takidasky

Kvinnor kan - men ibland behövs det hjälp...

Publicerad 2015-05-27 22:09:00 i Allmänt


Tack och lov för grannar!!!! Är så glad och tacksam för att jag har de bästa grannarna! I helgen fick Håkan rycka ut!
 
Mina lärdomar efter söndagens gräsklippning:
 
1. Om oljelocket lossnar, stäng av gräsklipparen genast. Stå inte och fundera vad det är som sprutar.
2. När du fyller på ny olja, häll då inte i en hel flaska. Det finns markeringar på oljestickan...
3. Grannar är guld värda när gräsklipparen börjar ryka och det rinner ut olja.
4. Grannar är guld värda som förklarar att man fyllt på för mycket olja och hjälper en tömma ut oljan....
5. Grannar är guld värda som ger en ny olja när man tömt ut all olja som fyllde på för mycket av.
6. Man kan tvätta gräsklipparen. Den går inte sönder av det.
7. Jag vill ha en robotgräsklippare. Eller en karl....
 
Alltså allvarligt - när skulle man ha lärt sig allt det här tidigare?

Pass 2!

Publicerad 2015-05-27 22:05:35 i Allmänt

Vi fick nästan till två pass förra veckan. Hade alldeles för mycket att göra på helgen här hemma så det fick bli en snabbis på måndagen istället!
 
 
Vi körde lite byten bara för att se hur hon tar det till att börja med. Framförbyte och bakombyte. Bakombyte till vänster tog hon bra, höger not so good... Framförbyte på ett hinder gick jättebra, men det blev för svårt när det var två hinder. Vi provade att gå över A-hindret några gånger och det var läskigt men med lite godis kunde hon övertygas.
 
Skriver upp det här mest för att minnas själv, vad utgångspositionen var. Nu väntar vi på övningar från Helena så vi kan köra ett till pass...
 
Jag är äntligen klar med utvecklingssamtalen! Hade mina sista 4 idag! Blev en lång arbetsdag men det var det värt! Själva samtalen är ju "bara" ca 1 timme/elev, men det är ju även många timmars skriftliga omdömen bakom. Missförstå mig rätt - det är alltid roligt och givande att få sitta ner med elev och vårdnadshavare, en otroligt viktig stund. Det som är grejen är ju att det under några veckor blir otroligt intensivt med många långa kvällar, så just därför är det skönt när de är över! Nu har jag bara lite fix kvar med de nationella proven kvar och sen har jag bara "vanliga frökenuppgifter" kvar de sista veckorna! Kan inte fatta att det snart är slut på terminen!!
 
 

Step it up...

Publicerad 2015-05-21 21:43:18 i Allmänt

Nu har vi varit iväg en sväng till sis och stallet igen. Att vara i stallet var inga problem, trots att alla hästarna var inne. Efter en sväng där så gick vi ut till paddocken där Lina longerade Rockan. Det gick bra till en början. Vi kunde gå närmare och närmare medan Rockan travade och galopperade.
 
Sen började Rockan jolla sig, och så fort hennes energi ändrades så ändrades Ones också så då kom det nåt skall. Inte så som jag hade hoppats på men det är ändå himla intressant och se hur energier påverkar varandra...
 
Har gott hopp om att One ska släppa hästskräcken med mer träning. På de här två gångerna har det hänt massor så även om det kom nåt skall i den här situationen så känns det som om det kommer gå rätt lätt att komma till rätta med detta bara vi ser till att träna och att One blir över bevisad att det inte är några mördarmaskiner... ;)
 
Imorgon är det FREDAG!!! Kortdag och sen helg - Lovely!
 
 
 
 

Boktips i rusket!

Publicerad 2015-05-19 20:24:33 i Allmänt

Fick världens gulligaste present av mamma för nån vecka sen:
 
 
Bara älskar Fredrik Backmans böcker!!! Nu senast är det "Mormor hälsar och säger förlåt" och den ovan "Britt-marie var här" som jag har läst! När en bok är så bra att man inte kan släppa den, utan den får följa med när man lagar mat, rastar hundar och man bara måste läsa ut den samma dag - då är det my kind of book!
 
"En man som heter Ove" är ju också den helt fantastisk. Nästan lite sorgligt att jag har läst alla nu.... hoppas att han kommer ut med en till snart!
 

Plötsligt händer det!

Publicerad 2015-05-17 23:19:55 i Allmänt

Som jag har velat, funderat, vägrat, fasat, längtat, undrat, bestämt mig, obestämt mig... Ja, alla motstridiga känslor som man kan ha över om jag ska börja med agility eller inte med One. Men i fredags bestämde jag mig! I helgen ska jag köra agility med One. Punkt. Så idag på eftermiddagen åkte vi upp. Vi hade hela klubben för oss själva vilket var skönt då One har svårt att fokusera och idag ville jag att hon och jag bara skulle ha ögon för varann. Byggde upp hopp - tunnel - hopp. Första gången sprang hon runt hindret... Inte så konstigt när hon aldrig gjort det förr, det var ju faktiskt nåt i vägen.. ;) Tunneln kom hon ihåg sen i höstas och den var fortfarande lika skoj. Vi körde den kombinationen några gånger med höger- och västerhandling. Något kommer jag i alla fall ihåg om hur man börjar! ;) 
 
Jag tog också ner nerfarten på balansen och tänkte börja grunda för runnings. Ska jag köra agility är det det jag vill ha. Dels för att det är mindre påfrestande för hunden att slippa stanna samt att det verkar ju vara vad alla kör nu för tiden... Men se det var svårt. Man kunde ju springa runt brädan, både på och på sidan av den och ibland hela vägen på. Klart är att jag ska läsa på lite mer innan vi fortsätter, eller om vi kan "kanta" in den mer för att få fram förståelsen var man ska springa. 
 
Hur som, One gjorde en strålande insats för sin debut som agilityhund! Och jag tror att hon gillade det lika mycket som jag! Jag har lovat Helena att vi ska köra ett pass under veckan som kommer. Får se hur vi hinner få till det. Jag jobbar över varje dag under veckan med utvecklingssamtal men det finns ju alltid helgen annars. 
 
Så till nästa pass ska jag ha funderat ut det här med startposition och kollat upp mer över runnings samt planerat nästa övning. Och köpa en repboll! 
 
Nöjd tjej
 
 
Efter vi gått av så tränade vi även lite fotgående. Det har verkligen inte funkat tidigare, One har inte fattat grejen och jag har inte tränat henne att fatta grejen. Men idag fick vi till det så bra vi aldrig fått till det tidigare! Hon var i position flera gånger! Riktigt roligt! 
 
Och efter att oroligt ha följt hennes minsta rörelse ikväll, och konstaterat att hon inte är halt på något vis så går jag till sängs med en härlig känsla! Jag har nog blivit störd för livet efter alla skador och vet inte om den här oron kan botas. Men jag är glad och stolt över att jag faktiskt vågade mig iväg och träna idag! Det är framsteg!
 

Bota hästskräcken!

Publicerad 2015-05-17 22:32:57 i Allmänt

One har aldrig varit ett särskilt stort fan av hästar. Stora läskiga saker som det är bäst att skälla på... Jag har varit slapp att ta tag i det, mycket för att det är vid få tillfällen som vi behöver ha med hästar att göra. Men nu i sommar ska ju jag iväg på en herrans massa SM och titta på Ida och alla gånger kommer jag inte att ha hundvakt så då måste hundarna följa med. De andra tre har ju inga problem med det och har varit med förr på hästtävlingar men One har inte behövt vara med förr. Så igår tog vi tag i projekt "bota hästskräck" och åkte till syrran.
 
Vi började med att gå in i stallet som var tomt så att hon fick bekanta sig med dofterna.
 
 
Efter det så gick vi ut och kikade på avstånd på hästarna i hagen och när en häst reds i paddocken.
 
 
Så där lagomt läskigt och så att hon klarade av det. Så nu bygger vi vidare på detta och hoppas att min plan botar bort hästskräcken för gott!
 
 
 

Olyckskorpar!

Publicerad 2015-05-13 21:50:10 i Allmänt

 
Den här damen kostade förra veckan matten 2300 kr. Hon hade slagit av en tand som behövde dras. Kan inte riktigt komma över att en sån skönhet ska ha en hockeyglugg resten av livet... ;)
 

Agility eller inte?

Publicerad 2015-05-13 21:47:20 i Allmänt

 
Har låtit mig själv vila från tankarna om agility eller inte sedan i höstas. One fick prova på tunneln några gånger i somras/höstas men sen blev det inget mer. Jag lovade mig själv att jag skulle ha bestämt mig när banan flyttades ut på klubben. Men än har jag inte kommit fram till något. En stor del av mig skriker och längtar tillbaka medan en stor bit fortfarande är mest rädd och uppgiven. Samtidigt var det ju till agility jag köpte en till hund.
 
Behöver Helena! Hon skulle få ordning på mig. Jävla Gävle.
 
One fyller snart 15 månader. Hon har kropp som gjord för agility och är blixtrande snabb. Jag tror att hon skulle kunna bli grym om hon bara fick chansen. Och jag saknar ju det. Även fast det nu har gått så långt att jag har "vant" mig av med det nästan. 11 månader sen jag körde sist.
 
11 månader är det också sen Takida fick köra agility. Hon saknar det kan jag lova. Kan inte titta på någon video med ljud här hemma för då går hon igång och skriker. Men hur det blir för hennes del, det får vänta och bero. Sen det tog om med senan i september har hon ju varit skadefri. Och jag har nästan slutat oroa mig. Finally.
 
Ja, den som lever får se...
 
 

Hjärtstopp!

Publicerad 2015-05-13 21:36:59 i Allmänt

Är himla glad att jag inte var på plats och såg det live. Skulle ha svimmat. Tack och lov gick det bra med Ida och häst!
 
 
 
 

Finaste sis!

Publicerad 2015-05-13 21:35:21 i Allmänt

För någon vecka sen så fick jag detta av syrran. Hade haft en ganska crappy dag fram tills dess men detta vände allt!
 
 
Summa sumarum efter 12 veckor så visade vågen på -20,4 kg! Nu har jag börjat äta ett mål lagad mat per dag så den senaste veckan har jag i princip stått still. Frustrerande men med tanke på att man kan gå upp ca 2 kg när kroppen samlar på sig vätska igen i depåerna så får jag nog vara glad för att jag står ganska still...(även fast jag beklagar mig hejvilt för Helena och Kerstin ;) ...) Jag är lyckligt lottad som har så fina vänner som är med och peppar och stöttar på vägen! Det betyder så mycket!
 

Bästa!

Publicerad 2015-05-13 21:29:00 i Allmänt

Ja, vem behöver egentligen kvala in till något eget SM när man är moster åt den här tjejen?
 
 
 
Ida och Tina har kvalat in till ungponny-SM som går i augusti, "stora" SM som går i juli utomhus och november inomhus, och nu i helgen blev de även klara för lag-SM som går i juni.
 
Det är bara att applådera och ta av hatten och bocka. Helt jäkla grymma!!! Och moster får åka på många SM i år även fast det inte blev nåt i agility... ;)
 
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela