takidasky

Ida

Publicerad 2018-08-31 23:01:56 i Allmänt

Pratade med ida idag. Hon verkar ha det jättebra och kommer mer och mer till rätta. Men shit vad jag längtar efter henne! 
 
 

Fredag

Publicerad 2018-08-31 22:58:29 i Allmänt

En riktigt bra fredag till ända. Full fart på jobbet och sen direkt till gymmet för träff med sjukgymnasten och gå igenom träningsprogrammet. Blev lite träningspepp av det vilket är jättebra efter den här sommaren. Åkte in till mamma och hälsade på efteråt en sväng innan jag hämtade upp hundarna och åkte till skogen.
 
 
 
Hittade KANTARELLER!! Jag som aldrig hittat gula kantareller förutom en per år typ. 
 
 
Blev ute nästan två timmar. Så skönt att gå utan att ha nån tidspress. 
 
Var iväg och handlade en sväng och sen var det dags för en lite försenad lyskväll vid badet med grannarna. Hur mysigt som helst!
 
 
 
 
Gott bubbel och gott sällskap. Perfekt start på helgen! 

Hösten

Publicerad 2018-08-30 20:12:00 i Allmänt

Älskar't.
 
 
Igår hade vi vandrande planeringsmöte inför Myssjön-helgen. Nu är menyn spikad! 

Doris

Publicerad 2018-08-30 20:11:25 i Allmänt

För nån vecka sen fick Doris prova på agility för första gången. Hopp och tunnel. Hon tyckte tunneln var läskig men efter att ha kört från det allra mest hoptryckta så kunde vi på slutet köra hela tunneln utsträckt. 
 
Hon tyckte om det jättemycket!!! Och efteråt var hon så trött så hon först nästan somnade ståendes.  Det är jobbigt att tänka så mycket! 
 
 

Tävling i Borlänge

Publicerad 2018-08-28 21:22:00 i Allmänt

I söndags brassade vi iväg på agilitytävling i Borlänge. Dubbla hopp och en agility var på menyn och jag tänkte och hoppades att nu jäklar skulle vi väl i alla fall få med oss en pinne hem och äntligen bli uppflyttad i nån av klasserna, helst båda... Men näe. Så gick det inte. Och jag måste erkänna att jag var less efteråt. Men nu när jag tittar på filmerna så känna det inte alls så tråkigt längre. One gör så mycket fint och snart kommer dom där uppflyttningspinnarna trilla in. I agilityloppet gör vi ett av våra bästa lopp. Vi kör som ett team hela vägen. Jag sköter mig hela banan och One kan ju det med då, förutom att hon råkade riva ett hinder. Shit happens. Tror hon kom för nära. Andra loppet kändes jättedåligt eftersom jag redan efter två hinder inte gör min del och hamnar fel. Men i efterhand så kan jag se massa fina saker även där. I sista loppet går det också så bra tills slalom. En tunnel efter blir för mycket så hon struntar i att gå hela. Typ tre gånger. Sen tar hon hela och vi kör klart utan fel. 
 
Just tunnel efter slalom är en svårighet som jag vetat om men inte lagt nån tid på. 
 
Bästa lillskruttan. Å trött efter tävlingen. Snart så kommer även vi få stolpe in. Det måste ju bara slå åt det hållet också nån gång. Vi får se till att hålla i och träna nu. Har hört att det ökar oddsen... haha... ;D
 
 

Duktig skrutta

Publicerad 2018-08-21 22:35:43 i Allmänt

Första agilityträningen på ett tag. Kul att träna med andra. Och bra träning för one att vänta på sin tur. Trots att hon var laddad till tänderna så hade hon huvudet med sig och det var så roligt. Fick även bra tips från Malin hur jag kan jobba med svängträningen och ordförståelsen. Skitbra. Så roligt att träffa alla!
 
 
 

Ida

Publicerad 2018-08-19 21:38:00 i Allmänt

Idag åker Ida till Australien. Världens bästa äventyr väntar på henne. Så sjukt roligt. Först au pair och sen resa runt. 
 
 
Fast just nu undrar jag mest hur jag ska klara mig utan att få krama om och prata irl med henne på typ sju månader... tack och lov för face time och allt annat man kan använda nu för tiden. 

Lite helg

Publicerad 2018-08-19 00:35:23 i Allmänt

Första jobbveckan är gjord och förutom att klockan ringer så tidigt känns det himla gott att vara på gång igen med en ny termin och ha rutiner i vardagen igen. 
 
Idag hade jaktvårdskretsen och länsmuseet en prova på dag uppe på onbacken så jag och pojkarna åkte dit. Passade på att ta med mig One så vi kunde miljöträna lite. Det hör ju inte till vardagen att vi är i stadsmiljö direkt så efter vi blev klara så gick vi genom stan. Mycket folk och helt obrydd hund. Ja, förutom att det var jobbigt att inte få hälsa då förstås... det var en svår utmaning... älskade skrutthund. Så mycket kärlek att sprida.  
 
 
 
Matchande tatueringar fick vi också...
 
 
Förutom den utflykten och skogen med dogsen så har jag möblerat om i vardagsrummet. Det kommer att bli så bra när det blir färdigt. Rensat ut massa krimskrams och planterat om alla blommor har jag också hunnit med. 

Skyan

Publicerad 2018-08-18 00:14:00 i Allmänt

För fem år sedan blev Sky godkänd vallhund. Fy fasiken vad lycklig jag var när vi gått klart och det stod klart att hon var godkänd.
 
Då hade vi inte bara bemästrat vallningen utan även övervunnit cancern och bogoperationen och all rehab. Tyvärr höll inte kroppen för agilityn men sen dess har hon ändå kunnat leva ett aktivt sällskapshundliv och vi har hunnit med en omgång mot cancern igen. 
 
Att hon snart är 9 år märks inte. Hon är och beter sig som en valp och unghund och det kommer nog aldrig att ändras. Hur många koppel och leksaker som helst har hon demolerat i sina dar, och när jag tror att hon äntligen vuxit upp så motbevisar hon mig. Varje gång. 
 
Min Sky. Vad jag tycker om henne! 
 
 
 
 
 

Sista semesterdagen

Publicerad 2018-08-14 21:59:41 i Allmänt

Spenderades i Söderhamns skärgård hos kusin och familj. Så himla fridfullt och härligt ställe. Det var jag och Carro och sju ungar och dagen gick alldeles för fort. Påfyllning till max och en riktigt bra avslutning på sommaren. 
 
 
 
 
 
 
På kvällen plockade jag nån liter svartvinbär till frysen. Fick lite hjälp...
 
 
 
Alla var inte lika entusiastiska...
 
 

Goaste

Publicerad 2018-08-12 23:03:31 i Allmänt

Han är så makalöst go, tofsöra. Perfekt att ligga i soffskåran ju när man vill ligga stadigt på rygg...
 
 
 
 

Bästa dagen

Publicerad 2018-08-12 22:59:20 i Allmänt

Helt underbart!! Vaknade upp till moln, frisk, klar luft och typ 15 grader. Och det höll i sig nästan hela dagen. Så underbart! En långpromenad i skogen med hundarna mitt på dagen, när hände det sist?!
 
 
Av hur många kort som helst blev det här det bästa... herregud....
 
Imorgon ska jag njuta av sista semesterdagen. En tur till havet får det bli. 

Yeaaayyyy!!

Publicerad 2018-08-11 17:50:03 i Allmänt

Hindren är färdigmålade! Halleluja. Nu ska de bara torka så kan vi börja pula med bomhållarna. Bommar hoppas jag fixa nästa vecka, har provisoriska utifall det drar ut på tiden. 
 
Ones trampdyna börjar se fin ut så snart så! Så angenämt att ha en sån här "skada" som läker på en vecka och inget som man behöver oroa sig över sen. 
 
Imorgon ska vi strukturera och planera träningarna framöver. Vissa saker, som gungan, får bli vinterprojekt. Men innan snön kommer finns det så mycket som behöver tränas. Bra att bena upp det så blir det inte helt oövervinnerligt... förhoppningsvis. 
 
Nu är det bara två dagar kvar till jag börjar jobba. Ska bli skönt med rutiner igen. Ser dock inte fram emot att kliva upp tidigt varje morgon.. 
 
 

Vilken start!

Publicerad 2018-08-09 10:39:48 i Allmänt

Tröttare än tröttast i morse men jag kom upp. Yeay! Och vad värt det det var! 
 
Hur mysigt som helst att ligga där på bryggan och höra vattnet klucka och solen sken men det var inte för varmt. Och sen avsluta allt med hotellfrukost. 
 
Allt var så bra så jag glömde att knäppa ett endaste kort... Så kan det gå. 

Rond 1

Publicerad 2018-08-08 21:08:56 i Allmänt

Det är så sjukt tråkigt att måla hindren.
 
Note to myself: 
Måla allt innan jag skruvar ihop det. 
 
Jaja, bara på det igen imorgon. Och i övermorgon. Och nästa dag. Sen är det klart. Fyra hinderstöd är klara nertill så de ska börja målas resten imorgon och blir klara i övermorgon. Ett hinderstöd är klart upptill och behöver två omgångar nertill. Fem hinderstöd ska målas en andra gång upptill imorgon och sen väntar två omgångar nertill. Har jag tur och kan måla riktigt tidigt en morgon kan jag nog göra det en gång till på kvällen och då kanske jag blir klar i övermorgon.  
 
Imorgon blir det yoga vid Scandic och sen hotellfrukost med sis. Det ska bli mysigt. Bara jag kommer upp då, vill säga.. 

Stranden

Publicerad 2018-08-07 23:25:08 i Allmänt

Blev en stund på stranden idag. Önskar att jag kommit på den här lilla egna oasen tidigare i sommar..  Det är så skönt att det inte lika varmt som tidigare iaf. 
 
Slipade och började måla hindren idag också. Shit. Det tar megalång tid att måla när det är så mycket skrymslen och färgen skvätter överallt typ... 
 
 

Skit

Publicerad 2018-08-07 16:48:50 i Allmänt

One gjorde illa trampdynan i fredags så nu har vi ofrivillig agilityvila några dagar. Nu är det nästan borta, tur det var så litet "släpp". Har anmält några tävlingar i slutet av augusti och början av september så nu hoppas jag att vi slipper ur ettan snart. Nån gång måste det ju bli stolpe in också även fast det känns som det har gått troll i det länge nu.. fast det är ju mitt fel som tränat för lite. Men ändå... Haha.. 
 
 

Festligheter

Publicerad 2018-08-07 16:42:00 i Allmänt

Helgen gick i festens tecken. Spontanfest på fredagen hos Pelle och Ulli där vi planerade in lördagens fest. 
 
 
 
Klockan blev runt två när jag cyklade hem i mörkret. 
 
 
På lördagen blev det mat, bubbel, drinkar, Yatzy och massa skratt igen. 
 
 
 
 
Klockan var nästan två igen när jag cyklade hem. Efter två sena dagar i sträck var det perfekt med kalas på söndagen för Erik som fyllde 11 år. Missade tyvärr kort på födelsedagsbarnet men lillebror fastnade på bild när han kom för att visa att han var både finklädd och hårfixad. Gohjärtat!
 
 

Woop Woop!

Publicerad 2018-08-02 22:56:00 i Allmänt

Idag har jag och pappa byggt ihop fem hopphinder. 
 
 
Imorgon ska de slipas och så ska de målas. Tror det lutar åt att rödmåla dom, för enkelhetens skull. Sen klurar jag på bomhållare. Måste kika runt lite innan jag bestämmer mig. 
 
Imorgon bitti blir det agilityträning med Helen igen. Lite balans, gunga och slalomingångar får det bli. 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela