takidasky

Intalning

Publicerad 2016-05-31 22:30:55 i Allmänt

Försöker intala mig själv att det inte är hela världen om jag åker på omtenta. Att plugga 85 och jobba heltid är inte de mest optimala förutsättningar man kan ha, och om jag inte grejar tentan på första försöket så går inte världen under. Tvärtom får jag ge mig lite credit för att jag grejat allt annat under terminen. Fick tillbaka rapporten med högsta betyg på idag t.e.x. 
 
Men det är jäkligt jobbigt att veta att jag har tenta i övermorgon och att det är så mycket som inte sitter. Man vill ju liksom lyckas på första försöket...  
 
Imorgon blir det till att vrålplugga järnet. Alla dessa regler för hur man ritar olika figurer med passaren ska gås igenom... Och så måste jag se några föreläsningar igen... Vem vet, mirakel kan ju ske.... ;) 

<3

Publicerad 2016-05-30 20:09:51 i Allmänt

Åh, va jag älskar den här ungen!! 
 
 
Pluggade efter jobbet men tog en paus och klippte gräset, eller slåttade åkern... Det växer så att det knakar, längtar till efter midsommar då det lugnar ner sig. 
 
Nu mer plugg... 

Så skönt!

Publicerad 2016-05-29 22:09:59 i Allmänt

Grejade alla rätt på fysiktentan!!  Woop Woop!!  
 
Firar med att inte plugga nåt mer idag. Matten får vänta till imorgon. 

Hinner inte med..

Publicerad 2016-05-29 18:43:00 i Allmänt

Såg idag att äppelträdet börjar blomma över. Tycker att det var alldeles nyss som jag reflekterade över att det blommat... 
 
Pluggat hela dagen sånär på en tur till jysk och köpte en rullgardin. Snart dags för tenta. Wish me luck!
 
 
 
Borde ha klippt gräset idag men hade inte tid. Bara att hoppas på att regnet håller sig borta framöver.. 

Skogen

Publicerad 2016-05-28 18:06:00 i Allmänt

Man tror inte att det är sant!? Första promenaden på typ en vecka det inte regnar!!! Hundarna blev ju iofs lika blöta som vanligt men jag slapp i alla fall! ;) 
 
Vaknade strax efter åtta och satte mig med fysiken på en gång. Pluggade fram till 14 då jag åkte och handlade en snabbis och var till Röste. Efter det blev det skogen innan det var dags att plugga igen. Kommer bli en lååång kväll det här. Ska försöka klämma in lite matte också, både idag och imorgon men får se hur mycket det går att lägga på det... 
 
Positivt: sista lördagen jag pluggar den här terminen!  Woop Woop!! 
 
 

Sista fredagen...

Publicerad 2016-05-27 20:50:21 i Allmänt

Försöker peppa mig själv att plugga. I helgen får matten stå tillbaka litegrann eftersom jag har fysiktenta på söndag kväll. 
 
Och....
Idag är sista fredagen jag behöver plugga för denna termin!!! (ja, om allt går väl på tentan vill säga..) 
 
På torsdag är det över för då gör jag mattetentan, och jag kommer "bara" jobba i två veckor innan det är dags för en mycket efterlängtad ledighet. Kan inte beskriva hur underbart det känns att få leva ett normalt liv igen och bara ha jobbet som tar tid igen. Förhoppningsvis blir det slut på allt regnande också så att jag kan träna lite agility med One. Så kanske vi får till en start innan sommaren är slut. Det skulle vara himla kul. Har stora förhoppningar att agilitylusten ska komma tillbaka i sommar! 
 
Ikväll var jag och tog adjö av sista valpen som flyttar ända upp till övikstrakterna i morgon. Fy så jag kommer sakna henne. Hon är helt underbar...  
 
 

Zzzzz

Publicerad 2016-05-26 18:59:01 i Allmänt

Kan man gå och sova innan kl 19? 
 
Det var länge sen jag var så här trött.. Har sovit alldeles för lite den här veckan... Skyndade hem efter jobbet och kopplade upp mig på seminarium på högskolan och efter det så kom både huvudvärk och trötthet. Bara sitter och gäspar och kan inte hålla ögonen öppna... 
 
Ska ut med hundarna och sen tror jag baske mig att det blir sängen. Kommer inte lyckas plugga nåt mer idag i alla fall... Panik... Det är ju bara en vecka kvar till mattetenta och tre dagar till fysiktentan... 
 
 

Tack vädret

Publicerad 2016-05-25 22:41:21 i Allmänt

Regn regn regn....
 
Men denna vecka är jag bara glad och tacksam för det. Det mildrar det dåliga samvetet över att jag inte tränar mer med One. Bara en vecka kvar, sen är pluggandet slut för den här terminen. Fattar inte vad mycket tid jag kommer få att göra vad jag vill på. Tjohoo!  
 
 

Aha...

Publicerad 2016-05-24 22:49:13 i Allmänt

Jag som verkligen hade ångest när jag inte skickade vidare, men måste ha missat en del då ;).... Vet inte hur många tuggummipaket jag skickat, och aldrig kom det nåt tillbaka... ;) 
 
 

Gaaah!

Publicerad 2016-05-24 17:23:50 i Allmänt

Igår satt jag och kämpade med randvinkelsatsen och medelpunktsvinkel. Jag verkligen la ner massa tid på det och en del annat också men....
 
Idag på matteträffen säger han att varken randvinkelsatsen eller medelpunktsvinkel kommer på tentan... 
 
Say again!?!?!? Wtf rent ut sagt... Jomensåatt.... Tid har jag ju verkligen att slösa bort nu så här en vecka till tentan.... Gaaaahhhh!!!!! 
 
Och regnigt och kallt på det. Och imorgon då jag skulle ha förstelärardag gick inte för vikarien blev sjuk och jag vill inte sätta in nån helt okänd så det är bara att jobba som vanligt...
 
Nu är det lika bra att logga ut härifrån så jag inte kan fortsätta gnälla... 

Skitväder

Publicerad 2016-05-23 22:01:57 i Allmänt

Tack och lov kollade jag väderprognosen innan jag satte mig för att plugga efter jobbet. Regn hela veckan typ så det var bara att kasta sig ut och klippa gräset som redan nu var långt. En vecka regn på det? Nja...
 
Hann klippa allt och rulla fram den på framsidan så öppnade sig himlen. Ibland har man tur..  ;) så skönt att det är gjort i alla fall. Efter det hade jag inget val annat än att sätta mig med matten. Börjar lossna lite men jäkla skit så trögfattad jag är nu. Måste börja prioritera fysiken nu också några dagar eftersom den tentan är på söndag och matten inte förrän nästa torsdag. 
 
 
 
Ikväll blir det en tidig kväller hoppas jag. Så fruktansvärt trött idag. Blev uppe alldeles för sent igår... 
 
Hade hjärt och lungräddning på jobbet idag. Nyttigt med repetition. Måste vara minst tio år sedan sist om inte mer. 
 
 
 
Hoppas att väderprognosen är fel, skulle ju gärna klämma in lite agilityträning också... 
 
 
 
 

Matematiskt genombrott

Publicerad 2016-05-22 21:45:06 i Allmänt

Hade ett litet lyckorus igår när jag faktiskt började känna att jag fattade matten litegrann. 
 
Idag har jag inget lyckorus. I n g e t alls. Skit också. 
 
Gav upp till slut och åkte och övningskörde med Ida för första gången istället. Var inte så nervös som jag trodde, åkrädd som jag är. Ida var duktig och hittade efter en stund dragläget bra både framåt och när hon backade. 
 
 

Älskade gammeltant

Publicerad 2016-05-22 21:36:23 i Allmänt

Idag fick Meya följa med till Röste. Hon var superlycklig över att få vara hos mamma igen! Ända tills valpen kom... Åh fy sjutton! Hela Meya visade att såna där äckliga små varelser är hon så färdig med! För första gången var hon lika glad över att åka därifrån som att komma dit.. 
 
Lilla gammeltanten min. Hon har haft tålamod med tre stycken valpar under sin levnadstid.  Enough is enough liksom.. ;) Och när man är elva år får man faktiskt kräva att det ska vara lugnt och skönt... 
 
Hennes min här talar ju sitt tydliga språk om vad hon tycker när det blir lite för stymligt med de svartvita ... ;)
 

Och så tjejerna..

Publicerad 2016-05-22 10:53:35 i Allmänt

Igår åkte två av tjejerna så nu är det bara fröken gul kvar som hämtas nästa helg. 
 
Lilla röda, här med godis på näsan, flyttade ända bort till en by i Jämtland. Resan hem hade gått hur bra som helst, hon hade sovit den mesta tiden.
 
Och så lilla Eivor, som hoppade in i mitt hjärta ganska fort. Hon blir kvar i krokarna och flyttade bara tvärs över älven. 
 
 
Så kvar är nu lilla gula. Hon som jag på ett sätt hoppades inte skulle bli såld... Hon som hade kunnat få bo här, typ.... Även fast jag vet att det inte skulle gå med fem hundar tidsmässigt. Men hon kommer att flytta längst av alla, utanför ö-vik och få det lika bra som alla de andra. Precis som det är meningen! Men skönt att få mysa med en valp i en vecka till i alla fall! 
 
Nu måste det pluggas. Blääää! 

Blandat..

Publicerad 2016-05-21 09:20:00 i Allmänt

Igår hämtades bröderna bus av sina nya ägare. Det är jättebra nya hem, med engagerade köpare som kommer ge de små de allra bästa förutsättningarna att utvecklas till bra jakthundar. Och det känns så bra! 
 
Men fy vad sorgligt det är att säga hej då. Hade gråten i halsen när jag kramade om dom en sista gång. Är ju inte så bra på det där... Under åtta veckor hinner man fästa sig en hel del. 
 
Idag flyttar ytterligare två av tjejerna. Fröken röd och lila. Den gula blir kvar en vecka till. Bara att stålsätta sig och sen begrava huvudet i matteböckerna.... Tur att jag har galet mycket plugg framöver så jag inte kommer hinna tänka så mycket... ;) 
 
Blåa killen (Esko) som blir Arbråbo 
 
Den gröna, (Ferdinand) som ska heta Ess, som blir Ovanåkersbo 
 

Giv mig ork...

Publicerad 2016-05-19 23:11:23 i Allmänt

Paniken växer mer och mer. Är så jäkla mycket och hinner inte alls det jag behöver. Nästa helg är det tenta i fysik och jag har inte ens börjat plugga och om 2 veckor är det mattetenta och jag skulle behöva det dubbla för att hinna lära mig allt... 
 
Imorgon har jag tre utvecklingssamtal efter jobbet och efter det har jag sen bara två kvar till veckan. Så där lugnar det ner sig lite i alla fall. 
 
Helgen 3-5 juni, fy fasen vad jag ska sova, njuta och bara vara då. 
 
Och imorgon flyttar valparna. Jag hoppas jag hinner hem och säga hej då. Fy så sorgligt men samtidigt kul att se hur de utvecklas i sina nya hem. Men så jag kommer sakna de där lyckopillren!  

Gofisar

Publicerad 2016-05-19 00:29:00 i Allmänt

Igår på väg till skogen så fick Kalle syn på oss och ropade att vi skulle komma. När jag sa att vi inte kunde för jag och hundarna skulle gå till skogen så ville han följa och det kunde man ju inte säga nej till... ;) 
 
Så jag tog de svartvita och han Meya och så bar vi iväg. Var lite orolig om han skulle orka men det var då inga problem. Kalle hade lika mycket spring i benen som hundarna. 
 
Nere vid udden har fiskeföreningen byggt ett vindskydd och gjort jättefint med grillplats så där blev det ett långt stopp. Hundarna fick leta godis medan Kalle provade vindskyddet och klättrade på stenen. Om och om igen. ;) 
 
 
 
 
Hann också med en sväng till valparna igår. Ångest över att de snart flyttar!!! 
 
 
 
 
 
Gillar det här lite mindre lyckade kortet ändå ;) sötnos..
 
 

Swosch!

Publicerad 2016-05-15 23:10:21 i Allmänt

Så var helgen över. Har inte hunnit allt jag ska göra, men slutversionen av rapporten är klar och inskickad, flera skriftliga omdömen är klara, gräsmattan är klippt, gruppseminariet är avklarat och tvätthögen har minskat lite. 
 
Nu till veckan blir det en massa utvecklingssamtal och matteplugg. Nånstans måste jag klämma in fysikplugg också då det snart är tentadags.  
 
Och så måste jag hinna med en massa valpgos för på fredag flyttar de till sina nya hem. Det har gått alldeles för fort!! Det har varit så himla mysigt att få följa en kull från dag ett. Det är i princip helt omöjligt nu att knäppa bra kort på dem. De är ju aldrig still! 
 
Eivor
 
 
Ferdinand 
 
 
Det är så mycket lättare när de är stora... ;) tröttskruttan...
 
 
Nu bums i säng! 

Bästa!

Publicerad 2016-05-14 22:16:00 i Allmänt

Jag älskar den här hunden! Hela hon är ett sprudlande lyckopaket och i träningen känns hon så enkel än så länge. Tänk om jag bara kunde hitta tiden och även agilitysuget så hon fick komma till sin rätt... 
 
Det här tvååriga uppehållet från tävling har inte varit så bra... Jag saknar nästan inte agilityn alls längre och har svårt att hitta den där känslan jag hade förr. När man längtade till nästa träningspass innan man avslutat det man höll på med. När man skannade internet efter nästa övning och studerade filmer, och det mesta av tiden ägnades åt att tänka, prata eller träna agility... Jag är helt övertygad om att agilityberoendet finns nånstans därinne, behöver bara leta lite djupare ett tag.. ;) Förhoppningsvis blir det bättre när jag är klar med terminens pluggande.. 
 
 
Vi har så smått kommit igång med agilityn igen.  Pga jobb och plugg blir det inte så ofta än. Med rc-träningen har vi backat lite och det känns som om vi börjar hitta tillbaka till känslan vi hade när vi slutade i höstas. 
 
Idag provade vi platten och bästa lilla tog den. Första gången tveksamt men sen blev den bara fränare och fränare. Vi gjorde 4 Slalom med bågar och jag tycker att rytmen blir bättre och bättre och ibland gör hon det jättefint. Hon är en diamant, One, väldigt oslipad just nu men det kan bli så bra! 

Äntligen helg!

Publicerad 2016-05-14 10:05:19 i Allmänt

Ska skriva en massa omdömen och har en hel del matte som måste bli klart men attan va skönt att få sova lite längre på morgonen! Har haft så svårt att somna nu några veckor så helgerna blir viktiga så jag får sova längre än 5-6 timmar per natt. 
 
Det här är helgen jag trodde att vi skulle debutera. Ja, så var planen. Men det är klart, man kan inte lära in alla resterande hinder på två veckor typ. Så nu vet jag inte vad vi siktar på. Mora har en tävling med dubbla klasser 10 juli. Kanske får bli då. Efter andra juni blir ju livet mer normalt igen för då är pluggandet slut för denna termin. Ska bli så skönt att bara ha jobbet en stund, och sen blir det sommarlov! 
 
Nu är det bara en vecka kvar tills valparna flyttar. Kan inte förstå hur fort tiden gått. Igår fick de ut och åka bil för första gången. Tråkigt med vädret bara nu när det regnat i två dagar. Men för min del behöver det inte alls bli lika varmt som tidigare. En 15 grader känns helt okej. 18 om det är mulet. ;) 
 
Nu ska jag skriva klart och fixa slutversionen av rapporten. 
 
 

Dumt

Publicerad 2016-05-11 23:44:40 i Allmänt

Många dumma beslut har jag tagit här i livet... Vissa dummare än andra. Som att besluta mig för att plugga 85 % och jobba heltid samtidigt....  
 
Hur tänkte jag egentligen?!  
 
 

Goaste!

Publicerad 2016-05-10 19:27:09 i Allmänt

Fick träffa mina gofisar idag, tvåbent som fyrbenta! Kan inte fatta att de ska flytta till sina nya hem om bara 1 1/2 vecka!!! Det har gått alldeles för fort!!! 
 
Den här får vi då behålla i många år iaf!!
 
 
 
 
 
 

Valpmys

Publicerad 2016-05-06 21:31:11 i Allmänt

Dom blir bara härligare och härligare valparna!! Finns det något goare än när man kommer till Röste och ropar om det finns några valpisar (ni vet med sån där hemsk men obligatorisk pipig röst) och fem små ulltottar kommer farande från alla håll och kanter och kastar sig över en...?!
 
Idag passade jag på att klippa klorna på allihopa efter de lekt ute på gräsmattan och var sådär lagom trötta efteråt. Kan inte fatta att det är mindre än två veckor kvar tills de flyttar nu. Alla är nu tingade vad det verkar, det är några som ska komma till helgen och kika och bestämma sig för vilken de vill ha. Det är dags att ta en provtur i bilen också snart. Spännande. 
Fick en bra bild på pappa i smyg idag.. Hon är så jäkla go den gula (halsbandet) tiken! 
 
 
Den röda tiken. Som verkligen nästlat sig in i mitt hjärta nu.
 
 
Den gröna hanen.  Aka Ferdinand,  men det var förr... Nu är det full fart men han tar sig även tid att stanna upp och gosa ofta. Så himla go och fin!
 
 
Den gula tiken. Åh, som jag gillar henne! Så trygg i sig själv och den som gärna myser innan hon springer vidare och busar.
 
 
Den lila tiken. Hon vet vad hon vill den damen och blir det inte så, berättat hon det klart och tydligt... Full fart jämt och så himla fin med sin mörka teckning.
 
 
Och så den blå hanen. Full i sjutton, supergo och framåt, som det har varit sen han öppnade ögonen. 
 
 
 

Lycka!

Publicerad 2016-05-05 21:18:36 i Allmänt

Idag på eftermiddagen var jag upp på klubben för lite agilityträning för första gången på flera månader! 
 
Framför allt var det balansen som drog. Vi går ju kurs igen för bästa Annika nu. Kursen började egentligen för några veckor sedan så nu äntligen kunde vi börja vi med!
 
Och hon mindes! Träffprocenten var inte lika bra som tidigare, men det kändes som om det kom tillbaka lite mer för varje skick. Idag körde vi totalt sju skick. Först tre och sen blev det analys av videon innan vi körde fyra till. Sista skicket var skitbra så där avslutade vi. Sen blev det lite fika med Laila och Lena innan vi skyndade hem till pluggandet igen. 
 
Det bästa av allt är att jag hittat en redigeringsapp som faktiskt funkar jättebra på Android! Tjohoo, nu kan jag skicka in ordentliga filmer jag med! 
 
Nöjd skrutta med sin älskade pippinne! 
 
 

Äntligen!

Publicerad 2016-05-04 23:06:01 i Allmänt

Imorgon blir det agilityträning efter pluggandet!
 
 

Äntligen!

Publicerad 2016-05-02 22:05:19 i Allmänt

På onsdag kommer äntligen hindren att flyttas tillbaka till klubben! Som jag har längtat! Alla mina tidigare planer om när vi skulle debutera har minst sagt skjutits på obestämd tid in i framtiden. Men att få komma igång att träna igen känns himla bra. Vi börjar där. 
 
Senaste veckorna har det varit galet mycket. Jag har varken skött mat eller motion. Det visar sig på vågen nu så det är ännu en sak att ta tag i. Om det fanns en tävling där man tävlade i att gå upp mest på kortast tid skulle jag baske mig vara svår att slå... Tänk om det vore lika lätt åt andra hållet... Jag har varit med i en gratis utmaning nu på nätet för kvinnor med pcos som en tjej i Australien gjort. Även fast jag inte orkat följa programmet har jag lärt mig så mycket mer. Och hur läckert är det inte att från att ha känt sig rätt ensam i allt vara med i en fb-gruppen med över 2000 andra från hela världen som har samma problem och delar med sig av tankar, tips och forskning?! 
 
Så min plan är att börja köra enligt programmet och de recept jag fått genom det. En av de nya sakerna jag lärt mig är att med pcos ska du äta en rejäl frukost. Hon tipsade om att ett alternativ är att börja dagen med en stek!!! Känns ju helt galet, men forskningen visar att en proteinrik frukost är bland det bästa för att få ner insulinet på en jämn nivå och med det få hormonobalansen bättre. Blir så glad när jag får lära mig mer. Det går ju inte att bota, så allt jag kan göra för att det ska bli bättre är guld värt för jag märker ju nu vad de sista veckornas dåliga leverne ställer till det i kroppen för mig. Ja, det är verkligen dags att hitta orken och få en förändring i detta! 
 
Idag hann jag bara hem och vända, ut med hundar och ner på handledarutbildning för Ida. På vägen hem hälsade jag på valparna en snabbis och det är ju alltid lika härligt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag skulle lägga mig tidigt idag men nu är klockan redan över tio... Suck, jag som har haft huvudvärk hela dagen för jag sov så dåligt inatt.  Så nu, bums i säng! 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela