takidasky

joggingtur

Publicerad 2015-08-27 22:32:43 i Allmänt

Idag drog syrran med mig på en joggingtur.  Ja, vi gick bitvis också. Men åh så skönt det var! Känslan av lätthet går inte att beskriva riktigt.. (det ÄR skillnad att springa utan 34 kg extra 😜) Nu ska jag försöka hålla i och jobba upp konditionen i höst.
 
Viktminskningen går trögt nu och jag vill ju ner 4 kg till. Ska jag lyckas är det främst med motionen jag måste göra ändringar nu. Behöver göra mer träning som höjer förbränningen.  
 
Men, ska nog inte tvinga med Meya nåt mer... hon gillade INTE springdelen... 😜 
 
 
Inte nöjd efter jogging i spöregn, bad och föning... inte nöjd alls...

Det går bra nu!!

Publicerad 2015-08-27 22:23:24 i Allmänt

Åh vilket lyckorus-pass vi hade igår igen! Jag bara älskar att träna rc med One!! Det är så kul att se henne utvecklas, att själv få lära mig nya saker och sen att ha världens bästa och snabbaste feedback gör ju inte saken sämre! 
 
Nu ska vi börja jobba bort mattan och lägga till hinder före och efter. Variera en massa för att försvåra. Wiiiieeee!! Både spännande och läskigt att ta det till nästa nivå! Hon har ju utvecklats så bra hittills och jag hoppas att jag kan förvalta det rätt så hon får fortsätta med det! 
 
 
 
 
Hahaha 😂 One flyttar sig några meter och jag några decimeter... 

Stinta

Publicerad 2015-08-25 17:18:00 i Allmänt

En björn om dagen tre dagar i rad!
 
Vilken grym liten hund hon är, Stinta! 
 
 
Och oerhört söt som valp...
 
 
Pappa fällde en 180 kg hanne i fredags..
 
 
Lite coolt att en hund på max 15 kg hund ställer det...😜

Wow!

Publicerad 2015-08-25 17:13:27 i Allmänt

Vilken träning vi hade igår, jag och lillskruttan! Värsta lyckoruset passet igenom! Vi tränade rc och där blev det en bättre fart med äntligen galoppsprång över nocken ibland och jag kunde känna en liten föraning om vad som komma skall i framtiden! 
 
One kunde också fokusera på uppgiften trots att flera andra hundar tränade lydnad en bit bort vilket också var framsteg. Hon är ju otroligt lättstörd så det är något vi kommer få jobba med framöver. 
 
Vi provade också 12-pinnars slalom för första gången och med hjälp av MMen så tycker jag att hon har sänkt huvudet mer. Hon höjde också farten från tidigare och även här fick jag en föraning om hur ett färdigt hinder kommer att se ut! 
 
Något mer än så tränade vi inte då det var jättevarmt och det kändes som om vi var rätt nöjda som det var!
Jag är så himla glad i att träna med One. Hon är snabbtänkt och jobbar så fint! Och mellan passen kan hon gosa och slappna av. Det som stör mig dock är att hon skäller på andra som kommer. Men antar att det kan bli så när man inte miljötränat i såna miljöer. Förhoppningsvis så kommer det att försvinna mer och mer när vi kommer ut mer på klubbar och tävlingar. 
 
 
 Riktigt nöjd tjej! 

Ner och upp..

Publicerad 2015-08-21 15:04:19 i Allmänt

Igår tog vi oss i kragen och åkte upp på klubben och tränade lite rc igen. Snart två veckor sen sist ju! 
 
 
Till en början gick allt riktigt dåligt. Jag var off, One verkade inte minnas nåt och den där härliga känslan sen förra passet var som bortblåst. Körde tre kortare pass iaf och det sista blev faktiskt riktigt bra till slut!  

Ungponny-SM

Publicerad 2015-08-20 17:17:46 i Allmänt

Hann sova några timmar innan jag och hundarna packade in oss i bilen och åkte till Södertälje för att heja på Ida och Tina. Tinas sista år som ungponny. Tävlingarna i sig var otroligt sega och långdragna och när det var så varmt vågade jag inte lämna någon hund i bilen så de fick följa med på allt. Gick bra för det mesta men lite stymligt att gå på toa till exempel... 
 
Ida och Tina var ensamma om att nolla alla ritter och VANN till slut, mycket rättvist alltihopa!! Ida och Tinas andra guld på ungponny-SM och Idas fjärde raka! Sjukt grymt gjort!! Framför allt när det är Ida som har jobbat fram och lärt upp båda hästarna!!! Stort stort grattis Ida!!! Ni är fantastiska ihop!
 
 
Kom hem runt 21-tiden på söndagen och hann inte med så mycket eftersom jag var tvungen att lägga mig tidigt då det på måndagen var dags att starta upp höstterminen!
 

Underbara Dublin!

Publicerad 2015-08-20 17:08:09 i Allmänt

 
Efter en lugn sommar blev det en hektisk och rolig sista vecka innan lovet var slut.
 
Klockan fem på morgonen på måndagen startade vi sju tjejer resan ner till Arlanda för vidare transport till Dublin. Jag tyckte att det var lite synd ändå att vi inte hade bokat resa till London istället men det tar jag tillbaka! Blev superförälskad i Dublin. Tempot var lugnare,  människorna vänligare och allt fanns inom gångavstånd! Vill redan tillbaka! 
 
På måndagen började vi med att ta oss till hotellet och sen en sen lunch. Vi provade en pub 100 meter från hotellet och det visade sig vara en vinstlott! Sååå otroligt god mat, och till ett vrakpris!
 
Efter det var det meningen att vi skulle besöka Guinness storehouse men vi insåg att tiden var för knapp så det fick bli lite shopping istället... 😊😊
 
 
Vi hade inte mindre än TVÅ penneys på gångavstånd från hotellet!  Vet inte varför Primark heter Penneys på Irland men så länge priserna är lika låga så.. 😜 
 
Jag hade ju som enda mission att köpa mig en ny garderob och det lyckades jag med! Efter 34 kg viktminskning och endast köpt ett par byxor, 2 tights och 3 toppar så kan ni ju tänka er att garderoben var rätt tom... men nu är den rätt full...hehe..
 
På tisdagen så blev det i alla fall Guinness storehouse. Läckert att se tillverkningsprocessen och hela museet var byggt i flera våningar i formen av en gigantisk pint. Längst upp i skybaren så hade man utsikt över hela Dublin. Man fick också lära sig hur man häller upp en pint Guinness på rätt sätt och förärades med ett diplom. 
 
 
 
 
Ja, not a big fan of Guinness.... 😜 
 
Efter det blev det afternoon tea för de andra och jag var duktig och beställde kyckling och grönsaker. Det var nog det vidrigaste jag ätit...
 
 
Ja, det var så äckligt att jag till och med klagade... det ångrade jag fort då det blev en stort spektakel där managern krävde att jag i detalj skulle berätta vad som var fel. Pratade till mig som om jag var ett barn och konstaterade att allt jag sa var min personliga uppfattning. Öh....ja, är inte en åsikt om mat en personlig uppfattning? Jaha, första och sista gången jag klagar på mat på fint hotell... (inte vårt dock..) 
 
Efter det blev det mer shopping innan vi svidade om till middag och barrunda. Hittade ett fantastiskt matställe i Temple bar district som hade fokuserat på nyttig mat och bra råvaror och åt en underbar sallad med ett glas rosévin! 
 
 
Efter det blev det barrunda! Så himla härligt med live irländsk musik på varje pub!
 
 
 
 
På onsdagen blev det ännu mer shopping. Har nog aldrig spenderat så mycket tid till det förut. Var skapligt nöjd till kvällen.. Middag åt vi på samma bar som på måndagen. 
 
 
 
Det absolut bästa var att man kunde se allt till fots.
 
 
 
 
 
 
Framför allt var vi mycket glada över Penneys!!! 😃 😃 
 
 
 
När vi kom hemfyllde vi transferbussen själva med alla båra väskor...här är några... 😜 
 
 
Kom hem till Bollnäs torsdag kväll och hämtade hundarna. Packade upp och efter en natts sömn var det dags att ge sig iväg igen. 😊😊

Vig...

Publicerad 2015-08-07 22:38:01 i Allmänt

 
Bakbenen.... 😂😂😂Goaste skyan! ❤

Drömhund...

Publicerad 2015-08-07 22:32:00 i Allmänt

One, världens underbaraste lilla lyckopiller!
 
 
I morse klev vi upp jättetidigt - för att vara oss när vi har sommarlov, och strax före åtta var vi på klubben! Jag började med att leta efter lilla bordet men hittade det varken i garaget eller förrådet. Gjorde en efterlysning på fb och som det verkar så finns det redan ute, men står gömt i gräset... jaja, får leta när jag kommer upp nästa gång. 
 
Fick köra som vi gjort tidigare, med brädan på låg höjd. Idag utmanade jag med mer fart och längre startsträcka samt att jag varierade min position mycket. 
 
Och One svarade med högre fart och nästan 100 % träffar. Hon är så himla rolig att träna med!! 😃 
 
Äntligen, äntligen börjar den riktiga agilitylyckan komma tillbaka! Och för varje pass vi kör så släpper faktiskt oron mer och mer! Idag tränade vi inget annat när vi var upp. Dels blev det varmt så fort, dels vill jag inte köra på henne för mycket. Lite motsägelsefullt mot vad jag just skrev ovan, men ett upplägg som funkar för mig just nu. Och då kör jag på det. Men det är himla ovant att bara träna med EN hund. Förr hade jag ju två själv och så brukade ju jag oftast träna med Helena och då hade vi ju 2-4 hundar att snurra runt på. Då blev det ju naturliga pauser för hunden... Men nu bygger vi nya rutiner och strosar runt eller myser, jag och One på de pauser vi tar.
 
När jag kom hem laddade jag upp filmerna på fb och fick snabbt feedback - lovely! Så nu ska vi ta träningen till nästa nivå eftersom hon har så bra träffprocent! Såååå himla kul och spännande! 
 
Längtar till nästa pass!!!
 
 
 

Underbara lillskrutta!

Publicerad 2015-08-05 01:18:02 i Allmänt

Wow! Idag körde vi på låg balans och One svarade med att öka farten till långsam galopp. Det blev en miss på de 10-12 skick vi gjorde, så helt klart godkänt! Blir så jäkla glad! Det känns som om agilitysjälen vaknar till liv igen! 😉 
 
Körde även lite slalom som funkade bra men jag tycker att hon har huvudet lite för högt.. bollade med Helena och har nu lite idéer som jag ska prova nästa gång. 
 
Sen blev det lite välbehövlig miljöträning då klubben började fyllas med folk för det var tisdagsträning.
 
Har även klippt Meya idag. Så nu är hon fin och redo för lite semester hos mamma och pappa till veckan. 
 
Trött och nöjd One..
 
 
 

One

Publicerad 2015-08-04 11:18:00 i Allmänt

Igår gjorde vi ingen agility alls, jag och One, efter vi tränat två dagar i rad. Nu när vi kört både rc-träning och slalomträning så blir det en hel del tankearbete för henne.. Så igår promenerade vi och åkte och hälsade på kerstin och grabbarna istället. Oj, vilka glada hundar det var som träffades. Dom hade visst saknat varandra mer än jag trott! 
 
 
I söndags hade vi ett riktigt lyckorus-pass! Regnet hängde i luften när jag kom upp på klubben så jag skyndade mig att köra lite rc. One tyckte till en början att det var svårt att gå upp på balansen, men det blev bättre och bättre under passet. Det var ju bara fjärde gången hon går på balansen.. Ganska snart så kom regnet så vi fick avbryta, MMen tål ju inte vatten så bra...
 
Vi passade på att köra lite slalomträning och lite framförbyten också innan vi gick av, det blev ju inte så mycket regn. Och jag åkte från klubben med världens bästa känsla!! Hon är så fin, One! Blir så glad av att se hennes utveckling under den här tiden sen vi äntligen kom igång! 

Så som i himlen

Publicerad 2015-08-01 23:45:44 i Allmänt

Ida sommarjobbar på Lanthandeln café och keramik i Växbo och jag hade bestämt att nån gång under sommaren så skulle jag åka dit och prova glassen. Wow, så himla fint och mysigt det var där!!!  Malin och Thomas har verkligen lyckats med allt! Och det de  verkligen lyckats med är GLASSEN!!! 
 
SÅ UNDERBAR GOD!!!! 
 
Jag provade smaken kladdkaka. Gudomlig. Helt gudomlig!
 
 

Fasters gounge!

Publicerad 2015-08-01 23:39:56 i Allmänt

På onsdag fyller Erik 8 år! Men idag var det kalasdags och det var en skapligt nöjd kille som bl. a fick en mini bmx... 
 
 
 
 

Näst sista

Publicerad 2015-08-01 23:33:00 i Allmänt

Idag nådde jag mitt näst sista delmål! -33 kg! Slutmålet är 5 kg till. Vet när jag satt och skrev ner delmålen. Det kändes som en fantasidröm. Och nu är det snart en verklig dröm! 😄
 
Är också glad att jag under den här tiden tagit mig tid och verkligen satt mig in i min PCOS. Nu förstår jag varför det har varit så näst intill omöjligt att gå ner i vikt tidigare och varför det var så lätt att gå upp i vikt och att det behövdes en sån här VLCD och LCD  för att lyckas. Jag har också lärt mig massor av hur olika mat påverkar kroppen och hormonerna och jag vet nu en hel del om vad jag absolut inte ska äta, vilken mat kroppen mår bättre utan och jag bör undvika och vad som istället är mat som kommer få kroppen att må bättre. 
 
 
 
 

It's back!

Publicerad 2015-08-01 23:18:44 i Allmänt

Den är tillbaka, ni vet den där känslan när man inte vill sluta träna och man börjar klura på nästa tillfälle redan i bilen på väg hem...😆😆😆
 
Idag var vi upp till klubben, jag och One. Vi hade hela stället för oss själva! 
 
Skulle behöva en assistent.. för jäklar vilken materialsport detta är 😜😜
 
 
Vår första gång på balansen och vår andra slalomträning. Jag kan inte låta bli att förundras över One som svarar så fint på all träning. Idag var vårt sjätte agilityträningstillfälle, och jag riktigt älskar det jag ser! Känns nästan skönt att vi kom igång så pass sent med träningen... nu vet jag att vi inte kommer hinna med någon tävling förrän nästa säsong. Det ger en annan slags ro i träningen. Med Sky tävlade jag alldeles för tidigt, det var så mycket som inte var befäst. Men man hade längtat så länge då till debuten. Å andra sidan är jag ju glad att vi började då, eftersom vi bara fick ett år på tävlingsbanorna tillsammans innan hon opererades. 
 
Men något jag saknar mest av allt är att få springa agility med Takida ❤. Det kommer jag alltid att göra. För hur det än blir, om jag vågar börja med henne igen så kommer vi ju inte köra och satsa nåt mer. Då blir det agility på skoj på klubben. Och den insikten har och krossar fortfarande mitt hjärta. För det finns ingen bättre agilitypartner än Takida... 
 
Men nu blev det djupt. Jag som lovat mig själv att inte grubbla mer över detta. 😕 
 
I alla fall, dagens träning gick jättebra! Slalomträningen kunde inte ha gått bättre! 
 
 
 
 
 
Och rc-träningen gick även den riktigt bra. Det blev Ones första gång över balansen med bara mig bredvid. Tredje gången totalt. Hon fick gå över nån gång men sen körde vi bara nerfart. Jag plockade också ner nerfarten och körde så litegrann. 
 
 
 
Jag fick ha MMen riktigt nära för att få fram "jobba hela vägen ner-tänket" och planen nu är ju att sakta men säkert flytta den längre och längre bort. 
 
Det kommer ta sin tid men wow vilken känsla det ska bli när vi har färdigtränade runnings!! Är så nöjd med kursen jag går! Snabb feedback när man laddar upp ett filmklipp och så roligt att se de andras träning!!

Yes!

Publicerad 2015-08-01 00:17:01 i Allmänt

Älskar känslan när träningen tar ett stort kliv framåt och man hittar lösningar på de problem som uppstår!
 
Duktig lillfisa!!!
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela