takidasky

Röjer

Publicerad 2017-07-30 22:36:58 i Allmänt

Röjer järnet här hemma. Går igenom, slänger, sparar, möblerar om, gör om... Så roligt, men det tar sån himla tid med allt. Fattar inte hur mycket man kan spara på sig... 
 
Imorgon går jag in på de två sista veckorna innan jag börjar jobba igen. Helt galet hur fort sommaren gått. Och inte har jag badat nåt än heller... Det måste jag försöka hinna med innan sommaren är slut! 

Mike

Publicerad 2017-07-28 16:45:00 i Allmänt

Mike är här och hälsar på i några veckor. Mysigt men det blir en del logistik med fem hundar, att få plats med alla i bilen till exempel... Har kört mycket av promenaderna hemmavid istället, och så har vi simmat. 
 
 
 
 
 
 
Han har snabbt gjort sig hemmastadd som synes :) 

Fyra år...

Publicerad 2017-07-27 13:00:14 i Allmänt

Igår var det fyra år sedan Inka fick somna in. Fy fysiken vad jag saknar henne! 
 
 

Minnen..

Publicerad 2017-07-27 12:57:00 i Allmänt

Facebook-flödet påminde om det här häromdagen. Sjukt roligt fortfarande att se vårt namn bland dessa höjdarnamn i agilityvärlden! Tack finaste Takida att jag fick uppleva detta med dig! 
 
 

Surt, sa räven..

Publicerad 2017-07-27 12:37:53 i Allmänt

Igår åkte jag och One till Härnösand på tävling. Två hopplopp och ett agilitylopp. Första hopploppet fick vi 15 eller 20 fel i.. Två rivningar och fel i slalom.. Agilityloppet blev det disk på sista hindret men fet gjorde inte då mycket då det blev kontaktfel på balansen som hade en inte så kul uppfart så man fick lov att stanna hunden och ta den runt sig för att få en rak uppfart... Och sen även kontaktfel på aet. Herregud, nu måste vi börja träna!!! Hon som brukar vara så duktig... 
 
Sista hopploppet gick strax före elva och jag var så nära att strunta i det och åka hem. Men hon gick jättefint trots tjuvstart men fick tyvärr snöpliga fem fel då hon rev ett... Surt att vara så nära pinne... 
 
One före start i sista loppet..
 
 
 
 
Prisutdelning i mörker var ju rätt mysigt.
 
 
Sen var det bara att brassa hem. Blev så fruktansvärt trött nån mil före söderhamn så jag var tvungen att stanna och sova en halvtimme. Gick inte att hålla ögonen öppna. Strax före tre kröp jag äntligen ner i sängen här hemma. Har nästan aldrig varit så skönt att komma hem! 

Njuter lite...

Publicerad 2017-07-24 10:09:00 i Allmänt

 
 
Så glad i min lillskrutta! Tänk att vi kan lyckas så här bra trots att jag är paj i knät och vi pga det inte tränar nån agility i princip. Sen har vi ju en massa disk som bekräftar det också förstås... ;)  På onsdag blir det Härnösand och sen blir det inga tävlingar förrän slutet av augusti tror jag. Mitt knä behöver all vila det kan få fram till kursen för Annika af klercker om två veckor. Promenader går ganska bra, får gå lite långsammare bara. Men så fort jag varit iväg på tävling eller tränat så tar det om. Får planera upp en smartare agilityträning de här veckorna. Vi behöver fokusera på slalom och det kan jag ju göra utan att belasta knät så mycket. 

Fulvädrets fördelar

Publicerad 2017-07-23 10:15:45 i Allmänt

För mina svartvita finns inget dåligt badväder... Lycka att ha badplatsen för oss själva mitt på dagen!! 
 
 

Mys och tävling

Publicerad 2017-07-23 10:12:00 i Allmänt

Jag hade turen att få med mig Erik på tävlingen i Fagersta. Mysigt med sällskap och jag tror att jag och one var lika glada att få rå om Erik ett helt dygn! 
 
Resan dit började med att det lät illa från ett framhjul, men efter Alfta slutade det och sen har det inte låtit nåt mer. Lite försenade kom vi ändå fram i bra tid och hann sätta upp tältet och dona. Det var himlans varmt. Bläää... 
 
Första loppet gick bra förutom slalom som hon inte satte förrän tredje försöket... Tio fel. Andra loppet blev en disk då hon sprang förbi och sen hoppade hindret bakifrån... Men i det tog hon slalom på första försöket. 
 
Efter tävlingen åkte vi till campingen och checkade in i stugan och gick en sväng med hundarna. Vi kollade på wakeboard och One kunde inte förstå varför hon inte fick bada hon med. 
 
Vi käkade tacobuffe på campingens servering, jättemysigt för hundarna kunde vara med. En trubadur spelade och sjöng. Efter det lämnade vi hundarna i stugan och gick och spelade minigolf. 
 
 
 
Kvällen avslutade vi i stugan med yatzy och kortspel. Eftersom vi inte skulle tävla förrän efter lunch så sov vi tills vi vaknade vid nio, åt frukost i lugn och ro innan vi städade ut och åkte till tävlingen. 
 
I första loppet gick det toppen, noll fel, vinst och andra agilitypinnen bärgad!! Min duktiga skrutta!! 
 
 
Bästa belöningen var ändå att få mysa med Erik..
 
 
I sista loppet tar hon ingången till slalom men går ur efter halva. Vid omtag så går hon ur två sista vid två tillfällen och sen hoppar hon hindret efter så vi tar om och springer ut. Det är väldigt frustrerande för One. Hon vet att vi egentligen inte är klara...
 
Efter det brassade vi hemåt. Det var så himla härligt att ha med Erik. Hoppas han vill följa med fler gånger!!
 
Eller som han sa:
 
E: Tycker du det varit mysigt att jag följde med?
J: ja, jättemysigt!
E: Näe, det gör du inte..
J: Jo, det gör jag visst det!!
E: Näe, du tycker det har varit jätte jätte jätte jättemysigt! 
J: Du har såå rätt! 
<3 

Lite träning innan..

Publicerad 2017-07-18 17:56:00 i Allmänt

Tävling imorgon i Fagersta! Vi var upp och körde lite idag innan det började regna. Det var en klass 2 bana uppställd men vi körde den i två kombinationer istället med lite förenklingar. One var jätteduktig. Rc på balansen satt alla fyra skick även med sväng efteråt. Inser att hon inte har nån riktig förståelse för gungan... Inte så konstigt ändå, det är nog vårt minst tränade hinder..  Men i de flesta fall tar hon den. 
 
hoppas på en mycket bättre känsla än sist! Och framför allt att knät funkar!! 
 

OH NO!

Publicerad 2017-07-16 12:13:09 i Allmänt

 
Men inte nu. Men sen. Om ganska många år. Då vet jag precis vilken ras jag ska köpa! 

Farmor

Publicerad 2017-07-16 12:08:53 i Allmänt

Den 11/7 skulle du ha fyllt 97 år om du fått vara kvar med oss. Som jag saknar dig. Och farfar. 
 
 

Myskväll

Publicerad 2017-07-10 23:54:44 i Allmänt

God mat, bubbel och massa prat med bästa Anna. 
 
=Toppenkväll! 
 
 

Kalle 4 år!

Publicerad 2017-07-10 23:52:57 i Allmänt

Idag fyller den här goungen fyra år!! 
 
 
Hörselskydden blev uppskattade. T-shirten jag köpt var väl sådär ;) som det ska vara när man är fyra år med andra ord! 

Simning

Publicerad 2017-07-10 01:09:04 i Allmänt

Eftersom vi sov så länge blev det ingen simning på morgonen. Istället gick vi dit när det blev folktomt på eftermiddagen.  Typ två minuter efter vi kom dit öppnade sig himlen. Jag tror faktiskt att jag och Meya blev blötare än de där tre i vattnet... 
 
 

Barnvakt

Publicerad 2017-07-10 01:04:22 i Allmänt

 
 
Lördag till söndag sov de här goungarna här. De brukar vakna tidigt på morgonen så jag ställde ingen klocka så blev rätt chockad när jag vaknade och klockan var elva!!!! Herregud, så länge har jag inte sovit på evigheter!! Erik vaknade sekunden efter jag tog det här fotot men Kalle fick vi skicka in one till för att få liv i... 
 
 
Kalle vägrade tvätta bort målningen i ansiktet igår. Han var ju en varg för bövelen... 
 
Så mysigt att få rå om dem lite <3 

Tävlingstankar

Publicerad 2017-07-10 00:44:32 i Allmänt

Igår var jag och one iväg till Mora på tävling. Fyra hela lopp. Jag var inte alls i fas, men tänkte att det blir nog bra bara jag kommer iväg. Men nej, det blev det inte. One hade dessutom lagt in en extra växel med egna initiativ och tjuvstarter som jag inte grejade att reda ut där och då. Det blev bara tilt i huvudet. Det blev bara värre och värre för varje lopp. Så ledsamt det känns när man inte lyckas att göra det bättre, för Ones skull.
 
Så från och med nu: är jag inte i fas så ska jag inte åka helt enkelt. Det blir ju inte bra i alla fall då. 
 
Tävlingen gick smidigt i alla fall. På vägen hem kom det upp en fjolårskalv på vägrenen 100 meter framför när en idiot blåser om mig i minst 120 knyck. Hen bromsade inte ens. Har inte varit så nära en älg förut när jag kröp förbi den, mäktigt. Såg i backspegeln att den gick över vägen sen så hoppas den sprang till skogs efter det. 
 
 

Förra helgen

Publicerad 2017-07-10 00:24:10 i Allmänt

Förra helgen inleddes på bästa sätt när Helena och Sture kom hit och sov över en natt. Två pass agility fick vi till och det var så himla kul att träna ihop igen! Som jag behöver det!! Hundarna var också så lyckliga över att ha Helena här, särskilt Sky. Hon som aldrig sitter i knä...
 
 
På fredagen var vi också ut och åt på spicy cow med Berit. Var jättelänge sen jag träffade henne så det var jättekul! 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela