takidasky

Julen

Publicerad 2015-12-27 21:17:31 i Allmänt

Jag hade en lugn och härlig jul med familjen. I år firade vi i två dagar eftersom Emil och Åse var hos hennes familj på julafton. På julafton var vi hos SiS, och på juldagen hos mamma och pappa, och alla hade varit sååå snälla ;). 
Jag är himla nöjd med julklapparna som vi trixade fram och om några veckor kommer jag, Åse, mamma och Anna gå en keramikkurs hos Miss Mala och få prova på att göra egna alster! 
 
Jag fick så många bra saker, bla en timer till motorvärmaren, pannlampa deluxe, brandfilt och brandsläckare, böcker och nya tröjor för att nämna några. 
 
Älskar julen och att hitta de perfekta klapparna! Ja, ska inte sticka under stolen att det fortfarande är himla kul att få julklappar också ;)!
 
 
 
 
 
Kalle var så go. Andra paketet han öppnade innehöll en bok och genast struntade han i tomten och allt, kryper upp i knät och så skulle vi läsa hela boken. 
 
 
 

Brrrrr....

Publicerad 2015-12-27 15:18:00 i Allmänt

Oj, va kallt det blev! -12 idag och det märks att man inte är van kyla. Jag, SiS och Elin tog en härlig promenad idag runt Röste. Solen tittade fram och det var riktigt skönt att känna att orken börjar komma tillbaka efter flunsan. Har varit utan både tabletter och hostmedicin nu i två dagar så det går åt rätt håll! Behöver fortfarande vila och sova en massa men skönt att slippa behöva pula i mig massa piller.
 
Det är tredje året på raken jag blir sängliggandes lagom till jul nu. Måste tänka om och försöka göra det bättre till nästa år. Samtidigt är det svårt att värja sig mot alla baciller som finns i det jobb jag har. Det snörvlas och hostas ju rätt mycket under november och december i skolan..  
 
 
 
Sky var superlycklig på promenaden. Hon skulle leka och kampa med kopplet varje gång jag berömde henne.. One tyckte att hon var superkonstig... Man biter väl inte i kopplet ju...! 

Back to work

Publicerad 2015-12-22 21:33:11 i Allmänt

Herregud vilken tid det tog att komma på benen igen! Försökte att komma iväg till jobbet redan igår men fick ge upp och gå och lägga mig igen. Men idag var orken bättre och jag fick i alla fall släppa iväg ungarna på jullov efter en mysig dag. 
 
Förutom alla pengar man förlorar kan jag ju i alla fall konstatera att i år slapp jag börja jullovet med att vara sjuk som det var i fjol och året innan det också om jag inte missminner mig. Alltid något. 
 
Härom kvällen var det ett jättefint norrsken som nya telefonen kunde fånga liiite på bild. 
 
 
 
Ikväll blir det nog tidigt i säng. Har visst några julklappar kvar att fixa imorgon, bla till julklappsspelet. Helt galet att det redan är jul. Hinner liksom inte med. Riktigt skönt ska det bli att få vara ledig. Förhoppningsvis kommer jag bli piggare fort så jag kan komma iväg på nån agilityträning. Tror det är snart sju veckor sen sist.. 
 
 
 
 
 
 

Sakta

Publicerad 2015-12-19 11:42:05 i Allmänt

Sakta, sakta börjar livet återvända... Blev dålig och fick åka hem från jobbet i onsdags. Tog mig iväg på julfesten på kvällen men sen på torsdagen gick det inte alls. Tack och lov fick jag tag på vikarien jag haft tidigare när jag pluggat som har tränat julpjäsen med klassen då och hon kunde hoppa in så det gick att genomföra att spela upp den! 
 
Kändes riktigt ledsamt att inte få vara med men jag kunde inte ens vara på benen tio minuter.. Och sen dess har jag i princip sovit och bara orkat ligga typ. Tack och lov för tabletter och hostmedicin.
 
Idag känns det lite bättre. Har inte lika ont i kroppen och febern har gett med sig. Inatt har jag inte haft några frossattacker heller. Men orken lyser med sin frånvaro. 
 
Igår när jag körde en maskin tvätt så upptäckte jag att det var stopp i avloppet i badrummet också...hoppas kunna fixa det idag. Påverkar ju inget annat än att jag inte kan tvätta eller duscha, tack och lov. 
 
Nu kan det bara bli bättre! 

Vackert

Publicerad 2015-12-15 20:40:29 i Allmänt

Gillar att jag kan ta bättre bilder i mörker med nya mobilen. Fast det blev lite konstigt kringljus...  
 
 
Idag har det inte blivit många knop efter jobbet. Ut med hundarna bara på promenad och sen skritträning över åkrarna med One och Sky. 
 
Har inte känt mig helt hundra idag men tänkte att det berodde på att jag sovit så dåligt. Nu till kvällen har det blivit värre och känner mig febrig... Så nu blir det sängen och försöka sova bort det med hjälp av lite piller. Har haft jättemånga elever borta i elaka, långdragna sjuor så det är ju inte förvånande om jag också åker på det men jag hoppas verkligen inte det! Imorgon har vi julfest med klassen och föräldrarna och på torsdag ska klassen spela julpjäsen för halva skolan. Jag KAN INTE bli sjuk nu. 
 
 

Rutiner

Publicerad 2015-12-14 21:54:36 i Allmänt

Varje kväll när klockan blir över 22 så är det läggdags för fröken Sky. Då går hon till sängs och struntar i om vi andra är uppe. Hon har en egen kudde som hon sover på, och om någon av de andra har hunnit lägga sig på hennes plats blir allt fel och då får jag se till att flytta på den för att hon ska komma till ro. 
 
Hon kan bara ligga i en av hundkorgarna i hundrummet och i vardagsrummet har hon sin plats i hörnet bakom sofforna. Det är faktiskt möblerat efter att hennes bädd ska få plats där bak. 
 
I bilen sitter/ligger hon alltid i samma hörn. Är det upptaget där så tränger hon ner sig i alla fall. Hon kan bara gå på min högra sida på promenaderna... 
 
Hon är helt övertygad om att katterna hos mamma och pappa ska hoppa på henne och försöka leka fastän den katten, Nisse, som gjorde det en gång, varit död i flera år nu. 
 
 
 ska vi sova nån gång?
 
De andra anpassar sig så mycket mer efter mig. Ligger där jag är, går och lägger sig när jag gör det.. 
Hon är bra egensinnig Skyan, och alldeles underbar också på samma gång.. 💜
 
 

Härliga söndag!

Publicerad 2015-12-13 20:49:00 i Allmänt

Projekt sova har fortsatt men idag klev jag upp kl 8 när klockan ringde. Hann prata med Helena en sväng innan jag kollade på livestreamen från stora Stockholm. Unnade mig att se båda largeklasserna innan det blev promenader med hundarna.
 
 
Skönt att solen tittade fram lite, annars var det rätt friskt ute. Man är ju inte alls van kylan nu! 
 
Efter det slängde jag mig i duschen innan SiS och Ida hämtade upp mig och så åkte vi till Växjö och lanthandeln och mös med julglass. Pepparkaka var hur god som helst!!! Sen tog jag det säkra kortet, kladdkaka också. 
 
 
 
 
Nu har jag fixat matlådor till veckan och eldar för fullt. Fortsätter kylan hålla i sig blir det till att sätta på värmen i huset. Helt galet att jag har klarat mig med bara luftvärmepumpen och några eldningar hittills och det är mitten av december! 😀 

Nya mobilen

Publicerad 2015-12-12 21:13:57 i Allmänt

Nya mobilen är igång. Har fått till de flesta funktionerna och lagt in en tredjedel av kontakterna. 
Har inte kommit på än hur man byter pinkod och får swish och mobilbanken att fungera dock. Ska ju även kunna lägga in att den låses upp med fingeravtryck. Jaja, det hinns med.. 
 
Det tråkiga är att jag inte har några bilder längre. Laddade ner en på hundarna från fb. 
 
 
Har sovit som bara den hittills i helgen. La mig före tio igår, sov till åtta idag. Klev upp, ut m hundar, gav dem mat och sen sov jag till över tio. Och nu väntar jag på att klockan ska bli närmare tio så det känns legitimt att lägga sig en lördag kväll..
 

Sky

Publicerad 2015-12-12 17:03:59 i Allmänt

Idag fyller Skyan hela 6 år! 💖  Helt sjukt vad åren går. Det firar vi naturligtvis med gomat och goben. Och så en långtur i skogen förstås! 
 
 
 

8 dagar

Publicerad 2015-12-10 23:03:53 i Allmänt

8 arbetsdagar kvar till ledighet! Längtar. Känner mig riktigt sliten. Har svårt att hålla saker i huvudet och det jag inte gör på en gång glöms oftast bort. Hoppas på att jag får fortsätta hålla mig frisk och slipper ligga sjuk på lovet som jag gjort några år. 
 
Längtar efter att få tillbringa mer tid med mina fyrbenta. Blir ju bara promenader nu mest men vi kör lite pikatesboll och kroppskontrollövningar på kvällarna. De tre svartvita kör på och är så duktiga och Meya gör allt men i lite eller ganska mycket förenklad form. Hon är så söt. 
 
Ska även se till att komma iväg på lite agility med One. Känns himla kul att ha börjat på med träningen och ser fram emot att kunna tävla till sommaren igen! Men först är det mycket kvar att lära in. 
 
Och apropå söt... finaste lillskrutta!
 
 
I vanliga fall brukar jag behöva två täcken vintertid men med One i knävecken funkar det fortfarande med sommartäcket. En riktig liten kamin. 
 
 
 

Lite onsdagshumor..

Publicerad 2015-12-09 21:15:47 i Allmänt

Älskar denna.... 😊😊😊
 
 
Man vet att man börjar bli gammal när det är ett STORT projekt att byta telefon.. jag har snart haft min nya hemma i en vecka men den ligger fortfarande kvar i förpackningen...
Har i alla fall fört över alla bilder och filmer från minneskortet till usb-minne. Alltid något. Och skrivit av kontaktboken. Mitt gamla simkort passar inte i den nya telefonen. Får bli helgens projekt att lösa. Är så trött på min nuvarande mobil som laggar och ringer upp folk på kontaktlistan av sig själv ibland. Hoppas verkligen att jag blir nöjd med den nya. Fin är den iaf 😉

Hehe...

Publicerad 2015-12-07 22:54:29 i Allmänt

Så här kändes det när Sky flyttade in... ;)  och nu är hon för det mesta den mest skötsamma..
 
 

Tacksam

Publicerad 2015-12-07 22:50:08 i Allmänt

Idag i skogen så gick jag och bara tittade på mina fyrbenta. Så olika till sinne och sätt, alla fyra, och ändå så lika underbara. <3
 
Och så lite ledsamhet, när saknaden efter den som inte finns med mig längre... fina goa Inka. Hon som gav mig hundlivet tillbaka. Så himla glad och tacksam för det. 
 
 
 
 

Hellweek is over!

Publicerad 2015-12-05 16:01:22 i Allmänt

Den här veckan har inte varit rolig. Jobbat över typ varje dag med möten och utvecklingssamtal och sen bara hunnit hem för att sticka iväg på möten och föreläsningar på kvällarna. Stackars hundarna har inte heller haft en rolig vecka som resultat men det dåliga samvetet lindrades lite med en tur till skogen idag i alla fall. 
 
Nu lättar det betydligt fram till jul. Inte mycket att plugga och nästan inga måsten efter jobbet. :) :)
 
Var till högskolan i Gävle igår och passade på att julhandla lite när jag ändå var där. Blev klar med många klappar och så råkade jag köpa en julklapp till mig själv också ;) mina allra första icebugs! Såå nöjd! 
 
 
 
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela