längtar!!! Och det gör nog dogsen oxå...;)


Nu är jag inne på min tredje nyårsbeslut-vecka. Jag började ju med Cambridge rena kur för 2 1/2 vecka sedan, höll det en vecka och sen dess har jag ätit mest protein och grönsaker men även kolhydrater då och då i begränsad mängd. Hittills har jag gått ner 4.7 kg i januari. Sen borde jag ju logiskt ha byggt nån muskel oxå efter den träning jag har gjort.

Jag kan inte påstå att jag mådde speciellt bra under cambridge-veckan men det gick. Jag fick en liten kickstart i viktminskningen som kändes gött.

Men kom på mig själv under kvällen att verkligen K Ä N N A hur bra jag mår just nu! Gottasuget är så gott som borta, de enda gånger det känns jobbigt är när jag har nåt smarrigt runtomkring mig eller som det ibland blir, mitt framför näsan. Oj, då är det svårt att hålla fingrarna i styr vill jag lova... Men om jag inte ser det, så saknar jag det inte...(förutom lite kanske ibland) och det är framsteg i mitt liv kan jag lova!

Jag är mätt och belåten, kläderna börjar sitta lite lösare och jag känner mig piggare.

Jag mår bra, riktigt bra! :D



Imorgon fyller Världens bästa tjej/TV-stjärna 12 år!!!!

Efter jobbet blir det ett pass zumba och sen kalas för hela slanten! Då får jag testa mig själv till det yttersta inför alla frestelser, för är det nån som kan duka upp ett hejdundrande kalasbord så är det sis...hujedamej...;)

Helt sjukt...

Publicerad 2012-01-25 22:30:53 i Allmänt



Ja, jag vet att det är tidigt på året och säsongen knappt har börjat...

Men ikväll tänker jag gå och lägga mig med vetskapen att just nu, här idag, är Takida näst BÄSTA largehunden i Sverige....

Känner mig så stolt att jag fick ont i magen!

yrslig....

Publicerad 2012-01-23 15:39:27 i Allmänt

Vet inte om det beror på min otroligt vackra vurpa idag då jag halkade med livsfarliga foppatofflor på snöblöta golv i korridoren och jag flög i betonggolvet snabbare än jag hann tänka "blött"...

Eller om kristallsjukan är tillbaka?

Har fått yrselattacker hela dan...det snurrar till i huvudet och så mår jag illa....det var ju ganska stor risk för återfall av kristallsjukan och jag har klarat mig i två år lite drygt...

riktigt läskigt är det i alla fall! :(

Biljäkeln gick igenom ombesiktningen idag i alla fall....alltid något..

Nu ska jag ta hundarna och dra till skogs innan det är dags för tjejdate hos Åsa ikväll.

Har fyndat finfina halsband på rean till hundarna idag, plus en massa leksaker. :) Hoppas verkligen att halsbanden var så fina som de såg ut på bilden...:)

Härliga lördag

Publicerad 2012-01-21 16:19:33 i Allmänt

Vad det är härligt med helg! Idag sov vi till strax efter 9, käkade lite gröt till brunch innan jag och dogsen stack upp till klubben och gick i skogen.



När vi kom hem gjorde jag både hårinpackning och ansiktsmask - en vardagslyx som det var länge sen jag unnade mig...Käkade lite morötter och vindruvor till mellanmål.

Idag var en bra dag, hela veckan har vikten gått UPP igen... helt förståeligt eftersom jag nu samlar på mig vätska igen efter cambridge men ändå lite knäckande... Men idag så vände trenden och jag hade istället gått NER. Tjohoo, får hoppas att det håller i sig! Imorgon blir det zumba igen!!

Nu ska jag sätta på mig lite ansikte innan jag och hundarna tar en promenad till Röste, middag med klanen står på schemat!

Trevlig lördag alla!

Tip of the day

Publicerad 2012-01-21 16:13:17 i Allmänt

Om du lixom jag har torr hud, så har jag ett superduper tips!!

Efter duschen, torka inte kroppen utan smörj istället in dig med barnolja medan huden fortfarande är lite våt. Då går oljan lättare in i huden och du blir alldeles len och mjuk.

Funkar great!!

Sky

Publicerad 2012-01-18 21:50:33 i Allmänt



Min lilla Toka. Just nu löper hon och precis som vid de tidigare löpen kommer hennes mjukare, gosigare sida fram.

Just nu har vi ju agilityvila januari ut, och jag längtar tills vi får sätta igång med träningen igen. De senaste gångerna vi har tränat så känns det som om hon har börjat tänka lite mer och inte bara springer allt hon kan framåt. En sväng som börjar sitta riktigt bra är "runt". Att svänga tight jobbar vi på med och det börjar bli mycket bättre. "Back" är ju inte riktigt befäst önnu men jag tror när vi får in det så kommer det underlätta svängarna betydligt. Kan jag få "back" att sitta lika bra som "runt" så kommer det bli skitbra...;)

Vad är målen tillsammans 2012?

Nr 1: Klara vallprovet
Nr 2: uppflytt till klass 3 i agility- och hoppklass
Nr 3: hitta samspelet på agilityplan och få ett flyt i loppen


För att detta ska uppnås så ska vi lägga en hel del tid på vallningen. Som tur är har jag mina duktiga träningskompisar Kerstin, Jossan och Sussie. Dom kommer få drilla oss, vare sig dom vill det eller inte...;)

I agilityn ska vi nu under senvintern backa i träningen och köra genomtänkta grundövningar och vi ska skynda långsamt. Inget mer slarv och speeda framåt innan allt sitter ordentligt av mig alltså.

Lydnaden har jag bestämt mig för att ta mig en till funderare på. VILL jag verkligen? VARFÖR vill jag? VAD vill jag uppnå? HUR viktigt är det?


Det kommer att bli ett bra år tillsammans med lillskruttan!


Beslutet taget

Publicerad 2012-01-16 18:25:02 i Allmänt

Ja, nu har jag bestämt mig. Idag är sista dagen på cambridge rena kur. Från och med imorgon får jag äta mat igen. Ska bli spännande och se vad vågen visar imorgon.

Veckan som kommer, kommer bli en liten berg- och dalbana eftersom jag vet att nåt kilo kommer komma tillbaka i och med att jag börjar äta mat igen. Målet är ändå självklart att det nästa tisdag ska vara minus på vågen i alla fall. Jag har fem pass inbokade denna vecka, kanske sex. Tillsammans med en kost som till största delen består av protein och grönsaker så tror jag att det ska gå vägen.

Ikväll har jag gjort matlådor. Ugnsrostade grönsaker och kyckling med lite currysås gjord på lättmjölk. Såsen är egentligen helt onödig, jag vet. Men lättmjölk är ju inte så farlig heller...OCH jag lyckades faktiskt få den att smaka gott, det är en bedrift!

Till frukost lutar det åt gröt. Inget jag gillar egentligen, men man står sig bra på det.

Har idag knappt kunnat svälja ner sopporna, och känt mig riktigt orkeslös och klen. I nuläget prioriterar jag att kunna ge järnet på träningen och det kan jag inte om jag fortsätter på cambridge.

Det är inte helt omöjligt att jag kör en vända med cambridge igen om några veckor. Får se hur planeringen ser ut och hur viktnedgången fortlöper. Jag har hur som fått den kickstart jag behövde och bäst av allt - jag har kommit igång med träningen!

Imorgon blir det zumba igen, längtar!

Nu ska jag dra iväg till bästa mamma som fyller 59 idag!! Har köpt Gudrun Brundins "Fest när det gäller" till henne och tre böcker av Mark Levengood. Tror hon kommer blir riktigt glad! :D

Veckofinal...

Publicerad 2012-01-15 21:50:33 i Allmänt

Mycket förändringar har påbörjats denna vecka.

Jag har verkligen tagit tag i träningen och kommit iväg på inte mindre än 5 pass denna vecka. Av dom har fyra varit zumba och 1 functional moves. Är riktigt nöjd med det.

I tisdags började jag med Cambridge ren kur och är alltså idag inne på 6e dagen. Det har gått bra känns lite som en överdrift så det är bättre att säga att det går.... Har massa kväljningar när det är dags att inta sopporna så det är svårt att få ner dom. Sen idag på zumbapasset kände jag av en liten orkeslöshet och yrsel...Ska självklart köra klart veckan, det är ju bara imorgon kvar och sen bestämma om jag fortsätter ett tag till.

Igår hade vi en jättehärligt skogspromenad tillsammans med Helena och grabbarna. Solen S K E N och himlen var alldeles blå! Underbart!! Jag och dogsen tog en tur till skogen på eftermiddagen oxå. Bäst att passa på...

Idag har vi oxå varit till skogen. Jag har haft träning för hundungdomarna. Och jäklar i mig vad duktiga dom är. Dom springer och springer och springer, och jag, ja jag njuuuuuter av att vara den som står där och skriker "spriiiiiing" ;)

Ikväll var det ju premiär på ponnyakuten 3 där Ida ska vara med och jag satt bänkad. Snopet nog dök inte Ida upp en endaste gång i det första programmet.... MEN hon kommer vara med nästa avsnitt.. :) Åkte till Sis med Smilla efter det och fick då faktiskt se lite ur några avsnitt längre fram. Riktigt spännande och vilka härliga ungar och hästar. Anna Habringer som är programledare och uppvuxen här i Röste var oxå där så riktigt kul att få träffa henne oxå! Det var ett tag sen sist.

Nu ska här hoppas i duschen, och sen kasta mig i säng. Är riktigt trött....ikväll igen...

Imorgon blir det ingen träning men sen kör vi igen tis-fre och söndag! Det är ju min tidiga dag så en skön skogspromenad ska det bli i alla fall!


Fler såna här dagar, tack!!!!

In your face!

Publicerad 2012-01-13 20:03:48 i Allmänt

Usch och blä, vilken tung dag det har varit.

Jag har varit hungrig och sugen i princip hela dan. Jobbet har lockat med kakor och andra frestelser, goda matlukter har fyllt korridorer och personalrummet...

MEN jag har stått emot, för nånstans härinne vet jag ju att det inte är värt det...

Inte blir det bättre när det är dags att mixa sig en påse heller och möts av den här texten:



In your face, bara så där....för tro mig, det finns inget FANTASTISKT med denna måltid....;)

Efter jobbet var jag iväg på ett pass zumba. Det var ett expresspass så det kändes lite väl kort när halvtimmen var slut... Det var ännu en ny ledare, riktigt bra! Känner att jag börjar hitta de pass som jag vill gå nu, och det blir väldigt mycket zumba... Kanske får rodda om lite senare när jag vill köra mer muskler. Om en månad eller så, så kommer jag och sis antagligen börja boxas och då blir det ju automatiskt mer muskelträning på passen. Jag ska ju även gymma på måndagar är det tänkt.

Har börjat lägga mig tidigare och tidigare...och inatt sov jag nog 8 timmar! Minns inte när det hände under en jobbvecka sist... Det är lite läskigt för på jobbet går det hur bra som helst, men när jag kommer hem och sätter mig så åker ögonen igen på mig hela tiden... och nu, fredag kväll, klockan är inte ens åtta och jag funderar på att gå och lägga mig?!

Skulle behöva en energiboost av dom här sköningarna:


Imorgon blir det bara långa härliga hundpromenader och ingen träning. Kroppen kan nog behöva en liten vilodag efter att jag tränat 4 dagar i sträck. Det är ju inte så att den direkt är van vid det...;)

Nä, det blir nog snart sängen tillsammans med Hjort & Rosenfeldts "Det fördolda"
Alldeles för länge sen jag läste en bok nu....

Snopet!

Publicerad 2012-01-12 21:30:36 i Allmänt

Idag hade jag bokat ett nytt pass, "functional moves". Det skulle träna smidighet, balans och styrka. I min enfald så tänkte jag att det var kanske lite lättare pass än till exempel nordic power men ack vad jag bedrog mig.... "Functional moves" är visst ett av deras tuffaste pass...

Ouppsie Daisy!

Det var tufft, det var svettigt och jag blev väldigt medveten om att jag har urusel balans, klena muskler, dåligt flås... men jag överlevde ju!

Så jag har bokat samma pass nästa vecka igen... jag menar, det kan ju bara bli bättre nästa gång..;)

Nu är klockan halv tio, och sängen väntar. Totalt olikt mig, men jag är såå trött! Jag och hundarna har varit ut på långpromenad på kvällssidan. Sky har varit lös hela promenaden och skött sig exemplariskt! Man kan nästan se på henne att hon tar den här uppgiften på allvar...gopluttan!



I may not be there yet, but I´m closer than I was yesterday...

Publicerad 2012-01-11 21:56:04 i Allmänt

Nyss hemkommen från kvällens zumba-pass. Det var samma instruktör som igår, men döm av min förvåning så gick det mycket bättre idag att hänga med och svetten rann! Lovely!

Det känns så skönt med endorfinkicken man får efter ett träningspass! Jag hade glömt bort hur det kan kännas, men glädjen och piggheten som infinner sig i kombination med att känna sig nöjd och tillfreds är underbar!

Idag har jag bestämt mig för att komma i säng i tid. Senast 10 var planen men jag får nog sträcka det till halv elva...har precis myst i soffan med hundarna och en kopp te.

Så nu blir det duschen och inget mer lallande i detta meningslösa inlägg...;)

Jodå förresten, dag 2 på "ren kur" har gått bra. Lite smått hungrig men inget som inte vatten kunnat bota. Kände inte att jag orkade mindre ikväll på zumban heller så så länge det håller i sig så är jag glad!!

Imorgon blir det functional moves som står på schemat. På fredag blir det zumbaexpress, "vila" på lördag och zumba igen på söndag. Har även träning för hundungdom att hålla i på söndag eftermiddag, kuuul!! Det kändes så skönt att stå där och befalla alla att springa fortare och en gång till...hehe...;)



VIKTIGASTE AV ALLT!!!!

PÅ SÖNDAG 19.00 BÖRJAR SÄSONG 3 AV PONNYAKUTEN PÅ SVT!!!

VÄRLDENS STOLTASTE MOSTER KOMMER ATT SITTA BÄNKAD FRAMFÖR TV:N OCH NJUTA AV ATT SE DEN BÄSTA TJEJEN I VÄRLDEN!!!!!

Första dagen....

Publicerad 2012-01-10 22:35:23 i Allmänt

Idag är första dagen då jag går på Cambridge "ren kur". Vilket med andra ord betyder att jag inte äter något alls utan istället dricker soppor tre gånger om dagen. Har hinkat i mig vatten för att stilla den värsta hungern och peppar peppar, ta i trä så har dagen gått riktigt bra.

Mitt totala kalori-intag kommer att vara 474 kalorier per dag. Sopporna säkerställer att jag får i mig alla näringsämnen och vitaminer som jag behöver dagligen. Har provat det en gång tidigare och då mådde jag ruskigt dåligt psykiskt och var klen och orkeslös. Jag hoppas att kroppen svarar annorlunda den här gången. Jag har tänkt att hålla i en vecka först och främst och därefter se om jag fortsätter en vecka till. Genom det här får jag den kickstart jag såväl behöver på viktminskningen. Men jag vill oxå orka träna så vi får väl se hur det känns efter den första veckan.

Ikväll var jag och sis iväg på ett pass zumba igen. Det var en annan ledare och hennes program var mycket krångligare att lära sig vilket i sig resulterade i att det inte kändes lika jobbigt som förra veckan. Bara man får grepp om det så tror jag att det här passet kommer att kännas minst lika roligt men ikväll kände jag mig lite besviken på att det inte gav lika mycket.

Det bästa med träningen idag var min känsla innan, glad och förväntansfull. Skönt att vara på hemmaplan igen och kunna fortsätta få nån rutin på träningen. Det är det viktigaste, att hitta de pass man gillar på de dagar det passar bäst...imorgon blir det zumba igen, med den instruktören vi hade förra veckan. Så då hoppas jag att hon har ett liknande program som jag kan "typ" hänga med i...;)

När jag kom hem så tog jag och hundarna en timmes promenad runt byn. Håller på att lösträna Sky för tillfället och det gick riktigt bra. Alltså självklart kan hon vara lös annars, men när jag går längs vägen så vill jag kunna lita på att hon kommer direkt i hundra knyck när jag ropar eftersom bilarna kör rätt fort här. Ganska kallt var det, -11 grader men med rätt kläder så kändes det bara friskt och skönt.

Nu ska jag hoppa i duschen och slänga mig i säng, klockan är redan halv elva....

Kort uppdatering...

Publicerad 2012-01-09 20:58:08 i Allmänt

Kistamässan 2012 – vilken helg!!!

 

Takida har gått så grymt bra och jag kunde inte vara en stoltare matte! Efter att redan ha kört 6 lopp med laget tors-fre så var jag lite rädd att hon skulle bli för trött under helgen. Men Takida levererade (och jag med för den delen) och vi inledde 2012 års tävlande med ett riktigt stabilt resultat. 5 av 6 nollade lopp individuellt. Eller egentligen vill jag säga att Takida nollade 6 av 6 lopp, disken var helt och hållet mitt fel eftersom jag inte gav mitt ut-kommando.

Placeringar – 1- 2- 3 -4!

 

Tyvärr så gjorde några handlingsmissar att vi tappade flera sekunder i ett par av loppen. Det känns lite surt, för resten av loppen har varit riktigt bra… Men känslan har varit på topp – hela helgen och VI har känts så stabila!

 

När vi sedan avslutade helgen med att gå in och vinna agilityklassen med över en sekund och att vi därmed också blev klara för SM – ja, då kan jag lova att det kom några glädjetårar borta vid bilen…;)

 

För ibland känns det nästan bara överväldigande – att den här underbara lilla hunden är MIN!

Framtiden säger NEJ!

Publicerad 2012-01-04 16:27:55 i Allmänt

STOOOR eloge till mig själv idag! Var till Johanna med Ulla och hälsade på och lunchade idag. Johanna hade gjort en supergod sallad som vi lyxade på.

Sen hade Ulla köpt med sig en efterrätt - kladdkaka.....

Åh, smarrig, kladdig, lockande kladdkaka...

Insåg att 15 sekundersregeln var usel i sammanhanget. För jag var inte alls glad efter 15 sekunder att jag inte ätit av kladdkakan. Jag var fortfarande precis lika sugen. Och likaså 15 sekunder senare, och 15 sekunder senare....

Men då klev mitt -framtida jag- fram...och sa NEEEEJ! och vips var det mycket lättare att motstå. Jag åt ingenting alls! Glad och stolt Annika. En nöjd -framtida jag-.

Nu ska jag slänga mig i duschen innan vi ska dra ner på stan och fira Pappa 60 år med restaurangbesök!

Ikväll måste jag hinna fixa matlådor, packa, städa av här hemma innan vi drar till Stockholmia imorgon.

Var upp till Kerstin och lämnade Sky. Så snällt att Sky får vara där när jag är iväg på annat!! Och herregud va larvig jag är när jag ska lämna iväg henne... Ont i hjärtat riktigt för att vara utan henne i några dagar!

Och Sky då, hon är så nöjd, så nöjd att vara hos Kerstin och grabbarna så hon ägnar mig inte en blick när jag ger mig av....


<3 <3 <3

Zumba - zåå kul!

Publicerad 2012-01-03 21:35:00 i Allmänt

Shit, har haft ångest hela dan sen jag såg en reklam för zumba på TVn på förmiddagen... hur skulle jag lyckas med det där?

Men sååå kul det var!!! Visst, jag skumpade runt som en hubbabubba och har visst tappat bort i princip all koordination kändes det som. Men faktiskt, jag sket högaktningsfullt i det, utan hade bara jäkligt kul medan svetten rann i en timme. Nästa veckas pass är redan bokat! Riktigt kul att jag och Sis får lite egentid på köpet oxå!

Det känns riktigt riktigt bra! Jag har skött mig med maten idag. Och jag känner mig väldigt stark i beslutet och känner verkligen hur mycket jag har saknat att träna. Glädjen under tiden, och den nöjda känslan efter ett pass. Visst kommer det komma dippar, men då ska jag minnas den här känslan och ta mig iväg i alla fall!

Imorgon skulle jag ha gått på ett pass på morgonen men insåg att det inte kommer finnas tid till det. Det är ju så att Pappa fyller hela 60 år och det ska självklart firas på eftermiddagen/kvällen! Jag är bortbjuden på lunch och innan dess ska jag hinna städa, tvätta och packa inför långhelgen i Stockholm. Och hundarna måste få sitt. Känns tråkigt att avboka men samtidigt måste saker och ting prioriteras. Och imorgon ska jag inte ha dåligt samvete utan istället lägga energin på att hinna klart allt i god tid så vi är klara och redo för att 

KICK SOME ASS på Kistamässan i helgen. Ska bli sjukt kul att tävla agility igen. Och även att för första gången få tävla med fullt lag! Vi har ju haft en hund borta varje tävling med den nya laguppställningen så nu ska vi se till att plocka pinnar i helgen!!!

Feeling bad in a good way...

Publicerad 2012-01-03 12:55:17 i Allmänt

Ja, idag känns det att jag var och tränade igår...ajaj, ont på många ställen. Men det är faktiskt rätt skönt med en rejäl träningsvärk. För då vet man att man gjort något...;)



Inka efter att ha stulit något ätbart

 - feeling bad in a good way -



Nytt år - Nytt tänk!

Publicerad 2012-01-02 18:37:27 i Allmänt

Ja, så är då 2012 här. Det är rätt skönt med nyår tycker jag, det blir lixom ett avstamp för det nya och ett bokslut på det gamla.

Nyårslöften i alla ära. Jag har nog inte gått ett nyår utan att ha gjort en massa löften och planer för det nya året...som efter några veckor har runnit ut i sanden och blivit till ingenting alls...

Så i år har jag inte gett något nyårslöfte - istället har jag tagit ett nyårsbeslut!

Mitt nyårsbeslut är att sätta min egen träning och mitt välmående i fokus. Jag är trött på att inte kunna göra det jag vill, orka det jag vill, springa som jag vill. Men mest av allt är jag såå väldans trött på att skämmas. Skämmas över mig själv, hur jag ser ut, hur jag rör mig. Ja, jag är så trött på det mesta som är j a g just nu.  

SÅ beslutet att börja träna har legat och grott längre. Mest har jag skjutit upp det för att det har känts för jobbigt, skämmigt och helt enkelt varit det lättaste vägen. Men 2012 ges det ingen mer dispens. NU är NU och det är NU som gäller.

Så idag tog jag första stegen, åkte ner och köpte mig ett träningskort för gruppträning och gym. Bokade in mig på Core och en kvart senare gick jag mitt första pass för i år.

Fan, va jobbigt det var.... Svetten rann och musklerna skrek förskräckt över att behöva användas efter så många års vila. Och jag, ja även om det var döjobbigt så var det så himla härligt att vara där, att äntligen tagit steget. Att våga, att genomföra beslutet. Att ta tjuren vid hornen och inte skjuta upp det med undanflykten "jag börjar när jag börjar jobba nästa vecka istället"..

Så imorgon ska vi på det igen. Då ska jag och Sis gå på Zumba. Jättespännande ska det bli. Jag hoppas att jag kommer att tycka om det!! Jag har även bokat in ett pass Nordic power på onsdag. Det känns bra att ha fått prova på tre olika pass i alla fall så jag utifrån vad jag gillar kan lägga upp ett schema med de pass jag vill gå. Styrketräningen kommer jag lägga in i Arbrå när det passar efter jobbet, och det inte är nåt pass jag vill gå på i Bollnäs.

Matmässigt har jag gjort en del åtstramningar. Och jag hoppas jag kan hålla fast vid den här känslan av välbefinnande som kommer efter en god sallad eller omelett. Framför allt när sötsuget eller snabbmatsklockan börjar ticka. Läste nånstans att det tar ca 8 veckor att bli av med en kemisk obalans i kroppen (som skapats av fel, fet mat och socker) Då är det bara att hålla i med andra ord...:P

Att vara envis är ju inte min starka sida, jag faller lätt för frestelser så därför blev jag så glad när jag läste på nätet om olika tips för att motstå frestelser. Varje gång jag vill äta nåt onyttigt, tex en chokladkaka ska jag tänka på mitt FRAMTIDA JAG.

Jag ska alltså tänka:

"Mitt nuvarande jag vill äta den här chokladkakan, men mitt FRAMTIDA JAG skulle inte vilja att jag åt den."

Och även tänka på "15 sekunders-regeln".

Med andra ord:

Varje gång jag blir frestad av att ta den där bullen, smaka på godiset så ska stoppa mig och tänka:
"Om 15 sekunder kommer jag vara jätteglad och stolt över att jag inte åt det där". Och när 15 sekunder har gått och jag förhoppningsvis inte sitter där med bullsmulor i ansiktet så ska jag boosta mig själv mentalt för att jag motstod.

Låter det flummigt?
Det må så vara, men jag tror att jag är tillräckligt lättlurad för att köpa det...;)

Tror att 2012 kommer att bjuda på en massa bra saker (och en hel del träningsvärk...)




2011 - vad tar jag med mig?

Publicerad 2012-01-01 22:34:55 i Allmänt

Vilka minnen är starkast från året som varit?

1. Silas Boogk-kursen

För första gången på riktigt V Å G A D E jag sticka ut hakan och stå upp för att jag och Takida är ett ekipage att räkna med. Jag skickade ett mail där jag (oerhört självskrytigt) tyckte att jag och Takida borde bli handplockade till den kursen. OCH vi blev det! Genom det så fick jag oxå möjligheten att verkligen KÄNNA hur jag vill köra agility och jag fick UPPLEVA hur underbart det är när man kör offensiv agility och allt bara flyter.

Visserligen har det offensiva gått upp och ner och det är fortfarande alltför lätt att halka tillbaka till det gamla defensiva där jag hellre fegar men målbilden är klarare i huvudet än den någonsin varit tidigare och min förmåga att börja läsa linjer har blivit bättre.

2. SM

Vi kvalade till mitt och Takidas första SM både individuellt och i lag. Konstigt nog kan jag inte såhär ett halvår senare säga att jag minns mycket om hur det kändes. Det som var mest jobbigt var att i huvudet var jag efter omständigheterna förvånande lugn och inte alls så nervös som jag trodde jag skulle vara medan magen levde ett helt eget liv. Resultatmässigt ingen hit men ändå en viktig upplevelse som gjorde mig klokare på mig själv.

3. Landslagsuttagningarna

Ännu en gång så v å g a d e jag och i maj åkte vi ända ner till Skåne för att delta i landslagsuttagningarna. Även fast det blev en del diskar och nåt lopp med fel i så tycker jag att vi hade en hel del fina sekvenser under loppen. Framför allt så lärde jag mig exakt H U R mycket min nervositet påverkar Takida. Inga ord, inga blickar utan bara min känsla i magen. Läskigt men oerhört lärorikt.

4. Vallningen

Jag har lärt mig vikten av att ha mål uppsatta. Med Takida har jag inte haft några som helst mål, utan bara underhållsvallat. Det ger i sin tur då heller inga resultat.

Med Sky har målen varit klarare och trots att vi har vallat så lite så har vi kommit längre än jag trott vi skulle göra. Framför allt är jag så glad över att vi har hittat känslan!

5. Konsten att bryta ihop och komma igen

I augusti så fick jag chockbeskedet. Skys knöl var cancer av näst värsta graden med risk för spridning. Fan, allt rasade där och det var ett par veckor som jag inte kunde se nån mening med nåt. Varför träna? Varför göra nåt överhuvudtaget? Men efter några veckor så blev det lättare att se framåt, det blev lättare att planera och det blev lättare att släppa rädslan. Sky mår bra, det har hon gjort hela tiden. Även fast rädslan ibland kan gripa tag i mig än så har jag inga problem med framtidsplanerna. Sky är och ska vara en del av mitt liv i många år till! Punkt.

6. Lingvistik-champion

Under våren pluggade jag lingvistik som jag så länge har fasat. Men det gick, med hjälp av Anna som stödlärare ;) och i maj grejade jag tentan med 92 av 100 poäng. Sååå himla stolt över mig själv!

7. 15:e plats på Årets Agilithund-lista

Kanske inte så bra som jag hade hoppats, men jag är sjukt nöjd ändå. OCH, jag vet att vi kan bättre...
Och vi klättrade faktiskt 71 placeringar från året innan.


Mina finest <3



Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela