takidasky

Smultronställe

Publicerad 2016-07-31 12:38:00 i Allmänt

Denna sommar har verkligen vår badplats varit vårt lilla smultronställe på morgnarna. Både jag och hundarna njuter av att starta dagen med att simma. 
 
 
Fredag och lördag blev det ingen simning så det var laddade hundar när vi gick dit i morse. Hoppas på ett sätt att värmen håller i sig så pass att de kan fortsätta simma länge ute. 
 
 
I helgen har jag varit hos sis och hjälpt henne att röja på ladan. Vi har varit skitduktiga ;), 13 h i fredags och 12 h igår. 
 
Anticimex var hit i fredags och sprutade för getingarna hade byggt bo precis ovanför ytterdörren. Men mina humlor som bor lite längre bort på väggen fick bo kvar. Måste ju stötta pollineringen ju ;)!! 
 
Nu är det två veckor kvar till jobbstart. Det är mycket jag måste hinna innan dess! Hoppas på att vädret fortsätter bli lite svalare. 

Äntligen!

Publicerad 2016-07-28 13:37:19 i Allmänt

Äntligen var vädret på min sida, dock med lite regn så vi kunde träna lite agility! Upp tidigt ifall det skulle vara sol men molnen låg täta, så himla skönt!!
 
Sex skick på balansen blev det, alla träffar varav en riktigt hög så den belönade jag inte. Skicket efter ansträngde hon sig verkligen för att träffa lågt, duktig tjej!!! 
 
Sen körde vi däcket några gånger, och hon börjar bli säkrare på det nu, inget hopp i ramen men hon tyckte det var konstigt och blev osäker när jag stod kvar och skickade henne framåt mot leksak. Så hjälpte med en liten rörelse framåt och då försvann tveksamheten. 
 
Vi körde även fyra slalom helt utan bågar. Lite svårt med ingången nån gång och jag fick tänka på att låta henne jobba ifred och inte stressa. Det gick inte så fort, vilket jag tycker är bra, hon tar sig tid att tänka och göra rätt i en ny situation.  Jag är så jäkla glad och stolt över henne! Tänk att den här lilla hunden är min?! Får hoppas att den värsta värmeböljan är över nu så vi kan träna mer! Vore så bra att få till små korta pass på att förstärka och träna in. 
 
Efter agilityn så simmade vi lite de svartvita och jag. Varmt i vattnet och så härligt när det småregnar lite. 
 
Glad att jag hade paraply i bilen så jag kunde ordna att filma träningen.
 
 

Filterlek

Publicerad 2016-07-27 14:59:52 i Allmänt

Mina fina svartvita... 
 
 
 
 
 
 
 

Hmm

Publicerad 2016-07-27 13:55:07 i Allmänt

Det enda vettiga som finns att göra i hundträningsväg just nu är att simma känns det som...
 
 
Så vi simmar på, varje morgon medan vi har badet någorlunda för oss själva. Idag var grannarna nere för ett morgondopp och det var bara sååå jobbigt tyckte hundarna att behöva vänta på sin tur.. 
 
Vill så gärna ha svalare väder så vi kan träna lite agility. För jag grejar inte att vara ute i den här värmen... Jag skulle så gärna, om så bara för en dag, vilja känna på hur resten av befolkningen känner, att det är så skönt och underbart och härligt. 
 
Ska åka och köpa vit färg så jag kan ta tag i och måla altandörren och förrådsdörren i helgen. Även hundhusdörren ska få lite färg. Hade tänkt att måla allt utom altandörren röda men kommer inte ihåg färgnumret just nu... Och inte hittar jag var jag skrev upp det heller.. Typiskt mig.. 
 
 
 
 
 
 

Älskade hund..

Publicerad 2016-07-26 12:37:00 i Allmänt

Tre hela år sedan du lämnade oss idag. Och som jag saknar dig vid min sida. Du som fick mig att vilja ha hund igen. Du som var den bästa livsnjutaren. Du som för alltid finns kvar i mitt hjärta. Du, min allra finaste gråtant. <3 
 
 

Så galet varmt

Publicerad 2016-07-24 11:49:53 i Allmänt

Alltså snälla. Det räcker nu med värme. Men väderprognosen säger att det ska fortsätta så här i flera dagar... Buhuu... :( :( 
 
I morse strax efter åtta gick jag ner och simmade med hundarna. Det var redan riktigt varmt ute och i vattnet var det nästan löjligt varmt... 
 
Är så glad och tacksam att vi har badplatsen så nära och kan gå dit på morgnarna och ha den för oss själv. Hundarna älskar det och det är skönt att de får ett bra pass på morgonen för sen blir det inte så mycket mer än ut och kissa till kvällen då det blir svalare igen och det är drägligt att gå en längre stund.
 
 
Nu är det 'bara' tre veckor kvar till jobbstart. Så jag gruvar mig... Det är i alla fall skönt att veta att pluggandet inte börjar riktigt på en gång utan det dröjer nån vecka efter jag börjat jobba. 
 
Men innan dess ska jag planera upp mitt stora projekt för no/tk-kursen. Pollinering och hur viktiga bin och andra pollinerare är ska det handla om.
 
 
Ska börja med att läsa den här:
 
 

Underbart!

Publicerad 2016-07-22 11:49:19 i Allmänt

Hur underbart är det inte att få gå morgonpromenaden och det är molnigt? Den här dagen kunde inte ha börjat bättre! 
 
 
Lite smolk i bägaren blev det när jag träffade på den hör 200 meter hemifrån.. Jag är glad att den var dödare än död...
 
 
Efter promenaden orkade jag inte gå hem och hämta badkläderna så vi gick direkt till badet. Väl där kom jag på att Ones flytväst var ju också hemma... Men det gick hur bra som helst utan! 
 
 
Tripp, trapp, trull...
 
 
Och så Meya... Badade lite mer än tassarna. Men den där simturen hon bjöd på för några dagar sen var nog en one hit wonder... 
 
 
Knäppte lite kort på alla fyra på vägen hem. Som jag älskar dom här fyra! Så himla olika i sina personligheter och helt underbara på sitt sätt. 
 
 
Nu har vi käkat frukost och det är dags att bege mig till pappa och måla...
 
E.T?!
 
 

Älska Youtube!

Publicerad 2016-07-22 00:02:00 i Allmänt

Letat runt på Youtube efter olika grundövningar och ritat av och skrivit stödord så jag inte glömmer. Nu ska det bara sluta vara så jäkla varmt så kanske vi kan träna lite också....
 
Idag har det varit olidligt!  Inte ett enda moln på hela dagen och stekhett!! "man ska inte klaga! Tänk när det är -20 och vinter!" va fasen, allt behöver väl inte vara varandras motsatser! Och ja, jag avskyr verkligen när det är så här varmt... Så jag klagar...Och jag kommer klaga när det är -20 också. Men INTE när den härliga hösten kommer med frisk, sval luft, inte heller när våren kommer! 
 
Åh gud vad jag längtar till hösten! Snälla kom fort! Jag bryr mig inte om att jag då kommer jobba och plugga till förbannelse. För då kommer det vara svalt ute!! Tjohoo!  
 
 

Lite morgonsim

Publicerad 2016-07-21 11:52:22 i Allmänt

Lite morgonsim fick starta dagen. Redan strax efter åtta var det riktigt varmt. Det är så skönt att kunna knata ner och låta hundarna simma en halvtimme. Själv simmar jag inte lika länge.. Det tar lite tid att komma i liksom.. ;)
 
I morse var vi inte ensamma, utan en and med massa ungar gled runt där i viken. Men sen simmade dom iväg så det var ju bra så hundarna fick hoppa i. Inte för att hundarna bryr sig i dom eller gör något men vill ju inte att andmamman skulle bli störd när hon hade ungar. 
 
 
Om man tittat noga ser man lilla familjen..
 
 
Lite frukost och läsa lite bok blev det när vi kom hem. Snart bär det av och måla lite till... 

Lite agility!

Publicerad 2016-07-20 13:59:00 i Allmänt

Igår eftermiddag mulnade det på så pass att det kändes drägligt att åka upp och köra ett litet pass. Jag tog med mig mina nyköpta bumpers och provade att köra A-hindret. Jag hade himla tur för Åsa var där och stannade kvar en stund och hjälpte med att filma och goda råd!! Jag behöver verkligen någon som pushar på mig att inte fega för mycket i upplägget.... Tack Åsa!! 
 
Det gick mycket bra för att vara andra gången. One tog hjälp av bumpersen och fick till ett hyfsat steg över, bara en gång som hon missade att planera nocken... Nu längtar jag tills nästa gång! Vi körde även däcket och slalom två gånger. Jag hade två bågar i början och slutet och det var inga problem att ta det så. 
 
Måste även fixa något bättre till bumpersen än spännband bara. Det lossnade lite när man spände. 
 
 
Fick tipset om att knäppa kort så jag kommer ihåg var bumpersen satt... Mycket bra för en förvirrad hjärna! 
 
I dag har jag varit och målat hos pappa igen. Målade underbrädorna till den sista väggen. Imorgon blir det nog till att måla överbrädorna till samma vägg och till den halva som inte är uppsatt ännu. Det är ju så jäkla högt att stå på stege så om man kan minimera antalet gånger man behöver stå där sen är det ju guld värt. 
 
Måste göra upp en bra träningsplan nu när det är så många olika delar jag tränar på i agilityn. A-hindret är ju inget man vill köra mycket, och att fortsätta nöta in slalomet kommer ju ta sin tid, däcket är under inlärning, Gungan har vi inte börjat med och sen är det ju allt det andra också. Att prova hoppa på full höjd måste vi ju göra kom jag på.. Gash.... Behöver verkligen få in vanlig grundträning, raksträckor och svängar har vi ju knappt kört så inget är befäst...
 
Som sagt, vi behöver en plan...  

Attans hund...

Publicerad 2016-07-18 21:47:29 i Allmänt

One har ju en förmåga att gärna sova på en i famnen med nosen tätt mot ansiktet. Så vill hon gärna sova när hon är trött och behöver vara nära... 
 
 
 
Ikväll när jag pratade med Helena i telefon var hon trött, så vi låg där på soffan. Hon somnade gott med nosen mot min kind. Och efter jag lagt på med Helena måste även jag ha somnat i en hel timme!!! Absolut inte vad jag hade tid med!!! Och hur ska jag komma i säng ikväll?!? Vi som ska upp och simma tidigt innan vi ska till pappa och måla! Attans myshund... 

Baywatch-babe

Publicerad 2016-07-18 11:20:00 i Allmänt

När vi simmar runt därute så sitter Meya oftast där på stranden och håller koll.. Det är bara den där röda baddräkten och flytbrädan som saknas... Haha...
 
 
Men idag hände nåt storartat! Meya kom ut och simmade med oss!!!! 
 
 
Det var inte så lång stund, men ändå!!! 
 
De andra tre svartvita tror ju att de är sälar eller nåt..
 
 
När vi kom hem så hittade vi den här lilla på gräsmattan. Så nu har jag ångest att jag måste klippa gräset idag... 
 
 
 kanske måste strunta i det... ;)

Finaste vännen!

Publicerad 2016-07-17 14:19:00 i Allmänt

 
Igår var det bröllop för Elin och Tom. Elin som jag känt så länge jag minns och som är min allra bästa vän. Tårarna rann och jag har aldrig sett henne så vacker som igår. <3 
 
 
 
Vigseln hölls i en jättegammal kyrka och det var så vackert med sång och musik. Efteråt hölls festen på vassbo värdshus och på samma ställe bodde vi. Jag och syrran höll ett gemensamt tal. Tyvärr fick jag jätteont i huvudet (hatar det!!!!) så jag fick kasta in handduken redan klockan ett.... 
 
Var däremot pigg i morse så efter lite brunch så åkte vi hemåt och var hemma runt halv två redan. 
 
 

Debutbeslut?

Publicerad 2016-07-15 00:14:44 i Allmänt

Ja, vi får väl se hur det går men målet just nu är att försöka debutera i Gävle 10-11 september. Det finns nån tävling strax innan också men vi får se om vi hinner.
 
Idag var vi upp och tränade däcket. Det kändes som att hon tänkte nu och det var klara framsteg sen sist. Tyvärr blev det störtregn och åska så vi avslutade och åkte hem nästan på en gång. Vi hann med två slalom utan bågar också och hon grejade det varje gång med lite tveksamhet de två sista portarna. Ska ha bågarna nästa gång men börja ta bort dom i mitten. 
 
Måste även få tag på en domare som kan mäta in henne och skriva i tävlingsboken. Ojoj, nu måste vi börja träna mer regelbundet och strukturerat! 
 
 

Badbrudar

Publicerad 2016-07-13 16:42:49 i Allmänt

I morse när jag vaknade så åskade och mullrade det så det blev ingen simning... Men nu på eftermiddagen tog jag en chansning att det inte skulle vara så mycket folk på stranden (och det var tomt!!) så jag, Sky och One kunde simma en halvtimme. Takida fick vara hemma då hon höglöper just nu. Det var inte populärt... 
 
 
 

Superenkla chokladbollar!

Publicerad 2016-07-13 16:39:00 i Allmänt

 
 
Fick det här receptet av Ia som har Ones syster Lycka. De är så enkla att göra, och blir riktigt goda! 
 
3dl mixade naturella cashewnötter 
12-14 urkärnade dadlar 
 
Mixa detta.
 
Tillsätt 
2-3 msk kakao
1 msk honung 
Plus lite vatten 
Mixa ihop
(jag har även haft i 1 tsk vaniljpulver ibland)
 
Forma bollar och rulla i cocosflingor
Klart! 
 
 

All set!

Publicerad 2016-07-12 23:14:42 i Allmänt

Hittade ju även vita ballerinaskor på rea i kista och idag hittade jag en jättefin vit kofta, även den på rea så nu är allt klart med kläder till bröllopet!  Så himla skönt!

Saknad..

Publicerad 2016-07-11 19:55:42 i Allmänt

Idag är det världens bästa farmors födelsedag. Jag saknar henne så otroligt mycket. Min älskade goa farmor!! Hoppas ni firar rejält i himlen!! 
 
 

Hemlig resa!

Publicerad 2016-07-11 19:52:25 i Allmänt

Igår infann jag mig hos sis kl 9.00 och därefter åkte vi och pojkarna mot hemligt mål. Jag hade ingen aning om vart vi skulle men efter några timmar var vi framme i kista och scandic Victoria tower. Rum på 22a våningen med en hisnande utsikt var himla läckert! 
 
Efter vi lämnat väskor traskade vi ner till gallerian, käkade och kikade i affärer. Sen gick vi på bio, World of warcraft och den var riktigt bra! Efter det gick vi hem till hotellet, ungarna älskade lekrummet som fanns där med pingisbord, tv-spel och stor studsmatta bla. 
 
Jag och Sis hängde på rummet en stund. Ja, jag har också klagat på hotellrum för första gången men när det är stora vita fläckar på både överkast och stolar, fullt med skräp på golvet, hår...Ja, då tyckte till och med jag att det var bättre att säga till än att tycka allt var ofräscht.. Så vi fick ett nytt rum som var rent! Skönt!
 
Vi knatade ner till gallerian igen och käkade en sen middag, handlade lite gotta och gick hem och tittade på EM- finalen som inte var så jättekul. Synd för Frankrike, de borde ha vunnit.. 
 
Idag hann vi inte så mycket mer än käka frukost, springa ner till gallerian en timme (och yes! Jag hittade till slut en klänning till bröllopet!) 
 
Efter det åkte vi till Arlanda och hämtade upp Anna som kom hem från Tanzania och sen brassade vi hemma till Bollnäs och möttes av värsta regnvädret! Som det öste ner! Ville nästan stanna för det var så svårt att se ibland. 
 
Hundarna var glada att ses igen, och jag med! Även fast jag vet att hundvakterna ser till att de har det jättebra så känns det lite jobbigt att lämna... Usch, vill inte tänka på hur det kommer kännas när jag ska vara borta över två veckor i USA... 
 
 
 
 
Megastora drickor!!!! 
 
 
En riktig toppenresa!!!  Tusen tack sis!! 💜 

Bladvändare

Publicerad 2016-07-09 00:43:42 i Allmänt

Idag någon gång mellan 9.00-15.00 skulle min torktumlare levereras. Pga det kunde jag ju inte ta mig särskilt långt hemifrån. Var ju ner och simmade en halvtimme i morse. De skulle ringa en halvtimme innan var det utlovat så då skulle jag ju hinna hem iaf. 
 
De ringde aldrig, utan halv tre dök det upp en lastbil bara.. Tur att jag hållit mig hemma... 
 
Men det som var så bra var ju att jag hade inget annat att göra så jag kunde läsa. Och vilken tur att jag var tvungen att vara hemma så länge och kunde läsa den här:
 
 
En riktig bladvändare som får en att önska att man kunde läsa ännu snabbare. En sån där som man tar med sig hela tiden, om man måste laga mat etc... för det går inte att lägga den ifrån sig! Gick kvällspromenad med sis och det var nästan tortyr att ta ett så långt uppehåll ;) men nu är den utläst och klar. Bästa boken hittills. Läs den!! 

Nybadad

Publicerad 2016-07-08 12:31:22 i Allmänt

Nöjd efter morgonens simning
 
 

Min fina..

Publicerad 2016-07-08 00:03:51 i Allmänt

 
Goa lilla skrutta. Vad jag tycker om dig!! <3

Mr. Darcy

Publicerad 2016-07-06 22:40:55 i Allmänt

Har haft den här boken liggandes i månader men inte kunnat förmå mig att läsa den när jag vetat att mr. Darcy skulle vara död(!) i den.... Men nu när filmen kommer i höst och mr. Darcy lever i den så kändes den okej att läsa. Den var bra och rolig men det var lite svårt att acceptera att Bridget Jones var över 50 i den och som sagt, att mr. Darcy hade dött... Nu längtar jag till filmen i höst!! 
 
 
Har läst två böcker till, De öde fälten som är den sjunde i en serie. Den var inte lika bra och spännande som de första men helt klart läsvärd. 
 
 
 
Och sen äntligen Hjort Rosenfeldts De underkända. Femte boken i serien och en av de bästa. Och så slutar den så där jäkla spännande att man vill ha nästa bok NU! helst igår. 
 
 
Uppe i 25 böcker nu. Det känns bra. Hoppas nu att ungarna läser en massa också och klår mig ;)

Boppes goungar!!

Publicerad 2016-07-05 21:21:08 i Allmänt

 
 
 
Man kan alltid lita på att man får glassätar-sällskap! :D 
 
 

Simgalning....

Publicerad 2016-07-05 13:30:35 i Allmänt

Jösses så fort det kan svänga... För en vecka sedan var One övertygad om att det inte gick att simma och nu får jag tvinga upp henne... 
 
 
Så himla glad att hon börjat simma, det är ju så bra träning! 
 
 
Skyan och Takida simmar ju mer än gärna så nu ska vi försöka komma upp på morgnarna och simma. Även jag simmar, haha... 
 
 
 
 
Ja, alla simmar utom Meya... Men hon var i och vände idag en sväng men sen spenderade hon resten av tiden att äta gräs, hänga med Åse och rulla sig i ett fågellik...  Då blev det ett påtvingat dopp innan vi gick hem. Som hämnd rullade hon sig i gruset... ;) 

Ny vecka!

Publicerad 2016-07-04 12:38:46 i Allmänt

Hade en mysig kväll igår då jag bjöd hem mamma på mat och så kom Erik med lite gräddfil och blev kvar han med. Vi fixade lagtröjor på expressen och tittade på första halvleken Island-frankrike men sen gick vi över till yatzy... Island kämpade på bra tycker jag och nu känns det inte så intressant att följa EM längre efter att de och Sverige åkt ur. 
 
 
 
Var ner och simmade hundarna igen igår på morgonen. Det var så kallt i vattnet att jag avstod. Som tur var hade jag Erik med mig så han kunde simma och få med sig hundarna på lite längre simturer. One simmade på och var inte lika skräckblandat förtjust utan mer bara förtjust. Läckert att se hur fort det kan svänga. 
 
 
Var riktigt effektiv på förmiddagen igår men efter 12 slog tröttheten till och jag sov tre timmar. Man är ju ingen ungdom direkt längre så det behövdes efter att inte ha sovit nåt på natten. 
Har läst tre böcker till nu, alla dessa tre var bra men "Utan att säga hej då" är nog mer för åk 6-7 och uppåt.. Den är skriven av en kvinna från Bollnäs för övrigt. 
 
 
 

Söndag

Publicerad 2016-07-03 06:46:27 i Allmänt

Söndag morgon, klockan är 06.45 och jag har städat fyra lådor, tvättat två maskiner, rensat ut skafferiet och kylskåpet och slängt en massa, läst en bok, tagit reda på tvätt, duschat...
 
Ja, så kan det gå när man inte kan somna nån gång. Vid tre gav jag upp och klev upp. Kommer att bli tufft senare i dag att hålla sig vaken kan jag tro... 
 
Från 4-tiden i morse... Ser ut att bli en fin dag. 
 
 

Recept

Publicerad 2016-07-02 01:03:00 i Allmänt

Chiapuddingen blev verkligen jättegod. Här kommer receptet. Jag har "översatt" det från engelska och de engelska måtten, men jag tror det har blivit rätt. Det känns då så. ;) 
 
1,2 dl mosade blåbär
1 rivet litet grönt äpple (jag tog två små granny Smith)
1,8 dl chiafrön
6 dl kokosmjölk
1/2 citron (saften)
1 tsk kanel
1/2 tsk äkta vaniljpulver 
 
Häll i blåbär och äpple i en glasburk med lock, fyll på med resten av ingredienserna och rör om. In i kylen. Jag använde en 1-litersburk och det fick precis plats. Enligt receptet håller det i tre dagar i kylen, vilket är bra då det blir mycket pudding! 
 
Enjoy! 

Gott!

Publicerad 2016-07-01 17:22:00 i Allmänt

Provade ett nytt recept. Det är ett recept jag fått i en pcos-grupp jag är med i. En chiapudding som man enkelt rör ihop på kvällen och sen har man frukost i tre dagar därefter. Och... Det var jättegott! Och mättande! 
 
 
Älskar recept som är enkla och en bra bonus att det räcker några dagar. Jag försöker komma igång nu med enkla bra maträtter som är bra för pcos:en. 
 
Håret har försämrats jättemycket de senaste månaderna (det stannade ju upp ett tag) och jag har tappat mer än hälften på 1,5 år. Jag är glad att jag hade så tjockt hår från början men vilken sorg det är att inte ha det kvar längre... Och så tar det en ännu sämre vändning igen nu... Blir lite tårar emellanåt. Håret är ju en sån stor del av en..
 
Ibland blir jag så trött och ledsen på det här med pcos. Eller ganska ofta. Skulle bara vilja att kroppen  fungerade normalt, utan alla hormonrubbningar som ställer till det med vikt, hår och välmående... 
 
Från och med idag är jag med i en ny 30-dagars utmaning (för tjejer med pcos)och hoppas få en liten kick av det och lite nya recept. Sen i september börjar ett 10-veckors program som jag köpt. Då ingår tips om kost, motion och mental träning. Jag kommer ju aldrig bli fri från det, men med rätt verktyg så kan man dämpa många av symtomen. Tjejen som håller i det bor i Australien. Internet är verkligen en bra uppfinning! 
 
Meya har blivit klippt idag iaf! Välbehövligt för nu var hon långhårig! Och gräsmattan hann jag klippa också innan regnet kom. Nu blir det promenad till mamma för middag. Hoppas på uppehåll.. 

Yes!!!

Publicerad 2016-07-01 11:44:20 i Allmänt

Äntligen äntligen simmar One också!!! Och vilken lycka att se hur hennes tidigare övertygelse om att förlora fotfästet är lika med döden typ, på nån sekund bytas ut mot att tycka att det är rätt häftigt att simma! 
 
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela