takidasky

Skrivkramp

Publicerad 2016-02-29 22:03:34 i Allmänt

Värsta tänkbara stund att drabbas av skrivkramp när man har en rapport som ska in om bara någon dag. Hoppas på att vakna till en bättre skrivande människa imorgon... 
 
 
Hann med en skogsprommis innan det blev mörkt iaf. Åstadkom nånting positivt idag då iaf... 😜 
 

Det här med att kliva upp tidigt...

Publicerad 2016-02-28 10:17:29 i Allmänt

Det är inte mycket som kan få mig att kliva upp tidigt när jag är ledig. Det är typ agilitytävlingar och nu kan även ridningen sälla sig till den korta listan...
 
Ida hade fotbollsmatch idag och skulle åka halv nio i morse så då bestämde vi oss för att rida innan. Så klockan sex ringde alarmet, på en ledig söndag!! Och även fast det var lite segt så blev jag snabbt pigg när jag kom till stallet. Mutade Wella med lite morötter och det verkade fungera för idag var hon så fin! Hon brallade bara en gång och då var det en reaktion på matvraket som hoppade till och blev rädd. Så himla roligt att ha börjat med ridningen igen!! 
 
 
Och efter vi mockat stallet så hade sis dukat upp värsta lyxfrukosten! 
 
 
Igår var ännu en sån där härlig vinterdag och jag och hundarna tog en promenad till Röste för lunch. 
 
 
 
 
 
 
Nu blir det plugg och rapportskrivning resten av dagen med avbrott för hundpromenader. Känns rätt okej ändå efter en sån bra start...

Äntligen helg!

Publicerad 2016-02-27 10:22:22 i Allmänt

Shit! Idag sov jag till halv 10!!! Inte vad jag hade planerat eftersom jag har så mycket skolarbete att göra men det var så värt det! Nästan 11-timmars sömn gjorde att jag vaknade utvilad för första gången på flera veckor!! Underbar känsla. 
 
Solen strålar från klarblå himmel idag och jag längtar ut till skogen med de fyrbenta. Men först lite föreläsning och börja skriva rapporten. 
 
Igår tog vi skoterspåren ner mot bebyggelsen. Det kändes mycket tryggare ;) får se om vi törs gå där igen idag. Det lär väl vara stor risk att skoteråkare är ute i finvädret också... 
 
 
 
 
Meya accepterar faktiskt att ha reflexvästen på sig, kors i taket! Hon brukar ju få panik av den och slänga sig på rygg för att få av den annars. 
 
Var ner på granngården och fyndade på rean. Två halsband och ett koppel till One. Så nu kan hon vara fin på tävlingsbanorna om vi nånsin kommer iväg och tränar in de andra hindren vill säga. Att jobba 100% och plugga 85% på det ger ju inte det optimala läget för det just nu... 
 
Näe, nu är rasten slut. Tillbaka till böckerna!

Ljusare tider!

Publicerad 2016-02-25 21:17:30 i Allmänt

Det är så himla underbart att det är ljust längre och längre nu så man hinner ut med hundarna efter jobbet och får lite ljus på sig. Idag tog vi skoterspåren uppe i skogen och hundarna blev superglada. Meya skuttade runt till och med! 
 
Men sen kan jag inte hjälpa att det blir lite läskigt när man är långt inne i skogen, ensam med noll täckning på mobilen. Men de enda spår jag såg var efter räv, tjäder och hare. 
 
 
Hittade en hel skog där tomten odlar sitt skägg... Vartenda träd såg ut så här.
 
 
Sen var det bara att skynda sig hem och plugga matte. Ska bli så skönt med helg även fast jag har en rapport på 7 sidor att skriva och en föreläsning att se och massa att räkna. 
 
Och så ska jag ju rida också. Det ser jag fram emot! 

Naturens krafter

Publicerad 2016-02-24 20:09:18 i Allmänt

För ett tag sen blev det ju rökutveckling i kraftstationen vilket gjorde att de var tvungna att släppa på mycket mer vatten än normalt. Det i sin tur orsakade islossning och idag när jag var i skogen hittade jag detta:
 
 
Blev en superdålig bild men i helgen kommer jag kunna gå dit i bättre ljus. Skitläckert och isen hade tryckts upp långt på stranden. Naturen kan verkligen ha sönder på ett vackert sätt! 
 
Igår var jag över till brorsan för jag längtade så mycket efter ungarna. Jag och Kalle lekte med snapshat och skrattade tills vi fick ont i magen!
 
 
 
 
Älskade goa unge!! 💜 
 
 

Swisch swosch slut.

Publicerad 2016-02-21 21:25:29 i Allmänt

Helgerna fast iofs även veckorna går i superfart nu känns det som. Nu är det söndag igen och dags för en ny jobbvecka. Har pluggat en hel del i helgen och i no/tk känns det nu som om jag är i fas. Det jag behöver göra inför nästa träff kan jag göra på sportlovet det mesta, bara jag ser till att beställa hem boken i tid. I matten kämpar jag på och betar av men inser att jag skulle behöva så mycket mer tid. Har en hel del som måste göras under kommande vecka så varje kväll förutom måndag plus helgen är bokad. 
 
I helgen som gått har jag tagit paus för att gå ut med dogsen och idag red jag igen. Ska rida en av dagarna nästa helg också. För även fast det tar en massa tid, så känner jag att jag vill och behöver det. Är så himla stressad nu med jobb och plugg så att få ta några timmar och bara vara här och nu ger tillbaka mer än det tar i slutändan. 
 
Dagens ridtur bjöd på en del utmaningar. Först fjantade Wella sig några gånger, antar att min äppelmuta inte var tillräcklig.  Men sen blir jag så förbannad på folk! Vad är det för fel?!?! Idag stannade en bil för att möta oss, så skönt. Då kommer det en bil som måste stanna bakom den. När vi är jämsides med dessa bilar så gasar bil nummer två på rejält för att köra om den snälla bilen som stannade. Wella brallar iväg men lugnar sig fort. Efter halva ridturen står vi i en t-korsning och ska ut men ser att det kommer en bandfyrhjuling som åker snabbt så vi stannar till i korsningen. Idioten saktar inte ner och Wella blir rädd och kastar bakåt och försöker dra när den är ca 10 m från oss. Idas häst ryggar tillbaka bara. Och idioten saktar inte ens ner... 
 
Jag blir förbannad för att jag blev rädd. Men mest förbannad blir jag över att så här är det på varje ridtur Ida tar. Och då rider hon oftast tre hästar om dagen. Det kommer alltid en eller flera som brassar på, inte saktar ner eller tar någon som helst hänsyn. Jag märker ju samma fenomen när jag går med hundarna, Att nästan ingen saktar ner längre. Tycker det ibland känns otäckt att bli omkörd i 50-60 på en smal byväg och då går jag ju bara och har hundarna i koppel. Att sitta på flera 100 kilo häst känns lite värre. 
 
Men förutom det så var det en härlig ridtur där jag helt plötsligt hittade rätt muskler igen när jag red lätt. Yeayh!! 
 
 
 
Sen var jag och dogsen en tur till skogen på em idag. Blev våran lilla skog som omväxling. Så skönt att sitta en stund på en sten, höra älven brusa och titta på mina finaste leta godis. 💜
 
 
 
Annars har vi åkt mycket till skogen och gått i helgen. Så skönt att bara strosa.
 
 
 
Var tvungen att slänga ut meyas soffa i veckan. Hon uppskattade inte bytet av säng.. 
 
 
Och så laddades bilden upp felvänd... Well well,  nu blir det sängen. 

Nu väntas det smått..

Publicerad 2016-02-17 19:00:37 i Allmänt

I mitten av mars ungefär kommer det förhoppningsvis att dimpa ner lite smått och grått!
 
Och inte vad som helst utan de goaste valpmaterialet i världen!! Jämthundsvalpar! 
 
Pappas Troja är bekräftat dräktig via ultraljud så nu är det bara att hålla tummarna för att allt fortsätter att gå bra!! Jag längtar som en tok efter att få hålla i och lukta på de där små!! 
 
Både Troja och pappa Jäger är jaktchampions och trevliga familjehundar. Detta blir kennelns första kull. Så spännande!! Jag var tvungen att lokalisera valpklotången redan nu!! ;) 
 
Lilla One och brorsan Najken för ganska precis två år sen.. 
 
 
 
 
 
 

Kuvertet...

Publicerad 2016-02-16 19:08:59 i Allmänt

Så damp det ner, kuvertet som får en att ifrågasätta det mesta.... Det orange kuvertet...
 
Jag förstår faktiskt inte, hur är det möjligt att det kan bli så lite pengar till pension?! 
 
Klart är iaf att jag ska byta förvaltare till min premiepension. Typ igår, helst. 
 
Begraver huvudet i no-boken ett tag istället... Dags att börja med fysik nu! 

Härdsmälta

Publicerad 2016-02-14 16:56:09 i Allmänt

Efter att ha roat mig med annat i helgen, ut och åt på O'learys i fredags, red igår så var det givet att den här dagen skulle vigas åt plugg. Men det var så efterlängtat att få göra nåt normalt och vanligt en helg så det var värt att bita i det sura äpplet idag. Har ju pluggat alla andra helger i princip. 
 
Idag har jag försökt lära mig om andra baser. Gaaah,  va svårt det är att inte tänka i tio!!!  blir så trött i hjärnan av det..  Här är kursboken. Sisådär 950 sidor till en kostnad av 800 spänn... 
 
 
 
Fint sällskap har jag i alla fall! 
 
 

På't igen..

Publicerad 2016-02-13 20:22:30 i Allmänt

Sista månaderna har jag rent ut sagt blivit skitskraj när det kommit till ridningen. Jag har skyllt på att jag inte hunnit men egentligen har jag varit lite rädd och fantiserat om vad ont det skulle göra att ramla av... 
 
Men idag tog jag tjuren vid hornen och red! Nervös var jag, och inte så konstigt så smittade det av sig på hästen så Wella var tittig och småskvätte av lite allt möjligt under ridturen. Bad kombo liksom..  
 
När vi nästan var hemma så låtsades hon bli rädd för en parkerad bil och brallade iväg och kors i taket satt lite gamla takter i så jag grejade det. Bra för självförtroendet! Ida var världens bästa ridlärare så vi ska väl ge oss ut igen nästa helg. Mindre nerver är målet!
 
 
 
Efter vi ridit blev det en tur till skogen med dogs, sis och smilla. 
 
 
Lite snöigare idag men lika härligt! 💜 

Fredag

Publicerad 2016-02-12 16:45:25 i Allmänt

Att få sluta tidigt och börja helgen med över en timme i skogen är som balsam för själen! 
 
 
 
 

Plugg plugg..

Publicerad 2016-02-11 19:09:00 i Allmänt

Två dagars plugg till ända. No/tk igår och matte idag. Borde se en föreläsning ikväll också men just nu känns hjärnan som deg och helt utan kapacitet att ta in något mer idag... 
Blir mer att göra i helgen istället då jag förhoppningsvis är piggare. Jobb imorgon och sen en efterlängtad helg! 
 
Himlen bjöd på skådespel idag!
 
 
Jag har i alla fall en bra hjälp av One när jag pluggar. Hon parkerar sig i knät och sen sitter man där man sitter och kan inget annat göra än att plugga... ;)
 
 
Ja, när man kliver upp sju och pluggar till halv fem så får man ha pyjamas på sig halva dagen ;) ;) 
 
 

Tittut

Publicerad 2016-02-09 18:34:38 i Allmänt

I brist på annat har jag äntligen börjat ta tag i vår startprocedur. Jag valde att köra på tittut igen. One är så flokig och är svår att få in till sidan åt det håll jag vill ha henne och då kändes det som om detta blir det bästa alternativet. Minst krångel och det har funkat bra med Takida. Får se om jag får rätt i slutändan.. :D 

Vår!

Publicerad 2016-02-09 18:27:10 i Allmänt

Längtar så efter våren och barmark! Nu när mycket av isen försvunnit och jag till och med hittade lite barmark i skogen idag kände jag hur mycket jag längtar till att all snö har försvunnit. Och så varnar de för upp till 10 cm nysnö imorgon... 
Men om några månader så... 
 
 

Vitaminbooztar!

Publicerad 2016-02-09 18:21:00 i Allmänt

Trött, tröttare, tröttast.
Måste försöka göra nåt åt denna ständiga trötthet. Skickade efter massa hjälpmedel från apotea,
Mivitotal plus
D-vitamin
B-vitaminer
Omega 3
Och så lite krom på det som jag hoppas ska hjälpa blodsockret och därigenom lindra pcos-symtomen lite..
 
Har ätit i två dagar nu och märker ingen skillnad. Otålig, ja kanske lite.... ;)

.

Publicerad 2016-02-09 18:14:25 i Allmänt

Den där känslan när halvdagen på högskolan blivit utbytt mot en heldag... Istället för en 7-timmars bortadag där jag skulle hinna plugga en del efteråt blir det istället en 12-timmars bortadag och ingen tid för extraplugg... 
 
 

Kalas och mera kalas

Publicerad 2016-02-08 22:54:00 i Allmänt

De senaste veckorna har kalasen avbytt varandra. Massa födelsedagar och nu senast i helgen var det dop för lilla Benjamin. 
 
 
Jättefint rakt igenom och inte ett ljud när prästen skvätte vatten på honom. Tvärtom var det mycket spännande att plaska lite själv i dopskålen. Gulle! 
 
Annars går dagarna riktigt fort och fylls av jobb och plugg. Hinner inte med så mycket mer än så, och en del av mig undrar vad jag har gett mig in på. Det är ju trots allt ett års tid det kommer vara så här..  Men sen tänker jag bort det långsiktiga och tar en vecka i taget. Behöver dock försöka få bättre rutiner om det går så jag kan få nån slags andpaus ibland. Men sen har jag ingen aning hur. Jag kan inte göra nåt åt jobbsituationen, jag jobbar ju 45 timmar i veckan. Har varken råd, lust eller kan se det möjligt att gå ner i tid. Så pluggandet måste ju läggas utöver det. Även fast jag har inläsningsdagar, så är det ju jag som planerar och gör för- och efterarbete de dagarna. Jag får 10 dagar per termin för 15 hp som jag läser matte på. Det motsvarar 4 veckors halvtidsstudier för en kurs som går på halvfart en hel termin... Och sen har jag ju no/tk-kursen på 35 %. 
 
Men ska inte gnälla mera nu. Jag har ju valt det själv. Och om det blir för tufft kan jag välja bort det. Jag har ju min legitimation redan. Men hoppas på att greja det och få full behörighet i alla teoretiska ämnen upp till år 6!
 
Nu blir det sängen! 

Kalas, tulpaner och finfrämmande

Publicerad 2016-02-05 22:44:27 i Allmänt

Igår bjöd jag hem de närmaste sörjande för att fira 10 år med huset. Tårta, kakor och glass bjöds det på så jag tror att alla var nöjda när de gick hem. Fick två superfina buketter med tulpaner :D
 
 
 
Den sista kom inte alls till sin rätt på kortet... 
 
Idag jobbade jag min korta dag och jag fick en helt underbar promenad i skoterspåren med dogsen! Tanka D-vitamin och bara andas in helgen!! 
 
 
Efter det blev det till att rätta lite matteböcker innan Kerstin kom och hälsade på en sväng!! Överlyckliga hundar är ett understatement...
 
 
Men mest såg det ut så här....
 
 
Eller så här..
 
 
Tur att det är Kerstin som är van.... Man blir lite varm i hjärtat när man ser hur glada de blir när någon de verkligen tycker om kommer. Särskilt Sky. Hon blir bara så här glad när tre personer kommer; Kerstin,  Helena eller Sofia och lite mamma också...<3 

10 år

Publicerad 2016-02-04 00:12:32 i Allmänt

Helt sjukt, i 10 år har jag haft mitt hus! På den tiden har jag (med massa hjälp av nära och kära) slitit dygnet runt i två månader för att hinna renovera allt (utom badrum) innan jag flyttade in, haft en del pannhaveri, installerat en kamin, haft en liten vattenskada, målat om huset, byggt vedbod, köpt nytt hundhus, gjort om uteplatsen, tagit bort delar av den hemska hagtornshäcken, satt upp staket, pajat två gräsklippare och en grästrimmer och hunnit skaffa tre nya hundar... Ja, och så en massa andra småsaker som kommer till.. Men jag har grejat det! Det var det en del som inte trodde att jag skulle när jag köpte det... 
 
Nu börjar det dock kännas dags för rond två. Badrummet måste göras om och jag skulle hemskt gärna göra något åt köket som är original från 50-talet men tillpiffat när jag flyttade in. Jag skulle också vilja byta ut alla klickgolv till plastmattor, och lite nya tapeter skulle sitta fint. En farstukvist skulle också uppskattas. 
 
Så behöver nog börja med att köpa några trisslotter och hoppas på tur... 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela