takidasky

Söndag

Publicerad 2012-10-28 17:20:47 i Allmänt

Jag och hundarna sov i Röste inatt. Sky var alldeles jollrig i mamma och satt mest i hennes knä i fåtöljen hela kvällen, och våldspussade henne med jämna mellanrum... I morse beklagade sig mamma att hon till och med hade hundhår på bh:n... Välkommen till mitt liv...;)
 
Hittills har jag inte märkt nån skillnad på Inka sen hon började äta vätskedrivande. Eller jo, hon kissar mycket mer nu. Men hon är varken piggare eller har slutat hosta. Men jag antar att det behöver gå några fler dagar för att verkligen se några effekter.
 
Tog det lugnt på förmiddagen och mötte sen upp Linn och dogs för promenad. Riktigt härligt väder idag, kallt men soligt! Lite taikons måste det allt se ut när man kommer med 7 hundar... Eller som ett ett par jag mötte på hemvägen sa: "är det dina alla fyra?! Du är inte klok!!!"
 
Har klippt ihop film sen European open och Timrå på Takida. Konstaterar igen vilket helt värdelöst, skadedrabbat år det här har varit för vår del... 2011 har jag 86 klipp ifrån agilitytävlingar. 2012 har jag 4.
 
Men vi jobbar på, Sky får ju gå längre promenader nu, vilket är jätteskönt. Då kan jag få in och gå med alla fyra ibland, som idag. På lunchpromenaderna har hon börjat få ha viktmanchetter på bakbenen och sen får hon ha dom på frambenen när vi gör en del rehabövningar. Även Takida har börjat få använda viktmanchetter, men annorlunda än vad Sky får.
 
Takida får träna ganska mycket av det Sky får göra och många korta pass på pilatesbollen. Har gjort i ordning ett träningsschema för Takida som vi ska köra under vintern, men vill ha det okejat från Ann först innan vi kör igång.
 
Nu måste jag sätta fart att städa och tvätta, och sen blir det en jäkla massa omdömen som måste skrivas. 65 stycken för att vara exakt. Ska i alla fall göra klart år 7 i engelska idag. Det kommer bli fullspäckade dagar/kvällar för att hinna klart allt innan onsdag.
 
Shit, va jag längtar! London i fyra dagar! Jag är så himla glad att jag jobbade extra i sommar och sedan inte nallat något av den lönen. Det är ju tack vare det jag kan komma iväg!
 
 Saknar allra finaste Tea <3
 
 

Inka

Publicerad 2012-10-25 18:20:39 i Allmänt

Idag har jag och Inka varit iväg till veterínären för att kolla upp vad som orsakar "hostan" som hon haft en tid. Den kommer alltid när hon ligger ner, det blir en host med en påföljande kräkreflex. Först var det nån gång ibland men nu har det blivit oftare. Det senaste halvåret har jag märkt att hon dragit ner på tempo och blivit lite mer tungandad, men det är väl sånt som kommer när man är 12,5 år. Och Inka har ju aldrig varit den som har gjort något extra om hon inte har behövt det så att säga.
 
Inka tycker alltid att det är himla spännande att komma till veterinären. Idag hade hon turen att träffa både en stövare, en jämte och en rottis. Alla hanar, alla otroligt snygga... Och det berättade hon, högt och ljudligt... suck... man får skämmas. ;)
 
Efter undersökning och röntgen så konstaterades det jag redan hade anat, att hon har blåsljud på hjärtat, men det är inte förstorat, tack och lov. Så från och med idag så ska hon gå på en lägre dos vätskedrivande som ska underlätta för hjärtat och oxå få bort hostningarna.
 
Fan, det är tufft idag. Man blir lixom påmind att man har dom bara till låns en viss tid....
Men huvudsaken är att hon inte lider på nåt vis av det här. Och det gör hon inte. Om medicinen verkar som den ska, kommer hon bli lite piggare och som sagt, sluta hosta. Jag ska kolla av hur det går under 1-2 veckor och sen höra av mig.
 
Min allra finaste tjej - jag vill ha många år till med dig!

Sky update

Publicerad 2012-10-07 18:43:16 i Allmänt

I torsdags var vi iväg till Gävle igen till Ann. Det ser fortsatt bra ut och nu får vi utöka promenaderna och cyklingen och det bästa är att jag nu får ha henne lös om jag går med henne själv och hon håller sig vid mig och inte gör några tokryck eller annat belastande. Det är verkligen nåt jag har längtat efter då promenaderna ofta är fyllda av konflikter för att hon drar i kopplet. Ja, jag vet, hon är snart tre år men alla med en successful-hund vet nog vad jag menar... ;)
 
Jag längtar tills jag kan gå med alla fyra igen, som vi brukade. Jag längtar tills livet blir som det var.
 
 
Kommer vi verkligen kunna göra det här igen? Kommer JAG kunna släppa oron och ångesten och våga låta Sky leva livet fullt ut? HON kommer ju inte vara rädd om sig....

Äntligen lite agility

Publicerad 2012-10-07 18:30:40 i Allmänt

på grund av Skys all rehab så har Takidas agilityträning fått stå tillbaka rejält. Typ nada har det blivit de senaste veckorna. När jag har kommit hem från jobbet och gått med alla hundar så har det hunnit bli mörkt och så var det med det. Men igår, med inspiration från gårdagens livesändningar hos Malin från VM så tog jag mig i kragen och åkte upp på klubben. Skönt var det, vi hade hela klubben för oss själva så n härlig skogspromenad innan vi körde ett kort pass som kändes riktigt bra. Takida var gladare än gladast och jag likaså. :D
 
Här är ett kort från Sundsvall för några veckor sen. Finaste underbara hund!
Fotograf är Evelyn Edblad
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela