takidasky

Äntligen!!!

Publicerad 2013-02-28 21:49:02 i Allmänt

I söndags var en lycklig dag! Efter snart 9 månaders uppehåll körde jag och Sky agility igen! Äntligen, äntligen äntligen!!! Sky var så glad, men hon tyckte nog att det vi gjorde var lite väl "fjantigt"...;)
Vi körde på hopp-hopp-kort tunnel-hopp fyra gånger med hindren på smallhöjd. Men nu startar vi upp lätt och försiktigt.
 
Hon var så duktig lillskruttan!!  Låg fint kvar i starten, och sen var det precis som vanligt, världens ös på mitt okej.  Jag var så himla lycklig över att få vara tillbaka där med henne, och få göra det roligaste vi vet, tillsammans, igen!
 
 
Lycklig tjej!!!
 
Vi har även varit iväg till Malin och simmat en gång... det tyckte Sky var hårresande...;) kolla in morrhåren ;)
 
 
Efter det första plaskandet så simmade hon på bra. Precis som i allt hon gör, så tar hon i för kung och fosterland. Finaste skrutta!

Takida i Timrå!

Publicerad 2013-02-28 21:37:23 i Allmänt

Hittade den här filmen i datorn. Från september i Timrå. Åh, va jag längtar till utesäsongen!!!

Snabb tävling!

Publicerad 2013-02-10 20:40:07 i Allmänt

Idag stack vi iväg strax före fem till Stockholmia för att tävla i den nya stora fina inomhushallen. Det tog lite tid att ta sig ner så vi var lite småstressade när vi kom fram. Hann typ gå på toa och kolla in hallen innan det var dags för banvandring. Agilitybanan var en klurig sak som Seppo från Finland hade gjort. Tror att det skulle ha funkat bättre med mer finska längder mellan hindren... Nu kändes den trång och de flesta hindren var maxade. Takida var galet laddad och skrek och skällde, och inte blev det bättre när vi kom in eftersom det var så trångt och livat... En del bitar gick jättebra men det hela slutade med en disk. Det känns som om vi ändå gjorde det bästa vi kunde efter förutsättningarna, otränade, Takida överladdad och jag off... ingen bra kombo..
 
Efter vi kört hann jag precis gå av Takida innan det var dags för nästa banvandring på hoppbanan. En riktigt rolig bana av Andreas Silfverberg. Tyvärr lyssnade inte Takida på min otydliga svängsignal utan satte tassarna i slalom som var efter hinder nr 4 där vi egentligen skulle göra en backsväng men Takida fortsatte rakt fram så en disk även där, men loppet före och efter disken är jag riktigt nöjd med.
 
Det bästa av allt var att tävlingen började kl 8 och vi var klara kl 10!!!!! När händer det lixom? Så vi gick av hundarna och dundrade sedan hem till Bollnäs och var hemma strax efter 13. Sjukt att hinna fram och tillbaka till Stockholm, tävla 2 lopp och så är man hemma mitt på dagen ändå... skönt var det iaf. Tog en prommis med hundarna när jag kom hem och sen så sov vi middag en timme, SKÖNT!
 
Ikväll har det inte blivit många knop gjorda. Tvättat lite typ..
 
Hallen var hur härlig som helst att vara i!! Riktigt avundsjuk på stockholmarna som kan träna under såna förstklassiga former!
 
Jag filmade inga lopp idag tråkigt nog, det hade varit roligt att se och analysera i efterhand, framför allt agilityloppet. Hoppas på att banorna kommer ut på sbktävling så att man kan bygga dom i Hertsjö och köra igenom dom ordentligt. Fanns mycket matnyttigt att träna på.
 
LÄNGTAR TILL UTESÄSONGEN NU!!!!

Imorgon..

Publicerad 2013-02-09 20:37:39 i Allmänt

 
Imorgon drar jag och Takida till Knivsta och tävlar tillsammans med Linn och Nirah. Håll tummarna. Både för tävlingen och att jag vaknar när klockan ringer 04:15....

Idag firar vi!!!

Publicerad 2013-02-09 20:33:56 i Allmänt

 
Idag måste jag bara blogga! För idag är det 6 månader sen Sky genomgick sin operation på Strömsholms djursjukhus. Vilken låååång dag det blev... Jag och SKy klev upp klockan 3 på natten för att vara på plats klockan 8. Det jag inte hade räknat med var att dom skulle ta in Sky på en gång då för operationen var inte planerad till förrän eftermiddagen. Så halv nio stod jag med kopplet i handen och hade ingen aning vad jag skulle göra till fem-sex... Lite shopping på ett närliggande köpcentra och lunch på en sliskig pizzeria, sovstunder i baksätet av bilen och en hel del tankar och oro fördrev tiden fram till telefonsamtalet kom vid 15-tiden. Operationen var klar, skadan var ganska stor med över 50 % avslitet ligament och sena. Operationen hade gått jättebra och jag kunde hämta henne om 1,5 timme.
 
Det var en yrslig Sky som mötte mig och allt hon ville vara att komma ut och in i bilen. På den 4 timmars långa resan hem så stannade jag två gånger för att rasta henne men hon vägrade lämna bilen. Tror att Sky aldrig tyckt att det varit så skönt som då att komma hem...
 
 
Sen började rehaben. De första tre veckorna var det max 5 minuter per "promenad". Sen fick vi utöka varannan vecka efter vi varit iväg till Ann Essner i Gävle. Åh, va lycklig jag var när vi fick gå en kvart en av promenaderna varje dag. Och sen har det rullat på. Jag har haft förstklassig hjälp med rehaben av Ann. Tryggt och säkert har hon hjälpt mig med övningar som byggt upp Sky.
 
Nu 6 månader efter operationen så lever vi ett hyfsat normalt liv. Efter uppvärmning och på rätt underlag så får hon springa fritt, något som hon verkligen njuter av! Hon får dra i sele, antingen när vi går eller när vi åker skidor, en syssla som verkligen passar min lilla bulldozer...
 
Räknade ut att omräknat till "människoår" så kan man säga att om Sky varit en människa så skulle den här tiden ha varat i 3,5 år.... det är ett tag...
 
Det är över 8 månader sen vi tränade agility. Åh gud va jag saknar det! Varje gång jag åker iväg med Takida så ser hon på mig med de där mörka ögonen FÖR hon VET vad det innebär när jag packar träningsväskan...och jag får ont i hjärtat.... men till våren eller sommaren kanske?
 
 
Min goskrutta!
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela