takidasky

Premiärdopp

Publicerad 2017-06-26 14:23:21 i Allmänt

På midsommarafton fick hundarna äntligen simma lite. Vågade inte låta dom vara i en för lång stund än. Tycker det är lite för kallt för det. Men så lyckliga dom var! 
 
 

Knäless

Publicerad 2017-06-26 14:17:41 i Allmänt

Jäkla knä som fortfarande gör ont. Nu är det ju flera veckor sen jag gjorde illa det... 

Lillskruttan

Publicerad 2017-06-26 14:15:22 i Allmänt

One, som tävlar i XL men ligger i knä som en XS.... 
 
 

Kennelträff

Publicerad 2017-06-26 14:13:14 i Allmänt

Lördag och söndag efter midsommar var jag och dogsen till Borlänge på kennelträff hos Ninnie och Lars. Mysigt att träffas igen, ett år sen sist eftersom jag inte kunde komma i höstas. 
 
På lördagen blev det mest att umgås och på söndagen åkte vi och vallade. Alla mina tre fick ett varsitt pass. Det märktes att det var ett år sen sist men jag tycker att de var riktigt duktiga då vi vallade på stor flock och i högt gräs.
 
Vi klarade oss precis från det dåliga vädret och efter lite mat så åkte vi hem i åskvädret. Kerstin var billös så de åkte med oss. 
 
 

Goungar

Publicerad 2017-06-22 14:24:54 i Allmänt

De här tre skulle sova i tält igår. 
 
 
Passa er för spöken då sa jag.. Och så smög jag dit och spökade lite för dom... (efter flera uppmanande sms) kastade lite pinnar på tältet och attackerade med vattenpistol när de kom ut... Fick igen en del i form av vattenballonger... (hade blivit lite förvarnad så hade regnjacka på) 
Vid strax efter ett hade de kommit in berättade brorsan och då hade de somnat gott i sängar och soffa och sovit länge idag... 

Sommarlov!

Publicerad 2017-06-22 14:18:52 i Allmänt

Igår jobbade jag sista dagen. Hade egentligen ingen riktig lust att bli ledig då det känns som om jag nyss börjat och har så roligt. Men utan elever är det ju ändå inte lika kul så jag tar väl ledigt ändå... ;) 
 
Igår tackade vi av Lena som kommer jobba på annat ställe i höst. Vi åkte ut till Skärså och käkade. Jag har ju aldrig varit där förut och tyckte det var hur mysigt som helst även fast utbudet på icke-fiskrätter var klent.. 
 
 

Lillskruttan

Publicerad 2017-06-19 00:07:58 i Allmänt

 
Idag fick hon beröm på tävlingen.  Att hon var så gullig till både utseendet och sättet. Stolt matte punkt nu. 

Finfrämmande

Publicerad 2017-06-11 21:52:12 i Allmänt

Idag sov jag länge, till över nio. Blev uppe sent igår då jag var tvungen att läsa ut boken om Arthur. Köpte den på bokrean men det är först nu jag har haft tid och ro att läsa den. 
 
 
Hade ju äran att träffa på de där två förrförra hösten när de var hör och föreläste på BollnäsEss. 
 
Hur som, en riktigt fin historia som var välskriven och gripande. Lilla hunden, tänk hur två individer råkar vara på samma ställe av en slump och slutar som en äkta Hollywoodsaga... 
 
Efter morgonstöket med hundarna åkte jag till Valles och longerade Bättan. Hon gick jättefint idag. Sen skyndade jag mig hem och fixade lite innan Helena och kidsen kom och hälsade på. Så mysigt!! Lunch, fika, lek, mata hästar och hoppa studsmatta hann vi med. Nästa gång ska vi gå till badstranden. 
 
Hundarna var så glada att se Helena igen. Och det är klart det blev skillnad för dom, vi träffades ju nästan varje dag innan dom flyttade till Gävle. Sky var så glad att hon knappt kunde bete sig.... 
 
Vi hann ut och klarade oss från regnet ikväll iaf och nu ser det ut så här.
 
 
Och Takida ligger som vanligt vid mina fötter... 
 
 

Bättan

Publicerad 2017-06-10 13:02:38 i Allmänt

När man blivit för tjock för att rida men ändå vill hänga i stallet så är ju longering ett bra alternativ. Så nu ska jag försöka hjälpa till och longera lite i sommar. 
 
Fick godkänt att longera Bättan häromdagen. ;) Ida är en noggrann fröken... ;) <3
 
Så nu ska jag hänga med den här sköningen ibland i sommar. 
 
 

Eddie

Publicerad 2017-06-10 12:56:00 i Allmänt

I torsdags efter jobbet träffade jag Sofia och lilla Eddie för första gången. Ja, och hundarna med förstås! Så himla mysigt!! 
 
 

Tävling i Bro-håbo

Publicerad 2017-06-10 12:54:15 i Allmänt

I tisdags ringde klockan fem på morgonen och efter att ha hämtat upp Helena i Gävle så bar det iväg till Bro-håbo och tävling. 
 
Första loppet var en hoppklass och xl gick sist. Jag hade tittat sen medium och filmat tre lopp. Detta är viktigt att nämna för jag förstår inte själv HUR jag sedan kan gå fel bana... Men det gör jag. Och känner mig rätt irriterad över att det är såna hinderfällor fast det är i klass 1. Så vi svänger för tidigt, och one hinner hoppa hinderfällan så jag tror vi diskar oss därför medan vi i själva verket diskar oss pga att jag svänger förbi tidigt och har tagit bort två hinder i banan typ.. 
 
Eftersom vi redan är diskad så får hon försöka ta slalom med hög fart och missar då, och då börjar domaren prata om att jag missade ett hinder. Jag fattar inte ens då vad han menar..  Vi kör klart iaf och sen får jag förklarat mitt stora misstag... 
 
Och det värsta var att hon gick sååå fint. Så himla onödigt av mig. Och jag fattar inte hur jag kunde gå fel när jag tittat så mycket innan... 
 
Andra loppet var agilityloppet. Gillade inte starten så värst med först snett och sen 90-graders sväng till vänster där man var tvungen att bara visa på tvåan och sen sticka för att hinna. Jag visade och stack, One tog hinder ett och två och sen svishar hon bakom ryggen på mig och tar ett hinder diagonalt åt höger vilket låg på en rak linje från starten. Jag var dålig och fångade inte upp henne heller... 
 
Så med inga resultat for vi ändå nöjda och glada hemåt, planerade privatträningar och summerade vad var och en behöver träna på. Så kul!!! 
 
 
De här två sov trötta och nöjda hela vägen hem. 
 
 

Pensionärsfirande

Publicerad 2017-06-10 12:36:47 i Allmänt

I onsdags morse gick mamma av sitt allra sista pass och blir nu pensionär. Vi hade samlats allihopa hemma i röste och överraskade med bubbel, blommor och choklad. 
 
Så roligt och lyckat! 
 
 
 
 
 

Stor tjej

Publicerad 2017-06-05 10:02:18 i Allmänt

One är numera också lös på promenaderna runt byn. Tänk att hon äntligen börjar lägga band på sig och kan behärska sig och inte drar och visar alla människor sin stora överväldigande kärlek... ;) 
 
 

Number Two..

Publicerad 2017-06-05 09:56:31 i Allmänt

 
Årets första tävling blev i Häverö. Fyra lopp och ett jättebra arrangemang där allt flöt på bra. 
 
Första loppet var ett agilitylopp där det blev disk. Vi började redan med fel i slalomingången på hinder nr två där det var en sned ingång efter första hopphindret. Samtidigt är slalom ett svagt kort för oss, One har inget vidare drag till det och missar ofta ingången så fort farten blir högre. Vi diskade oss på slutet där de kom från en tunnel med A-hindret rakt fram men de skulle svänga 90-grader och ta ett hopphinder och där flöt hon ut så pass att hon hann runt och tog det bakifrån. Men hon tog båda kontaktfälten på balansen och A-hindret. Balansen var väl ingen superträff men A-hindret var bra. 
 
Andra loppet var hopp. Inget toppenlopp från våran sida men dagens bästa och så bra vi kan prestera just nu. Jag stannade upp henne innan slalom så att hon tog ingången och lite vingligt tog vi oss felfritt hela vägen in i mål. Och det räckte till en andraplats och pinne! Så nu har vi en i varje! 
 
Tredje loppet var agility igen och här blev det ännu en disk. Vi diskade oss efter en raksträcka längs kortsidan där en lång böjd tunnel hade utgången längs med långsidan och ett hopphinder rakt fram men vi skulle svänga snett tillbaka in mot banan och ta ett hinder där. Naturligtvis hoppade hon hindret rakt fram och det tycker jag att hon skulle. Hon drev på så fint själv och sökte hindret. Hon hoppade balansen senare i banan men A-hindret var bra och sen missade hon ingången i slalom där jag provade om hon skulle ta den själv. 
 
Inför fjärde loppet var både One och jag supertrötta. Det började bra men så rev hon sjunde hindret och några hinder senare missade hon slalomingången. Jag tog om från hindret före och diskade oss och sen tog hon slutet bra. 
 
Jag är så mäkta imponerad av min tjej. Så fina saker hon gör med så lite träning. Och jobbar på fast hon är så trött i huvudet. Jag är så glad över henne! 
 
Det verkar ju funka lite det här med att tagga till av att tävla. Har börjat skriva lista över saker som måste tränas. ;) 
 
Ett sammanträffande var att det var prick på dagen vi var i Häverö sist och tävlade, fast fem år senare. Då var det med sky som vann agilityklassen och tog sista pinnen och blev uppflyttad till att bli ren klass 2 hund. Det blev också hennes sista tävling innan operationen. Med andra ord var det den sista tävlingen då jag trodde att vi hade en lång agilitykarriär framför oss... Lilla skruttgumman min. 
 
När vi kom hem var det soffläge för oss båda. Var ju rätt ovant att kliva upp 03.50... 
 
Samåkte med Karin och Helen dit. De gjorde jättefina lopp. Karin vann och kom tvåa och en neslig rivning gjorde att Helen inte vann ett lopp. Så kul att vara några stycken som åker! Senare på dagen kom Helena och Sture också. De plockade också en pinne i hoppklass!! Imorgon bär det av till Bro-håbo för tävling igen. Första tävlingen på hur många år sen som helst som jag och Helena ska samåka igen! Bara det :D 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela