takidasky

Bokrea!

Publicerad 2018-02-27 18:18:28 i Allmänt

Johodå, lycka kan visst köpas för pengar! 
 
 

Meal prepping

Publicerad 2018-02-25 21:59:35 i Allmänt

Frukost och lunch fixat för de närmaste dagarna.  Imorgon får det bli att ordna middag för några dagar. 
 
Hur jag än vrider och vänder på det så blir det inte särskilt roligt att laga mat... Då är det här den lösning som funkar bäst för mig, att fixa matlådor för några dagar framåt varje gång. 
 
Fem jobbdagar kvar till lov!!! 
 
 

Taktikvila

Publicerad 2018-02-25 18:15:29 i Allmänt

Har inte blivit bättre i förkylning och ork alls över helgen förutom att jag fått tillbaka smaken. Så idag har jag försökt att ta det lugnt och ge kroppen en chans att återhämta sig till jobbveckan som kommer. Upp till skogen med hundarna men sen har det varit viloläge som gällt. Jag har försökt läsa ikapp alla 'lektioner' jag inte hunnit/orkat med de senaste tre veckorna i programmet och nu är jag snart i fas. Har denna veckas material kvar att gå igenom bara. 
 
Åt rester idag men nu måste det till ett ryck så jag får klart matlådor och frukost till veckans första dagar. Gick in i programmets sjunde vecka idag. Helt galet vad fort tiden går. Tycker nyss jag har börjat. Men fyra lärorika veckor kvar! 
 
Har beställt lite böcker på bokrean också. Längtar! Med lite tur borde de ju komma i slutet av veckan. Lagom till lovet! 

Halleluja!

Publicerad 2018-02-24 19:17:52 i Allmänt

Jag känner smak igen! Efter åtta dagars totalt lukt- och smakbortfall så var det helt fantastiskt att äta frukost och faktiskt känna vad det smakade. 
 
Lyxade till det med sötpotatismos, kyckling och vitlöksfrästa grönsaker till middag och det smakade såååå gott!! 
 
 
Var upp till skogen och gick en långpromenad i snöandet. Är så less på snö och vinter nu. Är flera jag känner som åker utomlands nu i dagarna och jag är så avundsjuk! Jag som typ aldrig längtar efter sol och värme... 

På benen igen

Publicerad 2018-02-23 20:27:58 i Allmänt

Långt ifrån bra, men så skönt det känns att kunna orka både jobb och en långpromenad med hundarna på raken efter varann utan vila emellan. Då är det värt att hosta och snora lite extra ikväll när man känner att det går åt rätt håll. 
 
Fick sällskap av Erik idag. Så mysigt! Hundarna var så glada också och var jättebarnsliga och skulle hoppa runt i snövallen och leka med honom och ha sig. Knäppisar :D... 
 
 
Sky som alltid annars ligger före för sig själv var med och hoppade runt en massa, lekte och käkade snö...
 
 
Och även fast det var rätt bitigt i luften så kändes det ju så gött när solen tittade fram.
 
 
Nu är det bara en vecka kvar till sportlov! Hoppas på sol i massor och inte alltför många minusgrader. 

Så där ja

Publicerad 2018-02-22 22:00:20 i Allmänt

Efter att ha varit hemma sen i måndags har det äntligen vänt och imorgon är det jobbdags igen. Blir perfekt med en mjukstart med en kortdag och sen helg på det för särskilt jättepigg är jag inte ännu.. 
 
Så nu får det gå som det går för Östersund mot Arsenal i fotbollen för nu måste här sovas. Måste vara sjukt kul för Anna, Andreas och Theo som är där och ser matchen live! 
 
Min fina gammeltant, vad gjorde jag utan Meya?
 
 
Och hur underbart ser det inte ut med barmark?! Är så less på vinter och snö nu. Hoppas våren kommer tidigt i år! 

Läsning

Publicerad 2018-02-20 22:40:00 i Allmänt

Om det fanns en enda sak jag fick förmedla till föräldrar så är det detta:
LÄS!
Läs för ditt barn, läs med ditt barn, läs tillsammans och bli läst för av ditt barn. Ge barnen den fantastiska värld böcker kan ge. Lär dom använda sin egen fantasi och skapa alla karaktärer och världar som beskrivs. Men framför allt pga detta. Och jag vet inte hur det är för er, men de där lässtunderna varje kväll är ett av de mysigaste minnen jag har från när jag var liten. Så läs. Och njut tillsammans av böckernas magiska världar! 
 
 

Värdelöst

Publicerad 2018-02-19 18:35:00 i Allmänt

Gjorde ett försök att jobba men vid tio fick jag kasta in handduken och erkänna mig besegrad. Sen dess har det varit sängläge. Vill bli frisk nu. 

Sjuk

Publicerad 2018-02-17 18:25:32 i Allmänt

Vaknade upp igår vrålförkyld. Och sen blev det bara värre till kvällen så jag gick och la mig nio i ett försök att sova bort det men idag är det ännu värre. Helt däckad. Tur jag har sympatiska soffhängare.
 
 

Snart halvvägs

Publicerad 2018-02-15 19:53:15 i Allmänt

På söndag har det redan gått fem veckor sedan jag startade programmet. Det har varit fem riktigt bra veckor. Magen har mått bra så gott som hela tiden. Bara ett återfall så det känns verkligen toppen! 
 
Jag har lärt mig en hel del och repeterat ännu mer viktigt att kunna. Det är förvånande att sjukvården har så lite kunskap om PCOS när det ändå drabbar 5-10 % av alla kvinnor. Att deras främsta botemedel fortfarande är p-piller av någon variant som bara maskerar och döljer det till viss eller större  del. Jag började ju med p-piller tidigt pga oregelbunden mens så det var ju vid de perioderna jag slutade som symtomen blossade upp ordentligt. Första gången jag märkte att något var fel var när jag var 20 och slutade med p-pillren. Tror jag gick upp 10-15 kg på bara nån månad men att det avfärdades som dålig karaktär bara typ. Och så gick det i omgångar och det var först när jag var närmare 35 som jag såg ett amerikanskt program där de pratade om pcos som jag förstod att det inte bara var dålig karaktär och lathet jag hade. Min kropp som då inte gick på p-piller, var ett hormonellt kaos. Och återigen blev jag satt på p-piller. 
 
Är så glad nu att jag hittat ett sätt att försöka läka min pcos naturligt även fast det bitvis är himla tungt att inte kunna äta det som många anser vara en del av "vanlig mat". I det avseendet är Facebook fantastiskt. Så lätt att få kontakt med andra som vet hur det är. 
 
Måste dock snart ta kontakt med hälsocentralen snart igen och kolla upp den här tröttheten jag har. Sen i slutet av sommaren har den hängt med. Det är oerhört tröttsamt att inte orka så mycket mer än att jobba på snart ett halvår. Och så jäkla frustrerande. 
 
Dagens middag. Mammas älgfärsbiffar med vitkål och morötter. 
 
 

En bra dag!

Publicerad 2018-02-14 21:03:22 i Allmänt

Så himla glad för Ida som tog körkort idag! Blev utan bil från lunch men det var det ju lätt värt! Har även firat PG som fyllde 70 idag. 
 
 

Skitvinter...

Publicerad 2018-02-12 21:15:58 i Allmänt

Och så kommer det ännu mer snö... Vill inte ha nåt mer nu! Är så less på att skotta och har snart ingenstans att göra av snön.. Men lite tröst är ju att det inte är lika mycket som i stugan utanför Sundsvall. Än. Där mätte Emil upp 140 cm på gräsmattan igår....
 
 
Hundgården som sticker upp är två meter hög om inte lite mer... 

Helg igen!

Publicerad 2018-02-10 23:46:49 i Allmänt

Veckorna rusar på och redan helg igen.  Imorgon har jag gjort fyra av de här tio veckorna på programmet och det känns riktigt bra. Visst kan jag längta efter snabbmat, choklad och snacks men absolut inte att jag skulle vara i närheten av att vilja äta det. Det är dock svårt att hålla sig under 25 gram socker per dag. Det är ju typ en frukt och lite till.. Men glad för varje dag jag väljer rätt och den "typ" sockerfria tillvaro jag har nu är ju ändå så otroligt mycket bättre än hur det var. Jag lagar all mat från grunden, det socker jag får i mig kommer mestadels från bär och frukt i liten skala och de kommer ju ändå med massa bra saker också. Den sista tiden har jag varit dålig att prova nya recept men ikväll tog jag mig i kragen och gjorde sötpotatismos med kyckling. Och det var S Å G O T T!!! Verkligen något jag kommer göra igen. 
 
 
Har blivit några turer till skogen. Äntligen hade de plogat upp skogsbilvägen upp till skiftet så vi kunde gå där. I fredags fick vi sällskap av mamma.
 
 
Även fast jag inte kommer in och får gå på min stig bland träden så känns det så gott i själen att få komma ut och ha skogen runt om!
 
 
Meya är mycket piggare de senaste dagarna efter att ha varit rätt loj ett tag. Så skönt för mattehjärtat! Jag blir ju så orolig när hon inte är som vanligt. 
 
Har även tittat ikapp några serier, Scott & Bailey och Younger. Under jobbveckorna tittar jag typ aldrig på tv men ibland är det så skönt att bara plöja några avsnitt. 
 
Nu blir det sängen!

Ronny

Publicerad 2018-02-03 22:42:00 i Allmänt

Hittade några kort idag i ett gammalt sparat mail på Ronny. Känns fortfarande så overkligt att han inte finns med oss fast det har gått åtta år snart... Åh, som jag saknar hans humor och kramar! 
 
 

Helg

Publicerad 2018-02-03 22:35:11 i Allmänt

Så trött denna vecka. Idag fick jag sova till nio men var ändå jättetrött. Käkar ju vitaminer och extra D-vitamin men den här tröttheten som började tidigt i höstas verkar inte ge med sig i första laget. Kanske blir bättre nu när vi går mot ljusare tider. 
 
 
 
Syskonen bus. 
 
Har varit och hjälpt Ida att ställa ordning på Dönjegården till ikväll när hon ska ha 18-årsfest tidigare idag. Hoppas kvällen blir toppen för dom! Hon klarade ju uppkörningen i onsdags så nu är det bara uppskrivningen kvar. Helt galet. Tycker att det var nyss som hon var en tvärhand hög och vi nötte Pocahontas-filmerna... 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela