takidasky

Personligheter..

Publicerad 2016-04-30 17:04:59 i Allmänt

Idag fick jag vara valpvakt när pappa var iväg på hästtävling och mamma sov. Förutom att jag glömde bort stekpannan på plattan när jag gosade med valparna och brandvarnaren satte igång, så jag fick slita ner den och springa ut på bron med den så gick det ju bra. Mamma vaknade i alla fall inte. Som tur var. Valparna tog det med ro. Som tur var. 
 
Satte upp en hage av kompostgaller och tog ut valparna en kortis i finvädret. Det var andra gången de var ute och min mörka favorit var jätteförbannad på att det var kompostgaller i vägen för hennes framfart. Första gången var de lös på gräsmattan men nu när jag var själv vågade jag inte chansa..
 
Efter utevistelsen sov de gott, och det var då jag passade på att testa om brandvarnaren fungerade... När de vaknat så blev det mys och mat. Och sen var jag tvungen att åka hem till mina egna fyrbenta. 
 
 
 

...

Publicerad 2016-04-29 22:36:28 i Allmänt

Hällde upp ett glas vin för första gången på över ett halvår.
 
Jag hade visst bara glömt den lilla detaljen att jag inte tycker vin är särskilt gott... 
 
Jaja, ner i slasken med det... Så var det med det. 
Åter till studierna....
 
 

Halleluja!

Publicerad 2016-04-27 23:08:47 i Allmänt

Första versionen av rapporten är klar och inlämnad! 
 
Nu ska fysiken bli klar och in imorgon och sen är det "bara" två föreläsningar och tentaplugg i helgen!! 

Lite bilder..

Publicerad 2016-04-27 00:32:00 i Allmänt

Borde egentligen inte blogga för jag måste plugga men slänger in lite nya kort på valparna. Fast jag inte har tid så kan jag inte låta bli att hälsa på dom varje dag... Vill ju inte missa något.. Snart fem veckor är dom nu... Buhuu, om bara tre veckor ska dom ju flytta... 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tappar tiden..

Publicerad 2016-04-24 00:00:00 i Allmänt

Valparna är så galet goa! Jag, som egentligen inte har nån tid alls nu till annat än att skriva rapporten som ska in i veckan, glömmer både tid och rum när jag är där. Som idag. Jag skulle bara dit en snabbis och det slutar med tre timmar!!! 
 
Och sen bjöd mamma dit mig på mat så då blev det två timmar till på kvällen! Funderar på om jag ska portförbjuda mig själv imorgon... Men tvivlar på att jag kommer följa det... De är ju så himla härliga, och nu börjar personligheterna komma fram mer och mer.
 
En hane och tik, båda ljusa, går under namnet terroristerna. När alla andra har däckat för länge sen är det de där två som håller igång. Och sen har vi goaste Ferdinand. Lugnt och stilla sitter han mest och betraktar omvärlden och är så go att mysa med. Och så den mörka tiken, min favorit, som genast högljutt berättar när hon är missnöjd med något. Den tredje tiken är så fin och "lagom" på alla sätt. Ja, ni förstår att tiden försvinner när man sitter där med dom...  
 
 
Min favvo, den mörka tiken..
 
 
Hanen i terroristligan..
 
 
Mys med theo..
 
 
Hur söt?
 
Nu måste jag i säng så jag kommer upp TIDIGT imorgon och kan plugga ikapp! 

Takida

Publicerad 2016-04-22 23:09:13 i Allmänt

Idag fyller den mest underbara hela 9 år! Kan inte förstå att det redan har gått nio år sedan jag fick det där efterlängtade samtalet om att det hade fötts en tik till mig! Blev så glad att jag efteråt tappade mobilen i backen så displayen pajade.. Helt klart mitt bästa beslut nånsin, att sälja skotern och köpa en Takida istället! 
 
Oj, så mycket jag har fått uppleva tack vare henne. Ser fram emot mycket mer i många år framöver! 
 
 
 
 

Inkas dag..

Publicerad 2016-04-21 21:59:04 i Allmänt

Idag är det inkas födelsedag. Snart tre år sedan hon somnade in och idag saknar jag henne extra mycket. Hon kom alltid och satt med mig när jag var ledsen, la sitt huvud i mitt knä och bara fanns nära tills allt kändes bättre. Jag skulle behövt det idag. 
 
 
Finaste Inka, jag hoppas änglarna har firat dig rejält däruppe!! 

Sååå kär!

Publicerad 2016-04-20 20:53:00 i Allmänt

Jag blir bara mer och mer kär i valparna! De är så himla underbara!  Igår klippte jag klorna på alla fem, och medan jag sitter där och har en i famnen så är det två som biter och sliter i varsin fot. Och nu känns det, för de har vassa tänder. Och goa lilla Troja, så avundsjuk, försöker klättra upp i knä på mig också. Lite smått kaos, men ett härligt sådant! 
 
Imorgon fyller de fyra veckor och det känns hemskt att de ska flytta om bara fyra veckor till... Men huvudsaken att de kommer till bra hem, och det verkar det vara. Det är fortfarande en eller två av tikarna som är otingade och jag vet ju vilken pappa borde behålla om det blir så... Helt fantastiskt go, är hon den här!
 
 
Så cool och framåt. Blir bara mer och mer kär i henne. Det är allt en himla tur att det är helt fel ras och jag redan har huset fullt med hundar! 
 
 
 

Trååååkigt...

Publicerad 2016-04-19 13:44:52 i Allmänt

När det känns som om man skolkar en hel dag för man är helt frisk men måste vara hemma en dag till för man ska tänka på 48-timmarsregeln.... 
 
Trååååkigt.... 
 
Och när man inte får någon reda på vad de egentligen vill att man ska fylla den där rapporten på 7 sidor med så det blir typ inget gjort där heller känns det ännu mer som man slösar bort tid till ingen nytta... 
 
Ja, då kan man ju spendera tiden med att gnälla av sig lite här på bloggen... ;) 

Sick

Publicerad 2016-04-18 15:45:14 i Allmänt

Magsjuka. Hur värdelöst är inte det på en skala? Inte nog för att man förlorar en massa pengar, ingen vill komma hit och tycka synd om en och inte heller kan jag åka och hälsa på valparna...
 
Och slut som jag är efter att ha varit vaken nästan hela natten så blir det inte mycket plugg heller. 
Helt värdelöst. 
 
 
 

Bästa uppladdningen

Publicerad 2016-04-17 17:42:41 i Allmänt

Tog en paus i pluggandet och åkte och köpte lite leksaker till valparna. Hittade inte alls det jag ville men några blev det i alla fall. Gladast blev Troja som tyckte att alla var till henne så vi får väl se hur länge de håller...
 
Valparna är helt underbara nu! Och tänder har de fått. Och de gillar att gnaga i tårna upptäckte jag...  Just nu är det två av tikarna som verkligen lindar mig runt lillfingret. Jag är så glad att jag är rätt valpimmun för tillfället och det inte är en ras för mig.... För satan så goa de är! 
 
 
Underbart!
 
 
Nu har jag fyllt på energidepåerna inför kvällens pluggande och seminarier! 

Pang

Publicerad 2016-04-16 20:47:54 i Allmänt

Och pang bara, så var det små vilda hundar i valplådan som far runt och busar och låter.. Helt galet hur fort det går! Och kissa kan de också... Hur mycket som helst ;) 
 
En hane är verkligen framåt och på, och så finns det en som är mer ferdinandlik. Även en tik är riktigt på. Övriga är där mitt emellan som det ser ut nu. Ska bli så kul att följa deras utveckling!! 
 
 
 
 
Suddiga bilder, men de är ju inte så stilla längre... 

Tre veckor

Publicerad 2016-04-14 20:49:30 i Allmänt

Valparna fyller tre veckor idag och trindare små gofisar får man leta efter! Har inte varit dit på nån dag nu och det känns som man har missat massor! De har vuxit, är stadigare på benen och leker och gnabbas för fullt. Så goa! 
 
 
 
En tråkigare sak idag var ju att One gjorde illa trampdynan i skogen idag.. Det var en bit av yttre lagret som lossnat så tack och lov var det inte nåt djupt sår. Men så himla trist! Nu blir det ju några lugna veckor tills det läkt... Så lite tur var det väl att hindren inte kommer flyttas till klubben än. Då hade det känts ännu mer trist än det redan gör. Är ju så sugen på att få träna nu! 
 
 

En månad...

Publicerad 2016-04-12 18:20:29 i Allmänt

Inser att det är en hel månad sen jag red sist nu... Dumma dumma rädsla. Måste ta tag i det där nu. Snart. 
 
 
Och nu är ju snön borta dessutom... 

En rejäl ljusglimt!

Publicerad 2016-04-12 17:52:00 i Allmänt

Mitt i all trötthet så har jag faktiskt en riktigt underbar sak att se fram emot! "Råkade" boka en resa när omständigheterna var för bra att säga nej till... 
 
Så i höst drar jag på en riktig drömresa! Två veckor i USA!!! Då får jag också hoppa vid den här skylten!! :D
 
 
 
Ska bli så himla kul!! Har ju tidigare sett delar av östkusten men nu blir det västkusten för hela slanten!! Las Vegas och Grand Canyon är det som än så länge är bestämt. Tror inte att det blir några problem att fylla resten av dagarna direkt heller... 
 
 
 

Dödstrött

Publicerad 2016-04-11 21:25:08 i Allmänt

Har egentligen inte tid att skriva här men jag är så trött ikväll så inget jag läser går in i alla fall... 
 
Två stora grejer som ska bli klart på mattekursen denna vecka och sen måste jag räkna en massa också. Fysikuppgifter ligger och väntar också. Känns lite hopplöst för det mesta för hur mycket jag än gör och pluggar så finns det ändå massor kvar att göra... 
 
Och en allt större del av mig börjar fundera på vad jag håller på med... Är det värt att jobba 100% och plugga 85%?!? Och tanken på att det ska fortgå till jul? Hualigen... Försöker att tänka kortsiktigt och nu är det fram till 2a juni som räknas. Då gör jag (förhoppningsvis) sista tentan för den här terminen.  
 
Var in till Röste och valparna igår. Nu kan de både skälla och morra och är bedårande söta. 
 
 

Fredagsmys

Publicerad 2016-04-08 21:37:26 i Allmänt

Var tvungen att titta in till valparna igen. Fick inte så mycket tid till att mysa med dom för Troja ville leka hela tiden... Helt makalöst vad barnslig hon har blivit! Gulle! Utvecklingen går verkligen i rasande fart nu och de är uppe och går. En av hanarna var riktigt stadig på benen. Idag hade de även "lekt/bråkat" lite med varandra berättade mamma. 
 
 
 

Upp som en sol..

Publicerad 2016-04-07 21:30:06 i Allmänt

Efter att ha varit oförskämt nöjd med min matteprestation har jag nu landat i verkligheten igen... Oj, så mycket svårt det är på den nya kursen...! Känner mig bara totalt förvirrad. Idag betade jag av uppgifterna till redovisningen nästa vecka med studiegruppen i alla fall. Längtar men gruvar mig kopiöst mycket till helgen då jag får mer tid på dagarna till att plugga. För det behövs. Har både seminarium och tenta som kommer nu. Men det är så mycket jag måste hinna med.. 
 
Har lyckats hamna i en sömnsvacka dessutom. I över en vecka har jag inte somnat förrän två-tre. Antar att det bara är för mycket just nu eftersom det är tankarna och hjärnan som håller mig vaken. Kroppsligt är jag så trött att det värker. Fick ett tips om reiki-avslappning av en kollega idag. Ska prova det ikväll. 
 
Var hem en snabbis till valparna idag. Gud, vad det händer saker hela tiden nu. Vilken utveckling på bara de två dagar jag var där sist! Och Troja, hon är visst också valp på nytt. Idag skulle hon leka och leka. Roligast var om jag jagade henne. Eller gjorde små lekutfall, så hon fick skälla på mig. Lilla goplutta! 
 
Väntan är i alla fall över nu...;) 
 
 

Asså...

Publicerad 2016-04-04 20:27:00 i Allmänt

Valparna växer och frodas. De liknar snart mer små grisar än jämthundsvalpar...Men söta så det finns inte! Idag var det flera som stapplade runt lite, men mest sover dom ännu. Idag kom paketet med valphalsband och valpmatskålen. Köpte även lite goa tuggben till Troja. Hon är så duktig med de små. 
 
 
 
 
 
 
Blir galen på Troja av en anledning dock... Vi bäddar och gör fint i lådan och sekunden senare så har Troja stökat till och krafsat alla filtar i högar... Suck... 

Trött..

Publicerad 2016-04-03 20:12:45 i Allmänt

Det blev en "springrunda"  till idag med sis. Så tre pass blev det den här veckan. Det är jag nöjd med. Det är ju betydligt fler än förra veckan... ;)
 
I övrigt är jag konstigt trött idag. Inte alls bra med tanke på hur mycket jag borde plugga..Aja, får hoppas att jobbstarten imorgon ger mig en massa energi till kvällen så jag kan plugga extra mycket då. 
 
Ingen tur till Röste och valparna har jag hunnit med heller. Kanske får sikta på att titta in imorgon efter jobbet.  Det händer ju så mycket nu och man vill ju inte missa något!! Nu blir det kvällspromenad innan springfloden börjar. Riktigt bra serie!! Tyckte bra om boken också så nu är jag sugen att beställa de andra, tror det är två st som jag inte läst. 
 
 
Sååå underbara!! 

Dåligt minne...

Publicerad 2016-04-02 19:56:49 i Allmänt

Hur många gånger sa jag inte till mig själv i höstas att inte ta med Meya på några springturer igen?
 
Och vad gör jag idag? Jo, tar med Meya på springtur... Och det går inte, hon vill inte springa. Inte ens i min snigeltakt. 
 
Meya är mycket besviken på mitt dåliga minne. 
 
 

Myspys

Publicerad 2016-04-02 14:53:47 i Allmänt

Tog en paus från pluggandet och åkte till Röste för lite valpmys en stund. Och idag hade flera av dem börjat öppna ögonen! De fick även sin första kloklippning.  De är så jäkla söta och det är så roligt att se hur de redan börjar få lite individuella drag. Sen om det håller i sig återstår ju att se förstås, men hittills är det två bestämda damer i valplådan som inte drar sig för att berätta om de är missnöjda... Och en ser hela tiden till att krypa under filten när den ska sova. Det är bra klös i Trojas mjölkbar för de växer så jag vet inte vad.. 
 
 
 

Underbara

Publicerad 2016-04-01 22:57:03 i Allmänt

Dessa fem knyten har bara varit här i en vecka och växer och frodas så man inte tror att det är sant. De är livliga och alldeles underbara små rultingar.  Troja gör ett jättebra jobb med att vara mamma. Måste se till att köpa något riktigt gott till henne. Ska även sätta mig och göra lite fleeceflätor som de kan leka med när de blir större. 
 
 
 
 

Lite värt allt slit...

Publicerad 2016-04-01 13:53:26 i Allmänt

Igår fick jag beskedet över tentan. Det kändes ju bra efteråt men inte alls så bra som det gick!!! Jag fick 29,5 av 32!!! Helt galet. Och så skönt det känns att kunna överträffa sig själv ibland. Det känns ju lite mer värt all slit man lägger ner på allt pluggande. För det är verkligen ingen dans på rosor att jobba 100 % och plugga 85 % samtidigt. Ibland undrar jag hur jag tänkte..
 
Idag har jag suttit på föreläsning om grundläggande geometriska begrepp i tre timmar och nu blir det nästa föreläsning om geogebra. Därefter en hundprommis innan jag ska plugga teknik och sedan läsa på till matteseminarium. I helgen måste jag börja läsa in mig till den kommande rapporten som ska skrivas samt läsa två kapitel fysik och svara på frågor samt fortsätta med att plugga teknik då jag har tenta snart. Sen har jag flera kapitel att läsa i matteboken och räkna uppgifter som hör till.
 
Yeayh, jag behöver inte fundera på någon fritidssysselsättning iaf.. 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela