takidasky

Blood!

Publicerad 2011-04-30 23:07:25 i Allmänt

Sådär ja, nu har även Sky börjat löpa...trodde hon skulle vänta tills Takida löpt klart som hon gjorde sist...

Blä, va trist! Och jag som slängde löpskydden sen förra gången och inte har kommit mig för att köpa nya...

Något mycket roligare med samma tema - blood - kommer här...Ni måste bara se det! Tyvärr gick det inte att bädda in det men här kommer länken....

http://youtu.be/-fVDGu82FeQ

Lydnadsträning på kvällskvisten

Publicerad 2011-04-29 21:36:09 i Allmänt

Ikväll gick jag och hundarna iväg till planen här bortanför och tränade lite lydnad. Jag är nöjd med väldigt mycket av dagens pass!!

Takida fick träna språngmarsch, dumrutan, ff, konskick och även att länka konskick och sändande till rutan där jag hade lagt leksak bakom. Det gick över förväntan, även fast vi fick bryta ett antal gånger för det kom pip, så hade vi även många gånger där hon var tyst och jobbade med rätt attityd! Det känns som om vi går framåt för varje pass vi gör nu, så nu måste jag sätta igång med lydnaden på allvar!

Tror jag ska titta ut nån tävling och bestämma mig för att då ska vi vara startklara, punkt slut. Men nu innan landslagsuttagningarna så får det bero..Men SEN ska jag ta tag i det!

Sky fick även hon träna lite. Vi tränade ff med fokus på svängar. Högersvängarna börjar kännas mer och mer okej nu. Vi tränade oxå läggande, inkallning, ställande och rutskick. Inkallningen gjorde vi bara en gång och på ett kort avstånd så hon inte skulle ladda igång för mycket. Rutskicken blev oxå få, för nu har hon börjat förstått vad jag vill att hon ska göra och då har farten ökat ordentligt. Efter helgen ska vi sätta igång ordentligt, men skönt att börja försiktigt så här så jag ser att hon inte reagerar eller börjar halta igen.

Meya fick göra en inkallning. Sen var hon nöjd och ville hellre gosa med mamma och pappa som kom förbi på cykel.

Inka fick oxå göra en inkallning. Först när hon försäkrat sig om att ALLT godis var uppätet kunde hon leka med bollen. Och som hon sprang! :D Runt runt, och så rakt mot mig så jag ska låtsas försöka ta bollen och sen runt igen. Hon är för härlig, ibland märks det inte alls att hon är 11 år...


Hur söt var hon inte?!


Trevlig fredagkväll!

Min pärla!

Publicerad 2011-04-28 13:37:22 i AllmäntIdag åkte jag och Sky upp själva på klubben där vi träffade Helena för en liten planeringsträff. Sky fick vara lös, och det var en lycklig tjej som sprang runt och lekte medan jag och Helena satt på bron i solen och skrev ihop lite smått och gott.

Efteråt tränade vi lite lydnad. Sky hade svårt att fokusera när vi inte var själva däruppe, men sen hade vi en hel del ljusglimtar! Vi tränade lite ff, svängar är fortfarande jättesvårt. Ställande och läggande gick hyfsat. Apporteringen gick faktiskt bra, riktigt still kunde hon inte sitta men idag hade hon ett bra grepp om apporten. Vi körde även hoppet, med bara en planka eftersom jag inte vill att hon ska hoppa och studsa för mycket. Hon gjorde det riktigt bra. Det momentet körde vi bara en gång, för Sky laddade alldeles för mycket och hoppade ett jätteskutt. Inte bra, då jag vill att hon ska ta det lugnt på den fronten ett tag till. Vi försökte oss oxå på en kortare platsliggning som gick bra, men hakan var inte i backen.

Som avslutning introducerade jag rutan. Körde några skick med leksaken bakom. Hon var lite fundersam på konerna till en början men sista skicket blev riktigt bra.

Efteråt åkte vi hem till sis och hälsade på. Sky fick vara lös där med. Vi träffade Lina som var där och hälsade på och vet ni vad hon sa? "Va skönt det måste vara att ha en sån ordning på sin hund!"

och det var då det riktigt slog mig. Tänk vad hon har utvecklats! Från denna enerverande galna valp/unghund som pekade finger istället för att lyssna, som gjorde precis som hon ville, som inte behövde någon annan än sig själv och som man inte kom åt. Och nu är hon en riktigt lyhörd skötsam liten hund! Jag blir alldeles varm inombords när jag tänker på det! Det ska bli så spännande att se vad framtiden har att bjuda på tillsammans med Sky! Det kommer definitivt bli mycket skoj, för hon är en pärla, Sky!

Nu ska jag fixa lite här hemma innan det är dags för ett agilitypass för Takida uppe på klubben.

Uteträning!!

Publicerad 2011-04-28 00:42:46 i Allmänt

Idag körde jag och Takida vårt första "riktiga" utepass. Det känns som om det var det första riktiga, nu när vi äntligen har tillgång till alla hinder!

Jag hade planerat träningen riktigt bra, ritat av två längre kombinationer som Josefin hade gått göra när hon var nere och tränade för Jenny Damm. Tyvärr så glömde jag pappret med kombinationerna hemma....riktigt dåligt!

Istället bestämde jag mig för att koncentrera mig på kontaktfälten. Det var ju ett tag sen vi körde klätterhindrena nu. Helena kom upp lite senare än oss och drillade oss genom några olika kombinationer. Jättebra med kritiska ögon!! Det blir lite annan fart på både mig och Takida då...;)

Dagens träning fick ett abrupt slut då pappa ringde och berättade att det var dags för vedleverans...så kvällen spenderades på detta sätt...

Gamla Bettan går fortfarande...har en hel del år på nacken...


Snälla brorsan och pappa!


Finaste vedhuggaren (sågaren) i världen!
OBS! Notera målvaktshandskarna och fotbollsskorna...MYCKET viktiga! ;)
Får köra igenom kombinationerna imorgon istället. Vill även köra en repetition på övningarna jag gjorde tidigare i veckan. Sky ska få prova på lite mer frihet imorgon. Hon har varit haltfri flera dagar nu! Skönt att det inte var så allvarligt! Vi har ju mycket att träna på framöver, hon och jag. Hoppas ju fortfarande på att debutera den 22 juni på hemmatävlingarna!

CATCH US BY ALTECO!!

Publicerad 2011-04-27 14:54:51 i Allmänt

Tjohoo, världens bästa agilitylag har fått sin första sponsor!!!

Vi i laget är otroligt glada och stolta över att presentera
Alteco som våran sponsor!!


I och med det så byter vi också lagnamn, det nya namnet blir en skön blandning av det gamla och det nya! :D

CATCH US  BY  ALTECO består av:

* mig själv och Takida
* Helena och Lee
* Alex och Floyd
* Sofia och Ninja

2011 kommer bli ett grymt agilityår! Vi är redo att sopa banorna runt om i Sverige...;)

Äntligen!

Publicerad 2011-04-26 22:13:34 i Allmänt

Äntligen äntligen äntligen ser det ut som det ska uppe på klubben!!! För nu är äntligen hinderparken på plats!

Det gick riktigt bra att flytta hindren fastän vi inte var många som var där och hjälpte till.. det var Helena, Alex och jag från agilitysektorn och så Niklas. Men vi var klara på en timme i alla fall :D

Därefter så var det sektormöte för klubben som jag och Helena var med på. Jag blev tillfrågad om jag ville gå tävlingsledarutbildning i lydnad, jättekul så det hoppade jag på. Har ju faktiskt börjat känna att lydnaden känns mer och mer rolig på sistone. Och i och med det här känns det som om det bara kan bli ännu roligare!

I morse var jag iväg till veterinären med Takida för att ta blodprov för att se om hon har bildat antikroppar mot rabies. Provsvaren skulle ta upp till 10 dagar så det blir i sista sekund innan landslagsuttagningarna jag får svaren. För en stund dök tanken upp: tänk om hon inte har bildat antikroppar då?

Men den tanken slog jag bort rätt fort, i såna fall får jag ta den smällen när den kommer. I nuläget föredrar jag att tänka att det är självklart att hon har gjort det!

Nu ska jag ut på internet och leta efter sadelväskor till tunnlar, fick slänga 18 stycken av dom gamla sandsäckarna ikväll och fler lär det nog bli när vi går igenom resten...

Har ju glömt att visa en av de finaste saker jag nånsin har fått med posten nån gång..jag fick vänta ganska länge, men det var det värt!!Vad jag är stolt över denna bedrift! Duktiga fina Takida!!


Imorgon blir det agilityträning - på klubben - med tillgång till alla hinder....

D E T   Ä R  L Y C K A  I  S I N  S A N N A  F O R M!!!!

Ä N T L I G E N!!

Agilitysäsongen 2011 - nu kör vi!!

SÅ JÄKLA BRAAAAAAAAA!

Publicerad 2011-04-26 14:08:42 i Allmänt

Idag är jag en lycklig tjej!!! Helt sjukt lycklig!! Fick tillbaka tentaresultatet idag:YES! YES! YES! YES! YES! YES! YES! YES! YES! YES! YES! YES!

Kvällsagility...

Publicerad 2011-04-25 23:46:32 i Allmänt

Ikväll stack jag upp en sväng och gick kvällspromenaden på klubben. Varje kväll nu i snart en veckas tid då jag har varit upp på klubben så är det en 4-5 rådjur där, mitt på gräsmattan. Orädda som bara den. Förhoppningsvis förstår dom sitt eget bästa och hittar andra ställen nu när utesäsongen kommer igång på allvar...

Takida fick köra ett kort pass agility. En övning som Helena hade byggt upp på förmiddagen. (Jag orkade inte kliva upp....) Jag hade fått läxa av Helena vilka olika handlingalternativ jag skulle prova. Tänk vilken tur jag har med såna träningskompisar!! :D

Takida börjar ta jakko-svängar riktigt bra nu, jättekul! Som jag hade anat så var det ena handlingsalternativet bättre för våran del. Men lika viktigt om inte viktigare att träna på det andra ifall det skulle dyka upp en liknande sväng.

Hon känns riktigt bra nu Takida trots att hon inte har sitt vanliga tryck nu när hon löper, det där lilla extra. Hemma och inne ligger hon mest och sover och tar det lugnt. Lillpluttan, och så är det två veckor löp kvar....

Mr Jäger - som kommer flytta hem till brorsan om 3 veckor...


Ska bli så härligt att få sniffa på valp igen, och det finns ju inget goare än jämthundsvalpar!!!

Vallning!

Publicerad 2011-04-25 15:08:51 i Allmänt

Igår kväll var jag och dogsen iväg till Sussie och vallade. Ja, eller bara Takida vallade, Sky fick följa med och titta med tanke på benet...

En helt underbar kväll blev det, solen sken och det är så underbart vackert därute i Vevlinge. Takida gick efter förhållandena fint. Även fast min fösning i fyrkant inte såg ut som en fyrkant...;) Men för att plocka ut det positiva så har fösningen blivit så mycket bättre, hon klarade både vänster och högerhämt hyfsat bra. Andra passet vi var in så fick vi hjälp av Sussie att träna korta flanker. Det blev tydligt att Takida inte är hundra procent säker på höger och vänster än, så det här behöver vi träna mycket på. Det märks oxå när vi börjar med något nytt att Takida tycker att det blir lite jobbigt, börjar käka gräs och så.

Cap, Tyne och Jejja är ju en fröjd att titta på. Allt ser så enkelt ut då! Det är bra, man får klara målbilder om hur man vill att det ska se ut!! :D

Helena och Mike hann komma en sväng efter Helena slutat jobba. Det var riktigt kul att få se Mike och hur mycket han har utvecklats sen i höstas sen jag såg honom sist! Jättefina flanker och kunde växla snabbt till fösning. Det var en vuxen hund därinne nu i 25:an!  Han såg riktigt fin ut! Helena hade oxå utvecklats..;) nu kunde hon rya i riktigt bra ifall det behövdes! ;)

Och Sky - ja, hon satt med glorian på hela tiden.....;)


Tack tjejer för en härlig kväll!!!

Agilityträning!

Publicerad 2011-04-25 13:39:45 i Allmänt

Här kommer en film från agilityträningen igår. Vilken lysande uppfinning videokameran är?!! Förut tyckte jag att det var läskigt att se mig själv på film, men nu har intresset och möjligheten att kunna granska mig själv kritiskt nästan helt tagit över. Youtube är oxå en lysande uppfinning! Då kan man ladda upp filmerna, ha kvar dom så länge man vill men samtidigt spara diskutrymme på datorn eftersom man inte behöver spara filmerna där längre.

I början har jag byggt samma övning bredvid varann spegelvänt. Övningen har jag plockat ut ur ett av Lisa Fricks VM-kval lopp. Jag la till Jakko och blindbyte eftersom jag har svårt med det. Och efter att ha tittat på filmen så kan jag ju konstatera att jag är sen i så gott som vartenda blindbyte. Lite bättre tycker jag det går i övningen närmare kameran, men däruppe i hörnet så är det katastrof VARJE gång...Jäklar va duktig hon är Takida som ställer upp på min dåliga handling!!!

Vilken tur att jag ska gå kurs för Silas Boogk i sommar så jag får lära mig av en mästare!!! :D

Men kul att få nöta kortare sekvenser och sen kunna sätta ihop dom i en längre som jag kunde göra här.

 Den andra övningen är utplockad från largelag-banan på VM ifjol. Eller i alla fall ett försök till...att rita av banor är inte min starka sida....Men det var två riktigt roliga övningar, som jag kan rekommendera! (Oxern är mitt eget påhitt eftersom jag är dålig på att lägga in den i träningar...)

Det blev ett kort, intensivt pass igår. Vilken skillnad det är när man faktiskt är riktigt förberedd på vad man ska träna, än när man åker utan nån större plan!! Och va lätt det är att utvärdera träningen när man vet vad det var man skulle ha tränat på!

Imorgon flyttas hinderparken från ridhuset upp till klubben!!! ÄNTLIGEN kommer man ha fri tillgång till hela banan!! Nu hoppas jag att Sky snart blir bra i benet så vi kan sätta igång med grundträningen på allvar...!

Vart tog våren vägen?

Publicerad 2011-04-24 16:02:44 i Allmänt

Satan i gatan va det är varmt ute!! Jag vet, jag vet, man ska inte klaga....men för en som jag, som inte tål värme så bra så kom den här värmen som en chock!! Mina ben är alldeles för bleka för att vistas ute offentligt än!!!

jag och Takida trotsade värmen och stack upp på klubben och tränade ett pass agility. Jag hade planerat tre kombinationer men vi nöjde oss med två, eftersom två var rätt lika varann. Värmen tog bra på oss båda men idag var hon grym min tjej. Varierade höjderna mellan 45-65 cm, så hon skulle få tänka till ordentligt. Det resulterade i bara en rivning på hela passet, och då jobbade jag inte klart hindret som jag skulle (fast hon ska ju ändå ta det...).

Filmade passet så jag får se om jag lägger upp filmen här senare. Nu blir det till att fixa lite middag innan vi ska iväg till Sussie och valla!

Vi körde även några konskick, funkade riktigt bra och tyst idag. Kanoners! :DFoto: Nathalie Ädel

Lugna dagar....

Publicerad 2011-04-23 23:39:57 i Allmänt

Oj, nu har jag haft två riktigt lugna dagar...Idag har i alla fall varit lite mer aktiv än igår..men från och med imorgon måste det blir uppskärpning!!!

Idag har jag och Takida börjat träna sändande till kon. Efter mycket velande hit och dit angående kommando-ord så kom jag fram till att börja prova på det hon redan kan, "runt". Jag vill att hon rundar konen och tillbaka till mig. Detta är i alla fall plan A. Om den inte skulle fungera så får jag ändra strategi och gå in på plan B.  "Runt" för Takida är ju ihopkopplat med agility så jag visste ju redan innan att det skulle komma ljud. Och det gjorde det...;) Jag bröt varje gång och tog en liten paus innan vi försökte igen, och peppar peppar så känns det som om det börjar gå hem mer och mer att Takida förstår att det är ljuden som är fel. Vi kunde göra många fina tysta skick idag oxå!! :D

Samtidigt tycker Takida att det är jobbigt, det märker jag på henne, och då gör det ont i mitt matte-hjärta...:( Men samtidigt så vill jag ju kunna köra lydnad och få dom poäng vårt utförande förtjänar, och då går det ju inte med ljud och alla neddrag det ger..och det ser ju inte ut som om dom kommer ändra reglerna någon gång snart så...

Jag tror att ju mer Takida förstår så kommer hon oxå sluta tycka det är jobbigt. Hon vill ju prestera och göra sitt bästa, nu ska hon bara lära sig göra det tyst...;)

Sky ligger i ofrivillig vila just nu...:( I förrgår kväll var hon halt på höger fram. Hon haltade mer när hon legat en stund, när hon rört på sig ett tag så var det nästan borta. Idag så haltar hon litelite när hon legat, och sen nästan ingenting. Skönt att det går åt rätt håll! Riktigt tråkigt är det ju för att det var ju nu på lovet som vi skulle träna jättejättemycket!!! Men huvudsaken hon blir bra igen! Det värsta är ju att försöka hålla henne stilla och lugn, DET mina vänner är inte det lättaste...:P

Takida däremot verkar ha återhämtat sig från sina kräkningar, så imorgon blir det förhoppningsvis vallning hos Sussie! LÄNGTAS!

Imorgon ska jag även städa bilen, den ska förhoppningsvis iväg och bli lite pimpad  till veckan fick jag just veta...;) Mer om det senare när/om det blir av...

Såna här fina presenter får jag så gott som varje dag nu av Tea...har en snäll katta, ja....;)

4 år av lycka!

Publicerad 2011-04-22 12:31:55 i Allmänt

Idag fyller Takida 4 år!

Jag kan inte med ord beskriva vad Takida betyder för mig. Kort och gott så är hon allt jag nånsin drömt om och lite till...<3 Jag är så ofantligt glad att just jag blev hennes matte!!

Stort GRATTIS oxå till Troja, Tia, Thia, Tjelvar och Tvincent på födelsedagen!!

Inka 11 år!

Publicerad 2011-04-21 13:56:13 i Allmänt

Goaste bästa Inka fyller 11 år idag!!

Vacker...


klok......


med en ängels tålamod.....


Och riktigt full i fan ibland....;)


Min gammeltant!! <3 

Hon är pigg och glad för sin ålder, och jag hoppas det håller i sig länge! Vi har ett spännande projekt på gång, hon och jag i vår/sommar...ser verkligen fram emot det! Förhoppningsvis börjar vi redan till veckan!!


 

I've been waiting for the real thing.....

Publicerad 2011-04-20 23:33:36 i Allmänt

Ikväll passade jag på att träna lite lydnad med Sky. Vi är inte på långa vägar klara med momenten i Lk1 men jag känner att det verkligen har hänt saker över vintern! För 4 månader sen var jag så gott som övertygad om att det aldrig skulle gå att köra lydnad med Sky, men jag hade fel! I fria följet tycker jag att hon har bättre fokus, kontakt och kan hålla positionen bättre. Svängarna är inte alls bra, men mycket bättre än tidigare. Hon kan blanda ihop läggande och ställande när hon inte lyssnar på vad jag säger, samtidigt så vet jag att orden inte är befästa än. I apporteringen så har vi gjort stora framsteg, även fast det inte ser ut så på filmen! Från att inte alls kunnat sitta stilla med apporten i munnen så vinglar hon mest vid gripandet och efter avlämnandet nu. I inkallningen ska vi jobba med farten ända fram, nu gör hon oftast rävskutt sista biten, och träna inkommandet. Men hon är på G nu, lillpluttan! Jag kan faktiskt se oss starta en lydnadstävling framöver, och den tanken får det att pirra lyckligt i min mage!

Sjukling.....

Publicerad 2011-04-19 22:44:13 i Allmänt

Takida mår inge bra. Hon har kräkts några gånger de senaste dagarna...:(

Märkte redan i söndags när vi körde bana att hon inte riktigt var sig lik, hon gick segare än vanligt och hade inte sitt vanliga go i agilityn. På kvällen hulkade hon lite efter kvällsmaten och på måndagsmorgonen kräkte hon upp morgonmaten. Sen var hon lite piggare under dagen, fick behålla kvällsmaten och morgonmaten idag. Men i eftermiddags kräktes hon igen.

Nu har jag pratat med bästaste Sofia, tur man har en kompis som jobbar på veterinärklinik!!! Ska avvakta lite till, och ge henne lättsmält föda, ris och fiskbullar. Kvällsmaten har hon fått behålla ikväll i alla fall så jag hoppas att det går mot det bättre nu.

Takida är ju ingen hund som äter massa snusk, det enda jag kan tänka på är att hon drack lortvatten när vi var i skogen i lördags.

Usch och fy, jag hoppas det blir bra snart, helst igår!!

Och löpa har hon börjat göra oxå...igår. Positivt är att hon har löpt klart till landslagsuttagningarna, negativt är att hon efter löp blir lite loj och seg. Inte den bästa uppladdningen inför något så viktigt, men inget att göra åt. Samtidigt vet jag att även när hon är loj så kan hon göra bra tider, men jag hade önskat att det där lilla extra galna hade fått varit med oss på landslagsuttagningarna.

Men istället för att ta ut något i förskott så ska jag hoppas på att det den här gången inte blir som vanligt efter löp, och att Takida kommer vara sitt vanliga jag denna gång direkt efter löpet!

Trots allt är det inget jag kan påverka, utan jag får påverka min inställning till att situationen blir som den blir nu. Nu ska fokus ligga på att Takida blir frisk i magen och mår bra!


En av de lyckligaste dagarna i mitt liv - dagen jag hämtade hem Takida!

Life is good!!!

Publicerad 2011-04-17 09:45:15 i Allmänt

 
Idag uppnådde jag ett delmål. Med facit i hand kan jag konstatera att det blev som jag hade planerat, det gick förhållandevis lätt att komma hit, och jag är mycket glad och nöjd över det jag har gjort!

Nu tar jag sikte på nästa  delmål! Jag vet att det kommer bli lite svårare att uppnå, men jag har en plan för de nästkommande veckorna som jag tror kommer fungera bra. Det kommer krävas mer av mig, men mer redo än jag är nu kommer jag nog heller aldrig bli...

Nu ska jag på agilityträning i Häggesta!! Trevlig söndag!


"Om man tänker efter en stund kan det hända att man kommer fram till ett mycket viktigt beslut."
                                                                                                                         
                                                                                                                                            -
Nalle Puh

YEEEES!!!

Publicerad 2011-04-16 21:22:16 i Allmänt

Idag hade jag tenta. I nästan 5,5 timmar...Och det kändes som om den gick riktigt bra!!!

Nu efteråt så kan jag säga att det känns som om jag blivit lättare, jäklar va nervös jag har varit inför den här tentan. Men nu är den över och förbi, tjoohooo!!!

Hundarna har haft en mindre rolig vecka, den mesta tiden har ägnats åt pluggande. Men det ska jag kompensera dom för, som kick-off imorgon är det agilitybanträning hos Malin i Häggesta.

Sen jobbar jag tis-ons och halvdag på torsdag innan jag får påsklov och blir ledig 11 underbara dagar!! Nu ska jäklar här tränas, både lydnad och agility!! Kanske läge att lägga ett par viltspår till Inka oxå.

Var upp på klubben en snabbis igår och gick med hundarna. Passade på att träna lite lydnad med båda två innan vi åkte hem.

Sky fick träna ff, ställande och läggande och inkallning. Även hoppet dammade vi av.

Takida fick träna ff, dumrutan och elitens hopp-apport. OCH hon gjorde den TYST tre gånger på raken!!! Det börjar kännas mer och mer nu att hon börjar förstå att det är ljuden jag vill ha bort!

Ska banne mig börja titta på lite lydnadstävlingar längre fram. Dom är på G nu mina tjejer!

Nu ska jag fortsätta att njuta av lördagkvällen tillsammans med mina fyrbenta!

Saknar inte detta ett dugg!!! :D

Saknad...

Publicerad 2011-04-15 21:36:55 i Allmänt

Idag skulle farfar ha fyllt 88 år om han fortfarande hade varit med oss.. Det är två år sedan han gick bort, snart sex år sedan farmor gick bort.. Vilket tomrum människor lämnar efter sig...Jag saknar dom så ofantligt mycket! Den här filmen gjorde jag våren 2009 som en del av mitt PIM-arbete. Jag blir lika glad varje gång jag ser den, fylls av glädje över alla fina minnen, men även en ledsamhet över att jag aldrig mer får höra deras röster, ge dom en kram, ta del av farfars fantastiska humor, prata om livet med farmor... FARMOR OCH FARFAR - VÄRLDENS BÄSTA!!

Roligt....

Publicerad 2011-04-14 19:03:15 i Allmänt

Här kommer två youtube-klipp som man mår gott av.....

Not this time, darling....

Publicerad 2011-04-14 16:36:33 i Allmänt

Idag när jag åkte från jobbet så kom det en förrymd hund och sprang ut på 83:an. En stor svart långhårig sak... Jag stannade, satte på varningsblinkers och gick ut för att försöka fånga den, givetvis.

Den var snäll, tack och lov, och infångandet gick lätt, trots att idioter till andra bilförare fortsatte att köra förbi åt båda håll...Åkte upp därifrån den kommit, hittade ett hus men tanten som bodde där kände inte igen den. Jag ringde polisen och frågade och dom sa att jag skulle komma in med den. Han (hunden) tyckte det var riktigt spännande att få åka back i skuffen och lukta efter alla mina tjejer...;)

Tur hade hunden - den hade nog blivit påkörd annars....

På väg ner mot Bollnäs, så står polisen med laser...När jag kommer så står dom och pratar och tar upp lasern precis när jag åker förbi.

Tur hade jag - eller, naturligtvis menar jag att det inte spelade nån roll, jag höll ju självklart hastigheten....;) Host....det är klart att man lärt sig av sina misstag....host...

På vägen hem från polisen ringer jag Kerstin och berättar om hunden, hon är så inne i min berättelse att hon kör under hastigheten när hon passerar poliskontrollen....

Tur hade hon - tack vare hunden....

Nu hoppas jag bara att ägaren hör av sig till polisen och hämtar hem sin lilla rymling!

Tur hade han/hon att den blev infångad och är oskadd....tack vare mig..;)


Not this time, darling.....;)

Bildkälla: http://www.ostran.se


<3 Meya <3

Publicerad 2011-04-13 02:37:34 i Allmänt

Världens finaste Meya fyller 6 år idag!!

Underbara älskade hund!! Vad jag är glad att jag hittade dig!

Det var ju med dig allt började! Julen innan du skulle fylla 1 år så önskade jag mig en ny skoterhjälm i julklapp. Istället fick jag en hundkurs hos Malin på Häggesta Hund & Katt. Pappa tyckte att du var lite ouppfostrad...;)

1:a april 2006 började vi kursen hos Malin, och du skötte dig riktigt riktigt bra. Vi lärde känna Carina med Tuva på kursen och tillsammans med dom började vi en agilitykurs uppe på Jycke. Där lärde vi känna både Helena och Tina bland annat.

Och sen fortsatte det. Tävlingslydnadskurs, mer agility, jag blev invald som sekreterare i klubben, utbildade mig till instruktör och lärde känna så många härliga personer genom hunderiet.

Att jag är där jag är idag, beror helt och hållet på att du kom in i mitt liv!!Meya - Världens bästa

We've come a long way.....

Publicerad 2011-04-12 23:33:07 i Allmänt

"There´s nothing wrong with lovin’ who you are She said, ‘cause he made you perfect, babe So hold your head up, girl and you’ll go far Listen to me when I say I’m beautiful in my way ‘Cause God makes no mistakes I’m on the right track, baby I was born this way" -Lady Gaga - "Born this way"

Om snöret inte håller....

Publicerad 2011-04-11 14:05:23 i Allmänt

"Om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre."

                                                                                                              Nalle Puh
Jag har hittat starka, bra snören på sistone... Idag är en bra dag!

Testpilot? Gärna!!

Publicerad 2011-04-10 14:46:21 i Allmänt

Är med i en tävling om att få bli testpilot för Dunlop Sport Maxx TT, nya fina sommardäck med andra ord!! Mina gamla är ju helt slut så jag hoppas och håller alla tummar jag har att vi kan bli en som får prova dessa däck i sommar. Det kan ju inte passa bättre än nu, när agilitysäsongen snart sätter igång och man kommer åka på tävlingar nästan varje helg!!!! Här kan du se en liten film Om du också vill bli testpilot, klicka här: http://smartsontestpilot.se/dunlop/bli-testpilot/ Här hittar du mer information om däcken: http://smartsontestpilot.se/dunlop/om-testprodukten/ Hoppas hoppas hoppas!!!!

Bästa syrran!!

Publicerad 2011-04-10 14:05:17 i Allmänt

Idag blev Julia och Troja Svensk Lydnadschampion!!! Jättegrattis!!! Va stolt jag är!

Lycka!

Publicerad 2011-04-09 22:34:18 i Allmänt

Idag var jag iväg en snabbis och tränade med mina svart-vita tjejer! Jag vet inte vem som var gladast av oss, men lyckliga var vi alla tre!!

Med Takida låg fokus på att träna in bordet. Det gick riktigt bra. Jag vet att vi körde det för sisådär tre år sen, och jag tror att lite av det fanns kvar. Tränade på att komma med fart från olika håll, att jag stod still och att jag rörde mig medan hon skulle stå kvar. Vi tränade oxå lite svängar mm. Ja, just det, Takida vill stå på bordet...jag vet inte om jag ska fortsätta med det eller om jag ska lägga till ett sitt? Som det var nu så fungerade det riktigt bra ändå med henne stående. Jag ska ta mig en funderare på det.

Sky och jag tränade framförbyten. Och vilken skillnad det blev på svängen om jag hade hunnit göra bytet klart i god tid eller inte....så kul att vara igång igen!!

Naturligtvis kunde jag inte hålla mig från att träna lite lydnad oxå. Sky fick träna vänster och högersvängar, något vi behöver träna m y c k e t på...läggande och ställande, lite hopblandning ibland, men annars riktigt fina. Inkallning med fokus på ingångarna. Och sen apportering!! Och jag är glad över att kunna rapportera att Sky numera kan sitta still många gånger med apporten i munnen. Tidigare har hon inte kunnat det, utan kroppen har automatiskt börjat "åla runt" så fort hon fått den i munnen. Det jag måste ta mig en funderare på är om jag ska muntligt förbereda henne för momenten. När jag förbereder henne inför läggande tex så blir det nu att hon tappar position och utför momentet själv bakom ryggen på mig....

Takida fick träna apporteringar. Och det är med glädje jag kan se att träningen har gett resultat. Hon kunde faktiskt göra några helt tysta idag!!! Hon gjorde två helt tysta till att börja med. Sen började hon låta, först vid utgången, jag bröt. Andra försöket kom det vid upptaget, jag bröt. Tredje gången kom det vid ingången, jag bröt, fjärde gången var hon tyst hela vägen! Men det var så svaga pip, inte såna där skrik som tidigare, så även om hon lät idag så har lätena gått ner i intensitet och plus att hon gjorde några helt tysta skick. Jag är mycket nöjd med utvecklingen eftersom vi inte har lagt särskilt mycket energi alls på det.

Nu ska jag fundera ut ett kommando-ord till konskick. Det måste bli ett helt nytt och inget jag kan ha använt i agilityn. Tänker träna in det så att hon ska springa runt konen, och sen stanna på mitt stå-kommando. Hon stannar på det riktigt snyggt i rutan så jag tror det kan bli riktigt bra här oxå. Konsten kommer vara att få henne att springa runt konen tyst. I annan träning där jag skickar henne runt något så skäller hon ju hej vilt...ska bli spännande att se. Eller frustrerande....;)

Kvällen spenderades med en långpromenad med mina "fantastic four". Det är så fantastiskt underbart att våren är här!!! Snart är all snö borta på gräsmattan!!!

Mina fantastic four...<3 (haha ;) ..Meya ser inte klok ut...gofisan..)

Hur gör dom bästa?

Publicerad 2011-04-08 22:26:07 i Allmänt

har ju funderat hur jag ska lägga upp bordträningen med Takida inför landslagsuttagningarna...Ska hon stå, sitta eller ligga på bordet? Och så blir det hela rätt enkelt...varför inte bara kolla hur dom bästa gör det? Titta och njut!

Efter ett pass minigunga....

Publicerad 2011-04-05 20:20:46 i Allmänt

...så ser leksaken ut så här...Sky tycker det är skitläckert!

Tror det här kommer bli ett hinder som hon kommer gilla väldigt väldigt mycket...:D

Now back to the books.....booooooring!

Skön måndag!

Publicerad 2011-04-04 21:04:59 i Allmänt

Började dagen med att plugga. Och fortsatte dagen med att plugga. Tog lite pausar när Helena ringde. Tentan närmar sig med stora steg och jag börjar känna mig rätt stressad.

Men nog är nog, så på kvällssidan tog jag och hundarna en långpromenad genom byn. Jag har ju varit riktig dålig att träna gå fint i koppel med alla samtidigt men nu ska det bli ordning med det.

Målbild: Jag ska kunna ha alla 4 hundarnas koppel i min vänstra hand. De ska gå på vänster sida om mig och inte dra.

Och idag gick det riktigt bra. Visst får jag vara på Sky många gånger, för eftersom hon har fått minst koppelträning så är det ju hon som har svårast med det... Men även dom andra kan fela ibland. Egentligen går dom bra som dom gör, men det stämmer inte med min målbild så då får vi nöta på. Men idag hade vi en rätt behaglig promenad. Skönt, nu ska det bli ordning på det här. Känns som om vi är på god väg i alla fall. 

Åkte på prixan efteråt och passade på att fylla på belöningsförrådet...så nu har jag ingen ursäkt att inte köra igång med lydnaden på allvar...27 riksdaler för allt, ett fynd med andra ord.Nu känns det verkligen att våren är på väg! Gräsmattan tittar fram på flera håll, vägarna börjar torka upp och Kanadagässen har återvänt! Snart är utesäsongen här!! :D   

Ä N T L I G E N!!!!!

Jag och Sky!

Publicerad 2011-04-03 17:43:19 i Allmänt

Idag har varit en "jag och Sky"-dag. Vi började med att åka ner och titta på fotboll. Theo skulle spela match mot Växbo och undrade om jag inte ville komma och titta. Perfekt - för då fick jag både se Theo spela plus att jag kunde ta med Sky och miljöträna.

Det var bra mycket folk där, både barn och vuxna som skränade. Men Sky tog det hela med ro. Hon satt mest och betraktade allt med en intresserad min. Liiiite svårt blev det att sitta still när två barn började sparka boll tre meter ifrån oss...då ville hon bra gärna springa och ta bollen...men vi kunde till och med träna lite, platsliggning och fjärr.

Efter matchen så åkte vi ner till stan och gick ett halvt varv kring vågen. Hade tänkt gått hela, men det var så tråkigt för vi mötte inte en endaste människa eller hund. Änderna var dock m y c k e t  intressanta och det kom fram lite vallningsdrag när vi gick förbi dom. Istället bestämde jag mig för att gå in mot stan. Vi tog en runda genom centrum. Vi var dock ganska ensamma där med, men några människor och en hund mötte vi i alla fall.

Summa summarum så skötte hon sig riktigt fint, lillfisan. Blev lite "flaxigare" inne i stan, men där har vi ju aldrig varit heller tidigare. Nu ska vi försöka åka ner minst en gång i veckan och träna inne i stan, det blir lite annat när ljuden studsar mellan husen och förstärks.

Men det som slog mig när vi gick där, bara hon och jag, var, att Gud va enkel hon är?!?!?!
Inget drag i kopplet, fin kontakt, lyhörd....vi måste verkligen spendera mer tid bara hon och jag på tu man hand, för idag såg jag ju va duktig hon är, när inte dom andra är med. Då ska hon ju mest tävla och vara först, och ha koll på dom andra ifall dom hittar på nåt skoj...Jag är alldeles för dålig på att ge mina hundar egentid. Det ska det bli ändring på nu!

Nu blir det lite middag och sen ska jag plugga....Sky - från lantnolla till citychick...;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela