takidasky

Fem små dagar...

Publicerad 2014-02-23 21:31:29 i Allmänt

Fem ynkliga arbetsdagar kvar tills jag och kerstin åker och hälsar på valparna igen och det ska bli klart vilken som blir min...
 
Fem ynkliga arbetsdagar kvar till sportlov!
 
9 härliga lediga dagar. Som jag längtar!

Finally agility!

Publicerad 2014-02-20 22:36:35 i Allmänt

I måndags när jag var på väg hem från jobbet ringde Helena och undrade om vi inte skulle träna agility i Kilafors hundhall. Så två timmar senare sammanstrålade vi för två härliga timmar!
 
Jag tog med Sky också. Hon har inte fått köra nån agility sen skadan i september. Dels fick hon tid på sig att läka och efter det har jag i princip inte vågat. Så det var en strålande glad skrutta som fick köra på smallhöjd. Vi körde även balansen och hon tog kontaktfältet varje gång! Nästan runnings på det också :)
 
Takida fick ju också köra och även hon var strålande glad. Lite överladdad i början, och i kombination med flokig matte så blir det lätt tokigt då. Vi ska ju vara med på Länskampen om 1,5 vecka så vi måste se till att få till någon till träning innan dess. Det blir antagligen vår enda tävling innan landslagsuttagningen. Inte optimalt men så blir det när den enda tävlingshelgen vi kunde åka på är valphämtningshelgen...
 
Hade förhoppningar på tvådagars i kumla men det visade sig vara bara en dag för klass 3 och då blir det alldeles för långt och dyrt att åka. Visserligen är det Tranås helgen innan landslagsuttagningen men vi får se hur det blir med det...
 
Riktigt härligt var det att träffa Helena och hundarna igen! Alldeles för länge sen känns det som!
 
 
 
 

4 veckor kvar!

Publicerad 2014-02-20 22:24:00 i Allmänt

Shit! tiden bara rusar fram och imorgon är det bara 4 veckor kvar tills jag hämtar hem lilla One. Nästa helg ska vi dit igen och hälsa på och då hoppas jag att det blir klart vilken som är just One. De två som var före mig har valt så just nu står det mellan de två jag har tänkt mest på sen vi var där..
 
De var helt underbara allihopa. Så perfekta i sin litenhet. Här är lite bilder från besöket.
 
 
 
 

Najk vet vi i alla fall vem det är ;)
 
I helgen ska jag jobba klart med skriftliga omdömen för år 7-9, skriva de åtgärdsprogram som måste skrivas. Jobba bort det som kan jobbas bort liksom. Efter sportlovet sätter jag igång med utvecklingssamtalen och därefter börjas det med nationella prov. I år är jag med och rättar både svenska, engelska och so. Phu!
 
 
 
 
 
 

Lunchdate

Publicerad 2014-02-09 23:12:59 i Allmänt

Idag träffade jag Helena för en snabblunch på Take Off. Pratade ikapp en massa samt en massa agilityprat blev det.
 
Åh, va jag saknar våra träningar tillsammans! När vi kunde smsa varann att titta på en film på youtube och några timmar senare träffas uppe på jycke för att köra samma kombination eller bana..
 
Nu måste vi bli och vara så mycket bättre på att planera och organisera oss om vi ska få till gemensamma träningar. Men det ska fasiken gå. Det måste det!
 
 
 
 

Lite lydnad!

Publicerad 2014-02-09 22:56:08 i Allmänt

 
 
Igår hände nåt som inte hänt särskilt ofta de senaste åren. Jag och hundarna tränade LYDNAD!
 
kan konstatera att lydnad är en färskvara... MEN Takida kom ihåg att låta heeela tiden ;), gjorde hyfsat ff, fjärr helt ok på 10 m, apporteringen var mycket ringrostig...
 
Sky hade helt glömt bort det här med apportering.. Hon sprang ut, tog apportbocken och stack iväg och lekte med den... att komma in i fotposition med apportbocken var mycket svårt... fjärren funkade bättre (sitt-ligg), och i ff hade hon en okej position (mot tidigare) och vänstersvängar funkade nästan.
 
Nu har Malin skickat LK1-momenten till mig... Haha, vi får väl se om vi lyckas träna nåt mer först... ;)
 
Meya var bäst - hon kom ihåg inkallning, sitt, och vacker tass felfritt. <3
 
 
Mina fina <3 Längtar riktigt mycket till sommaren när jag ser den här bilden!

Lite valpkort!

Publicerad 2014-02-09 22:45:20 i Allmänt

Nu har klåfingret varit framme igen och lånat kort från Ninnies facebook.
 
jag längtar tills jag vet vem av dessa underbaringar som blir min Number One...
 
 
 
 
Men den här kan jag sympatilängta efter redan nu, Kerstins Najk!
 
 
På onsdag blir de tre veckor. På lördag åker jag och Kerstin dit och får äntligen träffa dem!!! Wiiieee, får nervöst lyckobrus i magen när jag tänker på det! Ska bli så spännande! Längtas!
 
 
 
 

The TrumanShow fast bättre!

Publicerad 2014-02-03 23:39:00 i Allmänt

Ninnie har ordnat en webkamera vid valplådan och alla vi valpköpare har fått login så att vi kan gå in och följa valparna under dagarna. Hur lyxigt är inte det?! Idag när jag har varit in så har dom ätit varje gång. Tycker att dom ser större ut från en dag till en annan.
Flera av valparna har tredubblat sin vikt sen födseln! Spännande när man via bloggen även fick se deras viktkurva och tillväxt.
 
I söndags var jag och dogsen till Kerstin och hälsade på. Sky började låta redan när jag svängde vänster ut från min lilla väg. Hon har nog längtat en hel del efter sina grabbar och Kerstin för nu var det nån vecka sen hon var dit..
 
Så här kan det se ut när man kikar in:
 
dgjpeg.cgi
 
Så himla roligt att få följa på det här viset!
 
Denna vecka kommer ögonen öppnas! Spännande!

Lars Kalle Gunnar <3

Publicerad 2014-02-03 23:32:04 i Allmänt

I lördags var det dop för lilla Kalle i Hällbo kapell och efterföljande fika i ordenshuset. Tror alla gästerna rullade därifrån, för det fanns hur mycket supergott fika ;)!
 
 
En riktigt trevlig stund med släkt och vänner. Efter dopet åkte jag hem och drog till skogs med dogsen innan det var dags för 1-årskalas. Blev mycket fika denna dag... ;)
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela