takidasky

Så skönt!

Publicerad 2019-06-27 23:39:28 i Allmänt

Idag har vi firat Andreas på 44-årsdagen. Sååå skönt att få ha honom hemma ett par veckor och allt är som vanligt. Alldeles för snart bär det av till Mali igen för nästa sväng. 
 
 
 
Och resefronten då... Idag har jag äntligen bokat färjorna jag behöver dit och hem på resan. Det blev mycket dyrare än jag trodde för priserna har stigit så mycket sista dagarna... måste ta mig en funderare på rutten för som jag har tänkt mig nu så tillkommer det 2500 i bara färjeutgifter om jag tar den rutt jag tänkt.. den där jäkla budgeten spricker mer och mer innan jag ens kommit iväg... men det blir nog bra till slut. I hope. 
 
Försöker också fixa och bestämma inför renoveringen. Alla dessa val som måste göras!!! Och jag som är veligare än veligast nör det kommer till stora beslut. Var till Ida på Beijer idag och kollade runt. Blev riktigt förtjust i kaklet och bänkskivan på bilden. Kök köper jag från Ikea och jag tror jag har bestämt mig klart för vilket jag vill ha... Är nog också på det klara med vilket tak jag vill ha och även hur badrummet ska se ut. Kollade även ut ett klinker till hallen, men sen beror det ju på vilket golv jag väljer och det har jag knappt börjat titta på än.. 
 
 
 
Imorgon blir det återigen en röjardag efter att idag ägnades mest åt renoveringen. Gruvar mig så ofantligt för nu måste jag ta tag i alla böcker som jag har samlat på mig i över 20 år... stor sorg att behöva göra mig av med dem men det är ju bara att inse att jag aldrig kommer få mitt bibliotek jag en gång drömde om.. 
 
Jag är inte sysslolös på semestern i alla fall...
 
 

Bollen börjar rulla..

Publicerad 2019-06-25 16:40:18 i Allmänt

Idag ringde mäklaren med den nya värderingen på huset så nu är det dags att kontakta banken för ett möte. 
 
Blir både sprallig och nervös för allt som komma skall! Tur att jag har kunnat sysselsätta mig med att köra det första lasset till soptippen idag, men det mesta gick faktiskt till skänkhuset. Så himla bra att de har ordnat så att man kan lämna in saker där samtidigt som man slänger annat! 
 
Nu har jag börjat fylla nästa lass och det är helt underbart att vara som jag är nu! Helt osentimental och bara tycka att det ska bli skönt att bli av med allt! Jag har ju tyckt det varit så jobbigt att skiljas från saker. Framför allt saker som jag har fått från någon. Har känts så fel att göra sig av med det då. Men sen läste jag i "Konsten att städa" av hon, den där städgurun som finns på Netflix också tror jag, att var sak som man får i gåva har ett syfte och det är att skänka glädje där och då. Och efter ett tag om den saken inte har någon funktion längre så har den ändå fyllt sitt syfte och det är dags att låta den lämna.
 
I många fall hoppas jag att alla saker jag skickat iväg idag (och kommer skicka iväg) kommer att fortsätta ha flera syften, dels glädja den som kanske köper den på Erikshjälpen eller röda korset och dels att pengarna den inbringar kommer till nytta för någon som behöver det. Win win liksom. 
 
 

Steg 2 - check

Publicerad 2019-06-20 18:45:00 i Allmänt

Steg 1 var ju att ta hit en firma för kostnadsförslag och idag bockade vi av steg 2 när mäklaren var hit och värderade huset. Har ju inte riktigt brytt mig om det där så huset står ju kvar i samma värde som för 13 år sen. Hinner förhoppningsvis få ett möte med banken i slutet av nästa vecka och sen är det väl bara att köra antar jag...
 
Iiiiihh, va spännande! Och väldigt pirrigt! Men framför allt roligt! 
 
Så efter midsommar ska jag ta mig an garaget och förrådet så att det finna plats där när allt måste ut ur huset. Sortera och slänga, skänka och spara. Med betoning på slänga och skänka. Hujedamig vad jag gruvar mig! 
 
 
Var på hästtävling i Rengsjö i söndags och tittade när Ida red Liam. En finfin tredjeplacering blev det! Jag råkade också hamna på Majas en sväng. Hittade lite smått och gott. Ska unna mig en tur dit snart igen. 
 
 

Vacay!!!

Publicerad 2019-06-19 15:38:12 i Allmänt

Precis jobbat klart sista dagen för denna termin så nu är det semester!!! Så skönt och efterlängtat! 
 
För sex år sedan skrev jag så här på fb:
 
 
Då skulle vi till Belgien och representera Sverige på EO. Tyvärr haltade Takida efter en tävling några veckor innan avfärd så jag beslutade att stanna hemma. Åh, vad jag var ledsen då. Det skulle ha blivit vår första utlandsresa. 
 
Men nu, sex år senare börjar vi så smått göra oss klara för att faktiskt komma iväg utomlands. Vi får vänta till i höst och inte är det några agilitysammanhang heller, men nu jäklar ska vår första utlandsresa bli av. Passet hade vi ju redan och ny rabiesvaccination är fixad.
 
 
 
 
Och den här ska ju också med... Och med lite hjälp så kan ju hon också posera med sitt pass... 
 
 
Har så mycket att se fram emot nu. Resan i höst, semester och förhoppningsvis om allt går vägen så blir det lite renovering också. Eller lite och lite... rätt så mycket faktiskt! Kommer bli så bra!! 

Hjärtat

Publicerad 2019-06-11 18:16:46 i Allmänt

Finaste Skyan.
 
Här tränade vi för fullt till VP och drömmen om ett agilityliv levde ännu.. Sitta fint blev hennes paradnummer under rehabtiden efter operationen och det hon gjorde varje gång hon ville ha något. 
 
Så många känslor en liten bild kan väcka.. 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela