takidasky

Födelsedag!

Publicerad 2012-09-29 19:33:52 i Allmänt

Igår fyllde jag år. Hade en urmysig dag, ungarna och kollegor sjöng för mig i skolan och på kvällen var jag bjuden till mamma och pappa på mat tillsammans med resten av familjen.
 
Vi åt gott, jag och Ida tränade spanska och jag tror att jag fick göra 10 glosförhör innan jag lyckades pricka in alla 22 rätt. Hon är en duktig fröken Ida, men jäklar i mig vad trög man har blivit i huvudet att få in nya saker...:/
 
Sen fick jag vara hårmodell när småpojkarna gjorde mig fin i håret med 7-8 olika hårspännen och x antal snoddar. Fick jättebra och fina presenter, bl a ett London survival kit och pund! Det är nära nu, bara 4 1/2 vecka kvar tills vi åker! Jag längtar så mycket. Det ska bli otroligt skönt att bara komma bort ett par dagar och ta dagen som den kommer. Och shoppa en del förstås...;)
 
 
 
 

Sky in progress!

Publicerad 2012-09-29 19:25:11 i Allmänt

 
Skys rehab går framåt för varje gång vi är iväg till sjukgymnasten vilket gör mig riktigt glad. För varje positivt besked så släpper lite av den oro och ångest jag har haft och har efter operationen. Nästa torsdag är det hela 8 veckor sen vi var iväg till Strömsholm för första gången.
 
I måndags var vi iväg igen, på återbesök. Även fast Ann har sagt att det gått framåt så var jag oerhört nervös inför besöket. Tänk om opererande veterinären skulle hitta nåt som visade att det trots allt inte har läkt som det ska. Sky var mindre rädd denna gång och kunde till och med jaga lite flugor i väntrummet. Tror att det underlättade en hel del att vi kom dit på en kvällstid då det inte var så mycket folk.
 
Det kändes riktigt bra att det var Lennart, som gjorde operationen som vi skulle få träffa nu på återbesöket. Och efter att ha fått se henne röra sig och känt igenom henne så konstaterade han att det har bildats som en valk på insidan av bogen, vilket är vad man vill efter en sån här bränning. Hon var lite stel på baksidan av bicepsmuskeln på höger sida så där ska vi stretcha och massera för att mjuka upp den.
 
Och sen var det dags att ställa frågan; kommer Sky få köra agility igen, om rehaben går bra, eller hur såg hennes framtid ut?
 
Och ja, hon ska kunna köra agility igen och bli en helt normal aktiv hund igen. MEN då måste hon bygga muskler som kompenserar upp. Musklerna är oerhört viktiga. Jag frågade om skaderisken och det svar jag fick var att jag inte kunde gå och oroa mig för att hon ska skada sig i framtiden. Det är lika stor risk att hon skadar sig nån annanstans. Och det är väl så det är, man kan inte ha en hund och bädda in den i bomull för resten av livet. Och framför allt inte en TheLook-hund... Istället får jag se till att göra mitt allra yttersta att se till att hennes lilla kropp är så stark den bara kan bli.
 
Hon kommer behöva mer tid för återhämtning och träningspassen kommer bli färre än tidigare. Så på vilken nivå vi kommer att kunna köra agility på återstår att se. Men vi kommer få göra det. Får vi köra på mediumhöjd i ett U resten av livet så vet jag att Sky kommer njuta av det, och jag med. Men jag hoppas att vi nån gång kommer få stå på startlinjen tillsammans igen, det gör jag...
 
 
Annars så består våra dagar mest av olika rehabövningar:
Promenader på 20 min, en per dag ca 30 min
Cykla 2 ggr/veckan i en kvart
Gå i stege
Fällövningar med en tass upp
Bollövningar
tasslyft
nosduttar
tankenötter
vattentrask
mm mm...
 
 
Det tar sin lilla tid och även de andra hundarna ska ju ha sitt. Dom får oxå hänga på i många av övningarna och det är uppskattat.. Inka är sötast - hon har ju aldrig riktigt behövt tänka till i sitt liv, så hon tycker det är jobbigt, men roligt.
 
 
 

tiden springer för snabbt...

Publicerad 2012-09-14 18:18:29 i Allmänt

Hinner ingenting känns det som.. Vaknar, jobbar, går med hundar, gör rehabövningar, sover och så börjar det om.

Imorgon drar jag och mina svartvita iväg på en tävlingshelg iaf, först till Avesta och sen vidare till Väsby. Ska bo hos Elin så det blir toppen att få ses en sväng! Hoppas på lite resultat! Särskilt efter förra helgens hemmatävlingar då fokuset var lika med noll. Skulle va skönt att få med sig lite pinnar innan säsongen är över, har ju vara Timrå kvar nästa helg och sen blir det inga fler tävlingar förrän nästa år. Känns riktigt märkligt att vi knappt tävlat på hela säsongen..

skön lördag

Publicerad 2012-09-01 21:19:48 i Allmänt

Gick och la mig tidigt igår, och sov ända till 9 och idag är första gången på flera veckor som jag har känt mig pigg!
Började dagen med hundpromenader och sen frukost. Därefter har jag spenderat fem timmar framför datorn för att få ihop det med alla priser till vår agilitytävling nästa helg. Tror nog att jag har fått till det riktigt bra! :)
Imorgon ska jag paketera allt...lär nog ta några timmar det oxå.. Annars har dagen innehållit flera långa promenader med hundarna. Sky och inka har fått sina tillsammans och takida och meya ihop.
Är riktigt nöjd, för idag sänkte jag tiden på en av promenaderna med över en minut, trots att jag blev pratandes med ett par i en bil som stannade för dom tyckte meya var så fin :) imorgon ska vi se hur tiden blir när jag inte blir stoppad!
Konstigt nog har jag mer energi och ork nu efter snart tre veckor på Cambridge än vad jag haft tidigare, men det är riktigt skönt! Och peppande är det oxå att jag är snubblande nära -10!!! Wiiieee!!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela