takidasky

Mellandagar...

Publicerad 2011-12-27 13:14:41 i Allmänt

Julen kom och gick lika snabbt som vanligt. Hade en mysig dag/kväll med familjen hemma i Röste.

Tänkte göra ett ihopsatt julkort i år men gav upp då hundarna såg ut som om deras sista stund var kommen...

Sky


Inka


Takida


Meya, som mest såg galen ut...


Så istället gjorde jag det här julkortet:


Lite finare och gladare på det...;)

Natten till annandagen drog stormen Dagmar in. Jag var väl vaken halva natten. Jisses vilket liv det var. Morgonen efter kunde jag konstatera att jag hade klarat mig riktigt bra utan skador. Och att jag hade elen i behåll. Hela Röste var i princip nersläckt och lite här och var så hade träd ramlat över vägar och hus. Inatt kom det ett blåsväder till, men inte på långa vägar så kraftfullt som natten tidigare.

Syrran med familj fick sova hos mamma och pappa eftersom dom fortfarande inte fått tillbaka elen igår kväll.

Lydnadsträningen har gått segt dom här dagarna. Det har varit så halt så det har varit omöjligt att träna ordentligt utomhus så det har mest blivit detaljträning inne. Skys tassar har ju oxå ställt till det lite då hon sprack sönder på flera ställen tidigare. Har provat flera olika salvor men nu har jag hittat det som verkligen hjälper. Och det har stått på mitt köksbord hela tiden.. min Aloe vera-blomma. Så nu är det mycket bättre så vi får se om vi tar och tränar lite agility i em/kväll. Först ska vi ta en tur till skogen och se över förödelsen där.

All snö är i princip borta. Lite trist eftersom det blir mörkare men så länge temperaturen är som den är, och jag spar el så klagar jag inte. Däremot så blir det ju jäkligt trist med all halka och is. Men ett pris jag är villig att betala... jag har ju köpt broddar så nu är det lugnt på promenaderna oxå :).

Nä, nu kallar skogen!

Skönt...

Publicerad 2011-12-22 23:20:58 i Allmänt

Åh, va jag njuter av att vara ledig!!! Idag tog jag en rejäl sovmorgon igen... var uppe alldeles för länge igår kväll. Donade på här hemma på förmiddagen innan det var dags att bege mig till Hertsjö där jag skulle hålla i träningen för hundungdomarna. Och springa det fick dom...och springa kunde dom! Satan i gatan va dom hade spring i benen. Vad sägs om att dom fick köra 34 hindersbana minst två gånger? Hatten av för dom!

När jag kom hem mötte jag upp Elin för en promenad med hundarna och barnvagn. Mysigt att träffas igen och prata igenom allt som hänt sen sist vi sågs. En och en halv timme senare landade jag hemma i soffan, och sen har det inte hänt mycket.

Har kört lite lydnad med hundarna inne. Smörjt Skys tassar med aloe vera. Eldat. Tittat på Grimm och Criminal minds. Planerat morgondagens shoppingtur till Söderhamn med Kerstin. Knäppt roligt kort på Skyan.

Glöm inte bort att använda tandtråd nu bara för att det är jul...;)Näe, nu blir det snart sängen.

Men först ska jag planera lydnadsträningen framöver. Har bestämt mig för att köra lite lydnad varje dag nu på lovet med minst 5 längre välplanerade pass i veckan. Och så ska jag bestämma ett datum för en första tävling. Nu jäklar ska vi fixa eliten 2012!!! Och Sky ska fixa LK1...minst!

2 dagar kvar till julafton, hoppas julkänslan infinner sig snart för just nu är den lika med noll...:(

Första lediga dagen!

Publicerad 2011-12-22 00:21:30 i Allmänt

Idag tog jag tillvara på morgonen precis som morgnar ska tillvaras på..;) och tog en rejäl sovmorgon till klockan 10. Wunderbar!

Tog det lugnt på förmiddagen och åkte sen till skogen med hundarna. Idag var det lite kallare än det har varit så det var bara till att leta rätt på långkallingarna innan vi åkte. Men man får väl ändå tycka att det är okej att första gången man använder långkallingar den här vintern är 21 december...?

Efter promenaden så tog jag ett lydnadspass med varje hund.

Sky fick länka ff, läggande, inkallning och ställande. Hon hade mycket bättre fokus i ff men trängde desto mer istället. Det övriga var det inte mycket att anmärka på. Ingen förväxling på läggande och ställande utan dom momenten känns mer och mer stabila. I inkallningen sitter hon så fint när jag lämnar henne nu, håller tummarna att det håller i sig. Tidigare har hon slängt sig i backen när jag lämnar henne. När hon laddar för att ge sig iväg så gör hon ju gärna det, i agilityn går det nästan inte att ha henne sittandes i starten...

Takida fick vänta på sin tur och var alldeles för het när hon fick träna. Med andra ord en hel del pipande. Så vi koncentrerade oss på ff och rak språngmarsch utan ljud, inte det lättaste om ni frågar Takida... Trist trist trist!!! Vi körde oxå dumrutan på gammalt vis och det var riktigt bra i alla fall. Provade att gå förbi henne några gånger och hon låg kvar vid upphämtningen. Måste se till att nån visar mig hur det nya momentet ser ut snart...!

När jag och Takida tränade på parkeringen kom det upp en bil med ett äldre par i som satt kvar i bilen och tittade på oss. Efter ett tag körde dom fram till oss, berömde Takida och småpratade lite. Helt plötsligt börjar gubben lysa med en laserpenna mot Takida. "Här" säger han och håller fram pennan. "Ta den och lys i snön få se vad hon gör" Jag blir lite flat av förvåning så jag tar pennan och lyser lite på backen men Takida märker det inte ens så jag ger tillbaka pennan och säger att hon inte är intresserad. Och sen blir jag så förbannad på mig själv! Varför tar jag pennan, varför lyser jag med den? Varför säger jag inte som det är, jag vill inte använda laserpenna på mina hundar för jag tycker helt enkelt inte att det är okej, alls?!

Jäkla menlösa, trögtänkta jag!

Alltså jag fattar inte VARFÖR folk använder laserpenna på sina hundar?! En del hävdar att det är belöning, men vart finns belöningen i att jaga efter något de aldrig får tag på? Det kan ju bara bygga upp en frustration och fixering i hunden. Och som jag fattar det så använder många oxå laserpennan för sitt eget nöjes skull, för det är roligt när hunden jagar pricken.

Näe, laserpenna har aldrig och kommer aldrig ingå i mitt belöningssortiment. När mina hundar ska få sin belöning ska dom få den direkt och kunna njuta av den utan att bygga upp frustration eller fixering.Ikväll har jag förberett lite inför morgondagen. Jag har ju lovat att hålla i några träningar för hundungdom och imorgon är första gången. Lite pirrigt och nervöst känns det. Tänk om det inte blir bra det jag har planerat? Men jag har ju trots allt provkört banan på Helena och hon var nöjd och tyckte att hon fått springa ordentligt. Så jag hoppas på samma resultat imorgon...;) Och skulle det gå alldeles för lätt för nån att köra dessa 20 hinder så har jag en plan B som innebär att man får köra en 34-hindersbana istället...

Jullov!!!

Publicerad 2011-12-20 22:48:47 i Allmänt

Finally finally some freetime!!!

Lyckligare än lyckligast över att jag har sovmorgon imorgon!!

Och att jag nu kommer ha mycket mer tid att spendera med mina fyra gotjejer! <3Sista skoldan var skön, vi hade pyssel hela förmiddagen, jag hamnade i hemkunskapen vilket kändes väldigt bra då jag slapp befatta mig med pyssel över huvudtaget...:)

På eftermiddagen var det julshow och sen lite mys med klassen. Dom hade bestämt att vi skulle fika och spela spel.

När jag slutade var det bara hem och ut med hundar innan det var dags att dra vidare ner till Kulturhuset för julbord med jobbet.

Kan bara konstatera - Julbord är inte min grej.... och det här var verkligen inget julbord att skryta över heller...men lite köttbullar och korv och potatis petade jag i mig...tört och smaklöst.

Imorgon ska vi ta en lååååång skogspromenad jag och dogsen! Naturligtvis efter en låååång sovmorgon vill säga...;D Och jag ska baske mig lägga in ett varsitt lydnadspass för dom svartvita.

Det är dags att ta tag i målen för 2012!

Mitt lilla yrväder...

Publicerad 2011-12-13 22:41:31 i Allmänt

Igår fyllde Skyan hela två år!

Några av de som har syskonen skrev på fejjan att tiden hade gått fort...

Hmm, själv tycker jag att dom här två åren har varat mycket längre än bara två år....jag minns knappt livet före Skys intåg....hehe...;)

Kan konstatera att livet tedde sig mycket lugnare då....fast nu måste jag säga att livet är rätt lugnt oxå. Hon har lugnat ner sig betydligt lilla damen i vardagen, men behållt intensiteten i träning - precis som jag vill ha det!

Hörde Cesar Milan en gång säga att man får inte den hunden man vill ha - utan den man behöver. Och vad väl det stämmer!


Inka
- förde tillbaka hunderiet i mitt liv igen efter fem års hundlöshet. Jag som hade så gott som bestämt mig för att aldrig mer ha hund så att jag skulle slippa smärtan av att förlora den.


Meya
 - gav mig hundträningen. Hon förde mig till kurs hos Malin för sex år sedan och sedan vidare till brukshundklubben där jag blev engagerad i styrelsen och utbildad instruktör. Inte minst gjorde hon att jag lärde känna Helena och massa annat folk jag inte vill vara utan.


Takida
- gav och fortsätter att ge mig allt. Hon har gett och ger mig agilityn, lydnaden, vallningen och genom det gjort att jag lärt känna ännu fler jag inte skulle vilja vara utan i livet, framför allt Kerstin. Jag är där jag är - tack vare henne!


Sky
- hon skakade om min värld rejält i början. Skenade in i mitt liv med dunder och brak och har fått mig att vrida och vända på mig själv för att få saker och ting att fungera och genom det gett mig en otrolig resa i mig själv i hunderiet. Framöver kommer hon vara den som kommer att fortsätta ge mig utmaningar och få mig att pressa mig själv till att bli bättre.

- och det är precis vad jag behöver, igår, idag och imorgon.Min fina fina tokstolla!


"I know that I've got issues
But you're pretty messed up too

Either way, I found out I'm nothing without you
 
'Cause we belong together now, yeah

'Cause we belong together now, yeah
Forever united here somehow, yeah
 
You got a piece of me
And honestly,

My life would suck without you"


BIG TIME!!!!!

Sköna helg välkommen!

Publicerad 2011-12-03 15:01:31 i Allmänt

Åh va jag har längtat efter denna helg!!! Har massor att göra och har hunnit pricka av några saker från listan i alla fall. Nu återstår resten av eftermiddagen/kvällen av jobb, städning, tvättning och röjning av hemmet.

Igår efter jobbet så åkte jag och Helena till Hertsjö och tränade. Så kul att vi har kommit igång med träningarna igen!!! Gårdagens övning kändes lättare än förra men ack va vi bedrog oss. Den här var mycket klurigare att få till och att tajma rätt.

Det är svårt att veta alla gånger vilka passager jag måste "peka och sticka" och i vilka jag måste stanna kvar i en stund för att få den bästa vägen. Oftast vill jag bara springa på en gång så att jag har en chans att hinna...;)

Takida gick bra, när jag inte muppade mig... jag älskar känslan i magen när jag efter ett blindbyte ska "kasta" över henne över hindret och jag ser på henne att hon vet precis vad det är jag menar. <3 Lycka!

Skyan hade svårare med den här banan, i brist på rutin och samkördhet, men hon gick stundtals riktigt bra och börjar få lättare och lättare att svänga tight. Lika där så känns det så härligt i magen när jag ser på henne att hon förstår det jag visar och särskilt dom där "kasta över" svängarna gillas av Sky. <3 Det känns som mycket börjar lossna nu med mig och Sky och att vi så smått börjar hitta varann. Jag är så glad att vi har den här vintern att träna ihop oss och utvecklas tillsammans innan det är dags för agilitysäsongen 2012! Igår överraskade Sky med att istället för att fullfölja hoppet dit farten förde henne så läste hon min felaktiga handling och svängde åt "fel" håll. Good dog - shame about the handler!

Idag tog vi lite sovmorgon innan vi stack till skogs för en rejäl långpromenad. Det var så skönt i skogen där det var vindstilla och det var lagom kallt och friskt!

Imorgon får vi främmande under förmiddagen innan vi drar upp till Vallsta för antagligen det sista vallpasset för i år. Ska bli riktigt kul!

Nä, nu ska jag skynda mig ut till bilen och städa den innan det blir mörkt! Så kan jag bocka av ännu en punkt på listan, skönt!


blir lika full i skratt när jag ser det här kortet....hur hon såg ut skruttan.... :D

No mercy!

Publicerad 2011-12-01 22:47:15 i Allmänt

Den här veckan har varit tuff. Mycket på jobbet, utvecklingssamtal, snart betygsdags...behöver helg och hinna ikapp allt här hemma.

Jag och Helena hade en bra träning i lördags. Skönt att komma igång med våra gemensamma träningar igen och få bli pressad och pressa tillbaka.

Imorgon är det dags igen, perfekt sätt att börja helgen på!

Våra svartvita guldklimpar!


Träningen går framåt med båda hundarna. Takida och jag känns lika samkörda varje gång och det är skönt att känna att även om vi inte tränar så ofta nu så tappar vi inget samspel som vi kan ha gjort tidigare säsonger. Tycker inte att löpet har påverkat hennes intensitet lika mycket denna gång som tidigare, och jag hoppas att det håller i sig! Just nu är hon nästan sig själv! :)

Sky går oxå fint. Med henne kommer min tajming ha stor betydelse. För Sky visar no mercy. Är jag sen i mitt byte och hon redan har tagit sikte på något så kör hon på sitt, det finns ingen tanke att försöka "rädda upp" situationen från hennes sida. En riktig utmaning men samtidigt riktigt spännande eftersom det kommer krävas en hel del mer av mig när jag kör med henne än med Takida, som är min räddare många gånger.

Det bästa med att köra agility med Sky är att det kommer "tvinga" mig att jobba så mycket hårdare för att få det att funka, och det kommer ju Takida få mycket glädje av oxå. Färre missar från mig innebär färre räddningar från henne... En win-win-win situation helt enkelt! <3

Jag ser verkligen fram emot agilitysäsongen 2012 med båda mina svartvita. <3

Men först ser vi fram emot en vinter med träning, där saker får mogna hos hundarna och sätta sig i kroppen för mig.

Framför allt är jag så glad över att jag nu är helt säker på h u r jag vill köra agility. Målbilden är klar i huvudet, nu är det "bara" att få det att sitta i kroppen. 

Nä, nu sängen, så att det snart blir fredag!  
Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela