takidasky

Mysfrukost!

Publicerad 2013-06-24 23:14:49 i Allmänt

I morse väcktes jag av sis som sa att frukosten snart serverades på udden. Så det var bara att kliva upp, slänga på sig lite kläder och hoppa i bilen. Inka fick också följa med. Nere vid udden sken solen, myggorna och bromsarna var mycket aktiva, men det gjorde inte så mycket när man har så fint sällskap som sis med familj, mamma, moster och morbror. Inka njöt i fulla drag av att vara ensam hund och få alla rester och annat som "råkade" tappas...
 
En bättre start på dagen kan man knappast få! Tyvärr höll den känslan i sig bara nån timme och sen fick jag världens migrän...så idag har det inte blivit många knop gjorda. Mest legat med rullgardinen nere och knaprat smärtstillande...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Glad!

Publicerad 2013-06-24 00:12:00 i Allmänt

Glad är jag över vilken fin vän jag har! Idag på väg hem från midsommarfirandet stannade Helena och Tobbe till med en present till mig! 
 
Så nu är vi lite mer redo för Belgien! :) Tack snälla ni!!!

Ida!

Publicerad 2013-06-19 00:07:00 i Allmänt

Ida och sis kom förbi ikväll. Och till veckan kommer hon hit och sover över förhoppningsvis. Ida har redan planerat in aktiviteterna... laga god mat, hyra film och köpa gotta. Dagen efter ska vi sova länge och sen shoppa loss på stan...;)
 
 

Friends!

Publicerad 2013-06-19 00:02:24 i Allmänt

De sista dagarna har jag haft besök av två fina vänner jag inte träffat på länge!! Som balsam för själen.
 
I söndags var ju Sofia lyckopiller hemma och idag kom Johanna och kidsen förbi. Riktigt mysigt att prata ikapp, snusa bebis och leka häst!
 
 
 
 
Och idag ringde Helena och sa att hon skulle komma upp om nån vecka då hon hade ledig helg så vi kan träna, prata, promenixa och UMGÅS IRL! Just like the old Days! Kanske ska införskaffa mig en grill så vi kan fixa somrig mat! Efter sju år i hus är det kanske dags för en grill på inventarielistan...;)
 
Tuffing på klubbens altan är ju ett givet kort iaf ;)

Ready to go!

Publicerad 2013-06-18 17:04:28 i Allmänt

Nu ska Takida vara klar med allt inför den stundande resan mot Belgien och EO i slutet av juli!
 
Idag fixade vi det sista så nu har hon
Pass
Leptospiros-vaccination
Rabies-vaccination
 
 
 

Glada tjejer!

Publicerad 2013-06-18 17:00:30 i Allmänt

och jäkligt blöta efter ett pass i en hage med alldeles för högt gräs..
 
 
 
 
 

SOMMARLOV!!

Publicerad 2013-06-17 23:07:30 i Allmänt

Äntligen är det här - sommarlovet!!
 
Jobbade sent, till halv sju för att göra klart allt det som måste göras för att kunna gå på semester med gott samvete. När jag kom hem hämtade jag upp dogsen och åkte till Röste och skötte om fåren. De har verkligen börjat använda vindskyddet vilket är kul!
 
Käkade och pratade lite med mamma och sen var det som om någon slagit mig i huvudet med nåt stort. Shit, va luften gick ur mig! Såååå fruktansvärt trött! Tror kroppen tog några timmar på sig att fatta att det verkligen var slut på terminen...
 
Imorgon ska jag och Takida till veterinären och få sista leptospiros-sprutan (eller vad det nu heter) och så ska hon få en rabiesspruta. Så sakta med säkert börjar förberedelserna för sommarens stora äventyr till Belgien bli klara. Måste även fixa ett nytt pass till mig själv. Tråkiga pengar...
 
Nu ska jag hoppa i säng och sova sova sova tills halv nio i alla fall. Fatta?! Jag har semester!!! :D :D :D

En liten dag kvar...

Publicerad 2013-06-16 21:35:54 i Allmänt

Imorgon jobbar jag sista dagen, sen är det
 
S O M M A R L O V!!!!!!!
 
 

Bästa Sofia!

Publicerad 2013-06-16 21:32:13 i Allmänt

Ikväll fick vi besök av Sofia och Ninja som var hemma i Bollnäs en sväng! Så himla roligt och mysigt att ses igen! Vi käkade, gick en prommis med hundarna så att Sofia kunde titta hur Inka betedde sig med andning och ork. När vi kom hem igen fick Sofia "äran" att klippa klorna på alla mina hundar ;)! Haha, gäller att passa på när en kloklippartokig människa hälsar på ;).. Och inte ens Meya jollade sig, kors i taket... Så nu har dom riktigt fina proffsklippta klor :D!
 
Sen fikade vi och jag råkade bjuda på antagligen världens äckligaste te... Twinings apple, cinnamon & raisin-te. Fy fasiken vad illa det smakade!!! Som rinnande, vattnig äcklig äppelpaj... blä!
 
Note to myself - köp aldrig igen!
 
Massa prat blev det naturligtvis och kvällen gick alldeles för fort. Jag hoppas verkligen vi hinner ses mycket i sommar innan hon drar till landet "down under" på obestämd tid.
 
Laird, Sofia och Nonjosen!
 
 

Nu börjar det ta sig!

Publicerad 2013-06-10 22:26:46 i Allmänt

Idag fick vi klart det sista i fårhagen. Jag och pappa snickrade klart fårens vind/regnskydd. Så nu har dom tak över huvudet ifall de vill ha det. :)
 
Fåren verkar ha funnit sig väl tillrätta. Så skönt, och alla var kvar i morse ;) Idag när jag och pappa grejade så låg dom en bit bort först och tittade på, men efter ett tag kom de i samlad trupp och kollade in bygget.
 
 
Dom är så söta! Men jag har förbjudit mig från att bli för fäst vid dom, hitta på tillfälliga namn etc... Dom är ju bara till låns och för en blödig människa som mig så är det nog viktigt att hålla distansen. Annars kanske inte Carina får tillbaka några får...;)
 
Hundarna fick två varsina korta pass idag. Takida var mest olydig, ville inte ta mina kommandon och frustrationsåt gräs. Inte hennes fel egentligen, vi har ju kört lite för mycket balansering i våra dagar... Sky var riktigt duktig idag! Oj, här har det hänt saker. Hon har mognat, och jag når henne hela tiden. Det känns så fantastiskt roligt! Tror det här kommer kunna bli riktigt bra om jag spelar mina kort rätt!
 

They are here!!!

Publicerad 2013-06-09 23:12:18 i Allmänt

Idag kom dom hem!! Fem fina lånefår för sommaren! Kan inte fatta än att det är sant!! Tack snälla Carina och Janne för att jag får låna får av er!!
 

Lilla gammeltant

Publicerad 2013-06-09 23:10:07 i Allmänt

Glada i hågen kom vi hem från klubben i fredags vid tolv. Hundarna var som vanligt och vid halv ett skulle vi ut och kissa natten. Ropar på hundarna, får säga till Inka som vanligt en gång extra och när hon reser sig upp så har hon ingen styrsel på bakbenen utan vinglar framåt några steg innan hon lägger sig igen. Jag blir alldeles kall, lockar och pockar upp Inka en gång till - samma sak igen. Hon kan inte använda bakbenen, raglar in i soffan, huvudet är snett och så lägger hon sig igen och vill inte kliva upp.
 
Jag får panik och ringer till pappa och gråter så jag knappt kan prata. Berättar vad som har hänt och avslutar snabbt för att prova ringa till Sofia. Håller tummarna för att hon är vaken, men inget svar. Ringer Helena och gråter. Ringer distriktsveterinärerna och de har bytt nummer. Vet inte hur många gånger jag måste lyssna för att skriva ner det nya numret. Sitter med Inka på golvet samtidigt och klappar och stryker.
 
Bestämmer mig för att försöka få upp Inka en gång till innan jag ringer så jag kan beskriva läget ordentligt. Lockar upp Inka och  - då kan hon helt plötsligt använda bakbenen igen. Lyckotårar...
 
Tar med henne ut och kissar och nu är det inga problem alls att gå. Kommer in igen och tänker att jag ska ringa Helena och pappa igen och berätta att det har vänt. Hinner ringa Helena en snabbis men när jag ska ringa pappa så bromsar en bil in här utanför.
 
Finaste mamma kommer i nattlinne och mysbyxor med håret på ända. <3
"Inte ska du vara själv om hon är så dålig!"
"Äh hum, nu kan hon gå igen..."
 
Inka tyckte det var jättemysigt att mamma kom förbi i alla fall ;) Och jag med!
 
Nu dagarna efteråt så har hon varit som vanligt igen. Jag hoppas att det var en engångsföreteelse och att det inte händer igen!
 

Världens bästa Helena!

Publicerad 2013-06-09 22:55:47 i Allmänt

I fredags var lyckan total då Helena kom upp från Gävle och vi äntligen fick träna och umgås!! Halv nio sammanstrålade vi på klubben, gick en sväng med alla hundarna. Inka tyckte att Turbo var sååå läcker :) Ja, hon har ju alltid haft en förkärlek för små killar..
 
Sen byggde vi en kortare bana där vi fick träna både närarbete och självständighet. En riktigt bra övning fick vi till! Takida var lyckligare än lyckligast över att köra agility igen, men ack så ringrostiga vi var... Takida blev snabbt bättre och bättre medan jag låg kvar på samma nivå passet ut...;) Aja, det tar sig nog.. Efter träningen blev det naturligtvis en massa prat om allt och ingenting och jag var väl hemma framåt tolv. Älskar att det är ljust länge på kvällarna och att vi äntligen fick ha en sån där perfekt kväll med kanonträning och massa prat!!
Hoppas på en repris snart igen!!
 

Meya <3

Publicerad 2013-06-09 22:48:17 i Allmänt

Meya har fått sin sommarfrilla. Så nu ser hon ut som en ranglig kalv mest... Dagens skratt bjöd Wilmer och Erik på när jag kom förbi när dom spelade fotboll och jag hade varit på prommis med dogsen...
 
"Vem är det där"? undrade dom. "Har du köpt en till hund?" och pekade på Meya... ;)
Hmmm....
 

Himlen

Publicerad 2013-06-05 19:28:09 i Allmänt

Idag hoppas och tror jag lite mer att himlen finns. Att vi fortsätter vidare och har möjligheten att vaka över de nära och kära vi lämnar kvar. Idag lades en fantastisk, vacker och stark kvinna till sin sista vila. En man begravde sin hustru, 4 små barn sin mamma. En mamma och pappa sin dotter. En bror sin syster. Släkt och vänner sin vän. Cancer... Fruktansvärda vidriga sjukdom. Det är fan inte rättvist nånstans att man som 44-åring inte får finnas med längre. Jag hoppas och tror att V finns med sina närmaste ändå, och vakar över sina barn och sin familj. Att hon finns med dom, i varje andetag, i varje hjärtslag. Varje minut, varje dag..

Stänga hage...

Publicerad 2013-06-05 19:10:44 i Allmänt

håhåjaja... idag har jag och pappa påbörjat arbetet med att stänga hagen till fåren. Inte helt lätt och några vändor av: Gör om - Gör rätt....
 
Men det tar sig. Vi har kommit en bit på väg och så har vi stolpat om hela hagen och kortat ner avståndet mellan stolparna.. Fortsättning imorgon kväll. Fårskallarna flyttar in på söndag :D!

En dröm som blir sann!

Publicerad 2013-06-04 20:16:05 i Allmänt

För att fortsätta temat om drömmar så kan jag berätta att en 3-årig dröm snart blir verklighet. Snart är dom på plats, fårskallarna! :D
 

Drömmar som försvann...?

Publicerad 2013-06-04 20:06:47 i Allmänt

Har tittat på de få gamla agilityfilmer jag har på Sky. På söndag är det ett år sen vi tävlade agility, nån dag senare gjorde vi den sista träningen på bra länge..
 
Har bl a kikat på vår debut som finns härunder. Känns som ett helt annat liv...
 
Blir gråtfärdig när jag tänker på de drömmar och planer jag hade för vår framtida agilitykarriär den sommaren för två år sen. Sommaren 2011 fick Sky stå tillbaka lite för Takida. Vi hade ju heller ingen brådska kändes det som, vi hade ju tiden för oss.. Sommaren 2012 blev det inget av, då skadan och operationen var ett faktum.
 
Idag drömmer jag om att vi ska kunna komma tillbaka till agilityn fullt ut. Att vi ska kunna stå där på startlinjen och att jag ska ha lugnet i mig att våga låta henne köra på, på sitt galna sätt; och med andra ord vara Sky. Hon har ju inget mellanting, lillskruttan. Det är allt eller inget som gäller.
I ett års tid har jag bromsat och bromsat för att läkningen ska få sin tid och de bästa möjligheterna. Det är jobbigt att samtidigt som man rehabar, att man måste "ta bort" en stor del av ens hunds personlighet. Men för läkningens skull så var det ett måste..
 
Det kan vara underbart med drömmar och planer. Men riktigt jobbigt när de krossas. Men så kommer det ändå en dag när drömmarna kommer tillbaka, om än i nya former. Och nya planer tar vid.
Och även fast jag inte riktigt är där än, så känns det ändå mindre och mindre ledsamt, att de första drömmarna antagligen aldrig kommer att slå in.
 
För det kommer mina nya förhoppningsvis att göra.
 
Älskade lillskrutta! <3
 
 
 

Vi är på gång!

Publicerad 2013-06-02 22:05:46 i Allmänt

I helgen som var så var vi och tog ner fårstängsel som vi fick. Tyvärr var det mesta av nätet skit men vi fick ihop en del i alla fall. Vi har stolpat klart en hage som vi ska sätta nät på och sen får vi se om vi sätter tråd eller elnät på resten. Men snart, mycket snart kan det hända att det kommer gå en 5-6 fårskallar hemma hos mamma och pappa.
 
Nu fattas det som sagt bara några timmar av stängsling och sen är det bara fåren som fattas! Kan inte fatta att det verkligen blir av!!!
 
 
Målet är ju att den här tjejen ska titulera sig godkänd vallhund i år!
 

Blötdjur!

Publicerad 2013-06-02 21:55:38 i Allmänt

Tamejtusan om inte Takida faktiskt börjar gilla sin simträning! Så glädjande att se! Sky däremot är övertygad om att hon ska dö varje gång hon hamnar i poolen... men det kanske tar sig det med...
 
 
 
 
 
 

Världens bästa! <3

Publicerad 2013-06-02 21:51:31 i Allmänt

I helgen kvalade den här fantastiska tjejen in sin tredje ponny till SM! Tidigare har Ida kvalat in Poppy till "vanliga" SM och Silver till ungponny-SM som dom vann i fjol. Silver är numera såld till en ny familj i Gävle men eventuellt kommer Ida att tävla honom på årets SM. Men i helgen som var så kvalade hon alltså även in Tina, sin C-ponny till ungponny-SM. Så minst två hästar kommer hon att tävla själv. Är en riktigt stolt moster!
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela