takidasky

Finaste

Publicerad 2020-11-17 19:34:16 i Allmänt

Fick upp det här minnet på Facebook. Tror det var sju år sedan. Och fast det smulade sönder hjärtat av saknad så gav det mig ett leende att se dom så fina och trygga med varandra. 
 
 

Nya vanor

Publicerad 2020-11-01 13:36:31 i Allmänt

För snart tre veckor sedan var jag med om en sån där livsändrande upplevelse. Jag skulle in till Beijer på lunchen och mitt emot stod en dubbellångtradare parkerad, full med grisar på väg till slakt. Och som de skrek! Det var sånt liv därinne, som om de bråkade eller nåt och en gris stod och tryckte sitt tryne ut genom de där lufthålen. Och jag kände bara där och då, att näe... nu får det vara slut. Jag vill inte äta kött längre.
 
 
 
Nu äter jag ytterst sällan fläskkött och att köpa kött i affären gör jag så gott som aldrig utan jag köper ju älgkött varje höst istället. 
 
Men nån vecka tidigare hade jag läst den här nyheten och kände bara nej nej nej för älgkött också just då.. 
 
 
Så nu äter jag bara vegetariskt. Sen hur länge det blir så vet jag inte, just nu känns det rätt. Huvudsaken om man äter kött är ju att man väljer kött från djur som haft det bra, och alltid väljer svenskt. 
 
Så nu måste jag försöka bli intresserad av matlagning och hitta nya recept och maträtter..  
 
 

En helg för att minnas

Publicerad 2020-11-01 13:22:13 i Allmänt

Så har all helgona-helgen kommit och (snart) gått. Var på kyrkogården och tände ljus för farmor och farfar i minneslunden, och så var jag upp till skogen till mina flickor.
 
 
Det har varit så skönt med några extra lediga dagar! Jag har fått lite mer gjort här hemma. Extrarummet är snart klart och i sovrummet behöver jag bara någon som hjälper mig att skruva ihop sängen och sen är det bara madrasser och gardiner som saknas där. Måste ringa en elektriker också, för värmepannan fungerar inte. 
 
Jag, One och Kalle har varit på öa.
 
 
 
One vill så gärna i vattnet men nöjer sig tack och lov med att vada lite där det inte är så djupt. Duktig tjej. Hon löper just nu och ör väldigt påverkad av hormonerna.. är väldigt låg och knepig. Funderar på om jag borde kastrera henne men vi får se. 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela