takidasky

2018

Publicerad 2018-12-31 23:10:19 i Allmänt

Det finns mycket att skriva om året som gått. Men idag är jag bara så oerhört tacksam att fortfarande få ha Sky vid min sida. Att vi får lite mer tid tillsammans. 
 
 
 
 
 

Mitt hjärta...

Publicerad 2018-12-30 01:10:00 i Allmänt

Idag var en bra dag. Jag samlar minnen och försöker vara i nuet och vara glad. Övar på att ta en dag i taget.
På nätterna kommer ångesten och allt blir svart och trassligt inuti och det går inte att sortera tankarna. Kan nästan inte andas. Och tårarna rinner och rinner. Men så kommer morgonen och med den tacksamheten när jag ser att vi kommer få en dag till ihop. Snälla, låt oss ha många bra dagar kvar. 
 
 

Favoriter

Publicerad 2018-12-28 00:27:05 i Allmänt

Tycker så mycket om de här korten. Jag hoppas att jag har kvar originalen på USB. Fina, fina Sky och Ida. 
 
 

Vänner

Publicerad 2018-12-26 20:41:00 i Allmänt

Det bästa med julen förutom mys med familjen är att det också innebär att man får träffa några av sina bortflyttade vänner! 
 
 
 

Mormor

Publicerad 2018-12-25 16:41:09 i Allmänt

Sov gott, lilla mormor!
Nu har du fått frid och du och Ronny får rå om varandra uppe i himlen. 
 
 
 

Den där One

Publicerad 2018-12-24 22:47:28 i Allmänt

Idag fick hon träffa tomten för första gången. Vad jag älskar hennes stora hjärta och kärlek till alla!
 
 
Dagen har varit så skön och härlig. Började med att jag lurade med mamma och pappa till Scandic på en lyxfrukost i morse. Sen var jag hemma en sväng innan jag och mamma och hundarna åkte till skogen. 
 
 
Att ta gruppbild när någon inte kan stanna kvar och några andra är döva går ju sådär... 
 
Efter skogen så åkte jag hem med hundarna och till kvällen var vi i röste och åt, delade paket och myste. 
 
Jag fick en slow cooker!! Woohoo! Jag hoppas att jag kommer använda den så mycket som jag tror! Nu blir det sängen. Imorgon ska jag få träffa Elin och ut och gå! 

God jul

Publicerad 2018-12-23 22:53:26 i Allmänt

Imorgon är det julafton. Önskar er alla en härlig jul!
 
Återanvände julkortet på hundarna igen. Hade egentligen tänkt ta ett nytt men det får vara. Tror hundarna tyckte det var en bra idé..   
 
 

Mys

Publicerad 2018-12-23 22:48:48 i Allmänt

Alltså. Hur kan man vara så underbart goa?
 
 
 

Tacksam

Publicerad 2018-12-21 21:14:40 i Allmänt

En härlig tur i skogen idag. Förutom att Meya fick klumpar under tassarna hela tiden så var det helt perfekt. 
 
 
När jag ser henne där i skogen är det så svårt att tro att hon egentligen är sjuk. Så tacksam för att det finns mediciner som hjälper till så hon inte har ont. Jag önskar att det fanns medicin för brustna hjärtan också..

Jullov

Publicerad 2018-12-20 23:51:29 i Allmänt

Äntligen kom det. Jullovet. Så trött och sliten. Inte av jobbet men det ska bli skönt att ha mindre att göra ett tag och förhoppningsvis komma mer i fas. Jag har pendlat mellan hopp och förtvivlan i sex veckor och jag grejar inte det så bra. Har nog gått upp över 1 kg i veckan sen hon blev dålig. Tappar allt med maten och äter bröd, pasta och skit. Och svårare än så är det inte för min kropp att börja lägga på sig. Tyvärr går det inte lika lätt åt andra hållet.. Mår riktigt illa i kroppen så jag hoppas verkligen att jag får ro att bryta alla dåliga val. 
 
De senaste dagarna har Sky varit lite piggare. Det gör att jag kan slappna av lite mer och inte vara så orolig. Har varit så rädd för den kommande julen och att allt är stängt så länge men nu känner jag mig lite tryggare att det kommer gå bra. 
 
Är så gott som klar med alla julklappar nu. Så skönt. Då kan vi bara vara och ta det lugnt dagarna fram till julafton. 
 
 
Sky och jag åkte till veterinärstationen med en liten gottakorg och önskade God jul. Hon behövde komma dit en gång nu och bara få massa godis och sen åka hem. Dom är så himla goa där med både henne och mig. Jag har varit så ledsen genom hela processen och dom har verkligen varit fantastiska. Och så skönt för dom också att få se henne lite piggare. 
 
 

.

Publicerad 2018-12-19 21:06:16 i Allmänt

 

Sky - i nio år har du varit oövervinnerlig. Det har inte funnits något du inte klarat av.

Du har besegrat cancern två gånger, trasiga ligament och senor som behövde operation och flera månaders rehab klarade du galant. Inte ett enda bakslag. En pinne genom tassen var inget att bry sig om i din värld.. Du har egentligen haft förvånansvärt få skador mot det liv du levde när du mer flög fram genom livet än hade tassarna på jorden..

Du rusade verkligen som en virvelvind genom de första åren av ditt liv och lärde mig leva med hjärtat i halsgropen.Men de sista åren har jag nästan glömt bort hur det var för du har varit så mycket lugnare. Och, det har ju inte funnits något du inte klarat av. Tills nu.

Nu står du inför ännu en strid. En strid du inte kan vinna. Den här gången kommer cancern vinna. Och det krossar mitt hjärta i tusen bitar. Men jag ska kämpa för dig. Kämpa med dig. Jag ska göra den tid som finns kvar så bra det bara går. 

 

Första gången

Publicerad 2018-12-15 13:57:54 i Allmänt

 
Här är bilden som knockade mig totalt. Har aldrig, varken före eller efter blivit så blixtförälskad någon gång. 
 
 

Natten

Publicerad 2018-12-13 17:12:17 i Allmänt

Sky väckte mig kl 4 genom att kräkas under sängen. Efter att ha torkat upp och vädrat så flyttade vi in till vardagsrummet och soffan. Det luktade så fruktansvärt illa... one tyckte att det var det bästa som kunde ha hänt och kröp in i famnen på mig och somnade lyckligt på armen min. Hon har nog saknat det mest, att få sova med mig dom här veckorna. 
 
Tankarna snurrade igång hej vilt så nån mer sömn blev det inte tal om. Inte blev det bättre att hon fortsatte med diarré på lunchen heller med samma otäcka lukt. Har pratat med veterinären och om det fortsätter får jag ringa imorgon igen. Ingen smärtstillande ikväll och så får vi hoppas att detta var en reaktion på den. 
 
 
 

9 år

Publicerad 2018-12-12 22:30:13 i Allmänt

Idag fyller Sky 9 år. Vi har firat med korv och skogspromenad.  Idag var en bra dag. När vi är i skogen är hon sig mest lik, som hon var innan. Och då känns allt lite lättare för en stund. 
 
 
 

Hjärtat..

Publicerad 2018-12-11 22:10:56 i Allmänt

Hämtade hem en groggy Sky. Men så beslutsam att komma därifrån. Hon är så färdig med att vara hos veterinären. Riktigt mycket flyktbeteende både igår och idag. Tappra lilla skrutta. Så ledsen över allt hon måste gå igenom. Nu blir det förhoppningsvis lugnt om inget oväntat händer tills provsvaren kommer. Vi fortsätter med smärtstillande och folsyra tills vidare då vi vet mer. Hoppas verkligen att vi får svar innan jul. 
 
Imorgon fyller hon 9 år.
 
 

Fix you

Publicerad 2018-12-10 20:45:00 i Allmänt

 
 
"Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you"
 
Dagens veterinärbesök ledde till så många tårar. Imorgon blir det biopsi. Hjärtat är i tusen bitar men kanske finns det en liten chans att det ändå är nåt annat. Jag måste försöka tänka så. Även fast oddsen nog är emot det.
 
Fan Sky, det måste bara vara nåt annat. Jag klarar inte av att tänka tanken att det är cancern som kommit tillbaka och spridit sig. Allt det där svarta som trasslar till sig i bröstkorgen och klumpen i magen gör det så svårt att andas.  Jag ska göra allt jag kan för dig. 
 
 
 

Lilla hjärtat

Publicerad 2018-12-09 10:54:00 i Allmänt

Nu tror jag att vi är ett steg närmare till att förstå vad som är fel med Sky. Det blir till att ringa veterinären imorgon för ett besök. Igen. Min tappra lilla tjej. Så mycket hon har fått gå igenom de här veckorna. Är så stolt över hur hon hanterat alla dessa veterinärundersökningar och provtagningar. 
 
 

Oj

Publicerad 2018-12-03 23:37:24 i Allmänt

Har visst fått flera inlägg att försvinna och jag har ingen aning om hur. Bra jobbat där... 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela