takidasky

När allt känns skit..

Publicerad 2017-12-28 01:04:40 i Allmänt

Så räcker det med att sträcka ner handen och lägga den på min bästa väns huvud för att det ska kännas lite bättre. Hon som aldrig viker från min sida.  
 
 
Önskar så att det här skitåret tar slut. Vet ju att det inte kommer bli bättre enbart genom att det blir 2018 istället för 2017 men ett nytt år ger ju i alla fall 365 nya dagar som kan bli bättre än många som varit, framför allt den här hösten. Vi får hoppas på det. 

Ledighet

Publicerad 2017-12-25 18:14:33 i Allmänt

Så himla skönt. Att få komma ut och gå i dagsljus och veta att jag kommer få göra det nu i två veckor och sen att få kombinera det med att träffa vänner!!  Idag blev det en tur med Anna. Så välbehövligt att få prata ikapp en massa!
 
 
Hittade en gammal liten stuga och stall. Så gulligt! 

Jul

Publicerad 2017-12-25 17:59:39 i Allmänt

Började julaftonen med en långpromenad. Så himla härligt att vara tillbaka i skogen igen med alla fyra hundarna. Även solen kikade fram. 
 
 
 
Sen var det lunch och firande i röste som gällde. Att jag lyckats få biljetter till den sista striden till pappa, brorsan och Andreas var väldigt lyckat! Men bäst var det att se den här killen när tomten kom!
 
 
 

Jullov

Publicerad 2017-12-23 11:54:25 i Allmänt

Jag och Meya myste in jullovet hos Emil och Åse igår. Fick sååå snygga skor av Åse som var lite för stora för henne. Nu måste jag öva att gå med klack.. 
 
 
Förkylningen har gått in i fas 2 nu, och min förhoppning att jag skulle ha blivit frisk till jul blev tvärtom... Får satsa på nyår istället. 

Bästa julklappen

Publicerad 2017-12-23 11:49:12 i Allmänt

Igår installerades nya pumpen. Åkte t jobbet kvart i åtta och då var det 15 grader inne. Kom hem sen vid lunch och då var det över 20 grader! 
 
Jag kan inte beskriva vilken lyx det är att ha värme som fungerar igen! Igår var jag borta hela kvällen och det hade ju inte gått innan, utan då hade jag varit tvungen att vara hemma och elda. 
 
Och den gamla pumpen var ju inte i närheten av den här att ge ut värme när den fortfarande fungerade heller så skillnaden är enorm. Den kostade en hel del, men det var det verkligen värt! Så lycklig!
 
 

Äntligen!

Publicerad 2017-12-21 23:58:00 i Allmänt

Idag togs stygnen och såret hade läkt precis så fint som jag trodde. Så nu är det slut på koppel och tratt! 
 
"tyvärr" hade inte provsvaren kommit än så det blir väl inte förrän nyår jag får veta. Är så nervös. Måtte det bara vara fettknölar! 
 
Så här förnärmad blir man när man blir väckt ur son trattfria sömn... ;)
 
 
 
Imorgon är sista jobbdagen. Åh, som vi ska njuta av ledigheten! OCH imorgon bitti kommer dom och installerar nya luftvärmepumpen! Snart slipper jag frysa! 

En ynka dag!

Publicerad 2017-12-20 19:26:00 i Allmänt

Tar ut segern lite i förskott! Imorgon tar vi stygnen och äntligen blir livet lite mer normalt för oss allihopa!  Utifrån sett har det läkt jättefint så jag hoppas att det är så. 
 
Känner mig också rätt nervös för imorgon kan jag ju även få provsvaren.. Och om de inte kommit imorgon är ju risken stor att jag får vänta till efter nyår. 
 
 
Nu längtar vi hit. 
 
 

Suck..

Publicerad 2017-12-17 16:30:37 i Allmänt

Vaknade vrålförkyld i lördags. Så himla trist. Enda trösten är att då borde det hinna gå över till jul. 
 
Var och hälsade på gamla klassen i fredags. Åh, alla dessa kramar värmde i hjärtat kan jag lova! Så otroligt mysigt att få träffa dom igen. Och väldigt jobbigt. Då märker man hur mycket man saknar dom och så ångrar man litegrann att man gjorde som man gjorde även fast jag vet att det var rätt beslut yrkesmässigt. Men hur det känns i hjärtat är något annat.. 
 
Sky har fått komma ur tratten och gnaga lite ben i helgen så det var hon nöjd med. Känns skönt att det måste ha läkt ihop bra så här dags. Nu är det bara att hålla henne lugn i fyra dagar till... 
 
Idag har det varit nästan 15 minus. Så himla ovant kallt och det har varit så kallt inne. Hade 15 grader när jag vaknade. Elförbrukningen ligger på typ det dubbla. Fattar inte att det drar så mycket men det blir bara fisljummet på elementen när jag ökar på värmen. Förhoppningsvis kommer dom med nya luftvärmepumpen i veckan. Dom har lovat att komma innan jul. 
 
 

Word

Publicerad 2017-12-15 21:31:09 i Allmänt

 
Fan så skönt med lite "nytt år - nya möjligheter". Spelar ingen roll att det är lite av en klyscha, ibland är det precis vad som behövs! 

Den här...

Publicerad 2017-12-15 21:24:48 i Allmänt

Bästa lyckopillret!  Hängt med Kalle några timmar och har hunnit med både leka med djuren och läsa böcker. 
 
 
Så himla mysigt! 

Sex dagar kvar

Publicerad 2017-12-15 21:17:00 i Allmänt

Bara sex dagar kvar tills stygnen tas. Kämpa! Sky varvar mellan djup nedstämdhet till total galenskap där energin sprutar ur öronen på henne. Idag fick hon komma ur tratten och gnaga lite ben. Stor lycka! 
 
 
Såret läker fortsatt fint och idag var sista dagen med smärtstillande och antiinflammatoriskt. Bara sex dagar kvar. Snälla, låt dom gå fort! 

8 år

Publicerad 2017-12-12 18:31:00 i Allmänt

Idag är Skyans födelsedag! Världens tråkigaste om man frågar henne. Hon får varken springa, kampa med kopplet eller leka med något... Tror vi önskar lika mycket att det fort blir nästa torsdag och stygnen tas.  
 
Åtta år. Wow. Tiden har gått så fort! Att säga att det varit åtta underbara år skulle vara att ljuga... De första två-tre åren var faktiskt rätt hemska. Som jag slet. Som jag grät. Som jag tvivlade. Och nu, sen många år tillbaka så finns det ingen tvekan alls var Sky hör hemma. Vi passade visst ihop. Så himla glad för det! 
 
Ber allt jag har att vi har många fina år ihop kvar. Att biopsin visar på icke cancer. Eller om det nu måste vara det så är allt borta och det tar minst sex år sen den kommer tillbaka igen. 
 
 
 

Helgen

Publicerad 2017-12-10 21:25:00 i Allmänt

Helgen har mest bara varit att ha koll på Sky. I fredags var hon väldigt trött, men sen har piggheten kommit tillbaka mer och mer och nu är det skitsvårt att hålla henne stilla... Tack och lov tycker hon att tratten är obehaglig och håller sig mest lugn när hon har den på sig. Hon har heller inte försökt tagit av sig den. Än.
 
Mamma har kommit hit både lördag och söndag så att jag kunnat åka till skogen med de andra så att de har fått springa av sig. Takida verkar vara återställd i ryggen så det känns skönt! 
 
Såret efter två dagar.
 
 
Lilla skruttan! Åh, vad jag hoppas att det får läka komplikationsfritt så att hon är fri stygnen till jul! 
 
 
Längtar så tills jullovet och promenader i dagsljus två veckor. Nu är det bara att ladda för en ny arbetsvecka. Julbord på Växbo kvarn blir det också. 

Skyan

Publicerad 2017-12-08 21:12:40 i Allmänt

I morse lämnade jag in Sky på veterinärstationen för att operera bort de där knölliknande sakerna. Lillhjärtat var spänd som en fiolsträng och reagerade verkligen på både ljud och lukter. Men hon fick sin spruta och efter tio minuter så hade hon slocknat och jag kunde åka till jobbet. Var lite ofokuserad under förmiddagen men det gick. Men så skönt det var att få åka o hämta henne. Hon var lite groggy fortfarande och när vi kom hem var hon lite orolig och blev vankig. Men sen blev hon lugnare och framför allt nöjdare när hon fick lite mat.
 
Hon är himla missnöjd över att ha den där jäkla tratten som hon varken kan äta eller kissa med... Får nog sova på soffan inatt så jag har koll på vad hon gör med den. 
 
 
Den blicken... 
 
Nu håller jag tummarna att det inte är cancer och att läkningen går bra. Det är ett väldigt långt sår. En decimeter om inte längre... 

Myspys

Publicerad 2017-12-05 22:30:12 i Allmänt

I lördags när vi gått klart i skogen och kom tillbaka till bilen mötte vi upp brorsan och pojkarna för lite eldning och fika tillsammans. Lite lek och kojbygge hann vi också med. Så himla mysigt och så enkelt att göra. 
 
 
 
 
 
 

Luckpåse 4

Publicerad 2017-12-04 20:32:35 i Allmänt

Nej. Bara nej.... Det räckte med några klunkar.
 
 

Brrr...

Publicerad 2017-12-04 17:02:00 i Allmänt

Känslan när elkillen säger att dom inte kommer att hinna sätt in nya luftvärmepumpen den här veckan heller. Och man svarar nåt förstående men egentligen bara vill skrika att man kommer frysa ihjäl och förvandlas till nån tjock isstaty som kommer stå i ett hörn hos isdrottningen i sagan om Narnia och aldrig mer få känna värme, eller träffa sin familj igen. Och hur kul skulle det vara?! Typ. Tur man inte är överdramatisk...
 
 

Påse nr 3

Publicerad 2017-12-04 16:54:00 i Allmänt

Så gott! Juligt med alldeles lagom smak. 
 
 

Luckpåse 2

Publicerad 2017-12-03 11:47:54 i Allmänt

 
Råkade låta det dra för länge men annars helt okej med jättegod smak. 
 
Annars är det mest elände. Hela sky-situationen känns ju himla gruvsam även fast jag försöker tänka positivt och att allt blir bra. Men så är inte meya nå pigg och takida har fått nån låsning el liknande i ryggen som jag hoppas beror på att hon blivit kall så det inte är nåt annat skit. 
 
Och kallt i huset. Luftvärmepumpen har gett upp helt. Hoppas nästa vecka börjar bättre än den här slutar...
 
Fick lite nya böcker igår. Med en bra bok, filt och tofflor gick det ju att hålla sig varm ändå ;)  
 
 
 

Vackra Rösteskog

Publicerad 2017-12-02 09:49:31 i Allmänt

Kunde inte sluta le igår på promenaden. Det var så himla vackert. Att jag dessutom kirrat skitbra julklappar var ju också en anledning.
 
 
 
 
 
Och bäst av allt, vi har två dagars promenader kvar i skogen och dagsljus! 

Tekalender

Publicerad 2017-12-01 20:41:00 i Allmänt

Woopidoo här ska drickas te! Det görs det ju var dag ändå men 24 olika sorter till och med julafton. Så himla skoj!
 
 

Here we go again

Publicerad 2017-12-01 18:23:00 i Allmänt

Hade vant mig vid att ha slutat oroa mig för Sky. Hon springer numera rätt kontrollerat så att benen hålls på plats till exempel, eller så att hon inte springer in i vassa grenar och skrapar upp sig kring ögonen. Men så härom dagen kände jag igenom henne. Och hittar nån slags förändringar där vi opererade bort cancern för över sex år sen. Ridå. Hua, vad jag bölade den kvällen. Idag var vi till veterinären och om en vecka så blir det operation. Cancern vi tog bort var ju elakartad med risk för spridning plus att den var vanlig att komma tillbaka. Nu är det bara att hålla tummarna att det bara är ofarliga fettknölar eller om det nu måste vara cancer igen, att dom får bort allt igen och vi kan fortsätta leva vårt liv utan att oroa oss.
 
Min lilla skruttgumma. Det blir nog bra det här också!
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela