takidasky

Back in business!

Publicerad 2012-04-02 15:23:33 i Allmänt

I helgen har Takida fått köra två små korta pass agility!! Vi har kört på låg höjd och i lite U-form utan skarpa svängar. Balansen har hon fått trava över några gånger för att se om hon kommer ihåg att trampa...det gjorde hon! ;)

Något hon däremot inte kom ihåg igår var att stanna i starten.. Inte mindre än 5-6 tjuvstarter bjöd den lilla damen på... Varje gång sprang hon obrydd tillbaka av sig själv till starten för att sen göra om det igen...men efter ett tag satt hon fint igen...

Ut-kommandot är något annat hon har glömt bort utan söker gärna sin egen väg.

Men lyckligare än lyckligast, det var hon! Och även matten förstås. Men det är svårt att "våga" träna igen känner jag. Är mesig och passiv i allt jag gör, så det är väl inte konstigt om det blir till att Takida hittar sina egna vägar då heller...

Förhoppningsvis blir det bättre med tiden...

Skyan gick oxå träna agility i helgen. Igår hade vi lagträning med Alex och Vicky och då byggde dom upp en övning från Stina Mattsson-kursen de gått helgen innan.

Sky imponerade att ta det mesta riktigt fint, och köpte att jag bara skickade henne med armen tillbaka över ett hinder medan jag stack åt det andra hållet! Och med det mesta som blev tokigt var förklaringarna enkla = dålig matte eller något vi inte har tränat helt enkelt.

Det känns så himla härligt med Sky, för nu känns ALLT träningsbart och vi börjar så sakteliga köra ihop oss som ett team!

Synd bara att det inte blev nån tävling för oss förra helgen, för nu när jag tittar i kalendern så ser jag att det är låååångt till nästa tävling för Skyan. Och krångligare nu när hon är uppflyttad i hoppen men har en pinne kvar i agilityklassen... men men, det är inte direkt så att vi kommer att lida av att få lägga mer energi på träning istället under våren och försommaren... ;)

Nu blir det skogen med dogsen innan det är dags att hålla i sista träningstillfället för HU!



Sky - har oxå utvecklats till en fullblodad egoist och fattar inte varför andra hundar ska få köra agility när hon är där....

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela