takidasky

Årets första

Publicerad 2016-03-30 19:18:31 i Allmänt

Årets första joggingtur avklarad. Ja, eller vi gick ju också mellanåt. Skitjobbigt. Och lite skönt också. Får hoppas att jag inte förvärrade förkylningen bara, då min plan var att träna bort den... 
 
 
Trött springpartner... 

Sötdöden

Publicerad 2016-03-30 00:18:27 i Allmänt

Dör sötdöden varje gång jag är hem till Röste nu för tiden... 
 
 
 

Bara för att..

Publicerad 2016-03-29 15:54:51 i Allmänt

Bara för att den nya mattekursen började idag och jag inser att den nog kommer bli tuffare än den jag nyss avslutade om man tittar på informationen vi fått så sitter jag och längtar efter agility så jag blir tokig just nu... 
 
Måste, måste få tiden att räcka till ändå! Även fast jag jobbar/pluggar 185 % nu så måste jag få till det och klämma in några pass i veckan så fort hindren kommer upp på klubben! 
 
 
 

.

Publicerad 2016-03-29 15:46:23 i Allmänt

 
 

Längtar!

Publicerad 2016-03-28 11:18:38 i Allmänt

Nu när snön snart är borta och våren kommer mer och mer så börjar agilitysuget komma mer och mer! 
 
Jag hoppas att vädret fortsätter så här och att hindren snart kommer tillbaka till klubben igen!!! Har ju till och med börjat titta på tävlingar ju! Men då måste ju One få lära sig alla hinder först... Hon kan ju bara tre än så länge... Hoppas jag... Vet ju inte hur balansen kommer se ut nu efter ett så långt uppehåll. Typ fem månader sen vi körde på riktigt, sen har det väl blivit tre gånger i kilafors... Oj oj, våren måste verkligen se till att torka upp allt i superfart! 
 
 

Minnen...

Publicerad 2016-03-26 10:53:54 i Allmänt

Den här bilden dök upp i minnesflödet på fb. Jag hade alltså bara haft One hemma i fyra dagar när hennes öron-följetong började... De där öronen levde verkligen sitt eget liv under de första veckorna... Här hade de förvandlats till ståöron... 
 
 

Yeayh!

Publicerad 2016-03-26 10:48:22 i Allmänt

Lycka är när någon inte tycker att man är för gammal för påskägg!!!! 
 
 
Bästa sis! Tack!! 

Äntligen!

Publicerad 2016-03-24 21:30:37 i Allmänt

Inatt kom de äntligen!  Trojas första kull som resulterade i fem små jämthundsvalpar.  Och Troja är så duktig med de små. Fascinerande att se hur modersinstinkten slår till och hon vet inte hur väl hon ska ta hand om sina små. 
 
Längtar tills de blir lite större. Det finns ju inget härligare än jämthundsvalpar!  
 
 

Finally!

Publicerad 2016-03-23 17:06:51 i Allmänt

Idag var det dags för den stora tenta-dagen! Fem timmars matematikprov och usch va gruvsamt det var i morse... Har ju tur att jag kan göra tentan här i Bollnäs iaf och slipper åka till Borlänge.  
 
Och jag skrev och räknade typ hela tiden. Jag har nog aldrig suttit så länge på en tenta tidigare.. Känslan var någorlunda bra efteråt och jag tror och hoppas att jag grejade den. Halleluja! 
 
Efter åkte jag direkt till skogen och gick nån timme med hundarna. Så skönt att komma ut och andas frisk luft och tömma huvudet på formler och andra baser. 
 
Och ikväll ska jag ta en helt pluggfri kväll! Typ den första den här terminen men det är jag faktiskt värd idag. Imorgon kör vi fysik och teknik. Men det är imorgon. 
 
 
 

Två år

Publicerad 2016-03-22 22:54:09 i Allmänt

Idag har One varit min i två hela år! Två år fyllda av så mycket kärlek. Det är helt galet vad denna hund verkligen älskar allt och alla. Jag ville inte ha en reserverad hund igen, för jag tyckte det räckte med Sky... Och oj, min önskan gick i uppfyllelse tusenfalt.. 
Ja, så pass mycket att hon fått utmärkelsen världens drygaste hund av syskonbarnen... 
 
I sängen sover hon i knävecket eller delar kudden. I soffan ligger hon antingen i mitt knä eller på ryggstödet bakom med hakan på min axel. Nära nära ska det vara.
 
Tyvärr har hon inte fått komma till sin rätt ännu när det kommer till agilityn. Hon har ju inte fått lära sig så mycket liksom.. Men jag hoppas verkligen att det blir ändring på det i år. 
 
 

Bockar av..

Publicerad 2016-03-19 23:11:29 i Allmänt

Åh så skönt! Efter en riktigt effektiv dag så kan jag bocka av två stora saker från to do-listan. Först läste jag teknikdidaktiken och skrev mina fem inlägg och besvarade sex av de andras. 
 
 
Himla intressant bok med massor av tankar och tips om olika upplägg. 
 
Efter det så bar det av till skogen. Kändes ju sådär när man igår var så glad över lite barmark och idag blev det vinter igen...
 
 
Riktigt lurigt var det med blankis under snötäcket... Men så skönt att komma ut och sträcka på benen och rensa huvudet lite.
När jag kom hem satte jag mig med rapporten några timmar men sen var jag tvungen att ta en paus. Helt slut i hjärnan. Tog en timme och hälsade på Kalle och Erik och fick massa ny energi så när jag kom hem så kunde jag göra det sista och blev klar! Halleluja! Ska läsa igenom den imorgon bitti för en sista koll innan jag skickar in den. 
 
Imorgon börjar råplugget till tentan. Nu har jag bara den att koncentrera mig på och det känns jätteskönt. Och det behövs... 
 
Nu blir det sängen så jag kommer upp i tid imorgon. 

Äntligen helg!

Publicerad 2016-03-18 23:03:20 i Allmänt

Fast för mig innebär helgen plugg. Massor av plugg. Men så skönt att bara fokusera på det och inte ha både jobb och plugg i två dagar. 
 
Helgen inleddes med en skogsprommis. Så välbehövt just idag att få strosa och bara vara. Mitt skoterspår går över en myr och det är nog bara fråga om en eller två dagar till vi kommer kunna gå där nu. Sen får vi leta oss andra vägar.. 
 
 
Men alldeles underbart att barmarken börjar komma fram!! 
 
Ninnie hade delat den här bilden på fb idag från för två år sedan då de skulle valpbesiktigas. Goaste lilla One. Man riktigt ser hur hon kräver att bli utsläppt NU så hon kan få visa veterinären all sin kärlek. Ett karaktärsdrag som sitter kvar kan jag lova...
 
 
Fattar inte, snart har hon varit här i två år!! Tiden går så fort samtidigt som jag knappt minns tiden innan One. 
 
Nu blir det sängen. Klockan ringer tidigt imorgon så jag hinner plugga allt jag måste! 

Våren!

Publicerad 2016-03-16 20:00:43 i Allmänt

Riktigt älskar att våren är här! Det finns bara en negativ sak, och det är skitiga, leriga hundar....
 
Idag tog vi skoterspåren uppe i skogen så vi klarade oss rätt bra från geggan! 
 
 
Svängde förbi sis på vägen hem och kom precis till middag. Lyxigt värre! När jag kom hem kom Erik på besök. Han hade plockat fram cykeln idag. Eftersom det blev mörkt så följde jag med honom hem, och nu finns det ingen återvändo... Dags att plugga.. 

Trött.

Publicerad 2016-03-15 20:07:02 i Allmänt

Två dagar i Gävle och No/tk-utbildning avklarade. Åkt sju och kommit hem halv sju på kvällarna så det har blivit långa dagar. Vi har fått göra mycket praktiskt och jag byggde bla en krets som man kan använda och visa barnen att vi människor också leder elektricitet. Värsta tutan som tjuter när kretsen är sluten! Me like. Fick även löda igen, för första gången sen högstadiet tror jag. I fysiken fick vi ett häfte som innehöll 130 sidor med olika experiment.  Älskar när man får material som man kan börja använda sig av direkt! 
 
Igår när jag kom hem läste jag igenom sex olika rapporter från ma-kursen som vi hade seminarium på idag, så nu ska jag göra ändringar som behövs på min till på senast söndag och lämna in slutversionen. 
 
Till på söndag ska jag också läsa 300 sidor teknikdidaktik och göra 6 egna reflektioner på sådant jag vill belysa extra samt kommentera och diskutera 5 av de andras inlägg. 
 
Och på det ska jag träna och plugga till tentan nästa vecka. 
 
Men ikväll tog jag ledigt. Är jättetrött och slut i hjärnan. Kommer säkert ångra mig imorgon men ska faktiskt gå och sova snart. Blev bara fem timmars sömn i natt då jag var lite för speedad och stressad igår...behöver några timmar till för att må bra känner jag. 
 
Den här gjorde vi idag också, som en del av en händelsekedja. Våran grupp fixade nästan hela fem meterskedjan på första försöket! 
 

Skruttan..

Publicerad 2016-03-13 19:41:25 i Allmänt

Hon är så himla go den här. Ibland också något så otroligt dryg, men även det är hon på ett sånt charmerande sätt så hon kommer undan med det.
 
 
 
 
Längtar verkligen tills jag får bättre balans i tiden mellan jobb och plugg så vi kommer igång och tränar igen! 
 
 
Så här sitter vi ofta när jag ska försöka plugga...<3

Jäkla skittur

Publicerad 2016-03-11 18:51:00 i Allmänt

Idag var det dags att rida igen. Jag var så förväntansfull för det har gått så bra de sista gångerna. Jag känner att jag utvecklas gång för gång och börjar hitta tillbaka mer och mer. Det är som om kopplingarna mellan hjärnan och kroppen har börjat hitta varann. 
 
Men idag blev det bara skit. Wella var riktigt bråkig och hittade på massa fjant. Det har hon gjort förr också men nu tog hon det några steg längre. Tidigare när hon har brallat iväg så har hon lugnat sig rätt fort men nu fortsatte hon och jag har inte tillräckligt med balans och rutin så idag blev jag bara jätterädd. En känsla som satt kvar och bara växte. Och det blev ju bara sämre så jag bad Ida och Maja om vi kunde ta en kortare tur hem och gotjejerna ställde upp förstås. Men när vi var nån kilometer hemifrån så kände jag bara att det var nog, så då blev det så här sista biten...
 
 
Jag gav upp och hoppade av. Ida hoppade upp på Wella och jag ledde hennes häst hem. 
Så. Himla. Besviken. 
På mig själv att jag inte kan bättre än och att jag lät rädslan bli så stark. 
 
Hoppas verkligen att nästa gång blir bättre. 

Hon

Publicerad 2016-03-10 22:09:07 i Allmänt

Den vackraste av själar <3 
Hon med det milda hjärtat som snart har förgyllt mitt liv i 11 år. Hon som är så stor men knappt tar nån plats i vardagen. Hon som på en svinblick skulle byta ut mig mot mamma... ;) 
 
Finaste, bästa Meya. 
 
 

Strumptjuven

Publicerad 2016-03-09 22:06:36 i Allmänt

Så här glad blir man när matte tar fram favvostrumpan...för det är bara en sort som duger åt damen.. Och det är ju tur så jag får ha alla andra strumpor i fred..
 
 
Idag "råkade" jag köpa alldeles för mycket äpplen. 4 kg för att vara exakt. Vilken tur, för då blir det en massa över till Wella och de andra hästarna. :D 
 
Har spenderat dagen framför datorn och böckerna. Mitt mål är att hinna plugga undan så pass att jag kan vara helt ledig på lördag. Hade hoppats på fler lediga dagar men inser att det går inte. Med två veckor kvar till tenta och massa uppgifter som ska bli klar innan dess så är det bara att inse att jag får vara glad om det blir en dag. 
 
Nu är klockan över tio och ögonen går i kors så det är lika bra att hoppa i säng. 
 
Livsnjutarna... 
 
 
 
 

Upp och ner

Publicerad 2016-03-09 11:23:27 i Allmänt

Hela livet är upp och ner och det verkar inte vara något tillfälligt heller...
 
Jag är jättetrött på kvällarna och att vara uppe längre än tio-elva är en kamp.
Jag vaknar före klockan på morgonen.
Min mest produktiva tid är på morgonen.
 
Alltså, vad hände egentligen?!?! 
 
Jag som har haft min bästa tid från åtta på kvällen och framåt! 
Jag som har kunnat sova länge länge på morgnarna!
Jag som varit som en zombie på morgnarna!
 
Helt galet... 

Fina Skyan!

Publicerad 2016-03-08 19:18:48 i Allmänt

Glad och redo att åka till skogs!
 
 
 

Stopp!

Publicerad 2016-03-08 19:13:23 i Allmänt

Efter att i några månader ha provat och unnat mig alldeles för mycket av vad jag (tidigare) kallat "vanlig" mat fick jag den käftsmäll jag behövde igår.  
 
Klart jag har känt på kläder att det gått åt fel håll men jag behövde nog pressa det ända hit för att faktiskt en gång för alla, förstå, att bröd, pasta, potatis och mejeriprodukter inte ska ingå i min kost. Ja, inte heller onyttigheter som godis, chips och läsk som jag har provat på i varierad mängd. Men det bidrar ju inte med något i någons kost.. 
 
Så igår blev det tvärstopp. Bort med all den mat som funkar för de flesta andra och tillbaka till den mat som är bra för mig. Och idag, redan dag två känner jag att kroppen mår bättre. Väldigt mycket bättre. Tänk att det ska vara så svårt att förstå?! 
 
Jag är så glad att jag verkligen satte mig in i HUR pcos påverkar kroppen. Det är ledsamt att veta att det inte finns något bot, men glädjande nog så finns det mycket man kan göra för att lindra symtomen.  Och det är här maten kommer in. Mat är medicin. Genom att äta rätt mat så kan jag påverka insulinkänsligheten och genom det påverka hormonobalansen. Och genom det kan jag påverka vikten. 
 
Och med rätt mat som inte bidrar till en låggradig inflammation i kroppen så kan jag påverka hormonerna ännu mer i rätt riktning. 
 
Idag gjorde jag en soppa från Sanna Ehdins kokbok som ska vara inflammationsdämpande samt att den var otroligt mättande. Och den var helt okej i smaken! Fast färgen var ju så där... ;) sötpotatis, broccoli, lök, buljongtärningar och vitlök. Mixa. Krydda med gurkmeja, citronsaft, salt och peppar. Klart. 
 
 
Idag var det seminarium i 1,5 timme och nu måste jag ta tag i att se klart en föreläsning och läsa fysik. Skönt att kunna bocka av en sak från listan iaf. Är riktigt trött så det blir nog en tidig kväller.  

Bra start på dagen!

Publicerad 2016-03-08 13:49:10 i Allmänt

Fick lite sovmorgon idag då vi inte skulle rida förrän nio. Idag blev det en långtur runt braxenbo med Ida och Maja. Wella skötte sig fint nästan hela tiden och jollade sig bara två gånger men de kunde jag förutse och parera upp. Vi travade mycket idag och det kändes efteråt.. Antar att jag kommer få lite träningsvärk imorgon.. Nu blir det uppehåll på nån dag innan jag ska rida igen. Känns jättetrist men nödvändigt då jag har massa att plugga. Tycker också att det är viktigt att Wella blir riden av Ida mellan mina gånger så hon får bli riden på "riktigt". 
 
Eftersom jag inte törs hålla på med mobilen när jag rider så får Ida eller Maja ta selfisarna ;) om några månader kanske jag kan knäppa själv, hahaha!  
 
 
Nu tillbaka till böckerna,  seminarium om en timme..  

Sämsta pluggdagen

Publicerad 2016-03-06 20:54:33 i Allmänt

Skulle få så mycket gjort idag och så trilskas hjärnan totalt. Får bara inte in det. Lyssnat om och om igen och läst och läst men får börja om. Får ingen ordning alls i huvudet när det kommer till att räkna ut vilka som är primtal och vad som är största gemensamma delare och/eller minsta gemensamma multipel. 
 
Nu har jag gett upp för dagen och ber till högre makter att jag kommer förstå allt så mycket bättre imorgon. Känns så himla nice att bara ha studierna att fokusera på i en hel vecka! Jag måste in och jobba en dag under veckan iofs och förbereda och planera, men hoppas kunna fixa det på några timmar. 
 
 

Shoppingförbud

Publicerad 2016-03-06 20:43:21 i Allmänt

Har egentligen allt jag behöver just nu och vet att jag kommer behöva köpa rätt mycket nya sommarkläder så har gett mig själv shoppingförbud så jag kan lägga pengarna på kläder närmare sommaren. 
 
Men.
 
Men när det är rea på ridbyxor och det faktiskt är något man typ behöver med tanke på att det snart (förhoppningsvis)  är slut på täckbyxeväder så får man fuska... 
 
Och glad blir man av färgen också!
 
 
Det värsta är att det är sååå lätt att övertala mig själv i såna här situationer. Suck. Eller egentligen det bästa...hehe..  

Saknad

Publicerad 2016-03-06 20:35:33 i Allmänt

 
Mer än 2,5 år sedan Inka somnade in. För det mesta när jag tänker på eller pratar om henne så är det stunder man skrattar och ler åt de minnen man har. Men ibland kommer det över mig som en spark i magen, att jag aldrig mer kommer få träffa henne, klappa hennes fina huvud eller se henne rynka nosen i sitt gulligaste leende. Och då blir jag så ledsen.. Min allra finaste tjej. Tänk om man kunde få ha dem med sig en längre tid. 
 
 

Hej sportlov!

Publicerad 2016-03-05 16:00:00 i Allmänt

Gick upp kl 7 och var i stallet till 8. Jag och Ida fick en härlig ridtur runt byn och Wella var så fin! Inga dumheter alls så hon kanske har testat klart nu! :D 
 
 
Tillbaka i stallet red Ida iväg på matvraket och jag mockade och fixade så länge. 
 
 
Och sen blev jag bortskämd igen med gofrukost! 
 
 
Skyndade mig hem och hämtade hundarna och åkte till skogen. 
 
 
Och sen var det bara att åka hem och plugga. Men var tvungen att ta en paus och kolla på bandyn. Det var ju roligt första 30 minuterna... Sen gick Villa om och nu i halvlek stod det 2-4 så nu hoppas jag att de vänder spelet i andra... 

Äntligen!

Publicerad 2016-03-04 20:54:15 i Allmänt

Åkte direkt till skogen efter jobbet och gick med dogsen.  Så. Himla. Underbart.
 
 
 
Nu är det äntligen lov och det börjar vi med en tidig morgontur på Wella imorgon.  Sen blir det till att plugga en massa. Föreläsning om Talteori och läsa in till bokseminariet i veckan. Förhoppningsvis hinner jag med lite fysik också.
 
Men viktigast av allt, en långpromenad i skogen med hundarna! Är så trött på att gå längs vägar i snöblask..  hundarna blir så himla skitiga så nu när jag blir ledig kan vi ta alla promenader i dagsljus, med andra ord, kan vi drälla i skogen som vi vill! 
 

Grått och full rulle..

Publicerad 2016-03-03 13:42:11 i Allmänt

Idag är allt bara grått ute. Lika bra det eftersom jag sitter inne och pluggar/jobbar hela dagen. 
 
Har fått in min rapport i alla fall och nu tänker jag vila ifrån den ett par dagar innan jag börjar bearbeta den. Kan vara bra med lite distans först. 
 
Imorgon är det sista skoldagen innan sportlovet. Längtar, för även fast jag inte kommer vara ledig från studierna så känns det i alla fall väldans skönt att för en vecka bara fokusera på det och inte ha både jobb och plugg. 
 
Hoppas på många soliga dagar nästa vecka! 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela