takidasky

Ta tag i simningen...

Publicerad 2015-04-27 19:11:05 i Allmänt

Måste ta tag i och boka in simningar för hundarna nu! Har ju massa gånger kvar på vårt klippkort. Och förhoppningsvis så kan vi övergå till att simma ute efter de är förbrukade. I fjol var det ju himla bra, då kunde vi simma ute redan i slutet av maj.
 
One har fått en alldeles egen ROSA flytväst! Jag hoppas att jag kan få igång henne att våga simma och inte bete sig som ett drunkningsoffer i Baywatch med hjälp av den så vi kan simma alla fyra i sommar!
 
 
 
 

Älskar skogen!

Publicerad 2015-04-27 19:06:05 i Allmänt

 
Vattenpaus på en av våra skogspromenader! Denna gång hade vi sällskap av Sofia och Ninja.
 

Takida

Publicerad 2015-04-27 19:03:53 i Allmänt

8 år har hon hunnit bli! Och nu vill jag stanna tiden. Hon får inte bli äldre!
 
Min vackraste dröm som blev sann!
 

 

59 dagar

Publicerad 2015-04-08 21:47:06 i Allmänt

Idag är det 59 dagar sen jag sist åt mat. I påsk har det varit himla jobbigt med matlängtan. Det var så illa att jag valde att stanna hemma från familjemiddagen på skärtorsdagen då jag kände att jag nog inte skulle klara av att vara omgiven av massa mat just då.
 
Nu börjar det ge med sig så jag hoppas att det dröjer tills jag hamnar i en sån svacka igen. Jag har ju 3,5 vecka kvar innan jag får lägga till ett mål mat.
 
Försöker peppa mig med positiva tankar:
 
59 dagar utan godis och läsk.
59 dagar då jag har valt rätt - varje dag!
59 dagar med rätt tankar!
59 dagar in på mitt nya liv!
 
 
 

Bästa!

Publicerad 2015-04-08 21:40:45 i Allmänt

Dom är så grymma - Ida och Tina! 
 
I fjol vann de ju Ungponny SM och i år var första året som Tina med sina 7 år får kvala in till "vanliga stora" SM. Det behövs tre kvalade resultat och på tre försök så är de klara för SM!!!!!!!
 
SM för ponnys ser ju annorlunda ut än t ex agilityn så det är både ett inomhus-SM och ett utomhus-SM. SM:et ute går i sommar och inomhus-SM går under höstlovet. Så det blir väl till att kolla upp boenden mm så fort jag fått datumen från sis.
 
Det häftigaste med denna prestation är ändå att det är Ida som har format och skapat Tina till den stjärna hon är. Hon var ju bara 4 år tror jag när Anna köpte henne och tog med henne till Sverige. Sen att hon har en jäkla potential är ju helt klart. En del får köpa sig en 100 000 kronors häst medan andra lyckas skapa den. Hur grymt är inte det?! Är glad att de har 3 år kvar tillsammans för de kommer att fortsätta utvecklas och bli ännu grymmare. Det här är ju bara början.
 
Ja, nu skryter jag. Men det måste man få om sina syskonbarn! ;)
 
 

Påsken

Publicerad 2015-04-08 21:30:24 i Allmänt

Påskhelgen gick fort. På långfredagen träffade vi Sofia och Ninja och tog en tur i skogen! Så himla härligt att hon är hemma igen, och kommer stanna hemma länge som planen är. Nu drog hon ju till Östersund ganska fort för jobb men det är ju iaf Sverige. Hundarna var glada över att ses igen. Särskilt Takida var glad. Ninja är ju en av de få som faktiskt har fattat det här hur man leker på Takidavis. Takida springer först och Ninja efter. Perfekt!
 
På lördagen hände det inte så mycket. Gick promenader i byn och njöt av vädret.
 
På söndagen träffade vi Linn och hennes hundar för en prommis. Jättelänge sen vi sågs så det var kul! One och Obi hittade varandra väldigt bra, gullungarna. Obi försökte också få med Meya på ett hörn och belönades med några galoppsteg i alla fall.
 
På eftermiddagen var vi till Kerstin och hälsade på och fick träffa lammen. Obeskrivligt söta och keliga! Underbara!
 
I måndags var jag barnvakt hela dagen till Kalle och Erik. Fasters goa troll! Så mysigt att få om dom riktigt en längre stund!
 
Eftersom jag har påsklov nu så passade jag på att dra ner på stan igår och göra allt det där som man inte hinner riktigt under jobbveckorna. Köpte nya joggingskor vilket var välbehövligt då de jag har nu börjar bli rejält slitna.
 
Knäppte också det obligatoriska påskkortet på hundarna. Oj vad de gillar det! ;)
 
 
 
 
 

Ibland får man till det!

Publicerad 2015-04-04 21:29:25 i Allmänt

Knäppte det här kortet på Kerstin och dogsen för några veckor sedan. Synd att jag bara hade mobilen, hade gärna haft en riktigt kamera! Men fint blev det på finaste vännen och hundarna!
 
 

Finaste vännerna <3

Publicerad 2015-04-04 21:25:22 i Allmänt

Förra helgen var jag till Linda i Alfta. Lars och Gabrielle var uppe och hälsade på och fy fasen va gott det kändes att träffas igen. Alldeles för länge sen vi sågs!! Men det sköna är ju att oavsett hur länge vi inte setts på så är det som vanligt - vi har varandra precis som om vi setts igår!
 
 
Men nu får det inte dröja lika länge tills nästa gång. Får nog börja planera en Stockholmstrip snart!
 

Vackra underbara natur

Publicerad 2015-04-04 21:21:32 i Allmänt

Min absoluta favoritplats när jag behöver andas, tömma huvudet på eld, sortera tankarna och bara vara för ett tag....
 
 

One är borta....

Publicerad 2015-04-04 21:19:07 i Allmänt

 
One är ju inte en så stor Border collie. Hon väger in på 15 kg.
 
Nu har jag gått ner en hel One. 15 kg borta. Känns så jäkla skönt. Det är en lång väg kvar, men helt plötsligt känns det inte lika omöjlig som det gjorde för 8 veckor sedan då jag började. Ger mig själv en klapp på axeln och kämpar på. Jag vet vart jag vill och ska. Och jag ska komma dit!
 
Och ikväll gosar jag lite extra med min lilla goräv, som inte är borta alls, utan här i mitt knä och sover. ;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela