takidasky

Takida

Publicerad 2015-10-29 23:19:00 i Allmänt

De senaste veckorna har jag haft känslan att något inte stämmer med Takida. Några små små saker som det tog tid att koppla ihop och som jag trodde hade med det kommande löpet att göra. Men när sedan ett av bakbenen liksom reagerade konstigt efter att vi varit i skogen bokade jag en tid hos Ann. Och mycket riktigt. Något stämde inte.
 
Hon är" överkompenserad" i muskulaturen vid midjan och framsidan av lårmusklerna. Så nu ska vi massera en massa och försöka låsa upp spänningarna.
 
Hon är så himla duktig! Hon visar så försiktigt men tydligt vart det inte är bra och låg så fint när hon fick akupunktur. Älskade hund! ❤ Nu ska vi se till att få henne bra snabbt! Usch, va ont det gör i hjärtat när det inte är 100. Jag är glad att vi kom iväg snabbt till Ann!
 
 
Finaste i världen!

Inomhusträning

Publicerad 2015-10-29 23:04:26 i Allmänt

Vi har varit iväg två gånger till kilafors hundhall, jag och One. Första gången körde vi bara balans, och idag körde vi balans och provade a-hindret för första gången. 
 
På balansen har träffprocenten drastiskt sänkts. Alldeles först kändes det frustrerande när hon så gott som varit 100-procentig innan hindrena flyttades in. Men sen har jag kommit på klokare tankar 😊
 
Förändringarna har varit stora. Första gångerna nånsin inomhus. Hallen är trång och hon får inte till sin vanliga fart. Balansen är ny för henne och den är inte lika i storlek som den vi har på klubben. Vi har tränat med andra hundar hon inte känner. Så hon har gjort ett fantastiskt bra jobb och när hon väl sätter språnget över nocken så träffar hon. 
 
På a-hindret som jag sänkte gjorde jag först misstaget att ha leksaken i handen. Dumt. För då tittade hon på mig... Men sen tog hon det fint och verkade börja förstå uppgiften. Ingen reaktion på att det var gummigranulat som hon aldrig provat tidigare. 
 
Längtar till nästa pass! 

Nedräkning

Publicerad 2015-10-28 09:43:01 i Allmänt

En liten ynka arbetsdag kvar innan 4-dagars ledighet väntar! Har haft två mastiga dagar i Gävle på min No/tk utbildning.  Har skrivit 25 sidor anteckningar och huvudet är proppat med kemi, biologi och teknik... 
 
Igår efter kursen så tog jag en sväng förbi Helena och familj och grattade Hanna på 1-årsdagen i efterskott. Så mysigt att ses!! Hon har verkligen blivit stor sen vi sist sågs! På vägen hem i mörkret var Helena snäll och höll mig sällskap i telefonen nästan hela vägen, så det var skönt! 
 
 
 
 

Lycka

Publicerad 2015-10-24 13:06:36 i Allmänt

är när man hinner gå en härlig skogspromenad i solsken! Precis när vi kom tillbaka till bilen så molnade det på och solen försvann. 
 
Trötta och nöjda hundar, bra förutsättningar för lite plugg och röj för matten! 👍
 
Så jäkla söt...
 
 

Fredagsmys

Publicerad 2015-10-23 21:25:54 i Allmänt

Äntligen helg! Så himla välkommet! Blev bjuden på mat hos mamma. Älgfärsbiffar med broccoli och morötter. Så himla gott!! 
 
 
Så mätt i magen rullade jag hemåt några timmar senare. I helgen väntar massa plugg och hemmafix. Till veckan väntar två dagar i Gävle och högskolan och en ynka arbetsdag på hemmaplan innan jag blir ledig torsdag-söndag! Ska bli himla skönt med lite längre ledighet!
Men först helg! 😊

Ofattbart...

Publicerad 2015-10-22 18:38:18 i Allmänt

Mitt hjärta blöder och jag blev alldeles kall när jag hörde om skolattacken i Trollhättan.. 
 
Det är så ofattbart att det nästan inte går att ta in.
 
 

Framåt..

Publicerad 2015-10-21 18:10:00 i Allmänt

Var iväg till sjukhuset idag med såret. Tack och lov hade det börjat läka så de behövde inte skära nåt mer i mig och sy på nytt!! 👍 nya stripes och bandage med rörelserestriktioner i en vecka till och sen är jag förhoppningsvis hel och läkt!
 
Lillskruttan fyller 21 månader idag!
 
 
Fick lite panik över att hon är så gammal och kan så lite... men sen insåg jag att det är ju faktiskt ingen fara. Hon har ju lärt sig runnings på balansen  på bara ett par månader och har en stegrytm som är superfin och så gott som 100 % träffar varje gång. Jag tror nog hon kommer att lära sig de andra hindren också om hon bara får träna på det.  
 
I maj-juli tränade vi kanske 5-7 ggr och sen efter det har vi tränat rc 2-3 gånger i veckan. Så nu ser vi fram emot vintern och att kunna lägga mer tid på den övriga agilityträningen. 

Hmm..

Publicerad 2015-10-19 16:27:06 i Allmänt

Det är svårt att träna utan hinder...
klubben har flyttat alla hinder till Hertsjö läste jag. Och jag som hade trott att de i alla fall skulle vara kvar månaden ut... känns liksom fel att stänga in sig i ett ridhus eller hall när det fortfarande är så bra väder ute. 
 
Plus att jag har lyft- och bärförbud tills såret har läkt. Går liksom inget bra då hur man än tänker över hall eller ridhus..
 
 
Och inte kan jag visst smyga på svanar heller... kunde ha blivit ett jättefint kort...

Underbar helg!

Publicerad 2015-10-18 19:05:00 i Allmänt

I helgen har vi haft kennelträff med Robic's N-kull på Jonersens och Kerstin. Jag har haft några fantastiska dagar med god mat och dryck, bästa sällskapet, vallning och skratt så det ömmar i käkmusklerna.. 😄😄 Det var jag, Kerstin,  Ninnie och Ia som sågs med våra 11 hundar. Det är tur att Kerstin har stort hus så vi alla ryms! Men vi saknade Catrin, Helena och Nim som inte kunde komma! 
 
Vi träffades hos Kerstin på fredag eftermiddag/kväll. One hann köra ett pass på fåren innan det blev mörkt. Resten av kvällen åt och drack vi gott, pratade och skrattade till halv två på natten innan vi kom i säng. Catrin och Helena var med oss via facetime större delen av kvällen så det kändes som om de också var där! 😊
 
 
 
På lördagen började vi med lång frukost innan vi gick ut i fårhagen. Det var lite frostigt och kallt innan solen började värma. 
 
 
Vi vallade och pratade fram till lunch. Jag bjöd på köttfärssoppa som faktiskt (och tack och lov) blev helt okej. 
 
Till lunch dök också Jossan upp med Jejja och Yim. Så himla kul, för det var verkligen länge sen vi sågs! Jag och Ia hade tänkt åka till klubben och köra agility men bestämde om till att stanna, valla lite och njuta av solen och en promenad i stället. 
 
 
Delar av gänget i de sista solstrålarna.
 
Meya har mått som en prinsessa och strosat runt och bara varit hela helgen. Blir så lycklig av att se henne så! Lite fårtittning tog hon sig också tid med. 
 
 
Takida och Sky har också varit mycket nöjda med helgen! Takida gick jättefint! Sky hade lite bråttom ibland.
 
 
 
 
 Allas vår favorit Rut var ju självklart med och vi var ju bara tvungna att föreviga fraggelhundarna tillsammans!
 
 
 
Till kvällen var det dags att äta massa gott igen! Provade grönkål för första gången! Helt klart en favorit! Det ska jag garanterat göra själv! 
 
 
På söndagen var det lite gråare och frostigare men det vände snart och blev hur härligt som helst! 
 
 
 
Jag hann vara med en sväng på förmiddagen innan det var dags att ge sig av hemåt. På eftermiddagen har jag gjort ett prov samt gjort klart en inlämningsuppgift till no/tk-kursen jag går. Hundarna har sovit hela eftermiddagen. Det kostar att ligga på topp en hel helg 😉 
 
 

Damn damn damn!

Publicerad 2015-10-15 18:16:05 i Allmänt

Idag var jag iväg och skulle ta stygnen efter operationen. 200 kr ville de ha. För fyra stygn.. tur att jag nu kommit upp i frikort efter alla turer över min pcos.. 
 
Men så visar det sig när hon tagit stygnen att det inte har läkt ihop alls nästan utan det gapar öppet! Jäkla skit! Så nu satte de strips för att hålla ihop det och så ska jag tillbaka på onsdag nästa vecka. Om det inte har läkt ihop då måste de skära bort sårkanterna och sy ihop igen... och då kommer det ju ta typ två veckor till efter det! 😠 Plus att kroppen visar en allergisk reaktion mot klistret i plåstret jag måste ha.. 
 
Förutom att det inte är så kul att ha ett hål i nacken så innebär det ju att jag inte får rida.. och jag och Ida som bestämt minst en dag i veckan nu...och att det kommer dröja några veckor tills jag får. Så jäkla tråkigt.
 
Jag ska försöka ha huvudet still var rådet. Jo men visst..  och så fick jag inte putsa fönster. DET kan jag leva med.. 😉

Höst..

Publicerad 2015-10-11 23:11:10 i Allmänt

En två år gammal bild men blir lika glad varje gång jag ser den. Fina fina Erik och Meya! ❤❤
 
 

Tre veckors kaos..

Publicerad 2015-10-09 23:05:00 i Allmänt

De senaste tre veckorna har varit totalt kaos. Minns inte när en enda sak har påverkat mig så mycket och fått mig må så dåligt. Det har varit få ljusglimtar men jag är tacksam för de jag haft som fått mig glömma allt en stund. Att träna med One är en av dem.
 
Jag hoppas att det vänder, för just nu känns det som om jag tappar kontrollen över fler och fler saker... och för att fixa och fortsätta min viktresa och livsförändring så behöver jag ha mer balans i tillvaron än vad jag har just nu. Så jag hoppas helgen bjuder på lite sinnesro...och sömn. Det skulle vara skönt att få sova en hel natt igen. 
 
 
 
 
 

Glädje!

Publicerad 2015-10-09 22:51:36 i Allmänt

Varje träningspass med One ger sån lycka! Hon svarar så fint på allt! Sen blir det ju inte så mycket mer än rc-träningen just nu men de sista gångerna har vi halverat antal skick och istället har vi tränat lite grunder. Några byten, slalom och att sätta ihop lite längre kombinationer av de få hinder hon kan. Och hon levererar, varje gång! Det som blir fel är ju sånt hon inte kan, och då är det ju inte heller så konstigt att det blir tok.. hon är en liten pärla min skrutta!
 
 

Skogen

Publicerad 2015-10-06 20:59:19 i Allmänt

Börjar få lite ångest över att det mörknar så fort nu.. snart kommer jag inte hinna med våra skogspromenader efter jobbet ju. Så just nu ser jag till att komma iväg så mycket det bara går och njuter av hösten och luften! 
 
Finns ingen bättre plats att vara på. 
 
Om bara nån månad kanske det ser ut så här..burr!
 

Poor me..

Publicerad 2015-10-05 22:16:24 i Allmänt

Genomgick en liten operation idag. Har haft en knöl bak i nacken som börjat växa och göra ont. Lite orolig var man ju men den visade sig vara en ofarlig talgkörtel. 😊👍
 
Men satan i gatan vad ont det gör nu när bedövningen släppt.. "bara" 4 stygn har jag men de känns... 😢
 
Nu blir det smärtstillande så jag förhoppningsvis får sova i natt..
 
 
Sympatikommittén jobbar hårt ikväll... 😜 

Lydnad igen?

Publicerad 2015-10-04 22:36:02 i Allmänt

Funderar allvarligt på att börja med elitmomenten med Takida. Vi behöver bli mer organiserade i träningen! Nu blir det ju bara det som träning för vår del men jag har ju insett att jag bara tränar det vi redan kan... så nu tänkte jag utmana lite mer och prova på och börja med ett moment i veckan. På så sätt hoppas jag kunna komma igång lite mer med det vi inte kan. Nästa vecka blir det zätat! Själva skiftena kan hon ju sen tidigare men jag måste ju lära mig gå på det nya sättet! 
 
Vilken tur att jag köpte extra koner för ett tag sen på rea då!! 😃 😃  Säkert "bra att ha" tänkte jag då och det var det ju!! 😃 😃 
 
 

Lite träning!

Publicerad 2015-10-04 22:28:07 i Allmänt

Efter röntgen i torsdags tog vi några dagars uppehåll i träningen. Idag var vi upp och gjorde 7 skick på balansen. Hon satte alla så fint utom ett... gjorde det fatala misstaget att byta ut repbollen mot superfavoritleksaken, den pipande pinnen och då blev hon så fokuserad på mig och den så att hon missade kontaktfältet... det misstaget gör jag inte om 😉 utan vi kör på med den lagom roliga bollen som direkt belöning och sen kan vi springa och byta till pippinnen 😊 och skicken efter satt träffarna som ett smäck igen 👍 knäppa lilla hund ❤ men riktigt roligt att hon äntligen leker med pipisar! 
 
 
Älskar det här kortet! Öronen levde verkligen sitt eget liv där ett tag....😂
 

Terapi

Publicerad 2015-10-02 19:33:31 i Allmänt

Efter en himla tuff vecka som slutade med att jag jobbade över 2,5 timmar så trotsade jag björnskräck, gå vilse-skräck och regn och åkte till skogen själv med hundarna. Gick i över en timme tills det började mörkna och bara var...så himla välbehövligt! 
 
Finns ingen bättre plats att vara på än skogen när man behöver tömma huvudet på alla tankar och börja andas igen! 
 
Hittade nästan inga trattisar idag.. trist.. Hundarna festade loss på blåbär och nu kan One äta själv från riset också! Så roligt att se hur de lär av varandra! 
 
One är för övrigt tillbaka till sitt vanliga jag igen, skönt! 
 
 

tjohoo!

Publicerad 2015-10-02 19:26:13 i Allmänt

Snacka om snabba ryck! Röntgade igår eftermiddag och idag hade resultatet kommit in på skk! 
 
 Höfter B och armbågar fria! Lika perfekt inuti som utanpå! Bästa lilla hund! ❤ 
 
 

Röntgen

Publicerad 2015-10-01 19:56:24 i Allmänt

Idag var vi iväg till veterinären för att röntga höfter och armbågar. One tyckte det var lite jobbigt att vakna till efteråt men såg till att tvätta alla som var där innan vi åkte hem. Inte med sin vanliga intensitet men nog blev de ganska rena i alla fall...😉
 
Väl hemma har det sovits hela eftermiddagen och kvällen och det har varit ett lugn här hemma som inte man är van vid... så nu hoppas jag att sprutan går ur kroppen fort så hon vaknar upp till sitt vanliga jag igen imorgon! 
 
Så nu är det väl bara att hålla tummarna för att det kommer ett bra resultat framöver! 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela