takidasky

grrr...

Publicerad 2013-08-21 19:46:48 i Allmänt

Försöker ladda upp skyans vp.. först hade jag glömt lösenordet till Youtube och när jag äntligen kom på det så har Youtube slutat ta emot filformatet jag använder. . Försöker spara om i annat format och det tar en evighet. .sticker ut med dogsen istället...

GODKÄND VALLHUND THELOOK SUCCESSFUL SKY!

Publicerad 2013-08-18 21:37:25 i Allmänt

Vill varna för att detta blir ett riktigt skrytinlägg....
 
Älskade underbara lilla hund! Fy f-n vad glad och stolt jag är över OSS! För vi gjorde ju faktiskt det tillsammans.
 
Det känns helt sjukt! Vi lyckades! Och inte bara det, vi gjorde det riktigt bra också! Båda dagarna!
 
Igår blev det en lång väntan eftersom ik1 gick först. Jag har nog aldrig varit så nervös! För jag ville så mycket att vi skulle lyckas. Att bli godkänd vallhund är en seger i sig, men det här betydde så mycket mer för mig. Det skulle bli som en egen seger, att Sky kunde komma tillbaka till ett så pass aktivt liv att det var möjligt att gå VP.
 
Jag minns inte så mycket av själva rundan om jag ska vara ärlig. Allt är ett töcken. ;) Men vi missade andra grindarna helt vilket var synd. Sen höll jag nästan på att glömma att stänga grinden efter fållan. Haha, jag hoppar högt när jag inser att grinden fortfarande är öppen... Så himla klantigt! Det är ju det första man får lära sig nästan, att man måste stänga grinden på VPt när fåren är uttagna. Hon var alldeles för het i fållan så där försvann några till onödiga poäng.
 
Men vi klarade det på 74 poäng med 42 på hämtet! Kommentarerna vi fick var:
 
Hund med bra fokus och bra driv där föraren låter hunden arbeta. Hunden har bra pondus.
 
HELT GALET UNDERBART ATT GREJA DET PÅ FÖRSTA FÖRSÖKET! :D
 
Vi var även anmälda till söndagens VP så det gick vi för träningens skull. Visst var jag nervös när jag gick fram till pinnen men inte i närheten av hur det kändes på lördagen. Det var skönt att få gå en gång till med mindre press och nervositet! Och den här gången gick det ännu bättre!
 
Vi kom runt på 85 poäng med 44 på hämtet! Bästa VP-hund för dagen! Den här gången fick jag i alla fall tre får mellan andra grindarna, så lite bättre. Men jag hade visst gjort ett klassiskt misstag och stannat mitt i grindarna. Så nu vet jag att jag inte ska göra det något mer.. ;)
Kommentarerna vi fick var:
 
Bra djurkänsla och tempo. Samarbetsvillig.
 
När vi kommit ut och jag hade gått en sväng med Sky så mötte vi en kvinna som skulle köra ik1 och hon säger till mig att hon blivit så imponerad av oss för att vi hade ett sånt fint samarbete! Åh, jag höll på att börja gråta där och då. Jag som faktiskt tänkte ge upp vallningen innan Sky skadade sig för det gick ju inte. Hon sprang hit och dit och något samarbete var det då inte tal om. Tänk hur det kan ändras?! Efter alla gånger jag gråtit efter vallningen för att ingenting funkade så känns det som världens finaste kvitto att få höra att folk ser att vi har just det: samarbete!
 
Jag är så galet stolt över min lilla godkända vallhund!
 
Här kommer poängen:
 
Moment                                  Lördag                                           Söndag
 
Utgång (20)                               17                                                  20
Upptag (10)                               8                                                    10
Framdrivning (20)                     17                                                  14
Fösning (10)                              7                                                     8
Drivning (20)                             11                                                  17
Fålla in (10)                               8                                                     6
Fålla ut (10)                               6                                                    10
 
 
Stort grattis till Sussie och Millie och Torsten och Floyde som också blev godkända vallhundar på lördagen!
 

Helt slut...

Publicerad 2013-08-08 23:19:48 i Allmänt

Skyan är helt slut! Tror att de senaste dagarna av mycket vallning har tagit hårt på henne. Hon har legat under sängen hela dagen. HELA dagen!!!!!!!!!
 
Så vi ställde in kvällens vallträning. Och har bara varit hemma och tagit det lugnt. Lilla skruttan <3
 
Igår åkte jag och Kerstin upp till Korskrogen och vallade hos Ulf och Anna-Lena. Underbara människor och jättebra träning. Om själva träningen kan jag säga att Sky gjorde mycket bra men hämten funkade inte. Jag får panik. Ju närmare VPt vi kommer desto sämre blir dom. Jag hoppas och ber att vi bara är i en tillfällig svacka. Känns inte bra med en vecka kvar bara... Samtidigt så vet jag att vi har forcerat fram lite för fort egentligen till det här VPt. Men hon är så pass duktig nu att det faktiskt kan gå rätt bra, OM hämtet går vägen. Jaja, bara att ta nya tag och försöka lista ut hur jag bäst hjälper henne isf. Nu ska vi bara gå in och känna på djuren nån minut per dag under helgen och ha roligt, tills det blir dags för lite mer intensivt till veckan. Tror att Sky behöver vila både kropp och framför allt knopp lite.
 
 
Takida har fått köra lite agility idag igen. Det gick jättebra det lilla vi gjorde så det känns underbart att vi verkar vara på god väg tillbaka!  Även Meya fick köra lite agility. Det är så roligt! Så hon var trött och nöjd efter att ha kört ca 1-2 minuter idag ;)
 
 

Vall vall!

Publicerad 2013-08-06 12:18:08 i Allmänt

"Vall vall!" Idas uttryck från när Takida var liten...;)
 
Ja, vall vall! Det är vad jag ska göra så mycket det bara går den här veckan.
 
Nu är det mindre än två veckor kvar till VPt och nerverna börjar ge sig till känna. Tur att jag har mycket träningar inbokade den här veckan!
 
 
Sky, strax under året.
 
 
 
 
 
 

Goungar!

Publicerad 2013-08-06 12:08:06 i Allmänt

Dessa fem sprider så mycket glädje omkring sig! Stoltare än stoltast moster/faster! 
 
 
 
 
 
 
 
 

Äntligen agility igen!

Publicerad 2013-08-06 12:04:09 i Allmänt

Som vi har väntat och längtat!
 
Och igår kväll gjorde vi äntligen ett litet agilitypass! Lyckan var total hos både mig och hundarna! Jag tror till och med Meya kände av det för hon ville också vara med och köra! Och hon sprang! Och hon kampade!
 
Takida känns fin och fräsch i kroppen idag och reagerar inte heller på tårna. Skönt!!! Så nu får vi vänta och längta några dagar tills vi kör ett litet pass igen.
 
Åh, va glad jag är! Hade den allra bästa av kvällar igår med mina fina!
 
 

Meya <3

Publicerad 2013-08-05 00:07:05 i Allmänt

Alltså min fraggel?!
Hon är nog den gulligaste och raraste man kan ha!
 
 
 
 

Stoppa tiden!

Publicerad 2013-08-04 23:59:36 i Allmänt

Snart bara en vecka tills jag börjar jobba igen. Ångest. Vill inte kliva upp tidigt igen...;)
 
Och mindre än två veckor kvar till VP!!
 
Behöver träna fålla och hämt. Behöver träna att köra en hel bana. Behöver träna på det mesta. Gaaaaahhh!!!
 
Var iväg till Sussie härom kvällen och tränade hämt. Första gången på ca 150 meter för Sky. Det var lite för svårt. Hon skar in för tidigt de första två hämten när jag skickade från sidan. De två andra la jag henne och gick fram ca 20-30 meter och skickade därifrån. Då gick det bättre. Men hon har väldigt dålig hörsel där bak. ;) Ligg är jättesvårt att höra verkar det som...Grr...
 
Annars nöter vi på, försöker köra nåt pass varje dag. Slipa på höger och vänster. Eller rättare sagt att gå höger el vänster även om hon vill gå åt motsatt håll. Veckan som kommer ska jag iväg till Eva två gånger och träna. Känns skönt att ha det inbokat.
 
Håll tummarna för oss 17-18 augusti!!
 
 

31 är lite lite...

Publicerad 2013-08-04 23:51:55 i Allmänt

Innan Sky skadade sig förra våren så hade vi ju iaf hunnit börja starta upp vår agilitykarriär. Tack vare sbktävling så kan jag också se lite statistik på gummans korta agilitykarriär...
 
31 individuella starter totalt. Plus ett KM.
 
Fattar ni? 31 ynka lopp tillsammans med min skrutta var allt vi hann med?! På en helg får man vanligtvis fyra lopp. Så inte ens 8 helgers tävlande hann vi med om vi ska grovräkna.
 
På torsdag är det prick ett år sedan operationen. Före den var det två-tre månader av stillhet. Före det en vår där hältan återkom ibland varav mycket vila.
 
Och ändå tog vi oss till klass 2 i alla fall. :)
 
Två lopp fick vi köra i klass 2. Båda disk...
Så kan det ju inte se ut i protokollet?! Antingen in med några lopp med resultat eller allra minst fler disk, eller hur? ;)
 
Så, nu är lillskruttan anmäld till sin första agilitytävling på länge. Det kommer i grova drag vara 1 år och 4 månader mellan starterna.
Wiiieee! Det ska bli så roligt att få stå på startlinjen med Skyan igen. Och med Takida. EN tävling har vi kört den här säsongen. Jag hoppas verkligen att all otur är slut nu och att hon får vara hel och frisk.
 
 
Blir det en favorit i repris? Så här såg det ut för två år sen när vi tävlade i Östersund. Takida vann och blev champion och Sky vann en klass. Nåja, det blir en favorit i repris med boende och sällskap i alla fall. Mamma följer med och så hälsar vi på och bor hos hennes kusin Britt-Inger.
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela