takidasky

Wiiieee!!!

Publicerad 2018-04-30 22:59:45 i Allmänt

Wow, så kul det var att träna idag! Alex och Pepp var med, så roligt! 
 
Lillskruttan var så duktig! Vi fokuserade på slalom. Först i början var hon jättehet och det blev några missar men sen körde hon på så fint. Jag blev så överraskad för det kändes som att lite hade fallit på plats. 
 
Som avslutning körde vi några skick på balansen. Det gick bra de första skicken men sen på slutet gick det inte så bra.. Jag hoppas och tror att hon var för trött då. 
 
Fan, känner mig lite taggad på agility nu! Den känslan var det länge sen jag hade! 
 
 
Bästa one! 

Äntligen!

Publicerad 2018-04-29 23:23:20 i Allmänt

Imorgon ska vi äntligen träna lite agility. Vi hade en timmes presentkort i kilafors hundhall som vi har bokat in. Förhoppningsvis är detta startskottet till att vi kommer igång med träningen regelbundet nu. Det är ju på tiden om vi ska kunna tävla lite som jag tänkt om några veckor. 
 
 
Unnade mig en liten bukett blommor i lördags. 
 
 
 
 

Myskväll

Publicerad 2018-04-28 21:04:00 i Allmänt

Igår var det dags att njuta av julklappen jag gav till mamma, sis och Åse. Ja, och till mig själv... Vi var och såg "Från broadway till Duvemåla" och det var jättebra. Man blir så glad av bra musik och framträdanden. 
 
 
Vi käkade på Izolis före. Tyvärr hade de "tappat bort" vår bokning i utedelen men maten var god och trevligt hade vi. 
 
 

Så skönt!

Publicerad 2018-04-24 21:22:28 i Allmänt

Hade världens bästa promenad ikväll. Perfekt temperatur, knappt någon blåst i skogen och bara fåglarna som kvittrar. Så välbehövligt och vi var ute mycket längre än vad jag hade tänkt. Så skönt att inte ha nån tid att passa. 
 
På vägen hem så dök regnbågen upp. 
 
 
Nu blir det sängen tidigt. Så trött och imorgon blir det långdag igen. 

Takida 11 år

Publicerad 2018-04-22 22:03:10 i Allmänt

 
Idag är hennes dag. Hon som betyder mer än ord kan förklara. Om jag fick en önskan här i livet så är det att vi skulle få leva lika länge, hon och jag. För jag förstår inte hur jag skulle klara mig utan henne vid min sida. Älskade finaste Takida. 
 
 

Back to basic

Publicerad 2018-04-20 22:09:00 i Allmänt

På promenaderna nu försöker jag lägga in lite träning av grundlydnad med dogsen. Vi har ju bara gått hela vintern och det är bara så lätt att knata på så.
 
Just nu håller vi på med inkallning och att stanna kvar fast de andra blir inkallade. Såååå svårt tycker One, som gärna vill springa ikapp men även takida och sky kan behöva lite påminnelse i början... Meya tycker att det är så larvigt och under hennes nivå och sitter kvar även fast jag ropar..haha... Så då blir det extra svårt för de andra då jag måste heja på henne en massa. 
 
Börjar bli ganska upptorkat längs vägen vi går oftast men nu längtar vi verkligen till skogen. Tyvärr kommer det dröja ett bra tag innan skidspårsnön är borttinad så vi får nöja oss med bilvägen ett tag till.
 
 
 
I helgen skulle jag egentligen ha varit i Stockholm och firat min 40-årspresent med Linda och Gabrielle men sjukdom gjorde att vi fick ställa in. Så nu har jag satt igång att röja förrådet/klädkammaren. Så jäkla mycket rammel så jag blir gråhårig...Och så svårt att slänga saker. Måste bli bättre på det. 
 

Krutgumma

Publicerad 2018-04-19 22:01:00 i Allmänt

I lördags var vi till mormor och hälsade på. Hon var pigg och glad och drog några riktiga rövarhistorier för oss. Dagen efter började hon bli dålig.
 
I tisdags var hon så dålig att dom inte visste att hon skulle klara det. Tufft och tungt och vi turades om att finnas där. Men nu har det vänt! Som den krutgumma hon är har hon klarat även denna pärs. Hon är bra nog stark, mormor! 💜 

Hopp om vår!

Publicerad 2018-04-17 21:17:17 i Allmänt

Äntligen kommer värmen och snön börjar försvinna! Kändes lite tröstlöst att inse att det fortfarande är 40-50 cm packad snö på vår väg i skogen men förhoppningsvis så börjar det hända saker även där nu. Just nu går vi längs skogsbilvägen, himla lerigt men det blir ju bättre där med. Och lite tussilago hittade vi i helgen! Och då blir man ju glad på riktigt!
 
 
Svanarna och kanadagässen har startat upp värsta E4an mellan vattnet och åkern på andra sidan storvägen och det flygs i skytteltrafik över huset. 
 
 
Även tre tranor hänger i krokarna. Fast dom syns inte på bilden. 
 
Börjar bli lite taggad på att komma igång med agilityn igen. I slutet av maj blir det hemmatävlingar så nu måste vi ju bara träna så vi kan vara med och tävla! 
 
 
 

Meya 13 år!

Publicerad 2018-04-13 22:55:29 i Allmänt

Fredagen den trettonde och Meya fyller 13 år! "Då måste vi väl ha kalas?!" sa Erik när vi pratade om det förra helgen så självklart blev det det. Närmast sörjande dök pliktskyldigt upp (haha) men belönades med gott fika och drinkar! 
 
 
 
 
Och Meya fick både paket och tårta. Det var väldigt jobbigt att bara få titta på på paketöppnandet tyckte dom svartvita...
 
 
 
Doris och Smilla var även med så många "tårtor" blev det..
 
 
 
Så nu är det bevisat, man kan komma på vilken anledning som helst för att få ses och ha det mysigt en stund en fredag. ;) Men Meya var så glad att få gosa med alla! 
 

Prova nytt

Publicerad 2018-04-08 00:16:43 i Allmänt

Denna gång har jag bestämt mig för att prova fler recept. Förra gången jag körde programmet så använde jag en mindre mängd recept om och om igen men det blir ju rätt enformigt i längden så nu är målet att prova så många som möjligt. Idag blev det breakfast mince som man egentligen skulle göra i en crockpot men det funkade bra att göra den på spisen med. Och bäst av allt, det blev fyra matlådor över!! Så skönt att kunna foodpreppa då jag tycker det är så ofantligt tråkigt att laga mat. 
 
 

Fed up

Publicerad 2018-04-07 11:18:00 i Allmänt

Genom programmet jag går så får vi varje vecka lektioner. Denna vecka blev vi även rekommenderade att se två filmer. Alla borde se dessa. Den första heter Fed up och den andra är Jamie Olivers Sugar rush. Har man funderat på att leva mer sockerfritt så är dessa den sista sparken i baken man behöver för att sätta igång...  Ta två-tre timmar och titta! 
 
 

Finväder

Publicerad 2018-04-03 22:46:00 i Allmänt

Även fast jag är så less på snön så går det inte att låta bli att njuta dagar som idag! Det är nog bara en tidsfråga innan det här skoterspåret blir ogångbart och då kommer jag inte kunna komma ner till det större och bättre spåret så det gäller att passa på de här dagarna jag är ledig och kan komma iväg på förmiddagen då det fortfarande är lite fruset. 
 
 
Hittade ett vindskydd i slutet av spåret. Passade på att sätta mig och sola en stund.
 
 
Utsikten gjorde det så värt den stigningen!
 
 
 
Doris bor hos oss några dagar nu
 
 
Så vackert och rofyllt!
 
 
Doris har gjort sig hemmastadd men Meya och Sky är inte så glada över hennes närvaro och vill inte vara i samma rum som henne... Suck för surtanter...  Men det går nog över... 
 
  
Gjorde god middag idag. Köttfärssås på älgfärs med sallad och zucchini! Har mat till imorgon och fyra matlådor tills jag börjar jobba. Ska försöka göra lite mer matlådor nu när jag är ledig. 
 
På fredag börjar nästa 10-veckorsprogram. Det har funkat så bra så jag kände att jag ville göra allt igen innan jag provar utan stödet man har i gruppen och programmet. Denna gång valde jag premiumnivån så jag får fler recept och även info om tillskott. Skulle verkligen behöva investera i en crockpot men det får bli en annan månad. 2900 kostade det att laga toaletten så det får bli den här månadens heminvestering... 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela