takidasky

Nu får man i alla fall sova en timme längre....

Publicerad 2010-10-31 21:19:04 i Allmänt

Vintertiden är här...mörkt och trist redan klockan fem, men man får i alla fall sova en timme längre på morgonen...och för mig slår det rätt stort...! ;)

Igår var jag iväg på valpträff hos Ann-Sofie i Hudik. Ja, valpar är dom ju inte längre, varken T- eller Y-kullen men träff hadevi i alla fall! Riktigt mysigt att valla en hel dag och träffa dom andra! Och Per och Ann-Sofie bjöd på sån fantastiskt god mat!!! Takida var jätteduktig, lugn och fin hela tiden! Så kul! Om jag hade haft träningsmöjligheter så skulle jag verkligen ha anmält oss till IK1 i Vallsta i november, men med tanke på hur lite vi skulle få träna innan så känns det inte rättvist mot Takida. Jag har inga förväntningar inför en IK1-start men jag vill kunna känna att vi har gjort det bästa vi kan, och för att kunna göra det så behöver man oxå träna innan. Vi får ta det i vår istället...

Det känns helt sjukt, att jag faktiskt planerar vallningstävlingar inför nästa år?!?! Jag har ju tidigare mest sett på vallningen som att vi ska klara VP och sen "hobbyvalla" men nu vill jag verkligen fortsätta med IK1-moment och se hur mycket mer vi kan utvecklas. Den här säsongen har verkligen varit grym! Vi har gått från klarhet till klarhet och utvecklats så mycket. Jag är så himla stolt över att vi klarade vallprovet och den nivå vi har kommit upp i! Hon är så duktig min tjej!

Och Sky då? Ja, hon är numera avställd i vallningen till våren.  Får hon inte röja runt med fåren så lägger hon av. Jag har oxå haft svårt att "nå" henne i vallhagen. Efter att ha pratat med Nathalie så kom vi fram till att jag hade två alternativ, antingen att köra på henne och valla varje dag eller att avvakta till våren då hon förhoppningsvis har mognat på sig lite. Eftersom jag inte har möjlighet att valla varje dag så blev det det senaste alternativet som kändes mest rätt just nu. Hon är nog bara inte riktigt mogen än. Men hon är ju så min lilla busunge....inte riktigt som dom andra syskonen...För vad sägs om det här?!

SKY`S BRORSA GRÅ BLEV GODKÄND VALLHUND IGÅR?!?! Och det endast 10 månader gammal!!! Helt sjukt bra, stort stort grattis till Sara och Grå!

Idag skulle jag ha åkt upp till Ann-Sofie för dag 2, men så blev det inte.. Inka har varit krasslig den senaste tiden och idag var vi iväg till veterinären och fick antibiotika så nu hoppas jag att det vänder. Min gammelskrutta...<3 Eftersom jag ändå var vaken tidigt i morse så passade jag på att åka upp på klubben och träna lite agility med Sky innan hindrena skulle flyttas till Hertsjö inför vintern. Hon gick riktigt bra och idag tog hon däcket i fart!!!! Duktiga tjej!!! Tidigare har hon inte riktigt förstått det utan hoppat emellan eller sprungit förbi om vi kommit med lite fart, men idag kunde jag alltså sätta in det i en längre kombination!! Vi tränade även grundsvängar, fel tunnelingång och raksträckor. En riktigt bra start på dagen, hon var så himla duktig!! Hon kommer bli så bra min lilla tjej!!

Tänk när hon såg ut så här... med goaste magen i världen!


Så även om hon inte är riktigt redo för vallhagen än så får man inte glömma att hon har ju faktiskt genomgått en fantastisk förvandling under sitt korta liv...

Från Pitbull.....................................till Border collie...;)

Och det mina vänner, är det inte alla som hinner göra på ca 8 månader...;) Hon är gryyyym min tjej...;)

Ny karriär?

Publicerad 2010-10-27 15:29:35 i Allmänt

Har suttit och tittat lite på ett par gamla lydnadsfilmer på mig och Takida. Målet är ju fortfarande att ta LP3 i år, även om det pga av löpet bara ser ut att finnas en endaste tävling att anmäla till, som ligger hyfsat nära..vill ju inte behöva åka så långt..:/

Känner att jag måste ta tag i det på allvar om jag vill satsa på lydnaden igen och komma tillrätta med hennes ljud i alla skicka-momenten. Men det känns så trååååkigt..men samtidigt blir jag så less på att göra ett moment 10-poängmässigt och bara få en 7a eller 8a pga av pip/skrik...har iaf börjat lite inne med att köra korta apporteringar och ha nolltolerans när det är ljud...så ett litet steg på väg är vi iaf...kan sakna lydnaden jättemycket stundtals för att sen inte alls vilja hålla på... men nu när det blir vinter så har vi ju ett lysande tillfälle att träna in elitmomenten när agilityn inte tar så mycket tid...

MEN om vi inte vill hålla på med lydnad har jag idag på youtube hittat en ny karriär åt oss...och här skulle vi verkligen KICK ASS....;)

http://www.youtube.com/watch?v=qXo3NFqkaRM&feature

http://www.youtube.com/watch?v=gRw-lfXy_tQ&NR=1

http://www.youtube.com/watch?v=KRJO1RJTloU&feature=fvw

OCH om nån kunde berätta för mig hur jag lägger in filmerna direkt i bloggen istället för att bara kunna skriva i adresserna som länkar skulle jag vara mycket tacksam...;)

Lite sinnesnärvaro?....ja tack!

Publicerad 2010-10-13 22:02:14 i Allmänt

Ikväll har jag börjat en kurs eller studiecirkel eller vad man ska kalla det i mindfulness.

Mindfulness=

"Mindfulness handlar om sinnesnärvaro. Genom att vara medvetet närvarande i nuet kan man bli friare att välja hur man vill agera på det som händer i tankar, känslor och kropp i varje ögonblick. Mindfulness handlar om sinnesnärvaro. Genom att vara medvetet närvarande i nuet kan man bli friare att välja hur man vill agera på det som händer i tankar, känslor och kropp i varje ögonblick."

Källa: http://www.mindfulness.se

Känns riktigt bra att ha börjat, har länge velat prova men det har aldrig blivit av. Idag var det mycket introduktionsprat men vi fick prova på kroppsscanning och andningsövningar/meditation. Och jag höll på att somna....hmm..kanske inte så bra när man ska träna sig i att vara närvarande i nuet...;) Får skylla på att jag jobbade till kvart i sex och hann bara hem och vända innan jag åkte på kursen...

Men att vara medvetet närvarande i nuet och på så vis lättare kunna välja hur jag reagerar i kropp och tanke i varje ögonblick måste ju vara en kanongrej när det kommer till all hundträning!!!

Tänk bara i vallningen, då slipper jag säga fel på höger och vänster och kanske inte fundera några sekunder på vad som är vad innan jag skickar...

Och tänk i agilityn, där allting går på tid, om jag kunde känna mig riktigt närvarande i varje ögonblick..Ja då skulle min handling bli såååå mycket bättre.

Och en bättre handling skulle ju sitta riktigt fint just nu, för jag och Takida har visst kvalat in till finalen i FOLKSAM CUP!! Trodde verkligen att dom hade skickat mail till fel person men jag och Takida stod med på listan så då är det visst så. Finalen går 2 februari i närheten av Trollhättan. Lite långt att åka men samtidigt en lysande chans att få prova köra agility på konstgräs, det har vi ju aldrig gjort förr, och att få prova på att köra under större press. Och sån träning behöver vi mycket av så vi kan prestera bra med laget på SM 2011!

Nu ska jag gå in och titta så att Takidas anmälning kom iväg som den skulle till Rättvik, blev nåt fel på sidan igår när jag skulle betala. Det blir bara Takida som åker, själv har jag lyckats dubbelboka med vår bröllopspresent till Linda och Lars så jag kommer befinna ´mig i Kisa den helgen och mysa hos goaste vännerna L&L, Lars och Gabrielle i deras nybyggda hus längst uppe på ett berg. Så då är det tur att man har lagkamrater som kan ta med och köra åt en :D så Takida får åka med Alex och Floyd.

Igår var jag upp och tränade agility med Takida och Sky. Jag tycker att båda hundarna gick förhållandevis bra med tanke på att det varit ett ganska långt uppehåll nu när all fokus legat på vallningen. Takida fick köra en ny sväng och svåra slalomingångar och Sky fick träna på däcket och lite grundövningar samt balansnerfarten. I helgen blir det nog lite vallning förhoppningsvis och agilityträning med Helena.

Skulle egentligen lagt in lite bilder från helgen men kom på att pappa har lånat kabeln till kameran så det får bli senare....

GODKÄND VALLHUND!!!

Publicerad 2010-10-10 15:01:54 i Allmänt

Idag är jag så himla glad! För idag, den 9 oktober 2010 klarade jag och min allra bästaste Takida vallhundsprovet!

 Det känns helt magiskt, fan, VI klarade det!! Kan inte låta bli att tänka tillbaka på när jag stod i 25:an hos Eva och grinade för två somrar sen…och idag står vi här, jag och Takida, och har grejat det! Jag är så himla stolta över oss! Över Takida för att hon är så underbar, och över mig själv, att jag bemästrat vallningen, och att jag idag lyckades hålla huvudet kallt, trots att Takida var het som bara den…

 

Vill börja med att tacka alla som hjälpt oss på vägen, för utan den hjälpen hade det här inte varit möjligt.

Tack till Kerstin, min ”sister in arms”, för all träningshjälp och träningsmöjligheter. Och ett stort GRATTIS till dom som också blev godkända på vallhundsprovet idag!

Tack till Ann-Sofie, Takidas uppfödare, för all hjälp och stöd och träningsmöjligheter. Och ett stort GRATTIS till dom som också blev godkända på vallhundsprovet idag!

Tack till Eva som följt oss från vår första dag i vallhagen för all hjälp och stöd!

Tack till Jossan och Susanne för all träningshjälp och träningsmöjligheter!

Tack till Carina för träningsmöjligheter!

Tack till Nathalie för träningsmöjligheter och för att du väckte tanken igen, där i augusti, att vi skulle satsa på ett VP i år då jag i princip hade gett upp den tanken..!

Tack till Nytorpsfåren som vi har tränat så mycket på..;) Och till alla andra får för den delen.

Och tack till Helena, min träningskompis och min mentala peppare!

Och tack till alla er som har grattat oss idag, det värmer så mycket!!

 

Men nu tillbaka till vallprovet. Klockan ringde 6.30 i morse. Vaknade med magvärk…var så nervös..försökte intala mig att tänka lugna tankar..mitt jobb idag var ju att hålla mig lugn och stödja Takida som skulle göra allt jobbet… Blev klar tidigt, åkte till Statoil och fyllde luft i däcket och mötte upp Kerstin. Sen drog vi vidare mot Gävle. Väl framme så anmälde vi oss och rastade hundar. Takida hade sett bilar, människor, hundar och tält så hon var i sitt sanna agilitymood med mycket pip och förväntan…L Sedan följde domargenomgång av Joel Svensson. Försökte ta in allt han sa och frågade om det jag var osäker på. Vi hade startnummer 3, nr 2 var struken så helt plötsligt var vi nr 2. Jobbigt men samtidigt skönt att slippa vänta så länge.. Jag tittade på föråkaren, fåren var springiga och hade lite drag hit och dit.. Kändes inte bra när jag gick och hämtade Takida. Springiga får, och hon med alldeles för hög förväntan kändes som en dålig kombination. När jag kom tillbaka så bröt precis nr 1 när fåren kom till hämtstolpen så det blev hastigt in för oss. Jag försökte andas rätt men just då var allt som i ett töcken.

 

Fåren ställdes ut och vi gick fram till stolpen. Jag lade Takida vid min högra sida och tryckte henne några gånger med ligg innan jag skickade höger. Hon går ut fint, tar sig över diket mitt i banan och håller ut fint vid fåren. Hon lägger sig på kommandot. Fåren blir springiga men hon tar mina kommandon och linjen blir bra förutom att jag inte lyckas styra upp det när hon kommer till mig med fåren utan jag får ta dom runt mig åt ”fel” håll. Fösningen går inge vidare, dom drar först åt vänster så jag måste lägga henne för att sedan klappa på benet och skicka vänster. Sen drar dom lite hit och dit men vi tar oss igenom första grindarna. Drivningen går fint, förutom att fåren vid ett tillfälle springer förbi mig. Jag blir orolig för draget mot dom andra så jag skickar upp Takida för att stoppa dom. Takida är alldeles för het under hela banan, startar i 280 varje gång. Lite besviken över det då hon särskilt i drivningen har varit jättefin på slutet. Väl framme vid fållan så tar det lite tid och precis när jag tror att fåren ska gå in så smiter ett utanför. Det är bara att skicka runt Takida och börja om. Sen går dom hyfsat snällt in. Jag kommer ihåg att stänga grinden..;) öppnar och släpper in Takida. Hon går några steg in innan hon lägger sig så jag för kalla tillbaka henne. Skickar höger och hon går runt till klockan 12 från mig sett där jag lägger henne. Fåren drar då åt vänster. Jag blir osäker och funderar om jag måste skicka henne mer åt höger. Sekunderna går och en tacka står och stirrar på Takida. Hon tycker det är jättejobbigt men ligger kvar. Till slut kommer jag mig för att kolla på domaren som ger klartecken att öppna grinden. Fåren går inte ut och när jag smackar på Takida så gör hon en start i 280 så fåren blir skrämda. Vi får ut dom, och sen efter jag stängt grinden så samlar vi ihop dom. Och precis när jag tror att allt är slut så kommer Joel fram och vill att vi ska fösa lite mer bara för att han ska få se att hon faktiskt kan. Eftersom fösningen inte gick så bra och jag la henne hela tiden så ville han se mer. Hundra tankar snurrade i huvudet men jag skickar runt henne och föser en bit uppåt första grinden. Det går bra, även fast jag får bita mig i tungan för att inte säga ligg.

 

Därefter får vi gå till domaren. Och jag blir så glad när han vill hälsa på henne, för då VET jag att vi blivit godkända! 71 poäng blir slutresultatet. 40 poäng på hämtet! Mycket poäng försvann på fösningen för där fick vi bara en poäng, men även på fållan förlorade vi en del poäng. MEN vad gör det?! Jag siktade på att bli godkända och det blev vi!! Och där vi fick mest poängavdrag var ju på just dom moment som jag visste att vi hade svårare med, fösningen och fållan.

 

Efter domarpratet så kliver jag av och möts av Ann-Sofie och en stor kram. Ena benet skakar som bara den och jäklar va mycket spänning som lämnar kroppen när det väl var över.. Jag skrattar och gråter om vartannat. Kan inte riktigt fatta det, vi har klarat det! Takida är godkänd vallhund!! Men snart är jag tvungen att koncentrera mig igen, för då är det Kerstins och Caps tur. Och dom blir också godkända!!! Tjoohooo! Sen blir det lunchpaus och efter det är det äntligen Ann-Sofies och Fox tur. En stund senare så är också dom godkända!!! Helt fantastiskt! Alla tre klarade det!!!!! Vilken UNDERBAR dag!!!

 

Efter prisutdelning och stämpling i registreringsbeviset så åker jag hem. Kommer på mig själv att sitta och le hela vägen. Mobilen bombarderas av sms från alla som vill säga grattis! Skickade nog till hela telefonboken att vi klarat det..;)

 

Väl hemma åker jag till mamma på lite fika, och då börjar Takida löpa… Snacka om rätt tid, har ju väntat nästan två månader på att hon ska börja.. Sen blir det minikalas för Isa, för hon och Elin är hemma från Uppsala. Får veta en riktig rolig nyhet, Elin har en bulle i ugnen som förväntas komma i mars!! Såå kul! Därefter drar jag och dogsen ut på en prommis så dom får rasa av sig ordentligt innan jag går till syrran och hjälper dom att flyttpacka och dricker champagne för att fira dagen..

 

Vilken fantastisk känsla det är, att uppnå nåt som man inte riktigt trodde man skulle…Jag är så glad att Takida är min!!

 

Filmen på Cap och Kerstin hittar ni här:

http://www.youtube.com/watch?v=pu_od-DNaO0

 

Filmen på Fox och Ann-Sofie hittar ni här:

http://www.youtube.com/watch?v=CROgxrNnQ8w

 

Filmen på Takida och mig hittar ni här:

http://www.youtube.com/watch?v=hVM1rssLm8Y

Det känns faktiskt ganska bra.....och nåt mystiskt har hänt med Skys öron...

Publicerad 2010-10-05 22:27:02 i Allmänt

Ja, det gör det faktiskt... Jag är nervös som sjutton och får ont i magen så fort jag tänker på det där vallprovet på lördag,

MEN...det känns faktiskt som om vi kan klara det..!

Vi kan alla moment, vi kan sätta ihop dom och det funkar. Sen kan ju allt möjligt hända på lördag, det är klart. Och jag har ingen aning om hur fåren är, sega-springiga, stora-små, svarta-vita...Ja, vad dom två sista spelar för roll kan jag inte svara på...;)

MEN...vi kan klara det, och att bara tänka den tanken gör mig så himla glad och stolt! Tänk vad vi har kommit långt det här säsongen?! Min duktiga duktiga tjej! :D Så nu ska jag proppa mig full med dessa positiva tankar ända till på lördag! Jag ska TRO på oss och att vi klarar det! 

Nu ska här sovas, tänkte att det är bäst att sova mycket i förväg då jag misstänker att det inte kommer bli så mycket sömn på fredagnatt...;)

Jo, just ja...SKY! Ja riktigt mystiskt är det...Skys ena öra har fått ett veck och börjat vika sig åt sidan!!!! Är det nåt tillfälligt eller kommer hon oxå se lite sned ut i framtiden? ;) Eller kan det möjligtvis vara så, att min lilla ADHD-tjej börjar vekna lite?! Den som lever får se....;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela