takidasky

Vart är agilitykänslan?

Publicerad 2017-01-30 22:54:52 i Allmänt

Ja, inte här i alla fall. Agilitysuget är noll. Finns ingen tjusning alls med tanken. Jag hoppas att det är för att jag fortfarande känner mig rätt sliten efter pluggandet och att det varit rätt mycket med det här att jag byter jobb... 
 
Förhoppningsvis kommer Helena hem nån helg och tvingar med mig på nån träning så jag kanske vaknar till... 
 
Ifall jag hittar känslan och ger mig ut på nåt till sommaren har i alla fall husvagnen fått en ny matta. Alltid något... 😂 
 
 

Bandy

Publicerad 2017-01-29 13:39:00 i Allmänt

Idag var det bandycup på sävstaås för Erik och Wilmer. Jag har ju inte varit på en enda match under året jag pluggat så nu åkte jag och Meya ner och tittade en sväng. Meya var väl inte särskilt imponerad (hon är inte så sportintresserad) utan åt mest godis men det var jag! Erik stod i mål och Wilmer spelade back och de var så himla duktiga!!! 
 
 
 
 
 

Ida och V4an

Publicerad 2017-01-28 22:46:00 i Allmänt

Igår firade vi Ida som fyllde 17 år.  Herregud vad tiden går!! Ett år kvar till krogen och körkort?!? Mina presenter följde ett Bridget Jones-tema. Pyjamasbyxor, alla tre filmerna och sen det roligaste, örhängen med Mr Darcy och Daniel Cleaver! 😂 
 
 
Tittade på gamla kort hos mamma och pappa och hittade det här:
 
 
Kolla i vänstra hörnet!!! Min älskade V4a!! I alla fall halva. Gud så jag saknar den bilen!!! Bästa Ever! 

Ny väg...

Publicerad 2017-01-26 20:21:44 i Allmänt

 
 
Nu är det bestämt, berättat och klart. Efter sportlovet tar jag en ny väg i yrkeslivet och lämnar björktjära och börjar på Höghammargymnasiet. Så många känslor på en och samma gång. Jag lämnar ju mina goungar och det var ett svårt och tungt beslut kan jag lova,  samtidigt som jag ser framåt med förväntan. 
 
Men när väl tankarna har börjat snurra iväg så är det svårt att inte ta steget. Så nu kör jag på det här. Håll tummarna att det blir så bra jag hoppas det ska bli. 

F11...

Publicerad 2017-01-24 21:37:14 i Allmänt

Buhuuu, min luftvärmepump håller på och ger upp, tror jag.. Den lägger av med jämna mellanrum och så står det felkod F11. Det är nånting med fyrvägsventilen. Men när jag googlat så kan det vara nåt annat fel med utedelen.  
 
Så otroligt tråkiga pengar om jag måste byta. Över 20000...  För utan funkar det ju inte. Hoppas hoppas att den bara är lite januaritrött... 
 
Nu har jag fått igång den igen för ikväll. Bara att hoppas att den fortsätter funka inatt. Är så trött och orkar inte vara uppe längre. 
 
Dagens positiva var i alla fall att det var tisdag och jag slutade halv tre och hann med en timmes skogspromenad innan det blev mörkt! Skogen var precis vad jag behövde idag. 

Swish-helg

Publicerad 2017-01-23 23:07:34 i Allmänt

Pang tjong,  så kom helgen och tog slut lika snabbt....  Har gått härliga promenader med hundarna. I lördags gick jag ända till sis med Kalle och Erik. Han var så duktig kalle som orkade gå hela vägen!! One fick också följa med, födelsedagsbarn som hon var. Det känns så himla konstigt att gå med bara en hund... 
 
I söndags var vi även iväg och simmade igen. På vägen dit var jag tvungen att stanna och bara njuta en stund. Så sagolikt vackert!
 
 
Simningen gick jättebra. Sky simmade längre tid och var väldigt tillfreds i bassängen när hon var själv. One var ännu mer galen när det var hennes tur och takida kommer nog snart få börja simma utan flytväst då hon mest ligger och paddlar på sparlåga.... 😂 olika små svartvita..  ja, och sen strimlade sky en av Berits leksaker i ett obevakat ögonblick då jag höll på att blåsa one torr och Berit duschade takida... Pinsamt... Måste ta med egna leksaker till sky att ha när hon väntar på att de andra ska bli klar... 
 
 
 
Har inte hunnit med alls det jag tänkt på hemmaplan i helgen... Får försöka inse att jag inte hinner så mycket och börja göra rimligare planer framöver. 
 
 

One tre år!

Publicerad 2017-01-21 11:20:37 i Allmänt

Idag är det lillskruttans dag. Och det kan ju inte vara en slump att hon är född på kramens dag.  För en mer kärleksgivande hund får man leta efter. 
 
Tittar jag tillbaka på året som varit så har vi några guldkorn att plocka fram, 
 
One lärde sig simma!
One fick äntligen lära sig alla hinder.
One fick tävla två tävlingar.
One vann en klass och tog sin första pinne!
One lärde sig äta blåbär själv i skogen. 
One bodde hos ninnie och fick valla lite. 
 
I år hoppas jag på mer vallning och mer agility. Hon har så mycket kapacitet som jag önskar att hon får utveckla till fullo. Så jag hoppas att jag kommer igång ordentligt nu, för det är ju där problemet är... Det borde ju lösas bara av det faktum att jag inte pluggar mer... 
 
 

Simträning

Publicerad 2017-01-19 22:02:31 i Allmänt

Idag var vi iväg och simmade igen. Skönt att vara igång med två gånger i veckan igen. Nu blir det söndag nästa gång. Det blir himla stressigt på veckodagarna att hinna med så det är skönt att ha det på en helgdag också. 
 
Idag fick sky simma själv först. Hon har ju tyckt att det varit så jobbigt och inte alls kunnat slappna av och efter att ha provat olika lösningar som inte funkat så kom vi fram till att prova låta henne simma själv. Och då gick det så mycket bättre. Hon fick simma kortare tid denna gång så får vi utöka allt eftersom. Det är skönt när min speciella tjej får vara just speciell, och så anpassar man efter det och inte tvärtom.. 
 
Efter det fick takida och one simma i en halvtimme. One är helt tokig. Hon skriker av förväntan och skulle jag inte ha henne kopplad skulle hon hoppa över kanten och i poolen. Lilla hjärtat. Takida, ja hon simmar och gör sitt uppdrag typ. Får hon ha en leksak i munnen är hon rätt nöjd. 
 
 
Jag är glad att det är så lösningsinriktat där, och att nu när det blir dubbel tid eftersom sky simmar själv så är det inga problem. Riktigt skönt. 
 
Imorgon är det fredag. Så skönt. Har massor att göra här hemma.  Mycket som händer i livet i övrigt som tar jättemycket energi just nu vilket gör att jag inte orkat med så mycket denna vecka efter jobbet. Förhoppningsvis faller saker och ting på plats nästa vecka och jag kan landa i det och att jag får börja sova ordentligt igen. 

Skitnatt...

Publicerad 2017-01-18 19:02:58 i Allmänt

Igår var jag iväg på sektormöte på klubben. Det var ett tag sen jag var engagerad nu, efter takidas pensionering så gick det ju typ två år innan jag kom igång igen. Och igång kan jag ju inte påstå att vi är, men jag hoppas bli..
 
Kom hem för sent från mötet för att det skulle va nån vits med att elda och tänkte att det gick ändå.. Somnade runt halv tolv och vaknade kl tre och sen kunde jag inte somna om. Alldeles för många tankar som snurrade i huvudet. Tänkte på att det kändes himla kallt men blev rätt förvånad när det var 13 grader när jag klev upp!!! Kändes som ett riktigt dåligt skämt...Luftvärmepumpen hade lagt av under natten!
 
Fick igång pumpen innan jobbet iaf. Nu eldar jag för fullt för att få upp värmen i huset innan sängdags. Imorgon ska jag på kurs, ska bli himla skoj! Men efter den här skitnatten blir det tidigt i säng ikväll. Bara hoppas att jag får sova! 
 
 

Härlig dag

Publicerad 2017-01-15 00:20:23 i Allmänt

Minus 12 och rätt friskt idag. Men helt underbart med sol!!! 
 
 
Och så glad i hjärtat jag är att dessa fyra är mina! 
 
 
 
 Tog en lång härlig sovmorgon, åt frukost länge framför tvn, såg vem vet mest och konstaterade att det inte är jag... Jag har donat på en del här hemma också plus att vi har varit och simmat. Ringt och pratat med en kär gammal vän. Jäklar vilken bra första pluggfri helg! Och så har vi en dag imorgon också! 

Wiiieeee!!!

Publicerad 2017-01-13 23:19:30 i Allmänt

Imorgon vaknar jag upp till den första lördagen på väldigt länge som jag inte ska plugga på.... (Förutom julafton då som jag tog ledigt på..)
 
Känns så konstigt. Som om jag ska skolka. Jag har till och med varit in och dubbelkollat att jag verkligen har gjort allt... 😜 
 
Imorgon åker Finland till sitt nya hem. Idag stod båda öronen så nu är han sötare än sötast när han ska träffa sin nya familj. Lilla Otto kör med hängöron fortfarande...   

I made it!

Publicerad 2017-01-12 22:05:53 i Allmänt

Jag är klar.
Färdigpluggad.
Jag kommer att ha ett liv igen.
Det känns helt jäkla underbart!
 
Om det inte vore jobbdag imorgon skulle det verkligen vara läge för en flaska bubbel. Eller två... 
 
 
Träffade dom här två när jag var till Röste efter hundmat. Så underbart söta. Till helgen flyttar den sista till Finland och då blir det bara Famous kvar. Eller Otto som mamma kallar honom..
 
Famous, eller Otto....
 
Den som ska flytta till Finland.. Så fin!!! Ena örat har börjat stå...
 

En av tre...

Publicerad 2017-01-08 21:25:35 i Allmänt

Ja, nu är examinationsuppgifterna inlämnade i alla fall! 20 sidor blev det.... Rapporten är inte på långa vägar klar och inte heller den andra inlämningsuppgiften på två sidor... Jaja, har ju tre kvällar på mig typ.... Gaaahhh!  
 
Nu orkar jag inte mer för idag. Jobbstart imorgon väntar så det blir till att ställa tredubbla alarm så jag säkert vaknar... 
 
Vi var iväg och simmade ikväll igen. Nästa vecka blir det bara en gång eftersom jag har så mycket skolarbete som ska bli klart. Men sen efter det så kommer vi kunna köra på två gånger i veckan igen. Bara nästa vecka är klar så kommer jag ha ett liv igen!!! 
 
Och bäst av allt - jag kommer ha tid att börja med agilityträningen igen!! Wohoo!! En gång i veckan ska jag försöka få till i alla fall! 
 
 

One mår bättre!

Publicerad 2017-01-07 15:16:36 i Allmänt

Efter den där natten så gick den dåliga magen över. Tror att jag ökade på färskfodret för fort. Vi håller ju på och går över till det nu. Så nu har det blivit ris med lite torrfoder och så startar vi upp lite försiktigt och långsamt med färskfodret igen sen. De tre andras magar har inte reagerat något, skönt! 
 
Idag njöt vi av soooool på promenaden! Sååå härligt! Nu är det rapportskrivning som gäller resten av denna lördag och imorgon ska det sista slipas på examinationen som ska lämnas in och förhoppningsvis blir rapporten klar då också så att jag kan ägna mig åt att träna inför den muntliga examinationen på torsdag. Har även en skriftlig uppgift på två sidor som ska in.
 
Känner mig galet stressad men tröstar mig med att om sex dagar är det (förhoppningsvis) över och jag blir klar.
 
 
 är så himla kär i fröken röd! Hon är så go och mysig men samtidigt full i fan... Snart flyttar dom, blir ju 8 veckor om bara nån dag. Kommer bli så tomt men en hane blir ju i alla fall kvar hos pappa och Emil. Så visst kommer det finnas valpmage att gosa med ändå! 
 
 

Stackars liten...

Publicerad 2017-01-06 11:13:33 i Allmänt

One är dålig i magen. Började igår kväll och har hållt i sig hela natten. Jag har ställt klockan varje 1,5 timme vilket har gjort att jag inte sovit nåt. Har precis börjat slumra varje gång klockan ringt... Men vi har klarat oss utan olyckor inomhus och One har kunnat sova i knävecket där emellan iaf...
 
Riktigt svinkallt hela natten. Legat runt 27-28 minus. Så i morse vid nio var det 14,5 grader inomhus. Dags att börja elda med andra ord... Men nu är det "bara" 24 ute! Ska ju bli varmare har det lovats.  
 
 
Hon kan då verkligen se ynklig ut... Lilla hjärtat..

Pappa 65 år!!

Publicerad 2017-01-04 23:58:02 i Allmänt

 
 
 
Idag fyllde pappa pensionär och det firade vi att gå ut och äta tillsammans på Strand. Allt som allt blev vi 16 pers så det blev ett låååångt bord. Maten smakade gott och nöjda åkte vi sen hem till Röste och fikade och firade med paket. 
 
Annars har jag inte gjort mycket mer än att skottat snö och pluggat idag. Hundarna har fått nöja sig med kortare promenader så det får vi kompensera upp imorgon när vi ska simma igen. 
 
Det blir hårdkörning nu med pluggandet fram till måndag. Ska få klart examinationsuppgifterna och göra klart och ändra i rapporten. Jag kan inte med ord beskriva hur underbart det känns att pluggandet snart är över och jag kommer få ett liv igen. Det har varit jätteintressant i mångt och mycket, men aldrig mer plugga så mycket samtidigt som jag jobbar. Ja, just nu känns det som om jag aldrig mer ska plugga.... ;) 
 
En ynka liten vecka kvar. Halleluja!
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela