takidasky

Who cares?

Publicerad 2011-05-26 19:51:06 i Allmänt

"Who cares?" Kan ibland och lite då och då vara Skys motto...

Som här, bilder tagna när jag och helena var uppe på klubben med alla hundarna i söndags.

Fina lydiga hundar....


Kom ropade vi....och titta nu på Sky. Inte springer hon till oss...nä, hon springer full fart åt sitt håll och tittar bakåt för att se vilka som hakar på...Meya däremot har bara ögon för att komma raka spåret till oss...Och här kommer då Sky omedvetna tackling av Meya, som gör att Meya voltar runt och flyger som en liten vante...

Och Sky vad gör hon? Reflekterar hon ens över vad hon gjort? Nä, hon springer vidare som om inget har hänt, fortfarande åt helt fel håll....

Who cares lixom? ;)

Knäppa hund.....<3

Snart Debutant!

Publicerad 2011-05-26 19:17:50 i Allmänt

Snart....alldeles för snart känns det som så är det dags för Skys debut på agilitybanorna....Har i dagarna anmält henne till inte mindre än 8 lopp...hemmatävlingarna och sen Skutskär..

I nuläget skulle vi behöva ligga i riktig hårdträning för att befästa allt, men verkligheten krockar och ställer till det. Så här i slutet av terminen så är det så himla mycket på jobbet så jag hinner inte med mer än de nödvändigaste hundpromenaderna. Därför ska det bli skönt med lite långledigt nästa vecka.

Hon kan i alla fall alla hinder, även fast gungan, slalom och däcket känns mer än lovligt osäkra. Hittills har vi kört en 14-hinders bana vid ett träningstillfälle. Så vi har mycket att stå i innan den 22:a juni....

Men snyggast på plan, det kommer hon vara utan träning...;)

Årets första laglopp = Årets första SM-pinne!

Publicerad 2011-05-23 23:52:08 i Allmänt

I lördags var vi iväg till Knivsta där årets första lagtävling för "Catch us by Alteco" stundade. Och visst levererade vi! Takida fick en snopen disk då hon flög av gungan som var andra hindret. Vägran tänkte jag och tog om, vilket resulterade i en disk. Resten av loppet gick hon fint. Lee passade på att sätta en nolla i sin första start på snart 9 månader! Floyd missade en tunnelingång och fick en vägran och Ninja satte en nolla! Totalt 5 fel och en tredjeplacering. Årets första SM-pinne är bärgad!! Tjohooo va bra!

Landslagsuttagningen!

Publicerad 2011-05-22 23:59:50 i Allmänt

Landslagsuttagningen 2011 – vilken upplevelse!

 

Resultatmässigt gick det inte hela vägen för oss i år, mina nerver höll inte måttet. Men vad skönt det är att ha vågat prova på och faktiskt överlevt…;)?! Jag är riktigt glad och stolt över Takidas prestation! I det sista loppet var hon för trött, då kom några rivningar, men annars gjorde hon allt jag bad om, även det tokiga…;)

 Resan ner började på fredag morgon strax efter sju…(vi hade sagt sju men så var det ju det här med att komma i tid…)

Rastning


 

Resan ner gick bra ända tills vi var några mil från boendet. Stället hette nåt som liknar Vetebröd…Alex skulle ta ut pengar så vi stannade på en parkering. När vi öppnar dörren så möts vi av lukten av bränt gummi…”Oj, hoppas det inte är bilen som luktar” hinner jag tänka innan jag inser att det ÄR bilen som luktar… Fälgen på höger bakdäck är kokhet och den på vänster är bra varm den med. Akutsamtal till pappa som konstaterar att bromsarna måste ligga på! Köra försiktigt och hoppas att det bara är lite som ligger på så att det nöts bort är domen.

 Det är ju bara att rulla vidare så en stund senare så kommer vi fram till boendet, Äspögården! Ett helt underbart vackert ställe! Vi är dom enda boende så vi har hela allrummet för oss själva och det var självklart att hundarna fick gå som dom ville! En ganska tidig kväll blir det och jag somnar på en gång!! ”What?!”

Vaknar däremot med andan i halsen klockan fem på morgonen och tror jag har försovit mig..försöker somna om men nervositeten börjar åka berg-och-dalbana i magen. Det var läääänge sen jag mådde så dåligt!

 Large börjar uttagningen och jag är först ut av Bollnäsgänget. Hoppklass A: Loppet börjar bra, ända tills jag för ett ögonblick glömmer banan, börjar springa utan att visa Takida muren och märker faktiskt inte ens att hon inte tar den förrän domaren blåser. Snopet och slutet blir avslaget från min sida…

 Agilityklass A kommer därnäst. Igen börjar loppet bra, vi får en rivning men när det bara är balansen kvar och tre hinder efter den så får jag hjärnsläpp och ropar ”fram fram” fastän jag vet att det är ”trampa” jag måste ropa från halva balansen…Takida väntar inte på mitt okejkommando, hoppar kontaktfältet och tar sen hindret rakt fram. Jag är för sen för att hinna styra upp det också.

 Hoppklass B är dagens sista lopp. Har flera peppsamtal med Helena innan det, hittar en bättre känsla att gå in med och vi nollar!!! Vi förlorar tid vid en sväng och i tunneln men det räcker till en 8:e placering!

Kvällsmys till melodifestivalen..
 Matvraket Amiga letar smulor...;)


Blondinerna ;) såg sig själva i fönsterspeglingen...Amiga morrade och Floyd viftade på svansen..


Söndagen börjar med Agilityklass B. Igen börjar loppet bra, vi kommer i mål med 10 fel, båda pga mig. Först litar jag inte på henne utan drar henne för långt åt sidan när hon ska på balansen så hon får en femma på uppfarten som hon trots min miss tar. Sen glömmer jag bort mig och gör inte blindbytet efter tunneln, hamnar efter och får en fulsnurr innan slutet. Vi hamnar på 15:e plats.

I sista hoppklassen går Takida jättefint men petar ner ett hinder så vi får 5 fel och slutar på 13:e plats. Tiden hade annars räckt till en fjärdeplacering…

I dagens sista lopp agilityklass C är både jag och Takida trötta. Jag märker inte ens att hon hoppar snett över långhoppet utan tror att vi diskar oss långt efteråt…Takida visar sin trötthet genom att peta ner ett par hinder.

 

Summa summarum: En 22:a plats.

 Hopp A disk vid hinder 15

Agility A disk vid hinder 18

Hopp B noll fel

Agility B 10 fel

Hopp C 5 fel

Agility C disk vid hinder 5

 

Till nästa år ska vi förhoppningsvis ha tränat så pass mentalt att vi inte diskar oss när loppet nästan är slut….;)

  På vägen hem stannade vi i Jönköping och bodde över en natt hos min moster Stina. Skönt att slippa köra hela vägen hem...naturligtvis fick även hundarna massa gotta...;) Tack för frukost och matsäck!!

 187 mil senare var vi hemma igen...

Stort tack till Alex och Jocke för ressällskap och pepp!!!

Jag vet, jag har redan sagt det men måste säga det igen….Jag är såååå stolt och nöjd med min allra bästaste Takida!! <3

Så här trött var hon redan på lördagkvällen... 

 

 

Längre dagar tack!!

Publicerad 2011-05-19 23:29:59 i Allmänt

Jag hinner verkligen ingenting denna vecka. Jag springer från det ena till det andra samtidigt som jag brottas med en överväldigande trötthet från helgen i Skurup. Oj va det måste ha tagit utan att man kände det?! Hela veckan har jag varit så trött att det nästan värker i kroppen...

Imorgon hoppas jag hinna skriva om landslagsuttagningarna och lägga ut filmen. Ska försöka klämma in det tillsammans med jobb, träning, packning, boendebokande, hundpromenader och vedbodsbygge....

Idag efter jobbet tog jag i alla fall tiden till en kortare träning med mina svartvita. Idag var första dagen som Takida kändes som sig själv igen efter helgen. Hon har oxå varit helt slut...

Jag och min hund har inte dom bästa nerverna kan vi ju konstatera...;)

Fokus idag för Skys del var att köra bana för första gången. Känns helt galet att vi inte har gjort det tidigare...utom den gången i vintras när jag delade upp banan i två delar. Jag satte upp en lätt agilitybana på 14 hinder där jag fick med lite ff och bb och både balansen och A-hindret. Och lilltjejen grejade det!! :D

Sky fick oxå prova gungan igen. Först hjälpte jag henne genom att bromsa, men sen fick hon göra gungan alldeles själv!! Lite darrigt var det när den slog över men ett fint trampa som avslut! Hon är så duktig! Det känns som om vi kan börja träna med lite mer krav nu snart! Slalom var inge vidare idag, jag körde med bågar och hon hittade inte rytmen alls...hon har för bråttom helt enkelt...as usual...;)

Takida fick köra samma bana men med svårare svängar. Efter balansen stod det ett hopphinder rakt fram. jag gjorde avsiktligt att jag hamnade långt bakom och tränade att hon ska gå på mitt röstkommando och söka ut och runt hindret istället för att hoppa rakt fram. Det gick riktigt bra en del gånger och en del gick det som på landslagsuttagningarna och hon hoppade rakt fram...Ska verkligen se till att nöta det här så hon kan det och jag kan känna mig trygg och lita på det!

I helgen drar jag och Helena till Knivsta och tävlar, både individuellt och i lag! Ser verkligen fram emot det! Skönt att ha min coach och vän vid min sida, så att jag inte mesar på plan...;)

Det blir lagets "Catch us by Alteco"s första lagstart för i år! Tjohoo va kul det ska bli!!

Nu ska jag hänga tvätt, sen i säng, viktig dag på jobbet imorgon!!

Våra suveräna sponsorer:


Mycket nu...

Publicerad 2011-05-17 23:42:45 i Allmänt

Här kommer i alla fall en film på Jocke och Amigas lopp från dag 2 på landslagsuttagningarna. Imorgon hoppas jag hinna klippa ihop filmerna på Takida och Jocke och Wiggo!

Underbara Takida!

Publicerad 2011-05-16 23:34:18 i Allmänt
Takida 8 veckor - hämtningsdagen!

Knappt 4 år senare så har vi precis deltagit i vår första landslagsuttagning... I år höll inte mina nerver, jag hade inte säkerheten och rutinerna som behövdes i handlingen...MEN Takida har imponerat på mig, hon var så jäkla duktig i helgen!

Och det är så mycket som jag är nöjd med efter helgen. Det låter kanske konstigt eftersom det resultatmässigt inte gav nåt vidare resultat men oj vad mycket positivt jag tar med mig från den här erfarenheten! Jag har fått massor att träna på, bekräftelse på att en del saker kan vi riktigt bra och vet nu vad JAG måste träna på för att komma framåt. Trodde inte att jag skulle säga det, men jag längtar till nästa års uttagningar!

Och helgen har tagit på Takida oxå...jag har aldrig sett henne så trött som hon varit igår och idag. Nu blir det några dagars vila från agilityn. Sen tar vi nya tag och siktar på SM!

Filmer och mer kommer senare, nu vankas sängen eftersom det är jobbdag imorgon!

Taggade till tänderna!

Publicerad 2011-05-12 12:17:06 i Allmänt

Gårdagens agilityträning gick jättebra. Kontaktfälten satt, bordet likaså och Takida lyfte fint på benen på de maxade hindren. En riktigt skön känsla som jag ska ta med mig i helgen!

Imorgon kl 7 rullar bilen från Häggesta...därför har jag bestämt att ikväll ska jag ligga i sängen senast kl 23.00. Att komma i säng är inte min starka sida, men för att orka köra 80 mil så bör jag ha några timmars sömn i kroppen...

Takida fick en ny leksak av Erik igår...som hon tyckte HEMSKT mycket om..piper gör den oxå..;)

Så nu är även leksaken taggad till tänderna - då kör vi!

Positive thinking!

Publicerad 2011-05-10 21:37:35 i Allmänt

Helgen närmar sig med stormsteg, och ibland river nervositeten tag i mig så det känns som om en alien bor i min mage....

Därför har jag bestämt att jag inte får tänka på helgen. Jag tvingar bort tankarna som tar negativt och istället försöker jag få fram positiva tankar.

Mitt mantra just nu är:

Jag har världens bästa agilityhund!
I helgen ska jag ge allt för att matcha det i varje lopp!

Imorgon står sista träningspasset på dagordningen. Jag ska fokusera på kontaktfält, bordet och även träna på maxade hinder. På torsdag ska vi bara promenera och vara hund och matte, kanske köra ett pass lydnad för att skingra tankarna.

Jag är fast besluten, att oavsett resultat, ska jag åka ifrån Skurup och vara nöjd med vår insats. Jag tänker inte nöja mig med något mindre än det. Takida kommer leverera - det vet jag, så resten är upp till mig....

Såhär nöjd ska vi vara båda två efter helgen!

Sky är på G!

Publicerad 2011-05-08 20:54:34 i Allmänt

Måste ju oxå skriva och berätta om Sky! Hon går från klarhet till klarhet nu känns det som, men oj vad mycket vi har kvar att träna på innan vi är startklara!!

Igår träffades jag och Sofia uppe på klubben och tränade lite på eftermiddagen, och jag och Sky fokuserade på slalom och kontaktfält. Med bågar gick det hur bra som helst för det mesta, hon söker ingången själv mycket. Kontaktfälten börjar oxå sitta fint, i alla fall på balansen. På A-hindret kan hon hoppa av efter att hon gått ända ner.

Efter vi hade kört slalom tog vi av bågarna så att Ninja kunde köra. Efteråt tänkte jag, att jag provar med Sky jag med. Men se, det gick inte alls. Hon förstod inte alls vad slalom var då... Jag satte på henne kopplet och så körde jag koppelmetoden på 8 pinnars. Det tog en fem-sex försök men sen började hon tänka och började förstå vad hon skulle göra. Jag tror att det är viktigt att jag varvar lite nu med det eftersom det känns som om hon med bågarna inte riktigt kopplar på hjärnan utan mest går på autopilot.

Med hjälp av Sofia så fick hon oxå prova gungan några gånger. Hon tycker att det är läskigt när det rör sig, men hon VILL upp på den och laddar som tusan för att komma fram för att trampa.

Ikväll var jag upp en sväng till klubben, gick i skogen med alla hundarna och sen fick Sky träna slalom och kontaktfält igen och Takida fick träna bordet i fart.

Och nu hade det hänt saker. Jag kunde plocka bort bågarna en efter en och till slut bara ha en på vardera kant. Och duktiga lilltjejen tog slalomet ändå!! Visst blev det fel nån gång, men nu var det ingen fråga om vad slalom var i alla fall.

Sky älskar verkligen agility. Hon älskar det så mycket att efter ett tag så vill hon varken ha leksak eller godis, hon vill bara göra det igen...och igen...och igen...

Hon är på G, min lillskrutta!


Foto: Nathalie Ädel

Agilityträningar!

Publicerad 2011-05-08 20:21:20 i Allmänt

Både igår och idag har vi tränat agility med laget och Jocke och Malin. Igår träffades vi hos malin och Jocke och idag körde vi på klubben. Vi körde banor, och det var riktigt riktigt nyttigt. Oj, vad det var svårt att hitta flytet...riktigt ringrostigt var det. Vi har bara kört agilitybanor och lagt in bordet i alla utom en. Det blir en helt annan sak när det kommer mitt i en bana...Men nu tror jag att jag vet hur jag måste lägga upp det för att Takida inte ska glida av, så det känns skönt!

Annars efter dessa dagar så kan jag konstatera att jag är riktigt usel på att tagga till när det gäller på träning. Eller som Helena sa: "Jag tycker det är dåligt att det ska behöva ta tre försök innan du skärper till dig" Jag kan inte annat än att hålla med...;) Det är riktigt genomuselt att jag inte kan skärpa mig från första början. Det är något jag måste jobba med, hela tiden! 

För det är ju det som är det bästa med gemensamma träningar, att jag får höra det som är bra men även det som är dåligt. Det är ju det sistnämnda man i slutändan växer av och förhoppningsvis förbättrar en..

Takida känns riktigt bra nu. Nu är det upp till mig att inte förstöra det genom en taskig attityd på banan. Jag saknar fortfarande det där lilla sista extra i henne, men det kommer, hon har ju löpt färdigt nu så om några veckor borde hon vara tillbaka till sitt vanliga jag.

Har lite film från träningarna så ska klippa ihop det senare ikväll eller imorgon. Här kommer några kort som Malin
knäppte idag.

Finns det några sötare? Wiola och TarzanSky - min utställningshund?TakidaTack alla för två kanonträningsdagar!!!

Slalomträning

Publicerad 2011-05-06 22:51:35 i Allmänt

Tränade lite slalom med Sky på kvällskvisten. Hon tycker att det är sååå roligt! Vi behöver fortfarande bågarna, och som vanligt i allt som Sky gör så ska det gå FORT...vilket leder till att det blir tokigt en hel del. Men när hon får till det så kan man se små skymtar av hur bra det kommer bli när det blir färdigt. Och som jag upplever det kan det bli riktigt riktigt bra...:D

Antikroppar - check!!

Publicerad 2011-05-06 19:16:03 i Allmänt

Yeeees, fick svar på Takidas blodprov idag, och hon har bildat antikroppar mot rabies!

:D

Bästa ridtjejen!

Publicerad 2011-05-06 00:07:40 i Allmänt

I lördags följde jag med på ridtävling i Söderhamn. Ida skulle tävla på killy och hennes kompis Maja på Paul. Båda tjejerna var jätteduktiga, jag är så imponerad!

Och jäklar va tuffa tjejerna är som tävlar hoppning! Såg säkert en 5-6 avkastningar och en där häst gick omkull och hamnade mitt i en oxer. Tack och lov gick det bra med alla, men man hade hjärtat i halsgropen ett par gånger..Som tur var höll både Ida och Maja sig i sadeln hela dan...

Här kommer en film på den allra bästaste tjejen som man kan vara moster åt!

Torsdag...

Publicerad 2011-05-05 22:53:23 i Allmänt

Idag efter jobbet stack jag och dom svartvita upp på klubben för att träna lite agility.

Takida fick träna kontaktfält, slalom och en staketövning. Hon går riktigt fint nu. Ser fram emot helgen då Sofia kommer hem och vi ska träna med laget. Behöver verkligen träna lite banor!!

Sky fick träna slalom. Först körde vi bågar hela vägen men efter ett tag plockade jag bort några i mitten och det tog hon utan problem! På slutet tog hon oxå 12-pinnars utan bågar två gånger, men det kändes väldigt osäkert så jag kommer köra med bågar ett bra tag framöver och fortsätta plocka från mitten i takt med att hon grejar det.. Klart är i alla fall att hon gillar slalom riktigt mycket :) Hon är duktig att söka ut på det själv och jag kan hålla mig långt ifrån. Vi tränade även kontaktfält på balansen och lite A-hinder. Nu börjar hon förstå "trampa"-beteendet bättre och bättre. Ska lägga in mer störning från min sida nu och utmana lite mer...Sky fick oxå köra staketövningen. Jag gillar verkligen det "nya" sättet att köra staket på!!! Funkar så bra på hundarna.

Träffade även Hanna som var uppe och tränade. Baltazar gick riktigt bra och dom körde en minibana på 12 hinder idag! Så nu är det bara till att träna lite mer så kan dom oxå starta på hemmatävlingarna i juni...;D
Hanna säger att hon inte ska tävla, men vi får väl se hur det blir med det när jag och Helena har fått säga vårt...hehe....

Efter träningen var Hanna världens snällaste och stannade kvar och hjälpte mig att måla klubbens nya fina agilitybord som Niklas har gjort. Åh va skönt och så mycket roligare det blev med sällskap!! Hoppas hinna måla dom en gång till innan helgen så vi kan lägga in dom när vi tränar.

Imorgon är det fredag, tjohooo! Då kommer jag förhoppningsvis även få min häck på framsidan borttagen! Ska bli skönt att slippa det taggiga f-nskapet och istället få upp mitt staket!


Grundträning!

Publicerad 2011-05-05 22:31:01 i Allmänt

Oj va mycket kul man kan ha med bara ett hinder?!?!

Igår kväll tränade jag lite grundsvängar med Sky på baksidan. Vi koncentrerade oss på "runt", mitt kommando för att ta hindret från baksidan, bakombyte, "back", jakkos, och att jag står på baksidan av hindret och hon ska hoppa tight medan jag rör mig framåt.

Jäklar va rolig hon är att jobba med lillSkyan!! När hon tycker att jag är för otydlig så talar hon genast om det för mig..;) Och när jag gör rätt så bjuder hon tillbaka med precis det jag önskar!

Jag blev förvånad över hur lätt hon tar alla kommandon, även om jag blandade så tog hon rätt varje gång och då är inga riktigt befästa än!

Hennes vilja efter mer är orubblig, vilket sätter mig på prov...Det är sååå lätt att fortsätta lite för länge bara för att det är så fruktansvärt roligt att träna med henne.

Vi gjorde även en minuts platsliggning, lite ff, läggande, ställande och inkallning. Det blir bättre och bättre för varje gång med koncentrationen och förståelsen. :D

När jag köpte Sky hade jag en klar och bestämd plan vart vi skulle stå i lydnaden och agilityn efter ett år. Sky däremot hade en helt annan plan med det första året tillsammans...;)  Det har varit stunder då jag har känt mig frustrerad över att träningsbarheten inte varit som jag ville, och mognaden inte på långa vägar varit där jag ville att den skulle vara.

Efter mycket funderande och diskuterande så bestämde jag mig för att helt sonika lägga det mesta jag ville träna på is tills jag märkte att Sky var mogen för det. Och va skönt det var när jag bestämde mig för att släppa allt det där, och låta Sky få den tiden hon behövde. Att faktiskt inse att bara för att det inte går enligt min tidsplan så betyder det inte att det inte kommer att ske....Nu står jag här, och skördar frukterna av det beslutet varje dag, och jäklar va gött det känns.

Jag är glad, för Sky har gjort mig till en mer förståndig hundtränare. I mångt och mycket har jag fått tänka om och omvärdera, och verkligen ifrågasätta mina "motiv" med träningen och vardagen tillsammans. Ser fram emot framtiden med denna härliga lilla hund!Ståltant...

Publicerad 2011-05-04 18:23:14 i Allmänt

Yeees, Inka mår bättre! Natten var lugn och hon har fått behålla maten. Idag är hon mer sig lik även fast hon mest ligger...men samtidigt så lägger hon ju inte två fingrar i kors i vanliga fall heller...;)

Så skönt, jag blev allt bra rädd där ett tag, hon har ju trots allt några år på nacken..

Nu ser vi fram emot ljusare tider för nu måste det bara var slut på elände för våran del!!

Vi har ju så mycket på gång, landslagsuttagningarna, SM, Skys debut och Inka som ska träna viltspår! Vi är låååångt efter i planeringen, men nu jäklar, nu kör vi! :D

Mitt i allt elände...

Publicerad 2011-05-03 22:19:04 i Allmänt

Mitt i allt elände har en idé som spirat ett längre tag fått nytt fäste och börjat gro igen...

Känner mig inspirerad och förväntantsfull inför detta. Jag hoppas att jag och min vän tar tag i saken och genomför det, mycket snart.. Tror det kommer vara ett av de bästa besluten vi tagit på länge....

Nu väntas sängen, blev inte mycket sömn inatt. Hoppas på att den här natten blir bättre för Inka...

Stackars Inka....

Publicerad 2011-05-03 18:56:45 i Allmänt

Min allra finaste gammeltjej mår inge bra...:(

Känner mig ledsen, orolig och hjälplös...idag är ingen bra dag....

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela