takidasky

20 år

Publicerad 2020-01-28 20:56:47 i Allmänt

Igår fyllde hon 20 år, den bästa tjejen jag vet! 
 
 
Och imorgon flyger hon iväg igen, på nya äventyr. Tur att Messenger finns! 

Bra lördag!

Publicerad 2020-01-25 16:41:00 i Allmänt

Idag blev det gymmet och det var så skönt för både kropp och knopp! Och bäst av allt, mitt knä blev inte sämre! Väl hemma blev det ett avsnitt av "Lyckomaten" på svtplay. Har ni inte sett det, gör det! Och efter det blev det en prommis med hundarna innan det blev mörkt. Så skönt det är när man har hela dagen att styra över! Nu snart vankas bortamiddag! 
 
 
 
 
Bästa goskruttan! 

Sooool!

Publicerad 2020-01-19 21:58:10 i Allmänt

Så underbar dag! Solen sken! Himlen var blå! Efter alla gråa dagar så märker man hur vädret påverkar en. Idag gick det inte att inte vara glad. 
 
Och bäst av allt, mitt knä som fick spel för en vecka sedan höll hela promenaden med hjälp av knäskydd. Och så märkte jag ju (åter igen) att ryggen mår så mycket bättre av dessa släta promenader än de i skogen... kanske måste lyssna på sjukgymnasten ändå och ge upp skogspromenaderna under en tid för att se om ryggen blir bättre... Vill verkligen inte men måste börja prova allt som kan hjälpa nu. Så trött på att ha ont. 
 
 
 
 
Sex hundar och sex tvåbeningar idag, så mysigt! 
 
Nu håller jag tummarna att mitt knä fortsätter må så här bra så jag kan åka på gymmet imorgon. Vill inte tappa fart nu när jag väl kommit igång och märker att det kanske ändå blivit lite bättre. 

20 år!

Publicerad 2020-01-18 22:48:00 i Allmänt

Liiite tidigt så firade vi Idas 20-årsdag idag. Kan inte fatta att hon redan snart är 20 år!? Minns ju min egna 20-årsdag som inte jättelänge sen även fast man inser att det är evigheter sen när man konstaterar att det är mer än halva livet sen... Tror att den där 40-årskrisen blir värre och värre med åren.. sååå gammal nu ju... 
 
Men men, här är Idas present i alla fall... det bästa presenten att ge är ju verkligen presenter man själv får vara med på!
 
 
 

Ny rullning

Publicerad 2020-01-15 19:28:10 i Allmänt

Efter att hela hösten gått så har jag äntligen tagit tag i renoveringen av huset igen. På fredag kommer en firma för att göra en bedömning och lämna offert. Läskigt och roligt på samma gång. Tror jag har bestämt mig över vilket kök det blir nu och de flesta vitvaror. Små små steg framåt. Badrummet är klart med vilken matta det blir men sen återstår allt det övriga som ska finnas i ett badrum.. 
 
Golv och tapeter måste också väljas... det blev mycket på agendan nu för nån så velig som jag... hade ju så praktiskt lagt allt det där åt sidan.. Tror bestämt att lite tidspress blir bra. 
 
 

Bubbla ut julen!

Publicerad 2020-01-12 11:59:07 i Allmänt

När man är för gammal för julgransplundring så kan man ju bubbla och babbla ut julen istället med detta fina sällskap! 
 
 

Ryggen

Publicerad 2020-01-12 11:38:22 i Allmänt

I torsdags var jag iväg till sjukgymnasten igen. Fick svar på röntgen att det inte är diskbråck. Det var ju skönt i alla fall och förhoppningsvis så blir det lättare att lägga upp träningen framåt med den informationen. Sen att inse att det nog är månader kvar av smärta är ju lite tufft att ta in, och det är ju OM träningen hjälper som den ska...
 
Läkaren tryckte ju på att jag skulle äta smärtstillande regelbundet för att lugna nervsystemet så att det inte skickade smärtimpulserna lika intensivt. Jag vill inte men samtidigt funkar det ju inte att jag gråter av smärta efter en vanlig skogspromenad och att jag knappt kan gå resten av dagen heller... Sjukgymnasten kunde väl inte förklara varför det är värst efter skogen men föreslog att jag skulle skippa dem under en period men det funkar ju inte för hundarna. De behöver få springa fritt i alla fall tre dagar per vecka. Så på ett sätt är det väl tacksamt att vi är inne på den mörka delen av året.. annars hade jag haft sån ångest att inte utnyttja dagsljuset till skogspromenader. 
 
Försöker tänka positivt men efter över 7 månader av att ha ont och få livet så himla begränsat är det svårt. Människor som lever med kronisk smärta är fasen supermänniskor! Jag har ju hela tiden haft den "trösten" när det är som värst att det kan/kommer bli bättre och bra. 
 
 
Fick sällskap av kalle förra helgen. Goaste ungen i stan! 

.

Publicerad 2020-01-04 11:29:44 i Allmänt

 
Precis så här hoppas jag att det är i himlen. Att de just nu tar en after breakfast-nap tillsammans. 
 
1 år utan Sky idag och en vecka utan Meya. Mina hjärtan.
 
För första gången på 12,5 år har jag "bara" två hundar. Har ju på hela den tiden haft fyra förutom två "kortare" stunder på inte ens ett år haft tre. Det är minst sagt ovant. Så tacksam för de här två!
 
 

Meya, min Meya

Publicerad 2020-01-01 20:30:00 i Allmänt

Så kom den där dagen då jag var tvungen att låta dig gå. Och jag vet inte hur jag ska klara mig utan dig. Jag minns knappt livet innan dig. Jag vill inte vara utan dig. Och så är jag här, ändå, utan dig, och livet är så ofattbart tomt. 
 
 
Jag gjorde mitt bästa för att det skulle bli så lätt som möjligt för dig, om det nu finns ett sätt för det. Jag grejade inte att våra sista steg tillsammans skulle bli dit du inte ville gå, så vår fantastiska veterinär kom hit istället. Du fick somna här hemma, och jag höll om dig tills du gav dig av. 
 
 
Meya, min Meya. Min älskade hund. Hitta Inka och Sky där borta. Och när det blir min tur att komma efter, hitta mig då. Jag bär dig i hjärtat tills vi ses igen. 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela