takidasky

Stronger!

Publicerad 2012-06-26 16:53:14 i Allmänt

Igår var jag iväg till Ann Essner för ett återbesök med Takida. Glädjande besked att Takida var starkare i ryggen och kändes bra i övrigt! Nu är det bara att få bort de där lilla extra hullet hon har dragit på sig och köra vidare med träning, intervall, bollövningar med sikte på att vara formtoppade till EO. Till Takidas stora förtret väntar oxå simträning ute...stackars liten..;)

Sky följde med och socialtränade. Det gick över förväntan och jag är glad över att hon kunde få en så positiv upplevelse med duktiga Ann.

Efter besöket mötte jag upp Helena och blev bjuden på middag, lyxigt värre! Vi hade planerat att träna agility men eftersom regnet strilade så åkte vi till skogen istället.

Hundarna var glada över att ses igen, och mysigast av allt var att jag äntligen fick träffa Turbo. Vilken söt liten sak!!! Fick mig några tandlösa hugg i bilen...;) Framåt, glad och charmig. Och gjord av socker. Så han fick sitta innanför min regnjacka på promenaden i skogen.

Sky gick ner sig i en myr, samma myr som Mike var ner i för några veckor sedan, och som jag skrattade glatt åt när Helena berättade om det. Av någon konstig anledning så var det inte lika roligt när det var min hund...:P
Försökte skölja av det värsta i en vattenpöl och sen blev det duschen när vi kom hem. Jo, just ja, på vägen hem passade Sky även på att käka madrassbitar som hon sen i alla fall kräktes upp. Thank you very much...

Idag skulle det ha blivit vallning men jag blev barnvakt istället. Men imorgon - då blir det äntligen lite vallning igen!!



Till helgen väntas det tävling igen!!

Om om fanns eller är det om om inte fanns?

Publicerad 2012-06-18 23:21:17 i Allmänt

hemma efter en helg på SM i Borlänge! Har haft några så sjukt roliga, spännande dagar med massa skratt, glädjetårar, lite besvikelse, tuppskinn över läckra lopp och mys på hotell!

Jag och Takida slutade totalt på en 17:e plats på årets SM. Min allra bästaste tjej lyckades prestera och ligga med bra i tider trots att hon i nuläget ännu inte är tillbaka i toppform. Visst hoppas man på nollade lopp men jag är stolt över oss! Jag höll ihop i båda loppen och Takida gav järnet!

OCH DET BÄSTA AV ALLT: KÄNSLAN VAR TILLBAKA!!!!

Annat jag kommer minnas länge från helgen:

Kristin och Ingrids fantastiska klättring i andra loppet. Från runt 20 till en 3:e plats!!!! Jag mådde fysiskt illa när vi stod och tittade och en efter en fick fel eller körde bort sig. Så himla roligt att en smurf hamnade på pallen!

Jockes agilitylopp med Amiga - då mådde jag oxå riktigt illa. Och det var sååå nära! Annars hade vi haft en smurf överst på prispallen där.

Nadines stora glädje när hon fått beskedet att hon och Vic kommit med i landslagsgruppen. Då började jag oxå grina av glädje när jag kramade om henne.

Rebecka med Zacks glädje i målgångarna. Så smittande glädje att man kände sig alldeles lycklig och blev tårögd samtidigt.

Superfräna Robert med Gill Lantz som vann large. Sååå läcker hund!

Lyxkänslan att bo på hotell och ha sällskap av sis, Wilmer och mamma!

Goaste maten på Broken Dreams.

Smurfgänget och allt tok.

Malins vurpa och Wiolas min ;)

Och massa massa mer förstås!!

Nu blir det sängen. Tillbaka i verkligheten med jobb i tre dagar till innan äntligen SEMESTER!!!

(och om om fanns eller om om inte fanns så hade det kunnat se annorlunda ut. Om Takida inte rivit sista hindret i agilityloppet hade vi blivit trea i det loppet och totalt blivit 11:a. Om Takida inte rivit nåt hinder så hade vi blivit 3:a totalt. Det är peppande att ha lite tänk om-tänk. Nu är vi mer än laddade att träna träna träna inför sommarens tävlingar och EO!!!)

SM 2012 - here we come!

Publicerad 2012-06-14 22:36:24 i Allmänt

Som vanligt är jag ute i sista sekunden med det mesta - sista tvätten är i torktumlaren nu.

Men imorgon kl 8.00 senast rullar vi mot Borlänge och SM 2012!

Nu sista rycket så jag kommer i säng nång gång!

Försöker ladda...

Publicerad 2012-06-13 21:48:28 i Allmänt

Är så himla trött och stressad. Försöker ladda inför helgen men det går segt... Kan inte somna på kvällarna vilket resulterar att jag knappt vaknar när klockan ringer och försovningarna duggar titt som tätt just nu. Än så länge är de inte så illa att jag kommer försent till jobbet iaf...alltid något.

Imorgon är det sista dagen med ungarna eftersom jag är ledig på fredag och sen är det bara 4 jobbdagar kvar nästa vecka. HALLELUJAH! Jag behöver semester. NU.

Tvättar och donar för att ha allt klart till helgen. Kom på att jag inte hade något giltigt medlemsbevis så nu har jag varit in och beställt ett på sbk. Hundvakt och kattvakt är grejat inför helgen. Sky får följa med. Skulle behöva nya regnkläder och stövlar eftersom dom jag har inte håller tätt men dom får duga. Hinner inte handla nya iaf nu. Det ska visst regna både lördag och söndag enligt yr...hoppas dom har fel.

Imorgon är det packning, städning och inhandling av 5-års present som måste göras. Sis och Wilmer kommer ner och bor med mig på fredag på hotellet och då är det ju Wilmers födelsedag! Sen åker dom hem på lördag och mamma kommer ner och bor sista natten med oss. Förhoppningsvis får hon åka med Helen och Anna ner på lördagen så hon slipper ta egen bil. Onödigt att vi ska ha två bilar hem på söndagen.

Idag skulle jag köra sista genrepet med Takida med regnet vräkte ner på eftermiddagen och jag ville inte riskera några sista minuten-skador. Hoppas på att det är bättre väder imorgon och att vi kan köra en liten snabbis då. Vill att hon ska känna på maxade hinder och belöna upp kontaktfälten ordentligt.

Och nu - back to business!

London!!!!

Publicerad 2012-06-11 22:40:49 i Allmänt

WOOOOOHOOOO!

Resa till London är bokad och betald. Hotellet är bokat.

Nu behövs det bara sparas massa pengar så jag kan shoppa loss med Johanna i höst!

Lycklig tjej?

Skulle tro det, är över två år sen jag var där sist nu!!!

Knivsta

Publicerad 2012-06-11 22:38:03 i Allmänt

5 disk av 5 möjliga blev resultatet.

Skit.

Sky gjorde många fina saker ändå fastän det blev disk. Jag känner att klass 2 är ett bra ställe för oss att vara i just nu!

Takidas första lopp började jättefint för att sen sluta med disk då hon blev döv på balansen och struntade i mitt trampa och rusade rakt in i tunneln. I det andra loppet så kom disken efter andra hindret, mitt fel som valde att svänga runt henne istället för att göra en jacko. Resten av banan gick fint förutom en rivning. Tredje loppet så kom vi till mitten då hon skulle runt ett hinder men struntade i mitt ut och svängde istället in mot mig och tog hindret från fel håll.

Känns lite trist just nu. Jag och Takida har tappat bort känslan. Hoppas på att vi hittar den igen innan SM i helgen. I alla fall ska vi gå in och köra det bästa vi kan!

Härlig nationaldag!

Publicerad 2012-06-06 21:21:25 i Allmänt

Igår kväll gick jag och la mig strax efter 8...helt galet tidigt men jag var trött och vetskapen att det inte blir nån sovmorgon förrän midsommarafton gjorde att det ändå kändes helt rätt. Sov till strax före 8 idag och vaknade för första gången på riktigt länge utvilad.

Gjorde mig klar och packade in dom svartvita i bilen och åkte upp till Ann-Sofie i Hudiksvall. Så himla roligt att ses igen. Även Julia kom dit och det var riktigt gött att ses. Jag hade en superhärlig dag med vallning i fokus. Sonja som har Hexgårdens kennel var oxå där, och med sig hade hon sina tre tikar som var hur fina som helst i vallhagen! Bland annat har hon Gränsvallarens Storma som är kusin med Takida.

Takida gick riktigt fint fastän vi haft ett så långt vallningsuppehåll. Värre var det med mig som var ringrostig som bara den. Men Ann-Sofie och Julia var med mig ut på fältet så med deras hjälp styrde vi upp det rätt bra ändå. Bland annat så gjorde Takida några fina innerflanker. :)

Även Sky fick köra inne i 25:an. Med Sonjas hjälp provade vi lite olika sätt för att komma igenom den där hårda skallen, och faktiskt kändes det riktigt bra! Genom att släppa på vissa bitar så kunde vi fokusera på andra. Hon gjorde en hel del fina saker, lillskruttan.

Det bästa med allt var att jag verkligen kände hur ROLIGT det var med vallningen igen! När det går för länge mellan gångerna så slutar jag sakna det. Hoppas på att det blir mycket vallning i sommar för oss. Känslan man får i vallhagen går inte att jämföra med någon annan. Det är nåt visst med det, helt enkelt!

Avslutade besöket med världens goaste lunch, kyckling- och bacontortillas i ugn med härlig grönsallad till. HUR gott som helst! Nöjd och mätt styrde jag kosan hem till Bollnäs igen. Ignorerade gräsmattan som behövs klippas en dag till och stack istället ut på en prommis-springistur med Åse.

Nu ska hundarna få sig ett varsitt pass på gymbollen och sen ska jag försöka komma i säng före 10. Måste ladda för helgen med mycket sömn. På lördag blir det Knivsta och agilitytävlingar. Skyan ska debutera i klass 2 och Takida har tre lopp i klass 3. Känns bra med en avstämning innan SM. På söndag blir det Strömsholm och ponny-SM i lag. Jag har lovat Ida att jag ska filma och självklart kan man inte missa hennes första SM!!

Bästa Lillskruttan!

Publicerad 2012-06-03 20:01:04 i Allmänt

Idag var jag, Carro med Harry, Helena, Tobbe och Mike iväg till Häverö och tävlade. Det var dubbla agilitylopp (perfekt för oss som saknar en pinne där) och ett hopplopp.

Första agilityloppet gav en härlig känsla. Allt kändes så lätt! Sky hade sänkt farten och hade huvudet med precis överallt och förutom en viiiiiid sväng innan A-hindret så kändes loppet riktigt kanon. Sky räddade upp och gjorde verkligen sitt yttersta för att undvika en rivning på ett hinder som hon kom alldeles för nära och tog kontaktfälten fint.

Loppet räckte ända till vinst och sista pinnen så nu är vi helt i klass 2! Så skönt!

I dom andra två loppen var den gamla Sky tillbaka - "Titta, jag kan springa jättefort!" Och hon drog hit och dit och överallt dit vi inte skulle...;) Men vi tog det vi kom dit för - sista pinnen!

Fick jättefina priser oxå! Tre biljetter på Eckerö-linjen och ett hurtta-halsband och koppel! Duktiga lilla skrutthund!!! Jag ska leva på den där känslan som vi hade i första loppet länge!!

Riktigt roligt var att Tobbe debuterade på agilityplan idag. Och där tror jag vi kommer få se mycket av honom - för kör man så bra femte gången nånsin man befinner sig på en agilityplan så kommer det bli riktigt bra framöver! Oj oj, det kommer bli dragkamp om vem som ska få köra Mike hädanefter...;)

Carro och Harry gjorde riktigt fina lopp med några skit-stolpe ut-fel.

Klev upp 03:30 i morse så börjar känna mig lite mör nu. Det blir en tidig kväll i säng!

Wiieee, va duktig hon var bästaste Skyan! <3

Takida till EO!!!!!

Publicerad 2012-06-03 18:50:09 i Allmänt


bildkälla: byggvarubutiken.nordicshops.com

Vi gjorde det!!!!

Trots att vi bara kunde vara med på två tävlingar så lyckades vi skrapa ihop tillräckligt många poäng för att få representera Sverige på European Open i sommar!

Jag är så himla stolt över Takida!
Och tacksam - hon tar mig dit jag aldrig varit eller vågat drömma om!

Och lika glad som jag är för oss, är jag för Jocke och Amiga som oxå blivit uttagen! Grattis!!!

Terminsslut i sikte!

Publicerad 2012-06-03 18:27:53 i Allmänt

Asså shiiit va trött man är så här vid terminsslut. Jobbet har tagit jättemycket tid och framför allt ork med betyggssättning och bedömning och nationella prov och utvecklingssamtal och ...och ...och... kan fortsätta länge till och listan skulle bli riktigt lång.

Nu är det tre veckor kvar innan semester!

Tre veckor - fasiken va skönt!



Checkpoint!

Publicerad 2012-06-03 18:24:27 i Allmänt

I måndags var jag ner till Gävle och Ann Essner för att kolla upp Takida och försäkra mig om att allt är bra. Jag har ju inte riktigt kunnat släppa rädslan att det ska bli nåt mer fel eller att hon egentligen inte är bra.

Dundrade ner efter jobbet och hann träffa Helena 10 minuter typ innan jag måste åka till Gefle katt- och hundpraktik.

Fick ut jättemycket av vårt besök, och det oroliga mattehjärtat lugnades en hel del. Med oss hem fick vi lite läxor att jobba med, bl a att träna vissa övningar på gymboll. Så det har vi satt igång med, även Sky får hänga på även fast hon helst bara vill bita i bollen...;)

Det bästa av allt var att jag dagen efter fick ett meddelande från Ann där hon ville att jag skulle ringa upp. Det visade sig att hon hade funderat på oss efter vi åkt och gav mig i princip en hel träningsplan som vi ska följa fram till SM.

Snacka om personlig service och engagemang!!!

Vi ska ner igen veckan efter midsommar. Så då hoppas jag att vi kan glänsa ordentligt när vi visar upp läxan...;)

Varit duktig oxå!

Publicerad 2012-06-03 18:14:57 i Allmänt

I veckan fick jag hem mitt vedlass. Superlyxigt nog fick jag i år hem veden både kapad och klyven. Det sparade jag HUR mycket tid som helst på!

Med mammas hjälp gick jag från det här:



till det här på två eftermiddagar/kvällar:



Tack snällaste mamma för hjälpen och tack snällaste pappa för veden!

Lilla Skyan

Publicerad 2012-06-03 18:09:21 i Allmänt

På söndagen efter landslagsuttagningen blev Sky jättedålig i magen. Det var en riktigt elak bacill som hade hittat in i hennes mage och då hon fortfarande inte var bra på torsdagen så bestämde jag mig för att strunta i att åka till Kumla över helgen och tävla.

Sakta men säkert blev hon bättre och bättre och nu är hon helt på banan igen, lite smalare fortfarande än hon brukar. Hon har ju inte så mycket att ta av från början, lillskruttan.

Önskar att jag var mindre dramatisk till min läggning, bara. Så fort något händer med Skyan så börjar jag genast fasa det värsta, att "C" har kommit tillbaka.

Men som sagt, nu mår hon bra i magen igen. Frid och fröjd. Tack och lov.

Landslagsuttagningen

Publicerad 2012-06-03 17:59:38 i Allmänt

Ja, vad kan man säga om landslagsuttagningen?

En stor flopp från vår sida. En helg då inget stämde. En helg som lämnade en del frågetecken.

Jag och Takida lyckades inte få till ett enda lopp där känslan infann sig. "VI" som har känts så starkt fanns lixom inte. Jag vet inte varför. Visst var jag nervös, men den känslan släppte ganska fort. Men jag hör på min röst på videon att den inte är som den brukar, så kanske var jag mer nervös och spänd än jag trodde. Takida var i höglöp och eftersom det är första gången vi tävlar under de förutsättningarna så vet jag inte om det påverkade henne.

Kontaktfälten som har känts så stabila funkade inte alls och hon hoppade dom hejvilt, vissa svängar som hon tar i vanliga fall blev vägringar, en del rivningar och en massa missar från mig.

Jag är inte så ledsen över själva resultatet. Men jag är besviken att vi inte kunde få till några lopp där vi kunde köra som vi faktiskt kan.
Men hon är ju bästaste gofisan oavsett vad resultatlistan säger... <3

Trevligt sällskap hade jag i alla fall. Jag, Malin och Jocke bodde på ett vandrarhem som visade sig befinna sig 30 minuter bort. Jag hade bokat där jättetidigt och var helt inställd på att jag bokat vandrarhemmet som låg typ granne med hallen, men tji fick jag... Helt underbart var det att ha en "agilitymamma" i alla fall! Malin tog hand om mig och försåg mig med mat hela dagarna! TACK!

Jocke och Amiga visade vart skåpet skulle stå och  tog en plats i landslagstruppen som resultat! Så himla bra!!! Jag är helt övertygad om att dom går hela vägen till Tjeckien!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela