takidasky

Skogen!

Publicerad 2018-03-31 20:06:00 i Allmänt

Så lycklig att vi hittat ett ställe att gå på som är i skogen. Efter att ha trökat runt på skogsbilvägarna halva vintern är det helt underbart att ha hittat det här spåret som leder rakt ut i skogen!
 
 
 
 
 
Idag kunde vi vara ute längre och det gjorde att vi hann utforska åt båda hållen. Gick vi över myren kom vi så småningom till skoterleden och åt andra hållet kan man gå riktigt långt. Hur långt vet jag inte för vi var tvungen att vända eftersom vi skulle hinna till påskfirandet hos Pg och Berit. 
 
 
 
En riktigt trevlig dag som mest spenderats utomhus i solen! Så härligt med ledighet!

När man inte vill gå hem

Publicerad 2018-03-30 15:02:11 i Allmänt

Hittade ett skoterspår igår när vi återigen fått byta ställe. Det var så knöligt och knöggligt på det andra så man vrickade fötterna vartannat steg . 
 
Så idag provade vi skoterspåret tillsammans med sis. Och det blev bara bättre och bättre. Efter några hundra meter så kom vi in på ett bredare och mer nerkört spår som ledde rakt ut i skogen. Så himla mysigt! Tyvärr kunde vi bara vara ute i lite mer än en timme denna gång för de skulle bort men förhoppningsvis så kan vi gå längre imorgon och ta med lite fika eventuellt. 
 
Inte lätt om man klev utanför spåret..
 
 
 
Bra inledning på lovet!
 

Och dagarna..

Publicerad 2018-03-26 17:53:00 i Allmänt

..ramlar på. Det händer inte särskilt mycket alls. Har fått byta ställe att åka till då det blev för halt för hundarna (och mig) där vi brukar gå. 
 
Halkfritt att plumsa i..fast långt ifrån värsta viset..
 
 
Kom på mig själv att bli alldeles begeistrad när jag såg  en snöfri plätt som kikade fram under ett träd. 
 
Sky, min lilla soldyrkare passar på att leta upp solen även inomhus..
 
 
Fraggeltassar... <3 Håret växer som ogräs!
 
 
Och så hon som är minst men tar allra störst plats...
 
 

Fyra år

Publicerad 2018-03-22 21:33:50 i Allmänt

För fyra år sedan var dagen äntligen slagen och jag hämtade hem One från Ninnie i Borlänge. 
 
Så underbart glädjespridande och svansviftande hon är lillskruttan! Som jag behövt hennes obotliga lycka och bekymmerslösa approach till livet. Bästaste skrutthunden!!! 
 
 

En liten vecka

Publicerad 2018-03-21 21:54:39 i Allmänt

En liten vecka kvar till nästa lov. Förhoppningsvis fortsätter våren att jobba på att få bort snön så att det finns hopp om barmark innan midsommar! Har massa projekt här hemma som ska genomföras, framför allt om planerna för nya badrummet ska börja sättas i verket. 
 
 
Inte bara människor som tittade på bandyfinalen i lördags. 

Kursdags!

Publicerad 2018-03-18 11:46:54 i Allmänt

I måndags var det dags för den efterlängtade kursen för Annika af klercker. Vi har inte kommit igång med agilityn i år så vi får hoppas att detta ger lite spark där bak så vi gör det! 
 
Men jag tycker att One gjorde mycket fint trots tre månaders agilityvila i kroppen och tre månaders förväntan i huvudet. Om det nu sen bara kunde komma lite vår och barmark så kanske det ordnar upp sig med all träning...
 
Riktigt roligt var det! Mindre roligt var det att jag innan kursen hade sönder rutan i köksfönstret och att toan började läcka vatten så att rörmokaren har fått komma hit två gånger. Gruvar mig för den räkningen... Fönstret kan jag ju skjuta på tills det blir varmare eftersom hela fönstret måste plockas ut när rutan ska bytas. Silvertejp får hålla ihop det så länge... 
 
 
 
 
 
 

Äntligen!

Publicerad 2018-03-10 18:00:28 i Allmänt

Äntligen kom solen fram och temperaturen var skön och för första gången kändes det som om våren faktiskt är möjlig. Två timmar i solsken uppe i skogen blev det med hundarna och sis. 
 
 
 
Gammeltanterna våra! 
 
 
Den yngre ligan.
 
Och så var det ju den där Doris då... ;D
 
 

Att göra bra val

Publicerad 2018-03-10 17:55:29 i Allmänt

När det bara inte går att stå emot så gäller det ju att göra bra val. Igår blev det detta fredagsmys. .
 
 
Fruktsallad och chokladsås gjord på cocosmjölk och mörk choklad. För mycket socker (för dagen) genom frukten, men så mycket bättre än godis, chips och marabouchoklad, och såsen innehåller bara "godkända" ingredienser. 
 
Och så provade jag att göra grönkålschips, som jag tyvärr brände men var rätt okej ändå. 
 
 
Ibland glömmer jag i min iver att detta program inte är en diet. Det är ett sätt att lära mig leva och äta rätt så att kropp och sinne ska må bra. Att jag går ner i vikt är en välkommen bonus. 
 
Det är svårt att ändra fokus från diet till livsstil. Och därför var det extra viktigt igår när mina cravings blev för svåra att stå emot att känna att det var okej att äta detta. Att göra ett aktivt bra val istället för att känna att jag misslyckades. Eller ännu värre, att jag hade köpt och ätit det jag inte ska. Nu åt jag lite för mycket frukt för dagen, men det känns i sammanhanget helt okej ändå. Så istället för att ge mig själv massa dåligt samvete för att jag inte stod emot ger jag mig istället tummen upp för att ha gjort ett bra val. 

Motstå cravings..

Publicerad 2018-03-09 17:13:10 i Allmänt

Idag, efter snart åtta veckor på programmet är det svårare än någonsin att motstå alla cravings som dyker upp i huvudet. Och det är hela tiden. Sugen på något sött, salt, hamburgare, pizza, pasta, ja, typ allt. Vet inte vad jag ska göra. Har inte skött mattiderna nu när jag varit ledig och har heller inte fått nån bra balans mellan protein, fett och kolhydrater när jag ätit. Så jag antar att det är därför jag känner så här. Men frågan är ju hur sjutton man kommer i balans igen? Att motstå enstaka cravingsattacker grejar jag med de tekniker jag lärt mig. Men efter att ha känt så här en hel dag så känner jag mig rätt rådvill. Det måste ju ge med sig nån gång? För jag får inte falla dit. Punkt. Det räcker att de senaste två åren sett ut så här...
 
 

Skitsnö

Publicerad 2018-03-08 22:35:07 i Allmänt

 
Kan det inte bara snälla bli vår istället för att snöa mer och mer? 

Fånga stunden

Publicerad 2018-03-08 22:33:25 i Allmänt

Har så svårt att kunna hålla fokus och läsa längre stunder nu för tiden. Så frustrerande då jag har så många böcker som ligger och väntar på att bli lästa. Men idag har jag lyckats hålla fokus och läst denna:
 
 
Väldigt lättläst, skriven med humor och glimten i ögat och täcker ändå in väldigt mycket. Mycket blir lite repetition av det jag lärt mig från programmet eller läst tidigare men ju mer man repeterar något, ju mer befäst blir det och den här kunskapen är ju meningen att jag ska ta med mig och leva efter från och med nu. 
 
Nu är jag sugen att köpa fortsättningen, deras kokbok för att få fler recept. 

Lovkänsla

Publicerad 2018-03-05 21:43:39 i Allmänt

Så himla skönt med lov! Det tycker Meya också...
 
 
Idag följde både Erik och mamma med till skogen. 
 
 
 
Pappa opererade sitt knä idag, för tredje gången. Nu får vi hoppas att det blir bra så han slipper ha ont. 

Jäkla marabou...

Publicerad 2018-03-05 14:04:39 i Allmänt

I 40 år har dom kunnat komma på den här kombon. I 40 långa år. Men nu, när jag inte äter godis längre, då gör dom så här?! Bastards... ;)
 
 
Okej. Att säga att jag inte äter godis längre är väl en sanning med modifikation. Jag får ju faktiskt ta en bit 85-procentig choklad om chokladsuget blir oöverkomligt. Men alla som har smakat 85-procentig choklad håller nog med mig att det inte riktigt kan kvala in som godis. Det är mer som en livräddande kakaomassa som man inte jättegärna äter om man inte har något annat val...haha... 

Veterinärtjänst

Publicerad 2018-03-05 13:56:46 i Allmänt

Fick "äran" att ta med dom här två till veterinären och kastrera dom för mamma sov efter en jobbnatt. 
 
Så olika det kan vara. Den ena somnade som en stock och sov sedan lääänge medan den andre kämpade emot in i det sista och vaknade fort. Men trötta var dom båda två igår kväll. Allt har gått bra i alla fall och idag var det full fart som vanligt. 
 
 

Äntligen lite varmare!

Publicerad 2018-03-02 20:11:00 i Allmänt

Hundarna har frusit så om sina tassar nu när det har varit så kallt så det har inte blivit särskilt långa rundor men idag var det ju behagliga 7 minus så vi kunde inleda sportlovet med en långpromenad uppe i skogen. Så skönt! 
 
 
Det finns inga ord för vad den här hunden betyder för mig. Alltid vid min sida och alltid stenkoll på mig på promenaden. Det fanns en tid då vi skämtsamt sa att om jag skulle bli den enda människan kvar på jorden så skulle det Takida tycka att det var hemskt tråkigt medan om det var Helena och Lee så skulle Lee tycka att det var helt okej. Nu för tiden får jag nog svara annorlunda där, för Takida skulle vara helt nöjd om det bara vore hon och jag... Ibland önskar jag att jag hade ett helt annat jobb där hundarna kunde vara med mig på dagarna. Men nio dagar ledigt tillsammans är ju inte helt fel det heller, och jag trivs ju så bra med mitt jobb! Tummen upp för sportlov!  
 
 
 
Och den här lilla skruttan! Alltid strålande glad och ack så barnslig. Men så go, så go! 
 
 
Vårt mål på lovet är att komma iväg och träna lite agility. Vi har ju inte kört sen före jul och snart är det kursdags. Så nu är det hög tid att komma igång igen. Vi får hoppas att det här blir året vi kommer igång med agility på riktigt. Så dags vid fyra års ålder... Och gör vi inte det så är ju inte heller det hela världen. Livet är ju rätt roligt ändå. 
 
De andra två fastnade inte på bild idag. En är ju alltid lite före och den andra alltid lite efter... 
 
 

Lite kul.

Publicerad 2018-03-01 23:10:53 i Allmänt

Tycker St1 's reklam är rätt rolig ändå. 
 
 
Idag märkte jag att jag tappat den yttersta delen av avgasröret, ändröret på bilen. Skulle kosta flera tusen på Hyundai för då måste man byta delar av röret också så nu hoppas jag att någon av de billiga ändrören på biltema ska funka. Fast de är jättefula. Och mitt var så fint. Kromat och dant. Skit också. 
 
Imorgon är det sista arbetsdagen. Sen blir det ledigt i nio härliga dagar. Längtar så! 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela