takidasky

Väntan

Publicerad 2013-11-26 20:13:11 i Allmänt

Har hittat den där kullen som jag tror på.
 
Med föräldrar som är jättefina. I arbete, lynne och kropp.
 
Pappan är en av mina absoluta favorithundar.
 
Mentalt stabila med fart under tassarna.
 
Jag har namnet klart.
 
Åh gud vad jag önskar att det blir tillräckligt många tikar!
 
 
 
 

SM-GULD SM-GULD SM-GULD!!!!

Publicerad 2013-11-26 20:04:17 i Allmänt

Åh vilken fantastisk helg. Upp tidigt som satan varje dag, nervös och kallt. Precis som det ska vara... ;)
 
Ida hade ju som sagt tre hästar kvalade till SM. Tina i ungponnyklassen för 5-åringar, Silver i ungponnyklassen för 6-åringar och Poppy till "vanliga" SM-klassen.
 
Med Poppy gjorde Ida en nolla i warm up-klassen. I kval 1 och 2 blev det nåt fel i varje och det räckte inte till finalplats. Men Ida var mycket nöjd med vad de hade presterat.
 
Med både Tina och Silver blev inte starten den bästa, i kval 1 fick hon 4 fel med Tina och 8 fel med Silver. Senare i kval 2 red hon nolla med båda två och gick vidare till final. I finalen med Tina fick hon fel så där slutade hon längre ner på listan. Med Silver red hon en till nolla och slutade sammanlagt på 8 fel. Den andra som hade tagit sig till final hade med sig 4 fel från kval 2 och fick en rivning i finalomgången. Helt plötsligt stod det lika och det blev omhoppning!! Ida red en bra felfri nolla och sen var det bara att vänta och se hur det gick för den andra. Snöpligt nog för henne så fick hon en rivning och därmed var det klart - Ida och Silver vann SM igen för andra året i rad!!!
 
Tårarna rann vill jag lova!
 
 
Helt enkelt bäst!
 
 
Vi bodde riktigt bra, på first hotel billingehus. Hundarna var med och skötte sig exemplariskt så det var skönt. Har aldrig bott med dom alla tre samtidigt på hotell tidigare..;)
 
Hela familjen bodde på samma hotell, mamma, pappa, PG, och på lördagen kom moster Stina och Stellan och kusin Johnny. Jättekul! Och så jag och Lina då förstås :)
 
Frukost på berget!
 
Vi blev lite chockade för i Skövde var det vitt på backen!?!
Det som var riktigt skönt var att alldeles intill hotellet fanns det promenadslingor. Jätteskönt att kunna gå ordentligt med hundarna!
På lördagen fick jag sällskap av mamma och PG. Och solen :)
 
 
Lite sorgligt är det allt att det här var Idas sista tävling tillsammans med Poppy. Nästa år fyller Ida 14 och får inte längre tävla B-ponny. Med Poppy har Ida utvecklats enormt. En viktig bit i att hon nu kan lotsa runt unghästar ända fram till SM och SM-guld! Och sen ska man inte sticka under stolen att hon har haft otroligt duktiga hästar. De två viktigaste ingredienserna i ett lyckat team - duktig, talangfull ryttare och duktig, talangfull häst! Silver såldes ju tidigare i år till världens underbaraste familj. Det känns skönt för det är nog en av de härligaste hästar jag träffat! Tina är ju C-ponny och tillsammans har de många år framför sig!
 
Ida och Poppy
 
 
Ja, stoltare än så här kan man knappast bli! Jag är så himla glad att jag var där och fick se det live!
Älskade underbara unge!
 
 
 
 
 

Whoopidoo!

Publicerad 2013-11-20 19:55:14 i Allmänt

Shit nu är det nära!!! Imorgon börjar Ponny-SM!!!
 
Bästa Ida tävlar med inte mindre än 3 hästar! Poppy i kat B, Tina i ungponnyklass och även Silver i ungponnyklass.
 
Håll tummarna!!!
 
 
 
 
 

Lite ljus?

Publicerad 2013-11-18 22:46:01 i Allmänt

 
Längtar till slutet av januari - för då vet jag! ;)

Lite coolt

Publicerad 2013-11-18 22:43:10 i Allmänt

 
Lite roligt känns det allt att Takida just nu ligger på 22:a plats på Årets agilitylista med sina 9 nollade lopp i bagaget! Det trodde jag inte!
 

Ont

Publicerad 2013-11-11 20:24:13 i Allmänt

Så otroligt saknad. Fan för döden.
 
 
 
 

Lucky nr 13!

Publicerad 2013-11-02 20:08:42 i Allmänt

 
Underbara hund! Idag ringde klockan på strax efter 5 och jag och Takida hämtade upp Martina och Izak för att brassa vidare till Rättvik. Två agilitylopp och ett hopplopp skulle vi ta oss an och det var ju framför allt agilityloppen som var viktiga eftersom det var där det fattades en SM-pinne. Vi började med ett av agilityloppen och till mitten av banan gick det jättebra, sen började jag strula. Takida var superladdad men riktigt i hand vilket var tur för hon räddade upp loppet flera gånger så att vi till slut kom i mål nollade! Eftersom vi startade som nr fem så blev det en nervös väntan för att se om tiden trots allt räckte till pinne. Det visade sig att Takida gasat på bra mellan missarna och vi kom 3a och blev därmed SM-KLARA!!!!! Tjohooo!!!!
 
I hopploppet gick hon bra men med mindre tryck under tassarna och rev ett hinder och det kom man inte långt på. Efter att vi blivit klara för SM så rann mycket av mig och jag kände mig bara nöjd och sjukt glad så jag funderade nästan på att strunta i sista loppet och åka hem och fira istället.. Men jag stannade eftersom vi hade ett tidigt startnummer. Takida gick riktigt bra i det loppet. Efter vi gått av så åkte vi hemåt. Stannade på sibylla och köpte tunnbrödsrulle till mig och två korvar till Takida. När vi kommit hem ringde Malin och berättade att vi hade vunnit!!! :D Vilken tur att jag inte skippade det loppet då! :))) En perfekt avslutning på säsongen!
 
Vår säsong i år har varit kort men den absolut bästa! Vi lyckades kvala SM på 13 lopp. Och av de 15 lopp vi kört så ser statistiken ut så här:
0 fel = 9
5 fel = 2
10 fel = 1
disk = 3
 
Jag är så sjukt nöjd över resultaten och kan inte med ord beskriva hur lycklig jag är över min Takida! <3 Nu håller jag tummar och hoppas att nästa säsong blir minst lika bra men den får gärna vara längre ;)
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela