takidasky

Till minne...

Publicerad 2016-01-29 14:51:00 i Allmänt

Finaste Lee,
Att du inte längre är kvar med oss är så svårt att greppa. Du var inte min hund, men du var en sån stor del av min dröm, som jag delade med din matte, som blev verklighet. 
 
Jag minns så väl när vi började prata om att köpa en varsin bc. Uppe på klubben, bland agilityhindren. Hur vi planerade och längtade. Och några månader senare kom du, och sen Takida. Och med er levde vi sedan agilitydrömmen. Åkte land och rike runt, otaliga mil av felkörningar och bodde på de mest tveksamma ställen och ni två köpte allt. Vare sig det var en mördarstuga eller mögelkällare eller 30 mil hem med trasigt avgassystem... 
 
Alla dessa timmar vi tillsammans ägnat uppe på klubben och tränat lydnad och agilityn. Alla dessa skogspromenader där du strosat som Ferdinand bland buskar och snår. Alla gånger vi lekte "Nu tar jag den"..
 
När jag tänker på dig så ser jag dig framför mig, långtungan hängande på sidan och hur du ständigt såg ut att le.. Det är så jag kommer bevara dig i hjärtat. Älskade hund, tack för att du var med och var en så stor del av att göra min största dröm verklighet!  
 
Helena och Lee. Annika och Takida. Så började det. 
I hjärtat är du med oss. Alltid.
 
 
 
 

Yes!

Publicerad 2016-01-23 15:32:15 i Allmänt

Efter att ha vaknat till -20 igår så kändes det som värsta jackpotten att idag vakna upp till några få minusgrader! Tog en lång skön promenad runt byn med alla fyra. Sen har dagen med ägnats åt plugg. Har en inlämningsuppgift i tekniken och första seminariet i matte till veckan. Mycket som ska läsas, och jag vet inte om jag blivit en sämre läsare eller en värre tidsoptimist för allt tar så mycket längre tid än vad jag från början tror...  
 
Hundarna har fått klorna klippta och så har jag försökt klippa bort håren under tassarna. Gav ingen vidare effekt varken på Meya eller Takida utan de fick isklumpar under tassarna iaf men på One hjälpte det. Sky har typ aldrig fått klumpar under tassarna. Så olika det kan vara.
 
Nu får det bli en stor kopp te innan jag ska dyka ner i böckerna igen. Lördagsmys de luxe liksom... 
 
 
 
 

Stora tjejen

Publicerad 2016-01-21 20:39:43 i Allmänt

Idag fyller One hela två år! Shit vad tiden har gått fort!!! 
Älskar det faktumet att hon är född på kramens dag, för det är så mycket kärlek i den där lilla kroppen! 
 
 
Smet hem lite tidigare från jobbet så att vi kunde få en promenad i dagsljus dagen till ära. Älskar skogen när det är snö. Det är som att vandra runt i bomull, ja som balsam för själen..
 
 
 
 
Missade solnedgången precis, hade kunnat bli så bra kort om jag hunnit!
 
 
 
Vi har även firat med korv och massa lek. En bra dag, helt enkelt! 

Miss Mala

Publicerad 2016-01-20 20:57:58 i Allmänt

I söndags var jag, sis,  mamma och Åse till Malin på keramikkurs. Vi hade en helt fantastisk eftermiddag och det var bra mycket roligare än jag trodde. 
 
Jag som inte har ett uns av konstnärlig ådra i kroppen lyckades skapa 4 riktigt fina alster. Så nu är det bara att hoppas att jag inte lyckades få med några luftbubblor eller annat som kan göra att de spricker under bränningen... 
 
 
 
 
 
Den jag blev allra mest nöjd med, och som jag verkligen håller tummarna för att den håller kan jag inte lägga upp bild på för det är en blivande bröllopspresent ;)
 
En supermysig stund! Jag skulle så gärna gå igen! 

Tack, det räcker nu!

Publicerad 2016-01-11 23:01:00 i Allmänt

Är så fruktansvärt less på snöandet nu! Redan. Har skottat två gånger sen jag kom hem vid fem och egentligen borde jag ut igen men nu blir det sängen. Sov så himla dåligt i natt. Fattar inte, samma sak inför varje skolstart... Efter 32 år i skolans värld så borde man ju ha fått en vana men varje kväll/natt innan första dagen går hjärnan igång på högvarv...  
 
Himla mysigt var det att träffa mina ungar igen och mötas av massa kramar. Då gör det inget att man är lite trött 😊 
 
 

Äntligen lite varmare!

Publicerad 2016-01-10 15:50:53 i Allmänt

Efter några riktigt kalla dagar så var det underbart att få ut och gå i -8 idag! Nog för att det kräksnöar men jag tar hellre skottning framför att ha hundar som hoppar på två eller tre ben! 
Det blev en tur längs vägen och en till skogen. 
 
 
 
Idag gick allt i vitt och någon sol fanns inte i sikte.. 
 
Igår var det lite vackrare men frostigare... 
 
 
 
 
 
 
Nu blir det till att kasta mig tillbaka in i teknikens historia och plugga lite.. 

Nu gäller det att planera!

Publicerad 2016-01-06 16:10:55 i Allmänt

Jag har kommit in på mattekursen jag sökte. Om jag går den så kommer jag vara behörig att undervisa i alla ämnen (utom de praktiska) upp till åk 6. På så vis blir det ju mer hållbart i vardagen och man slipper byta klasser. 
 
Detta innebär ju en mycket större arbetsbörda. Jag kommer jobba 100% och med no/tk -kursen jag redan går kommer jag plugga nästan 85% också. Känns lite gruvsamt när jag ser siffrorna och jag hoppas att med rätt planering kunna få ihop det! 
 
 
 
 

Den där...<3

Publicerad 2016-01-05 19:14:55 i Allmänt

Om typ 3 veckor får hon börja övningsköra och jag har visst lovat att göra det med henne! Jag som är så åkrädd 😂haha! Men jag antar att hon även kommer bli grym på att köra bil, som med allt annat hon tar sig för. 
 
 

Snö

Publicerad 2016-01-05 19:10:31 i Allmänt

Så kom den då, den där (av alla andra) efterlängtade snön. Själv hade jag klarat mig utan. Tyckte det var perfekt med ohala torra vägar..  Och med den kom även kylan. Brrrrr, -15 grader nu och det kunde bli värre sa grannen..  
 
Dagen har gått åt till att skotta snö och promenader. Glömde att sätta på mig stegräknaren också idag. Jaja, det kommer fler dagar. 
 
 
 
 
Avslutade med lite godissök där snön inte var så djup. 
 
Nu ska här eldas så det blir varmt. Snälla våren, kom fort!!! 

Fyndelifynd

Publicerad 2016-01-04 17:27:25 i Allmänt

Älskar när jag kan göra bra köp och idag gjorde jag ett riktigt bra ett! Var ner på intersport och köpte en ny stegräknare, ny mössa och två nya pannband. Eftersom det var halva priset på allt så blev det 297 kr istället för 594 kr. Och eftersom jag hade ett presentkort så betalade jag 0 kr! 
 
Har verkligen saknat stegräknare sedan min förra gick sönder. Så det var helt klart det bästa köpet! Vet att många kör med fitbits och gps-klockor men för mig som inte är ett tekniskt geni funkar en hederlig stegräknare helt okej. 
 
 
Nu ska julen städas bort och det behövs tvättas och städas här hemma! Matlådor måste jag också se till att få gjorda innan jobbstart. 
 
Var iväg till läkaren idag och fick kortisonnässpray och rinexin så nu hoppas jag att det ska bli bättre och att jag blir helt frisk. Att jag fortfarande var trött och slut efter flunsan var visst helt normalt... Så det är väl bara att lyssna på kroppen och fortsätta ta det lugnt ett tag till.. Hur tråkigt det än är..
 
 
 
 

Lyckorus deluxe

Publicerad 2016-01-04 00:34:31 i Allmänt

Nio veckor sen vi tränade sist, men så idag kom vi äntligen iväg. Vi körde två olika kombinationer och avslutade med att plocka fram balansen och körde fem skick. Jag har oroat mig för hur hennes runnings skulle vara efter ett så långt uppehåll och förberett mig på att få börja om men lillskruttan satte fyra av fem stensäkert! Och ev det första skicket var en hög träff men jag hann inte se riktigt.. Så himla glad, särskilt när hon verkligen tyckte att det var svårt på ny balans i trång hall sist vi körde så kändes det som att hon nu var säkrare på den! 
 
Sååå himla härlig känsla!!!! Bästa finaste One! 
 
 

2016

Publicerad 2016-01-01 12:31:06 i Allmänt

Nytt år. Lämnar 2015 bakom mig lite lättare och ser fram emot vad 2016 har att erbjuda! 
 
Det helt klart bästa med året som gått är att jag kom igång med agilityn igen. När jag köpte One trodde jag att vi skulle vara startklar på 18 månadersdagen men så blev det ju inte.. För mycket rädsla gjorde att hon var ju nästan 18 månader när vi började träna istället... Så vid debutålder kunde hon tre hinder; hopphinder, tunnel och balansbom. Och eftersom rc-träningen tog upp alla de 2-3 träningstillfällena i veckan så blev det inte så mycket mer än så. Sen hindren flyttades in har vi under hösten tränat fyra gånger i kilafors och nu är det nio veckor sen sist... Det är skönt att inte ha någon stress till debut! Vi tar det när vi är klara helt enkelt!
 
Hinder One kan:
Balansbom (rakt fram)
Hopphinder upp till 45 cm
Tunnel
 
Hinder One har provat några gånger:
Slalom (kan oftast 12-pinnar med bågar)
Långhopp (3-4 gånger)
 
Hinder One inte kan/provat:
A-hinder (provat 1 gång)
Gungan (aldrig provat)
Platt tunnel (aldrig provat) 
Däck (provat 1 gång)
Mur (aldrig provat) 
Balansbom svängar (aldrig provat)
 
Så vi har en del att jobba på minst sagt. För sen ska vi ju bli samkörda och lära oss svängar och handlingsalternativ också. Det hon har visat hittills är att hon är riktigt mjuk och lyhörd. Jag hoppas det håller i sig! 
 
Nu blir det årets första långpromenad! 💜 
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela